2015. augusztus 26., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Blogolás




Sziasztok!

A VKP keretein belül most a blogolás témáját kaptuk kivesézésre. Ismét tág témakörrel állunk szemben, amiről rengeteget lehet(ne) írni, de igyekezlek megkímélni titeket a Habaró és Béka terjedelmű regényektől :P

Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a blogolás mostanra a mindennapjaim részét képezi. Anno 5 évvel ezelőtt, mikor elindítottam ezt a kis világot álmomban sem jutott eszembe, hogy ide növi ki magát a hely - sok hűséges, kedves olvasóm, kommentelőm lett, akiket csodával határos módon érdekel az a sok katyvasz, amiket itt összehordok :D Emlékszem régen ez a hely tényleg csak a grafomániám kiélésére szolgált. Saját magam szórakoztatására, érdekességtől függetlenül írtam mindenféléről és baromira élveztem. Olyan volt ez a blog, mint egy titkos kis búvóhely, ahová a hétköznapok fáradalmai után betérhettem megpihenni. Arra is emlékszem, hogy régen rettegtem kommentelni mások blogján :D Túl kicsinek és jelentéktelennek éreztem magam ahhoz, hogy bárkit is érdekeljen a véleményem - a paranoiám egy időben odáig fokozódott, hogy ha írtam valahová kommentet, pár nap után visszanéztem, hogy vajon kitörölték-e :D Hát igen, nem tartottam magam túl sokra. De aztán megtettem a döntő lépést és elkezdtem kommentelni, s ezzel együtt elkezdődött egy új szakasz a blogolásom történetében. Minél több helyre írtam, annál többen jöttek hozzám is feliratkozni. Ezen anno nagyon csodálkoztam, de örültem is neki. Persze a félelem akkor is bennem volt, mert oké, hogy több lett az olvasóm, de mégis mit tudok én nekik nyújtani? Nem voltam besorolható sehová sem, írtam, ami éppen jött mindenféle rendszer nélkül, és hát alaposan bennem volt a félsz, hogy vajon mennyire fogja ezt bevenni mások gyomra? Főleg hogy zömében beauty és körmös blogokat nézegettem, mert imádom ezeket a témákat, de akkoriban még elképzelni sem mertem, hogy valaha ilyesmit rakok ki az oldalamra. Márpedig akik hozzám betértek időközben, azok főleg ezekből a szekciókból jöttek, és nem tudtam mi lehet majd itt számukra érdekes. Bennem is motoszkált, hogy néhány szépségápolási és sminkes témát kirakjak, de rettegtem az esetleges negatív reakcióktól, így ezek sokáig várattak magukra. Mikor megtört a jég és elkezdtem sminkes bejegyzéseket is gyártani nagy örömmel vettem észre mennyire pozitív volt a visszhang, így ebben a témában azóta is bátran alkotok. Közben jöttek más állandó témák is, mint az életmódváltással kapcsolatos tapasztalataim, Viktor humorzsái, inspirációs képválogatások és hastánccal kapcsolatos élmények, de ezek valahogy mind szépen megférnek egymás mellett.

Amin viszont magam is meglepődtem, az a manikűrökhöz való hozzáállásom. Teljes mértékig a blognak köszönhetem, hogy ennyire megszerettem a körömlakkozást, hiszen anno kifejezetten utáltam ezzel vacakolni. Habár jó a kézügyességem, ehhez a kifinomult művelethez egyáltalán nem értettem, nem volt hozzá türelmem, precizitásom. Rühelltem, mikor valaki telepingálta a körmeit mindenféle mintával, (akkoriban az egyszerű körömlakkozást részesítettem előnyben, bár hétköznapokon továbbra is ez jellemző rám) és biztos voltam benne, hogy én soha a büdös életben nem fogok kiscicákat, gyümölcskosarakat, meg gordiuszi csomókat festeni a körmeimre. Na bezzeg most hol tartok? A gordiuszi csomóknál :D A masszív manikűrös bloglétbe való belefolyás nálam is azt eredményezte, hogy egyre több kedvem volt kísérletezni, és mára már én is örömmel ülök le mindenfélét pingálgatni a körmeimre. A sminkjeim is egyre bátrabbak és kreatívabbak lettek, és néha 1-2 termékteszt és más beauty tartalom is becsúszik a blog életébe.

Nagyon örülök, hogy azt a világot képviselhetem, ahol a beauty vonal tökéletesen megfér az életmód, a humor, az elgondolkodtató témák és a metal zene szeretete mellett. Továbbra is vegyes felvágottnak érzem magam annak ellenére is, hogy a beauty vonal kicsit nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi időben a blogon. Azért igyekszem valamiféle egyensúlyra törekedni, mert meg szeretném őrizni ezt a sokféleséget a blogomban, én ugyanis pont ilyennek szeretem, s ha jól értelmezem a visszajelzéseket, akkor ti is :) Tény és való, hogy soha nem leszek ismert blogger, sosem fognak megkeresni nagy emberek és cégek, hogy dolgozzak velük, de nekem nem is ez a célom. Én nektek írok, nektek szeretnék örömet nyújtani, mosolyt csalni az arcotokra, vagy épp elgondolkodtató témákat felhozni. És sajnos öntörvényű is vagyok, mert néha olyan dolgokat (főleg zenéket) pakolok ki, amik rajtam kívül szinte senkit nem érdekelnek, de számomra fontosak, és ha nem lennének, hiányoznának innen.

Szóval azt hiszem szép kis utat jártam be eddig és a blog is sok mindennel gyarapodott. Bízom benne, hogy 5 év után is szívesen jöttök az én kis Mesevilágomba olvasgatni, én itt leszek és fárasztalak titeket tovább :P



9 megjegyzés:

  1. Örülök hogy rád találtam:* kevesebb lenne Nélküled a blogvilág :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm szépen, drága Elenim ^^

      Törlés
  2. Azt hiszem ilyen még nem volt, de teljesen úgy éreztem, mintha rólam és az én blogomról is beszélnél. Ugyanaz a beauty befolyás és amúgy meg vegyes felvágott... :'D A zenét meg meg se említsük, mert még nem volt olyan ember, aki kibírta volna az én lejátszási listámat. c:
    Nagyon tetszett a bejegyzésed ^-^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyi hasonlóságot véltél felfedezni - ez azt érezteti velem, hogy nem vagyok egyedül a kutyulékságommal :P

      Törlés
  3. Csak így tovább, vegyesfelvágott ide vagy oda!:D

    VálaszTörlés
  4. Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy nem csak nálam nincs egy fix témakör és ez megnyugtat egy kicsit! :) Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, remélhetőleg az emberek rájönnek, hogy a sokrétűség jó dolog, persze az olyan blogoknál, akik nem egy kifejezett téma mellett tették le a voksukat :) Én mindig örömmel olvasom az egy témára épülő blogokat is, meg a kutyulékokat is :)

      Törlés
  5. Én nagyon örülök, hogy nemrég rá találtam a blogodra,egy pár körmös bejegyzésed után megszerettem ahogy írsz, és elkezdtem olvasni egy pár más jellegű posztodat is,és azokat is megszerettem. Ritkán kommentelek,leginkább azért, mert gyakran telefonon olvasom a blogokat,és ott nagyobb meló a lelkünk kiöntése :D Szóval a lényeg: Én így szeretem a blogod,és ez a vegyes felvágottság a legjobb benne. Ez teszi egyedivé. :)

    VálaszTörlés