2015. augusztus 28., péntek

ILNP - Ice House és Paradox

Sziasztok!

A címadó két lakk bemutatásával még adós vagyok nektek, de most pótolom is az elmaradást. Még a szülinapomra kaptam őket és azóta is töretlen az imádatom irántuk. Mivel mindkettő pelyhes lakk és mert gyakran szoktam őket együtt felkenve hordani, most is egyszerre mutatom meg őket nektek.

Kezdjük az Ice House-szal.
Érdekesen indult a viszonyom ezzel a lakkal, ugyanis mikor megfogalmazódott bennem, hogy a pelyhes ILNP-k közül kéket tuti fogok választani, nem az Ice house volt az első gondolatom, hanem a Cold Fusion. A születésnapi rendelésem viszont el volt átkozva, egyik lakk sem volt kapható azok közül, amiket nagyon szerettem volna a márkától, így új kék árnyalat után kellett néznem. Szinte rögtön belebotlottam az Ice house-ba és kicsit meg is nyugodott a lelkem, hogy lesz kék pelyhes lakkom :P Határozottan sötétebb, hidegebb árnyalat, mint a Cold Fusion, de én így is nagyon imádom. Igazi jeges, fagyos kék, télen biztos, hogy sokat fogom használni - bár engem a nyári kánikula sem tartott vissza, főleg hogy napsütésben valami veszedelmesen jól néz ki.




Tompa nappali fényben



Közvetlen napsütésben





Többféle alappal és finish-sel is kipróbáltam, hogy lássam melyiknél milyen hatást érek el. A hüvelykujjamon csak az Ice House látható 3 rétegben. Nem teljes a fedése még így sem, de ha valaki ügyesebben lakkozik nálam szerintem simán elérheti a teljes fedést. A mutató ujjamon fehér alapon van a lakk plusz fedővel, a gyűrűsujjamon fekete alappal és fedővel, a gyűrűsujjamon szintén fekete alappal, de lemattítva, a kisujjamon pedig fehér alappal lemattítva. Kicsit zsúfoltnak tűnik ez a sokféleség együtt, nem is viseltem sokáig, csak míg kipróbáltam őket, de legalább látható rajtuk az eredmény. Én önmagában nem használom, inkább fedőlakk lett belőle, de abból a jobbik fajta, ugyanis már egyetlen ecsetmártással szép adag pelyhet sikerül a körmeimre varázsolni. Nekem fekete alapon tetszik jobban, bár a fehér alappal meg téliesebb. Nagyon tetszik lemattítva, így kicsit tompább a csillogása és jobban látható maga a jeges kék szín, de mégis a fényes fekete alapos lett a kedvencem. A száradási ideje amúgy átlagos, a pelyhek pedig szépen rásimulnak a körmeimre. 


A Paradoxban is van kékes beütés, de mellette ott van a lila is *.* Főleg ezért is tetszett annyira ez a lakk, hiszen ami kék és lila egyben az csak jó lehet, ráadásul ha ez a két szín egyszerre látható egy lakkban, az számomra nagyon misztikus hatást kölcsönöz. Persze őt is második lehetőségként választottam, mivel a Kaleidoscope, szívem leghőbb vágya szintén nem volt kapható. Viszont ezt a döntést sem bántam meg, mert lett egy gyönyörű lilás-kékes lakkom, ami a fényviszonyoktól függően változtatja a színét. Sőt, én néha még egy kis zöldet is látok benne, meg cikláment és rozsdaszínt, egyszóval nagyon sokoldalú ez a lakk. 




Tompa nappali fényben





Közvetlen napsütésben






Lemattítva





Itt már nem volt kedvem és türelmem vacakolni a különféle alapokkal, csak feketét használtam fényesen és mattítva. Jól látható, hogy tompa nappali fényben inkább a rezes oldalát mutatja meg a lakk, napfényben viszont előjön a lila is. Mattítva főleg a kéket láttam meg benne. Szerintem fehér alapon is hasonlóan működik, mint az Ice House annyi különbséggel, hogy ebben ugye több szín is megtalálható. Sajnos a mattított verziók kicsit érdekesek mindkét lakk esetében, de talán a Paradoxnál ütközik ki a legjobban. Az Avon szaténos hatású fedőlakkját kentem a manikűrre mindkét esetben, és döbbenten láttam, hogy telis tele van rózsaszínes-opálos csillámmal, ami elszínezi kissé a manikűrömet. Tervezek beszerezni egy normális, sima mattító fedőlakkot, mivel ez az Avonos nem jött be hosszú távon, és majd kipróbálom az újjal is, hátha ott szebb a matt hatás. Igaz, ez sem olyan vészes, de én látom azt a kis elszínezést, és már ennyi is zavar. 

A végére csináltam még egy lakkozást velük, a két lakkot egymást váltogatva kentem fel a körmeimre.


Közvetlen napfényben


Mutató és gyűrűsujj - Ice House
Középső és kisujj - Paradox


Tompa nappali fényben



Nekem itt tetszik a legjobban mindkét lakk, remekül látszanak a színek.

A kettő közül a Paradox lett a kedvencem, mert olyan sok színt látok benne, viszont mégis a lila a domináns. Az Ice House-t is nagyon szeretem, mert ilyen hideg kék színem még nincs a kollekciómban, úgyhogy mindkét lakknak nagyon örülök :)

Nektek melyik tetszik jobban?

6 megjegyzés:

  1. Mindenhogy szép , csak egyet kivéve, mattítva nekem nem tetszik! Ettől függetlenül gyönyörű egy lakk! :) *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ez az avonos mattító lakk elég gyatra egy rendes mattítóval szép lenne. Tervbe van véve egy jobb minőségű mattító lakk beszerzése.

      Törlés
  2. A Paradox nagyon tetszik*.* És én imádom az ilyen lakkokat mattítva! (Milyen fedőlakkot használsz?)
    Az Ice House is szép, de a Cold Fusion azért asszem jobban tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem a pelyhes lakkokat mattítva, de ez az avonos kész katasztrófa... tele van rózsaszín irizáló csillámokkal, nem ajánlom. A Flormar matt fedőjét tervezem beszerezni.
      A Cold Fusion pedig csodaszép, nem tettem le róla, viszont az Ice House-t sem bántam meg :)

      Törlés
  3. Gyönyörűek, az első különösen tetszik- :)

    VálaszTörlés