2015. augusztus 14., péntek

Elhasznált termékek - 7.

Sziasztok!

Ismét terjedelmes mennyiségű üres flakonom gyűlt össze, melyek szaporodását bevallom, nem is nagyon figyeltem. Megszokásból pakolgattam a kiürült tubusokat, mostanra pedig arra lettem figyelmes, hogy a gyűjtésre szánt szatyorból ömlenek ki a flakonok. Mivel a helyzet tarthatatlan volt, rászántam magam a fotózásra és a bejegyzés megírására.




Balról jobbra haladva:
- Balea After Sun tusfürdő: ezt a terméket még egy blogtalin hoztam haza. Akkor nem voltam biztos abban, hogy tetszik-e nekem ez az illat, de végül a többiek rábeszéltek, így tettem vele egy próbát. Nos, mikor végre használat közben is megszimatolhattam rájöttem, hogy továbbra sem tetszik az illata :D Ez nekem túl édes, túl tömény. Persze elhasználtam, de újravenni 100%, hogy nem fogom.
- The Body Shop deres áfonyás csillámos testápoló: még a karácsonyi ajándékaim között volt ez a TBS termék, aminek az illatával eleinte nem sikerült azonnali szerelembe esnem. Később viszont kifejezetten megszerettem, előjött belőle a kellemesen fanyar vörösáfonya illat. Maga a hatása nagyon jó volt, remekül megküzdött az extra száraz bőrömmel, és a benne lévő irgalmatlan csillámdömping is tetszetős volt számomra kb. az utolsó 4-5 alkalomig. A végefelé már kezdtem unni, hogy mindenem csillámban úszik, ezért nem valószínű, hogy újra fogok csillámos testápoló terméket venni, de egy próbának jó volt. Habár ezt a terméket nem tudom újra vásárolni (és a csillámok miatt már nem is tenném), de biztos, hogy fogok még a The Body Shoptól testápolót venni, mert a hatásuk remek.
- Avon Simply Delicate intim mosakodógél: régóta elkötelezett híve vagyok az Avon ezen termékének, mindig rendelek belőlük utánpótlást, habár ez a fajta géles állag ha jól tudom már nem kapható. Ezt kicsit sajnálom, mert ezt szerettem a legjobban, de biztos vagyok benne, hogy ha a mostani flakon is elfogy, akkor ismét fogok vásárolni ebből a termékből az új formulák ellenére is. 
- Oriflame Pure Skin tonik és radírozó arclemosó: nagy kedvencem mindkét termék, ha tehetem, akkor párban rendelem őket, mert együttesen szeretem őket használni. A radírozó lemosó fantasztikus, a pumpás adagolása pedig kényelmessé teszi a használatát. A benne lévő radírozó szemcsék ugyan nem helyettesítenek egy alapos arcradírozást, de kicsit felpezsdítik a bőrömet használat közben. A tonik egy teljesen átlagos képességű termék, hozza a tőle elvártakat, habár a mitesszereim eltüntetésében annyira nem jeleskedik (erre ott van a neem maszk). Viszont remekül tonizálja az arcom, nem kellemetlen a szaga, nem hagy ragacsos érzést, és nem húzódik utána a bőröm. Amint lesz lehetőségem, tuti újravásárolom mindkét terméket.
- Fructis hajolaj: szintén régi kedvencem, ugyanis mióta ezt használom nem érzek késztetést más olajok kipróbálására. Ez a termék olyannyira bevált, hogy csak ezt vagyok hajlandó vásárolni. A hajvégeimmel csodát tesz, és a kezelhetetlen gubancaimat is fésülhetővé teszi. Amint elfogy, biztos újra veszem.
- Fructis hajerősítő sampon és balzsam: mint tudjátok, nagy kedvelője vagyok a Fructis termékeknek. Imádom az illatukat, hatásukat a hajamon, és ez a mostani flakonokkal sincs másként. Nagyon meg vagyok velük elégedve, ugyanis érezhetően dúsabb hatású lett tőlük a hajam. Egyedül a balzsam kiszerelése nem tetszik, nagyon nehéz felpattintani a kupakot, ami sokszor a körmeim épségébe került. Ezt leszámítva abszolút kedvencek, újravásárlósak.





Balról jobbra haladva:
- Ebelin vattakorong: még mindig nagy kedvenc, habár bevallom, a kép fenti részén látható Ombia vattakorong második helyre szorította. Persze ettől függetlenül még mindig remek, rendszeresen újraveszem a DM-ben.
- Leányzós körömreszelő: ilyen még nem volt, hogy körömreszelőt tegyek az elhasznált termékek közé, de ez a darab olyan jó szolgálatot tett nekem, hogy úgy érzem megérdemli a helyét itt a többiek között. Ajándékba kaptam még anno és remekül tette a dolgát. Sajnos pontosan ezt nem tudtam újravenni, lévén nem tudok, hogy hol kapható, de egy Essence körömreszelőt már beszereztem, és az nagyon hasonlít ehhez.
- Essence Hot Chocolate szemceruza: az örök kedvenc barna szemceruzám, hétköznap a legjobb társam sminkelés terén. Csavarós, megfelelő állagú ceruza, ami nagyon szépen a helyén marad, a színe pedig mesés. Már újra is vettem.
- Avon stiftes korrektor: ez a termék is nagy kedvencem volt, hosszú hónapokig kitartóan szolgált a mindennapi sminkrutinomnál. Nagyon sajnáltam, mikor elfogyott, és sajnos újrarendelni sem tudtam, mert akkor nem láttam a katalógusban hasonló terméket. Egy másik korrektort választottam helyette, de még mindig ez az igazi. Ha újra fogom látni a katalógusokban, akkor tuti újraveszem.
- Nivea Pure and Natural dezodor jázmin illattal: egészen megkedveltem a Nivea termékeket. Előtte Dove-ot használtam, de a Nivea hatása nálam sokkal jobb, itt tényleg érzem az izzadásgátló hatást, és nagyon örülök a különféle illatoknak is. Már újra is vettem, habár most a fekete ruhán nyomot nem hagyó verziót próbálom ki.
- Dove Invisible Dry kenős dezodor: ez volt az utolsó Dove dezodorom és azt hiszem egy jó időre elbúcsúzok tőle, mivel a Nivea kiverte őt a nyeregből. Nem rossz egyébként, de a Nivea izzadásgátló hatása nálam jobban működik. És ami nálam fontos szempont, hogy míg a Dove dezodor megkezdésekor mjd beletörik a körmöm a kis védő kupak kipöckölésébe, addig a Nivea-nál ilyen gondom nincs. Épp ezért a Dove-ot nem venném újra.
- Balea ibolya illatú kézkrém: ezt is ajándékba kaptam még anno és fenséges illata volt! Ez egy kicsit hígabb kézkrém, ezért a hidratáló hatása is közepes volt, de én ennek ellenére szerettem. Nagyon sokszor használtam, napi 7-8 alkalommal is, mivel rettentően száraz a kézbőröm. Ha elfogy az összes felhalmozott kézkrémem, esélyesnek találom, hogy ezt a terméket újravegyem.
- Ebelin szivacsos körömlakklemosó: már bizton állíthatom, hogy nem tudok enélkül élni. Annyira szeretem, hogy kényelmes és egyszerű használni, nem kell szenvedni a lemosó öntögetésével, nem kell félnem a kilöttyintéstől, meg attól sem, hogy nem lesz elég a vattakorong, amit behoztam magammal. Egyetlen hátránya, hogy hamar elhasználódik, és minél többször nyúlok bele, annál több korábbi manikáröm maradványa köszön vissza a bőrömről. Sebaj, én ezt elnézem neki, főleg mert már újra is vettem.
- Avon kakaóvajas arckrém: nagyon régóta használtam ezt a krémet, ami két dolgot jelent. Az egyik az, hogy olyan gazdag és jól tápláló a krém, hogy szinte csak pöttynyi mennyiségeket kellett belőle használnom. A másik pedig, hogy az utóbbi hetek kánikuláiban eszem ágában sem volt krémezni, ugyanis a bőröm magától is olyan zsíros volt, hogy tükörtojást lehetett volna sütni rajta. Nagyon ritkán használok melegben arckrémet, mert csak beizzadok alá, de szerencsére a hűvösebb napokon sikerült elhasználnom az utolsó cseppig. Most fel vagyok tankolva arckrémekkel is, de ha kifogyok, biztos, hogy ismét ezt fogom választani. Ja, mondtam már, hogy az illata valami mennyei?
- L'Oréal hajbalzsam: ez a kis cuki tubus a hajfestékhez jár, és ez a legjobb balzsam a világon. Komolyan. Azok a balzsamok a legjobbak, amiket a hajfestékekhez adnak, nekem ezektől olyan selymes és puha lesz a hajam, mint semmelyik más balzsamtól sem. Nagyon szeretem.
- Flormar fekete lakk: kicsit lelóg a képről, de ott van a jobb szélen az üres üveg. Igazából nem fogyott még ki teljesen, de annyira besűrűsödött, hogy hiába hígítottam, kátrány maradt. Fájó szívvel váltam meg tőle, mert szerettem, de már meg van az utánpótlás egy Essence lakk személyében.

Fenti termékek:
- Ombia vattakorong: ezt a terméket az Aldiban lehet kapni. Én igazából azért vettem meg, mert anno vészhelyzet állt fenn, ugyanis teljesen kifogytam vattakorongból, az Aldi meg épp útba esett. Aggódtam, hogy nem lesz olyan jó, mint az Ebelin, de hatalmasat tévedtem, ugyanis még jobb is volt nála! Vastagabb, jobb nedvszívó képességű a korong, így mikor micellás vízzel tisztítom az arcom nem kell attól tartanom, hogy ha túl sokat löttyintenék, akkor a korong szétázik. Ez mindent magába szív, nagyon megszerettem, kényelmes volt használni. Ha újra Aldiban járunk, rendesen feltankolok belőle.
- Yankee Candle Red Raspberry: mostantól a YC viaszokat is ide fogom rakni, mert egy egész kollekciót túl lassan használok el, viszont véleményt mondani még időben szeretnék róluk. Nos, ez málnaillatú volt, de legnagyobb szívfájdalmamra sajnos túl mű volt, túl édes. Az igazi málna fanyarsága hiányzott belőle, így nem is lett nagy kedvenc (pedig imádom a málnát, az a kedvenc gyümölcsöm). Nem valószínű, hogy újraveszem.
- Yankee Candle Clean Cotton: sajnos ez az illat sem vált be igazán számomra, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Alapjáraton imádom a tiszta ruhák illatát, de itt egy annyira erős vegyszer illatról van szó, ami az én ízlésemnek már túl tömény. Mintha hígítatlan öblítőt szimatoltam volna. Túl erős, túl ózonos volt ezt az illat nekem, sokszor csak pár percig mertem égetni, mert utána fájt tőle a fejem :( Sajnos ezt sem venném újra.
- Bomb Cosmetics Stardust szappan: ezt a terméket is ajándékba kaptam anno, és nagyon örülök, hogy volt szerencsém kipróbálni. Mivel alapjáraton rettentő érzékeny, száraz a bőröm, ezért szappanokat fürdéshez sosem használok, viszont imádtam vele kezet mosni! Csodásan habzott, az illata mennyei volt, és a benne lévő kis csillag-glitterek igazán feldobták a külsejét. Erre a szappanra még ránézni is jó volt :) Sajnos a bőrömet ott is szárította, de ezt egy kis krémmel megoldottam. Valószínűnek tartom, hogy a jövőben kipróbálok még több Bomb Cosmetics terméket is.


Próbáltatok már valamit a fentiek közül?
Ha igen, mi a véleményetek róluk?

6 megjegyzés:

  1. A dmes vattakoronghoz sajnos rég volt már szerencsém...sose jött ki a lépés...

    A barna szemceruza is meg van...hét éve kaptam ajándékba...azóta se sikerült elhasznalnom...de majd elfogy lassan...ha nem lenne tuti hiányozna...xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nálam ez a barna szemcerka igencsak fogyóeszköz, néha lecserélem a feketét, ha lágyabb sminket készítek.

      Törlés
  2. A hajolajat én is nagyon kedvelem, de múltkor nem láttam ilyet a Rossmannban. Csak rózsaszínt és citromsárgát. Utóbbit vettem egyet, az illata még jobb is, mint ennek, a hatására sincs panaszom. Tevnap a Müllerben jártam, ott vettem az aeroszolos Fructis olajat, kíváncsi leszek mit tud.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam, hogy ezekből az olajokból több fajta is van :O Ahol én vásárolok ott mindig csak ezt látom, de lehet legközelebb körülnézek és megszaglászom őket, hátha teszek egy próbát valami újfajtával.

      Törlés
  3. Tenyleg a festekhez adott balzsam a legjobb! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D Azoktól mindig olyan puha, selymes lesz a hajam :P

      Törlés