2015. augusztus 30., vasárnap

Életmód project - 16.

Sziasztok!

Végre ismét elérkezett a vasárnap, így újra jelentkezem az életmód projecttel. Nagy örömmel hallom/olvasom innen-onnan, hogy mennyire szeretitek ezt a rovatot, holott egyáltalán nem számítottam erre. Mivel ezt elsősorban azért írom, hogy a saját haladásomat dokumentáljam az volt bennem, hogy mások számára nem lesz érdekes, de hihetetlenül jól esik visszajelzéseket kapni arról, hogy az út, amit bejárok számotokra is inspiráló, és hogy az ételek, amiket lefotózok nektek is tetszenek. Főleg utóbbiakkal voltak fenntartásaim, mert hát valljuk be, akik kajás képeket osztanak meg blogon, vagy más média felületen, azokat sok támadás éri. "Ugyan ki kíváncsi arra, mit ettél?" - hallhatnánk a kérdést. És mégis, a válasz megdöbbentően más, mint amit gondolnánk, ugyanis a recept és ételötletek mások számára is hasznosak lehetnek. Igaz, sokszor érzem úgy, hogy semmi érdekes nem történik velem ezen a téren és nem is nagyon haladok, de aztán mindig jöttök ti, akik olyan lelkesen tudtok támogatni és elismerni a küzdelmeimet :) Szóval igazán köszönöm nektek, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy ez a rovat nem csak számomra, de számotokra is hasznos!

Az elmúlt pár hetem elég vegyesen telt. A nyári szünetem véget ért, így a héten már újra bejártunk a suliba és elkezdtük rendbe szedni a termeket a következő tanévre. Nagy változások történtek a munkámban, de igyekszem pozitívan hozzájuk állni és kihozni magamból a legjobbat. Az pedig, hogy ismét elkezdődött a munka számomra nagy segítség, mert ez állandó napirendet biztosít számomra. Nehéz volt a nyarat kézben tartanom, mert az előző tanév olyan szinten szívott le energetikailag, hogy a nyaram nagy részét feltöltődésre használtam el, így az életmóddal kapcsolatos nagy változtatásaim sem valósultak meg úgy, ahogy szerettem volna. Viszont így, hogy visszatér a rendszer az életembe valahogy könnyebbnek érzem beiktatni a mozgást a mindennapjaimba. Mondjuk újfajta ételek kipróbálásához jó volt a szabadidő, mert tudtam kísérletezgetni, de erről nem szeretnék lemondani a jövőben sem. Nehezebb lesz egy átdolgozott nap után nekiállni főzőcskézni, de meg fogom oldani. A rendszeres mozgás viszont sokkal jobban megy, mikor be van osztva az időm. Meg hát az idei nyár olyan tikkasztó volt, hogy csak szétfolyni volt erőm...
Viszont! Azért nem voltam teljesen tunya ezekben a hetekben sem. Péntek Enikő dvd-je még mindig jó barátom, nagyon szeretem csinálni a kímélő kidolgozása miatt. Még egy darabig nála fogok ragadni, hogy vissza tudjak zökkenni az aktívabb életbe, aztán megpróbálkozok más mozgásokkal is. Illetve októbertől ismét beindul a tánccsoportunk is, ami legalább heti egy alkalmat biztosít a mozgásból.

Ugyanakkor a nyár végén sikerült részt vennem egy veszettül jó fúziós hastánc workshopon, melyet Tóth Tímea Sharyam és BooG-S tartott. Anno a második gót hastánc versenyen ő és a táncpartnere (aki mellesleg férfi) előadtak egy olyan brutál koreográfiát, amitől mindenkinek leesett az álla, és amivel persze meg is nyerték a versenyt. Erről a koreográfiáról van szó. Ennek a ws-nak hála nekem is lehetőségem volt megtanulni ezt a koreót, vagyis annak kb. felét, mert még nem fejeztük be, de valami fantasztikus volt! 3 órás volt egyébként és pokolian intenzív, egy percig sem volt megállás - épp csak annyi szüneteket tartottunk, hogy igyunk egy kortyot és már mentünk is vissza gyakorolni. Akkoriban pont a kellemes, lehűlős időszak volt, így örültünk, hogy nem a dögmelegben fogunk aszalódni, de a végén már olyan mindegy volt, hiszen 3 óra folyamatos tánc után ugyanúgy patakzott rólunk a víz. A vége felé bevallom kicsit le is strapálódtam, elszállt belőlem az energia, de nagyon jó érzés volt ott lenni és végig táncolni ezt a nagyon-nagyon nehéz koreográfiát :) Szeptemberben megyek vissza bejefezni és már alig várom ^^


A ws csapata



És a szépséges oklevél, amit kaptunk


Ételek terén kicsit kevesebbet fotóztam, sokszor elfelejtődött a dolog, de legközelebb jobban fogok figyelni. Azért íme a mostani adag:



Saláta joghurtos-borsos öntettel



Isteni jéghideg meggyleves



Gyümölcssaláta körtével, barackkal, szőlővel és áfonyával



Újhagymás rántotta, a megunhatatlan



A legegyszerűbb kaja a világon, de mi imádjuk: sült csirke és rizi bizi. A bőrét persze Viktornak adom :P



Cukkini krémleves pirított sonkával és lilahagymával. Eszméletlenül jó, azóta csak így eszem a krémleveseket!



Mézédes lilaszőlő, nagy kedvencem



Sárga csirkecurry. Kókusztejjel lett volna az igazi, de azért simával is nagyon finom :)



Bűnbe estem - nem tudtam ellenállni a tőkehalmájnak, és ahhoz sajnos muszáj kenyeret enni :P



Orosz hússaláta újhagymával



A fehér szőlőt is nagyon szeretjük ^^



Ezek a mini almás tortácskák az iskolai eszem-iszomra készültek és nagyon büszke vagyok rájuk, mert igazán jól sikerültek :) Látványos, egyszerű sütemény, de eléggé pepecselős. Én a kajálást megelőző este álltam neki megsütni 3 adagot és fél éjfélig dolgoztam velük :D A jól bevált pitetészta receptemet használtam és egy egyszerű fahéjas almatölteléket. A dolog annyiból más, hogy itt a tésztát nem egy nagy formába tettem, hanem kis köröket szaggattam és egy muffinformát béleltem ki velük. Ebbe jött egy evőkanálnyi almás töltelék, majd a maradék tésztából csíkokat vagdostam a tetejére. Egy adag süti 15 perc alatt megsül, igazából az összeállítása az időigényes, viszont szerintem megéri. Persze ezt is lehet ezerféle töltelékkel variálni. És azért annyira nem bűnöztem vele, mivel félig tönkölyliszttel csináltam, illetve nyírfacukorral. 


Mostanra ennyi lettem volna, találkozunk 2 hét múlva!
Addigis legyet jók és vidámak ^^


2 megjegyzés:

  1. A csirke curry-hez kaphatok receptet? :)

    http://egeszseges-receptek.blogspot.hu/2015/05/a-nagy-csokkentett-szenhidrattartalmu.html

    Én mostanában ezt a low carb kenyeret és a paleolit kenyérkét szoktam venni, ha gondolod lesd meg őket. Sokszor a sima barna kenyér sem jobb mint a fehér, de azért lemondani nem kell róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a linket! Lipóti pékség szerencsére nálunk is van, lehet körülnézek náluk. Igaz, nem eszek sok pékárut, de nem árt, ha arra a kevésre is odafigyelek.
      A receptet pedig emailben el fogom küldeni neked :)

      Törlés