2015. május 18., hétfő

Hastánc verseny - beszámoló

Végre elérkezett ez a pillanat is - beszámolót írhatok az áprilisban lezajlott IV. Gótikus és Fantázia Hastáncversenyről! Azért vártam ilyen sokáig, mert szerettem volna képekkel illusztrálni a bejegyzést, és most, hogy ezt is kipipálhatom, jöhet az élménybeszámoló :)
Mint azt említettem is, új helyszínt kapott a verseny. előtte két alkalommal is a Budapest Tattoo Convention-ön volt megrendezve a verseny, ám ez idén már nem valósulhatott meg. Új helyet kellett keresni, és ez most a Mondocon lett. Én még soha nem voltam ilyen rendezvényen, habár nagyon kedvelem az ázsiai kultúrákat és az animéket, mangákat - szóval elég újdonság volt nekem az egész. Az odajutással akadtak problémáink, mivel nem tudtuk melyik kapun kell bemennünk és elég sokáig nem is akartak minket beengedni, lévén kifogytak a V.I.P. szalagokból. Ez minket azért érintett kellemetlenül, mert maradt kb. fél óránk arra, hogy bemelegítsünk, átöltözzünk és sminket, meg hajat kreáljunk magunknak, szóval kicsit idegesek voltunk. Szerencsére végül bejutottunk és hamar át is öltöztem az első táncomhoz, ugyanis negyedikként léptem színpadra. Ezen a versenyen azt hiszem messze túlvállaltam magam, ugyanis 4 számban szerepeltem, ami iszonyatosan sok. Két szólót mindenképpen szerettem volna vinni, hogy megmutathassam a sokoldalúságomat, illetve Rékával minden évben készülünk duóval is, erről sem akartam lemondani. Aztán közben jött egy csoportos koreó is, amiből szintén nem akartam kihúzni magam, így aztán 4 produkcióra emelkedett a szám. Eleinte nem gondoltam volna, hogy ennyire strapás lesz, de a végén már azt is megbántam, hogy aznap felkeltem. Mivel a Mondocon egy nagyon nagy rendezvény, nekünk két részletet tudtak biztosítani a szervezők. Délelőtt volt másfél óránk za egyik nagyszínpadon, délután pedig egy óránk. Én délelőtt 2-t, délután 2-t táncoltam, így állandó pörgésben voltam. Nagyon gyorsan hajtották a fellépőket, így szusszanni sem volt időm. Lement az első tánc, felszaladtam átöltözni, jött a második, futás-öltözés megint. Ezután lett egy kis szünetünk, délután pedig ugyanaz a forgatókönyv ment le a rohangászással-öltözéssel. Iszonyatosan ki voltam merülve és sajnos a tömeg miatt egy kicsit ki is jött rajtam a pánikom. Olyan gyorsasággal mentek az események, hogy felfogni sem volt időm, csak annyit érzékeltem az egészből, hogy színpadon vagyok, aztán öltözőben, és ez így ment egészen az utolsó táncomig.
Ennyit a negatívumokról, most jöjjenek a pozitívumok :) Nagyon tetszett ez a közeg, amiben mozogtunk! Mindenütt beöltözött emberek, kreatívabbnál kreatívabb kosztümöket láthattunk és érdekes módon kicsit sem tűntünk ki a tömegből. Igaz nagyon sokan voltak, de pont ettől volt olyan érdekes ez a kavalkád.
Az első táncommal negyedikként léptem fel, ami egy szép, elegáns fúziós szóló volt Lana Del Rey Young and Beautiful c. számára. Erre egy nőies, éteri mozgással tűzdelt, 40-es évek ihlette táncot koreografáltam, és bevallom ettől féltem a legjobban. Azzal nincs bajom, ha félelmetesnek rusnyának, groteszknek kell lennem, de ha szépnek és lágynak... hát, akkor bizony bajban vagyok :D Azért letáncoltam a számomat és egész jó kis tapsot kaptam.
Ezután jött a csoportos táncunk, ami cybergoth ihletésű volt és nox Arcana-ra táncoltuk. Cyber zombik voltunk és újdonságként waacking elemeket is tettünk a táncba, pontosabban mindez a tanárnőnk fejéből pattant ki, mert hogy ilyet még senki nem csinált. Ezt a táncot kb. két alkalom alatt tanultam meg, mert későn csatlakoztam a csapathoz, de végül gond nélkül letáncoltuk, nagyon élveztem :)
A harmadik előadásom a duó volt, ahol az őrültes táncunkat adtuk elő. Ez sajnos nem sikerült olyan jól, mint első alkalommal, ugyanis nem voltunk hozzászokva ekkora hatalmas színpadi térhez. A fiúk is nehezen értek utol minket és mi is kicsit meg voltunk szeppenve, de azért a közönségnek hallhatóan tetszett az előadásunk - már csak azért is, mert eléggé rendhagyó volt :P
A negyedik, egyben utolsó táncom a verseny utolsó produkciója volt, tehát én zártam az egész versenyt. Egy horror fusion előadással készültem a Dead Silence c. film betétdalára, illetve a Mushroomhead Kill Tomorrow c. számára. Egy fura koncepció született a fejemben, miszerint a babám különös dolgokat suttog a fülembe, nekem pedig ettől gyilkos hajlamaim támadnak. Végül a baba ellenem fordul, engem is megtámad, s mikor "leszúrom" őt, vele halok én is, mivel mi ketten összekapcsolódtunk. Tudom, kicsit kusza, de akkor és ott ez nekem tök érthetőnek tűnt :D Végül a zsűri is teljesen egyénien értelmezte az előadást, de ez nem is baj, szerettem volna némiképp szabad kezet hagyni nekik a témával. Miután holtan összerogytam a színpadon akkora tapsorkánt és füttykoncertet kaptam, hogy csak idétlenül vigyorogtam :D Próbáltam nem kiesni a szerepből és a baba karját lengetve levonultam, utána pedig a többi táncos dicséretétől övezve végre kifújhattam magam. Nagyon elfáradtam. Nem vágytam másra, csak az eredményhirdetésre és hogy végre hazamehessek aludni egyet.
Végül az elegáns szólómra ezüstös, a csoportosra ezüstös, a duóra aranyat és a horroros szólómra is aranyat kaptam :) 2 ezüst, 2 arany, azt hiszem ez egész jó teljesítmény :) Bevallom azért az elegáns szólmnál picit csalódott voltam magamban, mert szerettem volna lenyűgözni a zsűrit azzal, hogy kilépek a komfortzónámból, de úgy látszik ebben a műfajban még nem vagyok annyira kiforrott, hogy az arany minősítésű legyen. Én azért ezeknek is örülök, meg persze annak, hogy felléphettem és ismét sok hasznos tanáccsal gazdagodhattam. Jut eszembe, különdíjakat is nyertem, Mahastitól workshop kedvezményt, Szegedi Anitától ruhakiegészítő elemeket, Sharyamtól pedig szintén workshop kedvezményt :)
Hulla fáradtan, de megkönnyebbülve tértem haza. Voltak bennem kicsi csalódott érzelmek, de összességében pozitívan éltem meg a versenyt és próbáltam inkább a jó élményekre koncentrálni - a tapsokra, az elismerésekre, a zsűri jó véleményeire, a Rékáékkal való közös ramenezésre, a bubble tea-re, meg a sok érdekes cosplay-esre :) Egy szó mint száz, jó kis verseny volt! Sajnos mások előadásaiból nem sokat láttam, mert folyamatoan rohangásztam öltözni és sminkelni, de szerencsére kaptunk videólistát, ahol megtekinthettük az összes táncot. Nektek is meg fogom mutatni őket, de most szeretném nektek megmutatni a képeket, amik a versenyen készültek rólam. Habár továbbra sem vagyok törékeny virágszál és talán túlzottan esztétikus sem, most mégis úgy érzem, hogy kifejezetten jó képeket sikerült rólam készíteni, úgyhogy nagyon boldog vagyok :) A ruhák egy részét én magam készítettem, ez főleg a felsőrészekre és a díszítésekre értendő. A képek végén be fogom linkelni azt a 4 előadást, amiben táncoltam, onnan pedig elérhetővé válik a többi tánc is :)

Elegáns szóló
















Cybergoth zombis csoportos














Őrültes












Horror fusion













(az a pár csík kreppapír, ami a mellkasomból omlik le a vért akarja jelképezni, ugyanis mikor leszúrtam a babát, én is meghaltam :P)

A táncaim az alábbi linkeken megtekinthetőek (és persze a többiekéi is, ha megnyitjátok a csatornát):

1. szóló: https://www.youtube.com/watch?v=GOJnPf6OE2U
2. csoportos: https://www.youtube.com/watch?v=32ny2bQDwPM
3. duó: https://www.youtube.com/watch?v=OO73jRFUpiw
4. horror fusion szóló: https://www.youtube.com/watch?v=oZCcFuQkwxU

Legközelebb pedig (már ha valakit érdekel :P) június 6-án, szombaton láthattok engem táncolni egy törzsi hastánc esten, melynek címe Misztikum és Mítikum, és a görög mitológia témakörét foglalja magába. Mi a csapattal Hekatét fogjuk megszemélyesíteni. Bővebb infó itt

32 megjegyzés:

  1. Megnéztem az élő videót is, gyönyörűen táncolsz!!!!!! További sok sikert kívánok Neked!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, örülök, ha így gondolod :)

      Törlés
  2. Gratulálok! :) Nagyon ügyes voltál. ^^

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy ilyen hosszan írtál róla! :) Tök jók a képek is, meg a videók is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kijöttek az élmények, remélem nem volt fárasztó :P

      Törlés
  4. Ha ez megnyugtat: a conokra minden ismerősöm mindig panaszkodik, hogy iszonyatosan el van tolva a beléptető rendszer, volt olyan téli con, amikor több, mint száz elővételes jegyes nem fért már be a rendezvényre, és kint rekedtek...

    Egyébként a fiús képről nekem az jut eszembe "tessék drágám, itt ez a kényszerzubbony, nehogy megfázz!"...XD

    Egyébként nagyon ügyesek voltatok, szerintem jó volt az őrültes tánc is! :D
    Egyébként elképesztő mozgásod van! :O (Meg tetszik az első sminked is, milyen rúzst használtál? - igen, tudom, nem is én lennék...xD)
    És gratulálok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen ^^
      Az első sminél a M.A.C. Diva-ja van rajtam, egy ilyen számhoz ez kellett :P

      Törlés
  5. A videókat is megnéztem, hát, őszintén nagyon megijednék ha szembejönnél velem ilyen sminkben meg tekintettel :DD Ügyes vagy, a két ezüst két arany nagy dolog ám! :) Amúgy akárki csinálta a képeket, nagyon átjön, iszonyat jók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, meg is bámultak a conon is, pedig ott aztán voltak figurák :P De ha több időm lett volna, még jobban durvulok, csak kapkodni kellett.

      Törlés
  6. Megnéztem a Lanás szólódat, és nagyon szép :) néhol picit bizonytalanabbnak tűnsz, mint amit eddig láttam belőled, de annyira szépen mozogsz, és az is világosan látszik, hogy a technikád mennyire erős és kiforrott. Többek között hátrahajlásodat nagyon irigylem :) és nagyon szép vagy abban a kosztümben, eszméletlen jól nézel ki a képeken is, jól áll nagyon az egész stílus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm :) Igen, a lanás szólónál kicsit izgultam, sőt, mondhatni féltem, mert az efféle nőies stílus távol állt tőlem tánc terén, mindig daraboltam, vagy varázsoltam, és most ennyire nőcissé váltam. Kitárulkozva éreztem magam, de fejlesztem még magam ebben a témakörben.

      Törlés
  7. A táncban és a színészetben is nagyon tehetséges vagy! Szép munka, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  8. Hogy én sose tudok semmilyen youtube-os videót megnézni itt kint....na de megyek én még haza. :)
    A ruháid iszonyatosan jók lettek! :)

    VálaszTörlés
  9. Én is megnéztem a videókat, a babás szólód nagyon hatásos volt! :o Tényleg látszik hogy minden egyes icike picike mozdulat is ki van formálva és hogy mennyire figyelsz az egészre, hogy egybe legyen! Nagyon ügyes vagy, gratulálok az érmekhez és a nyereményekhez is! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszett ^^ A babás volt a kedvencem, és ahogy hallottam a közönségnek is. Ilyet még előttem nem nagyon csináltak, újító voltam :P

      Törlés
  10. Gratulálok! Micsoda táncok! :))

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok, ezek a helyezések is olyan jók! (-: Megnéztem én is a videókat, nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
  12. A cyber zombis téma kicsit fura,de biztos király lehetett a filing- ügyesek vagytok és gratula a nyereményekhez (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az volt a lényeg, hogy fura legyen és bizarr :P Bár a valódi cyberesek biztos belénk kötöttek volna, de hát mi nem vagyunk a való életben is cyberesek, szóval úgy oldottuk meg a ruhánkat, ahogy tudtuk. A mozgás meg industrial tánc és waaking keveréke.

      Törlés
  13. Ah, nagyon jó voltál! Most már igazán sajnálom, hogy mostanában nem járok conra:(
    Én sosem szerettem táncolni, de ha ilyen jelmezeket hordhattam volna... Nemtom, ettől a tánc műfaja 150%-kal vonzóbbnak tűnik:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen ^^ Én azt mondom, sosem késő kipróbálni, főleg egy ilyen bandával, ahol tényleg önmagadat adhatod, és nem kell mindig mosolyognod, sőt! Néha tilos :P

      Törlés
  14. Már nagyon vártam ezt a beszámolót :) Gratulálok, nagyon ügyes voltál/vagy :)

    VálaszTörlés
  15. Én élőben láthattam a produkcióidat, konkrétan 2. sorból, de nem volt merszem utána odamenni hozzátok. :(
    Nagyon ügyesek voltatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, tényleg? Pedig nagyon örültem volna, ha válthattunk volna egymással pár szót - sebaj, majd legközelebb :) És köszönöm az elismerést ^^

      Törlés
  16. Úgy belendültem, hogy az összes videót megnéztem a versenyről :D Nagyon gratulálok, szép teljesítmény, öröm volt a fülemnek a sok vagány zene, amire táncoltatok. Nehéz egyet kiemelni, de talán a diliházas a kedvencem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mindenre gondoltam volna, csak a dilisre nem, hogy az lesz a kedvenced, de én csak örülök neki ^^

      Törlés