2015. május 10., vasárnap

Életmód Project. - 9.

Ismét eltelt egy hét, én pedig fáradtabb vagyok, mint valaha. Töredelmesen be is vallom, hogy a múlt hétvégi tornát leszámítva képtelen voltam rávenni magam a mozgásra, annyi felé kellett rohannom. Ennek az oka egy lánybúcsú szervezése volt, amit az én drága Barbi barátnőmnek szerveztem, legalább 2 hónapja dolgoztam rajta és igyekeztem jól megcsinálni, így az utolsó héten már leginkább ezzel voltam elfoglalva. De még szerintem így is mozogtam sokat, mert úgy rohangáltam minden nap, mint mérgezett pók a falon :D
Viszont amire nagyon büszke vagyok, hogy még a lánybúcsú menüjét is sikerült úgy összeállítanom, hogy viszonylag egészségesebb legyen. Nem mondom, hogy nem voltak cukros üdítők, meg sütemények, de a többi ételnél próbáltam odafigyelni arra, hogy mindenki számára ízletes, mégis egészséges fogásokat találjak ki, illetve egy vegetáriánus leányzó igényeit is próbáltam kielégíteni. Ennél fogva erősen zöldség hangsúlyos finomságokat sikerült összeütnöm, de a lecsupaszított asztal azt mutatta, hogy ez ellen senkinek nem volt kifogása :P Na de azért nézzük az eheti vacsoráimat is:



A múlt vasárnapi ebédem egy kis gyrosos csirkemell joghurttal, paradicsommal, póréhagymával és mellé még egy kis retek.



Itt a mangó dominált - gyümölcs és rostos üdítő formájában is.



Pikáns csirkemell rusztikus zöldségkeverékkel. Utóbbi Aldis szerzemény, de a mediterrán jobban ízlik, talán a zöldfűszerek miatt. Azért ez is finom :)



Meg volt a bűnözés egy adag ramen személyében.



Ez újított recept volt - egy szelet tönkölykenyérnek kivájtam a közepét pogácsaszaggatóval, majd pici olívaolajon elkezdtem pirítani. A lukba beleütöttem egy tojást, megsütöttem és koktélparadicsommal tálaltam. Nagyon tetszett, hogy a tükörtojást így is el lehet készíteni, valahogy még jobban is ízlett :P



A mai vacsorám, ami igazából a egnapi lánybúcsú maradékaiból tevődik össze :D Balról jobbra haladva látható egy kis brokkolikrém, amit mártogatósnak használtam. Répát, cukkinit, karalábét és szárzellert mártogattam bele, valami fenséges volt! A jobb oldali tálkában pedig mini mozzarella golyók és olivabogyók vannak.



Ez pedig az összkép a lánybúcsús terülj-terülj asztalkámról. Kissé kaotikus rajta sok minden, de nagyjából még emlékszem miket készítettem (a jó hangulat kicsit kiradírozta a memóriámat XD) Szóval készítettem zöldfűszeres sajtkrémmel megkent sonkás-uborkás háromszög szendvicseket, a kerek verziók sonka nélküliek voltak. A zöldséges tálkákban a fent említett zöldségek voltak, ahhoz pedig zöldfűszeres-joghurtos, csípős sajtkrémes és brokkolikrémes mártogatóst adtam. Csináltam kis falatkákat is uborkával és füstölt sajttal, illetve mozzarellával és olivabogyóval, illetve sütöttem epres-csokis muffint és pudingos kekszet, amit Thimmyke receptje alapján készítettem - nagy siker volt :) Meg úgy igazából az egész menü szimpatikus volt mindenkinek, aminek nagyon örültem. Az egyik résztvevő lány még hozott almás-kekszes sütit is. Nagyon jó hangulatú lánybúcsú volt, én legalább baromi jól éreztem magam, és bűntudat nélkül rágcsáltam a joghurtos szószba mártott zelleremet éjfél után is :P

Most sajnos ennyi tellett tőlem, még ki kell hevernem a lánybúcsút, ugyanis hiába aludtam 8 órát, úgy keltem fel, mint akin átment az úthenger :D Legyen szép napotok és élvezzétek ki a hétvége utolsó óráit :)

4 megjegyzés:

  1. Én is kóros időhiánnyal küszködök így sajnos sokszor a pihenésből kell elcsípnem egy-egy félórát hogy jusson idő az edzésre is. Ráadásul a szerdai műtét miatt nem is nagyon mertem edzeni.
    Vannak nagyon jó 20-30 perces edzéseim, amiket szerintem a legrázósabb napba is be lehet illeszteni, ha gondolod küldök linkeket hozzájuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos már ott tartok kimerültség terén, hogy minden egyéb elfoglaltságomat kell mellőznöm azért, hogy egy kis pihenést is bele tudjak iktatni az életembe. Sajna már a kóros kimerültség határán vagyok...Edzeni kb. egy hete tudtam utoljára, mert meló után csak bezuhanok az ágyba. Szerencsére a heti másfél, két óra tánc legalább meg van, az leizzaszt rendesen. Ha majd jön a nyári szünet és lesz egy kis időm pihenni, akkor jobban és többet tudok majd edzeni. A linkeket pedig megköszönöm, bár én mindig egy adott dvd-re tornázom, viszont új ötletekre mindig vevő vagyok :)

      Törlés
  2. Nem lett volna szabad éhesen végignéznem ezeket a képeket :DD Az a pikáns csirkemell a zöldségekkel és a gyros is a nevemet szólította.. :o
    Amúgy fagyasztott mangót szoktál venni vagy úgy egészbe, rendesen magát a gyümölcsöt nem fagyasztva? Én egyszer vettem így, vagyis normálisan ( :D ) de annyira szálkás,keserű és kemény volt, hogy alig bírtam megenni, azóta nem is próbálkoztam vele :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a husit zöldségekkel, nem véletlenül szerepelnek olyan sűrűn a blogon :P
      Én rendes mangót szoktam venni, a konzervet és fagyasztottat messziről kerülöm. Az élményed ismerős nekem is, a legelső mangó kóstolásomnál nekem is sikerült kifogni egy szálkás példányt, de azóta körültekintőbben vásárolok. A mangónál nem a színe számít (én naiv azt hittem minél pirosabb, annál érettebb), hanem ha tapintásra puhább. Nem plöttyedt, hanem olyan, amit kicsit meg tudsz nyomkodni és nem olyan, mint a beton - na az a tökéletes mangó :) Én Aldiban szoktam nagyon finom mangót venni, illetve Spar-ban.

      Törlés