2015. május 25., hétfő

Életmód project - 10.

Kicsi késéssel, de ismét itt vagyok az életmód projecttel. Mivel most már két hetente írok az életmódváltásos tapasztalataimról, ezért több képet sikerült felhalmoznom, meg persze több tapasztalatot is.
Sajnos a kimerültségem miatt (amiről korábban írtam is) nem tudok tökéletes egyensúlyt tartani az egészséges étkezés és a heti szintű mozgás között. Az ételekre próbálok folyamatosan odafigyelni, de a munkanapok végére olyan szinten vagyok fáradt, hogy képtelen vagyok rávenni magam a tornára. Most sajnos ez van, nem is fogom erőltetni, mert érzem, hogy csak többet ártanék azzal, ha minden áron tartani akarnám magam az ütemtervemhez. Ez nem azt jelenti, hogy lusta vagyok tornázni, hanem azt, hogy mikor hazaérek a napi 8 órás munkából és az oda-vissza 4 órányi utazásból, addigra olyan szinten vagyok mosott sz.r, hogy már csak arra van erőm, hogy kajáljak valamit gyorsan, letusoljak és bevágódjak az ágyba. Azért persze nem törődök bele ebbe a helyzetbe, mert amint kicsit összeszedettebbnek érzem magam, azonnal visszaállok a tornára - bevallom, hiányzik, de alvásra most nagyobb szükségem van, hiszen ha kialvatlanul megyek a gyerekek közé, ingerültebb leszek és ezt nem engedhetem meg magamnak. Viszont hogy addig se maradjak teljesen mozgás nélkül, a szerdai 2 órás táncot sosem hagyom ki - arra szükségem is van, még ha irgalmatlanul ki is purcanok utána. Jól esik a tudat, hogy még ha itthon nincs is mindig erőm tornázni, azért minden héten van egy kis fix mozgásom a táncnak köszönhetően. Természetesen amint kicsit kipihentebb leszek, igyekszem visszaállni a heti háromszori mozgásra, hogy aztán napi szintűre emelhessem azt. Egyelőre azonban örülök, ha élek, s közben azon fáradozom, hogy legalább az étkezéseimre odafigyeljek.
Nézzük is miket sikerült alkotni az elmúlt két hétben:



Egy kis hazai eper körtével.



Póréhagyma krémleves, nagyon szeretem ^^



Csak egy kis mangó - erősen függőnek érzem magam mangó téren...



A mozizás előtt ebédeltünk egyet, most kínai kajára esett a választásunk. Tudom, hogy sokan borzalmasnak tartják, de én odavagyok érte *.* Itt éppen csípős-savanyú levest ettem (Viktor nemes egyszerűséggel takonynak hívja, gyanítom az állaga miatt), illetve zöldséges tésztát hagymás csirkével. Fenséges volt ^^



Egy kis koktél paradicsom, hozzá pedig füstölt sajt. Ez a világ egyik legfinomabb kombinációja!



Egy kis cukormentes müzli (erdei gyümölcsös), hozzá ropogós tönkölykréker és egy pici Jó reggelt! müzli



Tükörtojás zsiradék nélkül, chilivel, borssal, pici sóval és zöldfűszerekkel.



Még egy kis mangó, mert nem tudok ráunni, illetve egy pici orosz hússaláta újhagymával.



A lánybúcsú óta mártogatós mániám is van - itt éppen répát, karalábét és újhagymát ettem csípős sajtkrémmel.



A fentebb említett Jó reggelt! müzli natúr joghurttal. Mennyei volt, sokkal finomabb, mint tejjel.



Itt bizony habzsidőzsi volt :P Hatalmas adag zöldség (ismét répa, karalábé és újhagyma) zöldfűszeres mártogatóssal, egy kis virsli (mert már hiányzott egy kis husi) és édesség gyanánt pár szem eper.



Tudom, erre sokan fujjogni fognak, de én imádom a tőkehalmájat! :D Azon kívül, hogy nagyon egészséges, számomra isteni finom is. Újhagymával és sokmagvas tönkölykenyérrel fogyasztottam. Volt egy kis csalásom is egy csípős tésztás leves "személyében" :P



Újhagymás rántotta borssal, pirospaprikával. Mondtam már, hogy az újhagymára is rá vagyok kattanva? :P



Házi kaukázusi kefirrel készült cukkinis brokkolikrém leves és egy kis sovány sonka.



Ismét kínai, ezúttal szecsuáni marha és rizs, és persze az elmaradhatatlan takonyleves :D (ez van, én szeretem annak ellenére is, hogy fura az állaga)

Hát ennyi lettem volna mostanra, két hét múlva ismét jelentkezem - remélem addigra jobb állapotban leszek és kicsit részletesebben tudok majd beszámolni tornáról is. 

4 megjegyzés:

  1. Meghalok egy adag kínaiért!!! Meg egy adag eperért is :D Nem szabad ilyeneket nézegetnem ebéd előtt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kínai kaját én heti szinten tudnék enni, de azért az sem teljesen jó megoldás :P eper viszont jöhet minden nap, főleg hogy végre szezonja van :)

      Törlés
  2. Kicsit megcsúsztam ma a főzéssel, úgyhogy éhgyomorra olvastam el ezt a bejegyzést... hááttt.. csak győzöm nyelni a nyálam :)))))))))))))) Amúgy szerintem a hastánc van olyan kemény, mint a torna, én régebben próbáltam, de nagyon-nagyon megizzasztott mindig és tokától-bokáig izomlázam volt tőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy ^^
      Igen, egy ilyen 2 órás tánc után úgy érzem magam, mintha kifacsartak volna, fáj mindenem (főleg rá következő nap a combom), de azért nagyon élvezem :)

      Törlés