2015. március 23., hétfő

Yankee Candle - A tél illatai kivégezve




Jó sok idő eltelt a legutolsó Yankee-s bejegyzés óta, ennek pedig az az oka, hogy elég lassan fogyasztom ezeket az illatos viaszokat. A legutolsó nagy zsákmányolásomkor megfogadtam, hogy csak akkor rendelek újabb illatokat, ha a meglévőket teljesen elhasználtam és ehhez még mindig tartom magam. Most a téli jellegű illatokról szeretnék írni véleményt, ami ugyan így a tavasz közepe felé már nem annyira aktuális, de még csak most jutottam el idáig, hogy mindegyikről határozott véleményem legyen.

Pink Sands: "Az élénk citrusok, édes virágok és a fűszeres vanília mesés keveréke egy egzotikus sziget atmoszféráját hozza el otthonába".
Az első illat kapásból olyan, ami nem is annyira téli, de mivel ezt is mostanában használtam el, gondoltam írok róla. Először azt hittem, hogy nem fog bejönni, mert túl édeskés lesz az én ízlésemnek, de nagyon pozitív csalódás volt, hogy jóformán semmi édes illatot nem éreztem benne. Mármint de, éreztem egyfajta lágy, visszafogott aromát, de az annyira halvány volt, hogy kicsit sem zavart. Általánosságban a nagyon vaníliás illatoktól felkavarodik a gyomrom (éljen a buszokon lévő gusztustalan vaníliás illatosító :S), de ebben pont kellemes arányban volt a citrusos aromákkal. Ha lesz rá lehetőségem biztos szerzek még be belőle, mert igazából évszaktól független, bármikor jó ötlet lehet ezt az illatot párologtatni.

Cinnamon Stick: "A fűszeres fahéj és a szegfűszeg erőteljes jellege alkotja meg ezen illat igazi zamatát"
Imádom a fahéj illatot, az egyik nagy kedvencem, így nem is volt kérdés, hogy a téli hónapokban szeretnék valami fahéjas illatot csempészni az otthonunkba. Persze ezt süteményekkel is el lehet érni, de azért ennek a viasznak is meg volt a maga varázsa. Igazából se több, se kevesebb, mint ami a leírásban szerepel, de nekem ez pont elég volt ahhoz, hogy imádjam.

Christmas Garland: "A frissen vágott fenyőágak és a zamatos áfonya keveréke adja ezt az igazá karácsonyi hangulatú aromát"
Ez az illat azt hiszem sok ember számára elég megosztó volt, a legtöbbeknek nem igazán jött be. Nos én az ellenkező táborba tartozom, mert nekem nagyon tetszett ez az illat. Igaz, nem olyan, mint a karácsonykor felállított valódi fenyőfa illata, de ahhoz hasonlóan karcos, mégis hűvös aroma, amiben kiéreztem az áfonya savanykás-édes jegyeit. Sokan pont ezt hiányolták, hogy nem lehetett érezni benne az áfonyát, de a magam részéről én remekül éreztem benne és nagyon kellemesnek találtam. Erőteljes illat, így nagyon keveset használtam belőle, négy részletben sikerült elhasználni és csak rövid ideig párologtattam, mert egy idő után fájt tőle a fejem - tényleg nagyon intenzív.

Cranberry Pear: "Az édes és a fanyar igazán kellemes keveréke... a friss körte és az áfonya szirup páratlan kombinációja"
Ez volt az abszolút kedvenc illatom a télre vásárolt tartok közül. Pontosan ezeket a fajta illatokat kedvelem, amik fanyarak, de van bennük egy pici gyümölcsösen édes aroma. Igaz, az áfonya elég erősen domináns volt benne, de ha elég sokáig égettem, akkor a körte édes illata is kiérződött. Ha tehetem biztos szerzek még be belőle, mert habár én téli illatnak tartom, nyáron is szívesen használnám, hiszen a gyümölcsös illatok olyankor is kellemesek.

Christmas Memories: "Egyenesen a konyha szívéből... a fűszerek és édességek egyedülálló keveréke, mely felejthetetlen ünnepi pillanatokat hoz el otthonába"
Ez volt a legédesebb illat az összes közül és kicsit ettől is tartottam a fenti okok miatt. Persze reménykedtem benne, hogy az édes aroma inkább amolyan sütis lesz és nem émelyítően cukros-vaníliás, és szerencsére igazam is lett. Ez a tart pont olyan volt, mintha most sütöttem volna egy adag mézes süteményt és az illatozna a lakásban - Viktor "utálta", mikor égettem, mert olyankor rendszeresen megkívánta a mézeskalácsot :P Nagyon megtetszett, habár ezt is kis mennyiségben használtam csak, mivel elég tömény volt.

Home Sweet Home: "Fahéj, különböző fűszerek és a frissen főzött tea szívmelengető aromája"
Ezt az illatot is nagyon szerettem, tényleg igazi otthonos illata volt - nehéz is megmagyarázni, hogy mitől lesz valaminek otthon illata, de valahogy miközben ezt az illatot párologtattam olyan kellemes, megnyugtató érzésem támadt. A fahéj elég erősen dominált benne és a teát is kiéreztem, meg talán egy kis szegfűszeget. Kicsit olyan érzésem támadt tőle, mintha megint édesanyámnál lennék, aki finom fekete teával és házi süteménnyel vár engem :)

Mandarin Cranberry: "Egy kirobbanóan élénk, édeskés gyümölcsíz: napérlelte narancs és vörösáfonya illata"
Ez volt talán a legsemlegesebb illat az összes közül, ugyanis a narancs(vagy mandarin, fene se tudja) és az áfonya szinte teljesen egybeolvadt, egyiket sem tudtam külön kiérezni. Semmi édeset nem éreztem benne, csak egy furcsa, kesernyésen savanykás aromát. Nagyon érdekes illat volt, nem állítanám, hogy különösebben kedveltem, ugyanis a meghatározhatatlan illat mellett még elég gyengécske is volt.

Ez lett volna a téli YC illatmustra. még van jó pár tartom, amik évszaktól függetlenek és alig várom, hogy kipróbáljam őket, hiszen eddig ezek a téliesek voltak használatban. Rendelni még jó darabig nem fogok, hiszen legalább 6 féle illat vár elhasználásra, de nyárra biztosan elfogynak ezek is és akkor új illatokat is ki fogok próbálni.

Próbáltátok már a fenti illatokat?
Van kedvencetek?

4 megjegyzés:

  1. A Pink Sands-et imádom, hosszú ideig az volt az illatosító a kocsinkban. :D
    A Christmas Memories is nagy kedvenc nálam, sőt az egész család nagyon szeret. :)
    A Home Sweet Home évek óta szeretett illat ősszel és télen, tényleg olyan otthonos, teázós, kandalló előtt olvasós. :)
    A Mandarin Cranberry csodás, olyan illatt, amit én legszívesebben január-február környékén égetek, amikor már megcsömörlöttem a karácsonyi sütiillattól, de még a tavasziakat nem igazán "kívánom". :D

    Épp most írtam én is egy új rendelésről, sok új kollekciós illat van benne, ha gondolod kukkantsd meg, hátha kedvet kapsz valamelyikhez. ;)
    http://moonangelstories.blogspot.hu/2015/03/tavaszi-yankee-candle-haul-velemeny.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pink sands az egyik legfinomabb illat a yankee-nél, szerintem nálam is állandó vendég lesz :) A többi illat közül is lesz, amit később újravásárolok.
      Olvastam a te bejegyzésedet is, a lake sunset-et biztos ki fogom próbálni :)

      Törlés
  2. A Pink Sands engem néha émelyít, de amúgy nagy kedvenc nálam, a Cinnamon Stick még kipróbálásra vár, annak rendkívül örülök, hogy a Christmas Garland Nálad is kedvenc lett, a Christmas Memories és a Home Sweet Home örök kedvenc nálam, a Mandarin Cranberry pedig minden évszakban jöhet, mert imádom a fanyarságát :-) Jaj, nagyon jó volt olvasni a leírásaidat, kedves Yankee-rajongótárs :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pink sands-et én nem tudom megunni, nekem olyan kellemes *.* A mandarin cranberry egyedül azért nem lett kedvenc, mert nekem nem elég intenzív. Bár az is lehet, hogy a tömény karácsonyi illatok mellett éreztem gyengébbnek, a többi elég erős illat volt.
      Long live the yankee candle! :D

      Törlés