2015. március 8., vasárnap

Stílusok sminkjei - Grufti

Nagyon rég nem jelentkeztem ezzel a rovattal, de most megtört a jég. Örök hála a gyakori figyelmeztetésért Black Fairy-nek, aki egyik kommentjében megjegyezte, hogy lesz-e még ilyen én meg fejemhez csaptam, hogy basszus, de rég volt már! :) Szóval köszönöm a jelzést, igyekszem ezt a bejegyzés sorozatot sem elhanyagolni.
Ezúttal egy olyan stílust választottam, ami leginkább a goth szubkultúrához köthető, de még sem teljesen az. Mindig is nagyon tetszett a gruftik extrém külseje, a kontrasztos sminkek, a csodás ruhák, az érdekes frizurák és úgy ánblokk az egész megjelenésük, de nem ismertem a stílust elég mélyen ahhoz, hogy csak úgy hasraütve kreáljak egy hozzá passzoló sminket. Utána olvasgattam a dolgoknak - nektek is ajánlom Zsófi barátnőm hotdogos magazinját, a Gothic life and style-t, mert sok érdekességet olvashattok a szubkultúráról. Szóval nála leltem egy összefoglaló írást a gruftikról itt, ami nagyban megkönnyítette a stílus megismerését. Igazából nagy vonalakban annyit kell róluk tudni, hogy rendkívül melankólikusak, révedezők és a halálról álmodoznak. Szeretnek temetőkben járkálni talpig fekete ruhában, néhányuk koporsóban is alszik. A gruftik erősen vonzódnak az ezotériához, kapcsolatot keresnek a túlvilággal és a természetfelettivel, ezt pedig úgy érik el, hogy gyakran sodorják magukat halálközeli élménybe. A külsejük tényleg nagyon extrém, ezzel is érzékeltetni szeretnék az eltávolodásukat a társadalomtól. Általában a hajukat oldalt felnyírják, csak a fülnél hagynak egy lógó tincset, a maradékot pedig feltupírozzák és lakkal fixálják. Halottsápadtra festik a bőrüket, szemöldöküket pengevékonyra rajzolják, sminkjük pedig tömény fekete, erős, kontrasztos. Előszeretettel hordanak különféle testékszereket is, gyakran látható fotókon az orrot és a fület összekötő piercing.
Nos, habár igyekszem minél hitelesebben reprodukálni az egyes stílusokat, azért nem állt szándékomban felnyírni a hajam és átlövetni az orrom, úgyhogy most lánc nélkül láthatjátok a sminket, a hajamat pedig csak simán felcsatoltam. A smink habár egyszerű, maszatolós pandamaci pacsmagnak tűnik, nem volt egyszerű munka. Főleg a szemöldököm eltüntetése okozott nagy kihívást, mivel azért az elején nő néhány szál, plusz most meg is lett vastagítva, így nem volt elég az, hogy lealapozózom és kész. Elég sokat pepecseltem vele, de úgy érzem megérte :) A műszempilla is nagyon jellegzetes kelléke a grufti sminknek, de nekem sajnos nincsenek brutál méretű műszempilláim, így egy normál fajtával próbáltam dolgozni.











Őszintén szólva nekem bejött ez a kinézet (Viktornak is, nyehe :P), simán el tudom magamról képzelni, hogy máskor is újraalkotom ezt a sminket és sétálok egyet vele az utcán. Bizonyos eszméik is tetszenek a gruftiknak, bár teljes egészében nem illik rám ez a stílus, mert pl. erősen élet igenlő vagyok. Viszont jó volt szórakozni azzal, hogy ismét más külsőbe bujtattam magam, nagyon érdekes volt :)

Nektek hogy tetszik a grufti smink?

25 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik :)

      Törlés
    2. Továbbadtam neked egy díjat: http://nuadastenonis.blogspot.hu/2015/03/liebster-award-black-fairy-tol.html

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszönöm ^^

      Törlés
  2. Nagyon király lett, imádom ezt a stílust :3 ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen - én is nagyon megkedveltem bizonyos részeit :)

      Törlés
  3. Aaaa de jó. :) Nagyon eltaláltad!

    VálaszTörlés
  4. IMÁDOM!!! (És örülök, hogy "visszatértél" ebbe a témába...vagyis a stílusok sminkjeihez. :))
    /Ja és az a rúzs is eszméletlen...:D/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik ^^ Igazából neked köszönhetem, hogy a rovat feltámadt hamvaiból, mert mindig elfelejtem :D Túl sok mindenbe kezdtem bele aztán szegényke elmaradt, de próbálok rá odafigyelni.

      Törlés
  5. Nem is hallottam még erről a stílusról, mindig tanulok valamit!

    VálaszTörlés
  6. Úúúúristen, az utolsó kép valami eszméletlen!! A stílus maga valószínűleg elég messze áll tőlem, de egy ilyen sminket én is kipróbálnék! Mégmégmég! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon kedves vagy ^^ Én bzonyos részeit közel érzem magamhoz ennek a stílusnak, de nem teljes egészében. És biztos lesznek még extrémebb sminkek :P

      Törlés
  7. Hehe,köszi az oldalam ajánlását- örülök hogy ezek szerint volt haszna megírni :D Jól áthoztad a stílust ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, és de mennyire, hogy hasznos volt, én mindig visszatérek hozzád olvasgatni :)

      Törlés
  8. Nagyon-nagyon jó lett a végeredmény, szerintem simán vállalható emberek közé is. :)
    Még több gruftit az utcákra! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett :) Én tartom magam olyan elvetemültnek, hogy néha tényleg így menjek utcára, bár lehet a környezetem nem kultiválná :P

      Törlés
  9. Ez a smink most telitalálat nálam. :)
    Még mindig nagyon ügyes kezed van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik és köszönöm a dicséretet, jól esik ^^

      Törlés
  10. Grufti stílus halálvágya valahogy nem az én stílusom, de a smink nagyon tetszik, olyan ügyes vagy! Nekem jobban tetszik a te normálisabb szemöldököddel és a hajaddal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meghalni én sem óhajtok, eléggé élet-igenlő vagyok, de sok minden szimpatikusak a gruftik. És köszönöm az elismerést, örülök, hogy tetszik a smink :) A szemöldökömet ugyan eltüntettem és sokkal magasabbra rajzoltam, de ezek szerint ez nem volt észrevehető :D Pedig mennyit szenvedtem vele, jajj :P

      Törlés
  11. Basszus nagyon jól nézel ki, brutál jól áll neled ez a stílus, lehetnél többször is ilyen megjelenésben! :)

    VálaszTörlés