2015. március 30., hétfő

Seven Deadly Sins kihívás - Greed/Fösvénység




Ismét jelentkezem Flóra kihívásával, melyben ezúttal a fösvénységet kellett prezentálnunk körmön és/vagy sminkben. Én szokásomhoz híven mindkettővel jelentkezem, ugyanis ez a téma hihetetlen módon megihlet és kreativitásra sarkall.
Elsőként a körömről. Igazából a fösvénységet nagyon jól lehet nail art formájában bemutatni, hiszen ez esetben nincs túlzás, bármit magunkra aggathatunk, belefér a témába. Én mégis egy viszonylag visszafogott lakkozást készítettem, melyben a nemrég bemutatott Colour Alike fekete holo lakkomat és az egyetlen arany lakkomat, a China Glaze Goldie but Goodie-ját használtam. Egy végtelenül egyszerű mintát festettem a fekete alapra - arany pöttyöket vonalakkal, hiszen az arany köthető a fösvénységhez, a fekete holo alap pedig már önmagában is elég feltűnő jelenség a sok színével.
Ez lett a végeredmény:





Nem egy nagy vaszisz, de azért nekem tetszett :)

Persze a smink része sokkal izgalmasabb volt számomra, abban azért jóval kreatívabb vagyok. Az alap ötletem az volt, hogy megmaradok a nemesfémek színeinél, az aranynál, ezüstnél, de mindezt jelképes módon szeretném felhasználni. Így született az ötlet, hogy egy Marie Antoinette jellegű sminket csináljak, hiszen ő aztán szerette körül venni magát szép holmikkal, nagy gazdagságban élt. Nagyjából sikerült is megvalósítani, habár a Marie Antoinette-stílus mellett kicsit úgy is éreztem magam, mint egy gésába oltott Amidala királynő :D Azért a végeredmény tetszett, nem is nagyon volt szívem lemosni :P
















Remélem a kettő közül valamelyik elnyeri majd a tetszéseteket :)


19 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a smink. :) Van benne valami fura (nem tudom, hogy mi, pedig átelemeztem magamban), de az összhatás meg tökéletes szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Igen, tényleg fura egy kicsit, olyan nem evilági-futurisztikus izé, de ez van, a kreatív folyamat egyszer csak szül valamit én meg csak lesem magam, hogy na ez most hogyan jött létre :D

      Törlés
  2. Szia, ugyan még sosem kommenteltem (pedig elég régóta olvasom a blogod, és nagyon tetszik is szoval #shameonme), de most úgy érzem eljött az ideje. Nagyon tetszenek az ilyen kreatív-sminkes posztok, szerintem nagyon ügyes vagy és csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm, hogy végül megtörted a jeget és írtál, nagyon örülök neki ^^ Köszönöm a kedves elismerést, örülök, ha tetszenek a kreatív sminkjeim. Lesznek még bőven, úgyhogy nézz majd vissza, hátha találsz kedvedre valót.

      Törlés
  3. Húú, nagyon szép lett a smink! és a bal oldalon a díszítés! *-*

    VálaszTörlés
  4. Aztamindenit, hát ez a smink!!! Alig várom, hogy visszalapozgassak, és behozzam a lemaradásomat, hát micsoda csodák történnek itt!!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nekem nagyon tetszik mindkettő, de szerintem a smink sokkal jobban passzol a témához...:3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, érezhető, hogy a sminkkel jobban operáltam, valahogy a manikűrözés most kicsit háttérbe szorult kreativitás terén.

      Törlés
  6. Hát ez a megjelenés... ! :O
    Nah jó, nem tudok rá semmi jobbat mondani... fantasztikus lett!!! Csodálatosan nézel ki!!! *.*

    VálaszTörlés