2015. március 16., hétfő

Seven Deadly Sins kihívás - Gluttony/Falánkság

Ma van a 7 fő bűnös kihívás második fordulója, melyben ezúttal a falánkságot kellett életre kelteni körmeinken. Én szokásomhoz híven sminket is csináltam hozzá. A falánkság témaköre nagyon sok fantáziadús alkotást ihletett már, az internet telis tele van ehhez passzoló sminkekkel és lakkozásokkal. Én magam is nagyon vártam ezt a fordulót, hiszen ismét kiélhettem a kreativitásom. Ehhez a témához mindenképp az édességeket szerettem volna megjeleníteni magamon, hiszen ritkán adódik az ember lányának lehetősége arra, hogy tömény giccsbe öltöztesse magát mindenféle kellemetlen érzés nélkül :P
Elsőnek jöjjön a manikűr, melyet sugar spun technikával készítettem. Újdonság volt számomra és igazság szerint azt sem tudom mire lehetne jól lefordítani, de maga a sugar spun húzott cukrot jelent - biztos láttatok már ilyen díszítést, mikor a karamell egészen hajszálvékonyra van dermedve. A lényege annyi, hogy egy választott színből löttyintünk egy keveset egy felületre (én kis műanyag tálkát használtam), várunk, míg picit megszárad, majd egy pontozó, vagy tű/fogpiszkáló segítségével csíkokat huzogatunk a körmeinkre. Mivel a lakk már száradóban van ezért a húzott cukorhoz hasonló "ragacsot" fog maga után húzni, amit tetszőleges vastagságban húzhatunk rá a körmünkre. Én csak egy áttetsző csillámos alapot használtam és egy rózsaszín Miss Sporty lakkot.





Jó kis technika ez, nem is túl bonyolult, egyedül csak az a bajom vele, hogy nem tudtam rendesen variálni a szálak vastagságát. Ez mondjuk nem a technika hibája, hanem az enyém.

A sminkem már kicsit komplexebb volt, hiszen a cukorkás-édességes téma nagy szabadságot ad az embernek. Végül ismét rábíztam magam az ösztöneimre és ez sült ki belőle:










A célom az volt, hogy egy kifejezetten giccses, tömény hatású sminket készítsek, ami érzékelteti a mértéktelen falánkságot, így jóformán bármilyen túlzást elnéztem magamtól :P Kulisszatitokként had áruljak el annyit, hogy habár a műszempillaragasztóval tényleg megragadnak a cukorkák, de egyúttal szépen ki is marja a cucc a szemedet. Miközben a színes vackokat nyomkodtam fel a szemem alá azt hittem kiszáradok a szememen keresztül :D És mikor a szemöldökömről műtöttem le a szívecskéket, hát, fogalmazzunk úgy, hogy az a pár szál szemöldököm is eltűnt XD Egyedül az arcom csíkozásával nem vagyok elégedett, sokkal szebben is meg tudtam volna csinálni, de annyira szenvedtem már a ragasztó párolgásától, hogy csak gyorsan túl akartam lenni rajta és nem dolgoztam ki elég alaposan a sminkem azon részét. Azért összességében nekem tetszik, és talán észrevehető, hogy a szememnél cut crease-t próbáltam alkotni azzal, hogy éles határokat hagytam, sőt, rájuk is erősítettem.

Remélem a kettő közül valamelyik elnyeri a tetszéseteket :)

12 megjegyzés:

  1. a sminked oltári jó, de a körmöd is tetszik. :)

    VálaszTörlés
  2. Aaaaa!!! A sminked irtó klassz ^_^ a körmöd is...nekem ehhez a technikához nincsen türelmem....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ^^ Hát nekem is kétszer kellett nekiállni ennek a lakkos pacsmagnak, de csak megküzdöttem vele :P

      Törlés
  3. A smink a kedvenc a kettő közül, imádom, hogy kaját is használtál hozzá :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett ^^ A cukorkákat muszáj volt hozzá tenni, azokkal lett teljes az egész.

      Törlés
  4. Nagyon szupi a smink és a köröm is! Nagyon imádom ezt a sminket! :)

    VálaszTörlés
  5. A köröm és smink ,nálam mindent visz :)

    VálaszTörlés
  6. Hűha, az a smink... :) Körömnél nekem is volt hasonló ötletem. :) Csini lett az is. :)

    VálaszTörlés