2015. március 22., vasárnap

Életmód project - Harmadik hét

Újból vasárnap, újból beszámoló.
Nem volt egyszerű hetem, hiszen a betegségből való kilábalás után vissza kellett rázódnom a munkába. Ismét megtapasztaltam milyen kimerült tudok lenni, ha reggel 6-kor elindulok itthonról és csak este 6-ra érek haza, és hogy milyen szinten nincs kedvem semmihez sem a fejemből való kifelé bámuláson kívül. Azért persze igyekeztem erőt venni magamon és próbáltam odafigyelni az életmódomra.
A mozgás a közelgő tánvcersenyem miatt most nem jelent problémát, hiszen napi szinten gyakorolok. A két szóló legalább napi másfél óra mozgással jár, ennyi ideig minimum gyakorolok, úgyhogy alaposan át vagyok mozgatva (és nem volt még nap, amikor nem izomlázzal keltem volna fel az ágyból). Mivel örömmel gyakorolok, ezért a mozgást jelen esetben nem kényszernek élem meg, hanem szórakozásnak és persze nagyon komolyan is veszem, hiszen tétje van. Ellenben az étkezés még mindig a gyenge pontom... Ugye meg volt a kezdeti lelkesedésem, mondván ó, na majd most minden napra új kaját találok ki magamnak és minden nap főzök, meg új recepteket keresek és milyen jó lesz majd - aha, ez egészen addig volt így, míg a második melós nap után nem zuhantam be a székembe félájultan :D A mozgás nem jelent most gondot, mert muszáj készülnöm a versenyre (és táncra amúgy is előbb rávehető vagyok, mint aerobic edzésre), na de az étkezés... Hát vívtam pár csatát magammal ezen a héten. Nagyon nem volt kedvem munka után nekiállni mindenféle finomság készítésének, sőt, valamelyik nap még majdnem arra is rávetemedtem volna, hogy vegyek egy zacskós rament oszt csókolom :D Szerencsére van nekem egy hűséges lelkiismeretem Viktor személyében, aki minden egyes megingásomkor figyelmeztet arra, hogy figyeljek oda a kajára, s hála neki sikerült betartanom a normális étkezéseket ezen a héten is. Érdekes, pont a fordítottját képzeltem el a helyzetnek, hogy majd a mozgás esik nehezemre és az ételekkel, főzéssel nem lesz gondom. Lényeg a lényeg, ezt a hetet is sikeresnek érzem több szempontból. Persze a visszarázódás még tart, hiszen a sok hetes elhanyagolást nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kiradírozni, de határozottan könnyebbnek érzem a dolgot, mint az elején. Néha megküzdök az esti fáradtsággal és lustasággal, de végül mindig győzök önmagam fölött és nem hagyom el magam.
Kajamustra szempontjából ezek voltak terítéken:



A jól bevált fűszeres csirkemell egy kis fokhagymás-joghurtos salátával, meg egy alma.



Erdei gyümölcsös, cukormentes müzli és ismét egy alma.



Ismét csirkemell, de ezúttal körözött és tönkölykenyér ment hozzá.



A körözött és a tönkölykenyér ismét jelen van, ha pedig bal oldalt egy szelet Sacher tortát láttok, akkor valószínűleg hallucináltok :D Na jó, nem - ez volt a heti bűnözésem. olyan szinten megkívántam egy kis sacher tortát, hogy nem bírtam neki ellenállni, de onnantól kezdve már semmi bűnözést nem engedtem meg magamnak - ennyi pedig talán még belefér.



Mivel ezer éve nem ettem halat, jó ötletnek tűnt készíteni egy kis zöldfűszeres, roston sült lazacot újhagymás párolt gombával. Hihetetlenül finom volt és nagyon jól esett. Mellé volt még egy kis maradék körözött, de az végül nem fért belém :D



Erdei gyümölcsös müzli és egy kis lilahagymás-tabasco-s joghurt rozskenyérrel.



Ez volt a kedvencem - a másik megmaradt lazacszeletet szójaszósszal sütöttem meg, ahhoz pedig mediterrán zöldségmixet készítettem zöldfűszerekkel. Mint látjátok Olaszország és Japán egész jól megfér egymás mellett egy tányéron :D



Ez pedig a hétvégi ebéd volt, ami igazából annyira nem nagy dolog, de nekem nagyon jól esett. Készítettem egy kis tárkonyos ragulevest, mert ezer éve nem volt már.



Második fogásnak egy premier kaja volt, ez ugyanis hortobágyi töltött burgonyagombóc. Olyasmi, mint a hortobágyi palacsinta, csak krumplis tésztába van töltve a darált hús. Életemben nem készítettem még ilyen macerás kaját, komolyan a wellington szelet smafu ehhez képest, de megérte, mert nagyon finom volt :) Persze csak ebédre fogyasztom, mert a krumpli este már nem fér bele, de Viktort azt hiszem semmi nem fogja visszatartani attól, hogy ilyet vacsorázzon :P

Hát ennyi lett volna ez a hetem. Kíváncsi vagyok mit fog hozni a jövő hét, addig is mindenkinek további kellemes vasárnapot kívánok :)

4 megjegyzés:

  1. Én veled ellentétben a mozgásra veszem rá nehezbbeen magam :(

    A képeket nézve most jól meg is éheztem, nagyon guszta minden. Lopon az ötleteket, mert azzal én is mindig bajban vagyok, hogy mit egyek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek az ételek :) A mozgás nekem már jó ideje nem probléma, hiszen rászoktam a tornára és a verseny miatt napi szinten táncolok. Remélem ez a lelkesedésem későbbre is megmarad :D Az ötleteket pedig vidd csak nyugodtan, örülök, ha tudtam segíteni :)

      Törlés
  2. Most a héten csak 1x tudtam futni menni, illetve az otthoni torna is csak 2x30 perc volt. Viszont a kajákkal nincs gondom, továbbra is tartom a heti 2 csaló evést, ami csütörtökön bolognai volt (darált csirkemellből, gluténmentes tésztával) és tegnap egy kis popcorn meg somlói mozizáskor :D
    Én mindig tartok itthon salátamixet, meg van bepácolva csirkemell is, így ha este nagyon fáradt vagyok, akkor is össze tudok dobni 10 perc alatt egy gyors vacsit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi csalás teljesen belefér, főleg ha mellette ilyen jól tartottad magad a mozgáshoz is :) Salátamixet lehet én is fogok most már mindig itthon tartani, és az előre bepácolt husi is állandóan eszembe van, de annyira elúszok a napi teendőimmel, hogy ezek a terveim rendre elfelejtődnek és a végén csak összekapkodok magamnak valamit :D

      Törlés