2015. február 11., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - 3 kívánság




Ismét érdekes kaptunk a VKP keretein belül. Nagyon nehéz is egyben, mert ha az ember bármit kívánhat, akkor bizony el kell gondolkodnia mik is lennének megfelelő kívánságok, ugyanakkor körültekintőnek is kell lennünk, mert a kívánságok száma limitált. Azt a 3 kívánságot okosan kell felhasználni. Gondolkodhatnék globális témákban is, mint világbéke, meg szeretet és megértés mindenütt, de sokszor befelé fordulok és az introvertált személyiségem inkább a maga kis üveggömbjén belül szeretne csodákat tenni. Szóval most kicsit önző leszek és olyan kívánságokat írok, amik kifejezetten az én nagy vágyaim.

1 - Szeretnék egy saját lakást. Olyan igazi otthonosat finom, lágy, meleg színekkel. Olyat, ami hazahívogató, ahová jó betérni egy fárasztó munkanap után. Mindig is az otthon volt az egyik legfontosabb dolog számomra, elvégre Rák volnék, vagy mifene. Kedves, rusztikus otthont tudok elképzelni magamnak, ami kicsit vidékies hangulatú (a modern műanyag, fémes bútorokat messziről kerülöm), dugig van növényekkel és rengeteg napfénnyel :)

2 - Szeretném, ha én és a családom, szeretteim egészségesek lennének. Tudom, hogy mindenkinek meg van a maga személyes kis pokla, amit igazán megszenved, de ha szabad nyavalyognom úgy hiszem mi egy kicsit sok csapást kaptunk az utóbbi pár évben egészség terén. Mert ha egészség nincs, lehetek én gazdag, vagy híres, semmit nem fogok tudni kiélvezni abból, amim van, mert elfoglal az, amim nincs. Az egészségem. Szerencsére nálam most minden oké (kopp-kopp-kopp), de jó lenne, ha a családom többi tagja is makulátlan egészségnek örvendene.

3 - Először a békés, boldog, szeretetteljes családot akartam írni, de rájöttem, hogy ez olyasmi, amit önerőmből is el tudok érni. Viszont az utolsó kívánságot alaposan meg kell fontolni, éppen ezért... szeretnék egy pohár tejet :) Viccet félretéve, nem tudom. Őszintén, ha az első kettő dolog meglenne az életemben, tökéletesen boldog ember lennék. Persze így is az vagyok, de ha az a két dolog meglenne, akkor minden más anyagi, vagy tárgyi haszon másodlagossá válna számomra.


6 megjegyzés:

  1. Harmadik kívánságnak írhatod azt, hogy teljesüljön az első kettő ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, végülis biztosítsa be magát az ember, nem igaz? :P

      Törlés
  2. Jó kívánságok. Én lennénk annyira materialista, hogy azt mondjam, szeretnék x millió dollárt. A forint megbízhatatlan pénznem. A pénz nem boldogít meg ilyesmi, de a kényelem és határtalan lehetőségek elég sokat jelentenek. Ha nem kéne azon aggódnom, találok-e valami flexibilis állást suli mellé. Vagy suli után. Több szabadidő, kevesebb stressz... A hosszú élet titka, nem? Meg az egészség, persze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pénz jó dolog, de valahogy mikor kívánnom kell valamit, soha nem jut eszembe az anyagi oldal. Mindig olyasmiket kívánok, amik ettől függetlenek, bár tény és való, hogy egy szép összegnek én is tudnék örülni :)

      Törlés