2015. február 2., hétfő

Filmélmények megint

Rég volt már filmélményes bejegyzés a blogon, ez főleg annak "köszönhető", hogy rákattantunk a sorozatokra, a Star Trek Deep Space Nine megy nálunk minden este vacsi közben :P De azért most sikerült jópárat megnézni a listára felírt mozikból, úgyhogy fogadjátok szeretettel :)

A galaxis őrzői


"A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk."

Ezt a filmet még moziban láttuk Viktorral és jaj, de nagyon tetszett! Bár bevallom, eleinte nem lelkesedtem érte. Nem kedvelem a felelőtlen, link főhősöket. Végül ez az érdekesen összeválogatott kompánia egészen a szívembe nőtte magát, Groot tényleg olyan imádnivaló, mint amilyennek mindenki mondja, és azt hiszem egyedüli voltam a moziteremben, aki azután a bizonyos Groot-os jelenet után még hosszú percekig a könnyeivel küszködött, a többieket már beszippantotta a következő akció. Én még ott tartottam, hogy Gro-ho-ho-hooooot!!! :(((( Egy szó, mint száz, ez a film nagyon klassz kis sci-fi - fantasy, ki minek érzi. Egy percig nem unatkoztam, mindenkinek csak ajánlani tudom. 

Vámpírakadémia


"Rose, egy zabolátlan dampyr (félig ember, félig vámpír testőr), akit mora barátnőjével, Lissával együtt szökés közben kapnak el és visznek vissza az eldugott St. Vladimir Akadémiára. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa egy mora (halandó vámpír) nemesi család sarja, egy hercegnő, ami miatt folyamatos életveszélyben van. Mindketten az átlagos vámpírdiákok életét próbálják élni, de Lissa különleges mágikus képességei és a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem nem javít a helyzeten. Az iskola valószínűleg a legrosszabb búvóhely számukra, ezért Rose keményen edz, hogy hivatalosan is Lissa testőre lehessen. Addig is kénytelenek szembenézni a belső és külső támadásokkal, amit a kegyetlen strigák (hallhatatlan vámpírok) jelentenek, akiknek mindent megér, hogy levadásszák a mora trónörököst, Lissát."

Igen, ez a film pontosan olyan, mint amilyennek első olvasásra tűnik. Nem is vártam többet egy sekélyes tinifilmnél, amiben túlteng az elfojtott szexualitás és amiben a vámpírok újszerű köntöst kapnak. Aztán végülis nem ez lett róla a teljes véleményem. Igen, ez tényleg tinifilm és vannak benne kifejezetten gagyi jelenetek, de összességében nem rossz. Vígjáték, akció, fantasy, minden van benne, de persze senki ne vegye komolyan, nem fog életeket megváltoztatni, viszont vasárnap délutáni limonádénak tökéletesen megfelel.

Így neveld a sárkányodat 2


"Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.
Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is."
Annyira, de annyira vártam már ezt a mesét! Sajnos moziban nem volt lehetőségem megnézni, de utólag is remek érzés volt ellátogatni Hibbant-szigetre. Igaz, a szereplők kicsit idősödtek, de így is nagyon szeretni valóak, főleg persze Fogatlan, akivel változatlanul nem tudok betelni. Nagyon tetszett a történet szála, egészen jó kis csavar volt benne, habár a másik, szomorúbb csavar már nem tetszett annyira... Olyannyira nem, hogy komolyan, szívből megsirattam... De hát nem lehet minden habos torta, főleg azoknál nem, akik sárkányokat tartanak háziállatként. Ez a mese még mindig nagyon bájos és kedves, anélkül tud szórakoztató lenni, hogy közönségessé válna, és ez nagyon jó pont egy olyan világban, ahol manapság a jó mesék egyet jelentenek a gusztustalankodással és a csúnya rajzokkal. Szóval az Így neveld a sárkányodat igazi családi film, mindenkinek ajánlom!

Csillaghercegnő


"Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legalantasabb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a Karácsony csillagot, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja felajánlja, hogy vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett Karácsony csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie."

Ezt a filmet még akkor szereztem be, mikor javában karácsonyi időszak volt, ilyenkor a lelkem szomjazza a jó kis karácsonyi meséket. Nos, ez nem is annyira tipikus karácsonyi mese, inkább kedves családi film, de számomra egyszer nézhetős. Voltak benne jó jelenetek, de mintha túl sok mesés elemet próbáltak volna összepréselni egy filmbe, ez nekem annyira nem tetszett, mert nehéz volt követni a történet fonalát, nehéz volt ráérezni a mese hangulatára. Azért aki szereti az ilyen kedves mesefilmeket az nem fog veszíteni vele, de az sem, aki kihagyja.

Távozz tőlem, Sátán!


"Aki New Yorkban rendőr, az nap mint nap találkozik a bűn és gonoszság minden formájával. Sarchie (Eric Bana) azonban képtelen hozzászokni ahhoz a sok fájdalomhoz, amivel szolgálatban kénytelen szembenézni. Most egy egészen különös gyilkosságsorozat ügyében kénytelen nyomozni. A megmagyarázhatatlan és megmagyarázhatatlanul kegyetlen gyilkosságok felzaklatják, és a szolgálaton kívüli óráit is tönkreteszik: pedig azokat a kislányával és gyönyörű feleségével szeretné tölteni. Amikor már úgy érzi, beleőrül az egyre csak ismétlődő esetekbe, találkozik egy pappal, aki nem hord reverendát, és legalább olyan kemény figura, mint egy New York-i zsaru. És azt állítja, tudja, mi áll a borzasztó 
bűncselekmények hátterében."

Hát ez is tipikusan olyan film volt, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagyon vártam, mert jól sikerült összevágniuk a trailert, de abban nagyjából benne is van minden jobb jelenet. Imádom a démoni megszállással kapcsolatos filmeket, azok a kedvenceim, és ilyenkor kifejezetten rosszul esik, mikor elrontják. Nem mintha nagy gondok lettek volna ezzel a mozival, csak hiányzott belőle valami plusz, amitől kitűnik a több tucat ördögűzős film közül. Ezen sajnos még Eric Bana és Edgar Ramirez sem tudott segíteni, pedig őket kifejezetten kedvelem. Egyszer nézhető, de ez sem olyan horror, amitől hajnalig hánykolódok félelmemben. 

The Babadook



"Amelia akkor veszítette el a férjét, amikor az éppen kórházba vitte őt, hogy megszülje első gyereküket. A baleset óta hét év telt el, de a nő még mindig nincs túl rajta, és azóta is egyedül neveli fiát, Samuelt. A srác nem könnyíti meg a dolgát: súlyos viselkedési problémákkal küzd, követelőző és erőszakos, ugyanakkor folyton retteg a szobájában ólálkodó szörnyetegektől. Egy nap talál egy Mr. Babadook nevű, nem hétköznapi gyerekkönyvet, amely hatására a fiú állapota rosszabbodik. Ahogy anya és fia egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól, Amelia sejteni kezdi, hogy talán tényleg nincsenek egyedül a házukban."

Ezt a filmet Lexa filmajánlója miatt néztem meg, szinte remegtem, annyira vártam. Nagyon tetszett a trailer, jó kritikákat olvastam róla, sokat vártam tőle. Nos, nem is csalódtam :) Őszintén szólva ez tényleg olyasfajta pszichothriller, ami nagyon megosztja az embereket. Van, akinek túl langyi, nem elég borzongató, nem folyik benne elég vér, nem elég brutális. Van, aki viszont a mögöttes drámai tartalmat, a feszültséget nézi és lázasan kutat az elméjében, hogy össze tudja végre rakni az elszórt infó-morzsákat. A The Babadook nem egyszerű vasárnap esti limonádé. Nagyon komoly film erős mondanivalóval és hihetetlenül nyomasztó. Mi egy darabig csak üveges szemmel meredtünk a képernyőre és próbáltuk megfejteni a dolgokat, de aztán a végén szép lassan minden összeállt. Ez a film nem attól lesz rémisztő, hogy ad nekünk egy síron túli szellemet, vagy más természetfeletti lényt. Ez a mozi a bennünk lévő gonoszt mutatja meg, amitől még durvább a hatás. Nagyon, de nagyon ajánlom mindenkinek, feltéve ha nem vérfürdős, elcsépelt misztikus horrort szeretnétek látni. Mert ez azoknál sokkal zseniálisabb. 

A vihar magja



"Van, aki menekül, ha balszerencse közeleg, van, aki minél közelebb szeretne lenni - a kíváncsiság néha erősebb a félelemnél. 
Egy kisvároshoz tornádó közelít. Sőt, nemcsak egy tornádó - egy különleges légköri jelenségnek köszönhetően egy sor forgószél támad egymás után ugyanarra a pontra. A városon kiszámíthatatlan és halálos erejű ciklonok söpörnek végig. 
Aki tud, menekül, aki elkésett vele, az biztos menedéket keres. De olyanok is akadnak, akik megpróbálnak bejutni a tornádó legközepébe - számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége. Talán még az életüket is odaadnák érte."
Nagyon szeretem a katasztrófa filmeket, főleg a dráma és a látvány miatt. Nagyon vártam ezt a mozit is, mert régóta nem láttam már jó katasztrófa filmet, és végülis nem csalódtam. Egyetlen szépséghibája van a filmnek, mégpedig hogy a mostani divat szerint kézi kamerás jellegű. Egy Paranormal Activity-nél azt mondom oké, rendben van. Na de egy ilyen mozinál? Enyhén szólva idegesítő. Szerencsére a sztori és a látvány megmentette a filmet, bár nem tudom tudományosan létezhet-e olyasmi, mint amit láthatunk benne. Minket minden esetre a képernyő elé szegezett, nekem kifejezetten tetszett, volt benne néhány olyan jelenet, amikor megállt bennem az ütő. Nem mondom, hogy ez a legjobb katasztrófa film a világon, de a látványa zseniális, és hát az ilyen típusú mozikat mindig ez viszi el. Tudom ajánlani, mert végülis jó volt, tetszett, bár a kézikamerás fiaskó kicsit levon az értékéből.

források: port.hufilmkatalogus.hu

18 megjegyzés:

  1. Nem bírok horrort nézni egy ideje, van az életemben elég izgalom :D
    Az Így neveld a sárkányod 2 is nagyon jóra sikerült. Akarok egy Éjfúriát...mondjuk most...nem, nem repül :(
    A Vámpírakadémiát kíváncsiságból én is megnézném, illetve a Csillaghercegnőt. Ebben a hónapban nálam is lesz filmes poszt. Talán a jövőhéten. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a vámpírakadémia könyvben sokkal-sokkal-sokkal jobb :D a film egy kicsit gagyira sikerült szerintem, a könyvhöz képest mindenesetre. :/

      Törlés
    2. Eleni, én meg horroron élek, az tart életben :P
      A Vámpírakadémia nézhető, de világot nem fog megváltani. Engem azért szórakoztatott. A Csillaghercegnő mondjuk szerintem felejthető.

      Törlés
    3. Általában a könyvek jobban szoktak lenni, Lilla, úgyhogy ezen kicsit sem csodálkozom :)

      Törlés
  2. A Csillaghercegnő és az Így neveld eddig még nekem kimaradt. A Galaxis őrzőit szerettem, a két misztikus elment. A Vámpírakadémián sírtam. A Vihar magja hullámzó volt számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Csillaghercegnő felejthető, de a sárkányosat nagyon ajánlom, szuper kis mese.

      Törlés
  3. Jaj, Így neveld a Sárkányod 2!!! Szívemből szóltál! Annyi különbséggel, hogy én a premierkor láttam a mozikban, könnyeimmel küszködve, mikor Plé Pofa meghalt :( Egyébként kevés sikerrel... Olyannyira hatása alá kerültem, hogy otthagytam a moziban a pénztárcám. Mikor indultunk volna busszal haza, akkor jöttem rá, hogy nincs meg, na akkor go vissza mozi, szerencsére olyan "titkosan" sikerült leejteni 2 szék közé a pénztárcát, hogy senkinek nem tünt fel (még az sem, hogy a drága Párom szétszórta a tortilla chipset XD olyan ügyes....)
    A Galaxis Örzői inkább Páromra volt nagyobb hatással, bár nem volt rossz. De én azt hiszem inkább maradok Fogatlannál, és a Gru-nál. A sárga kis tojásfejű kis Minionkáimmall (hogy lehet ezt jól írni? :D) Ha már szuperhősök akkor rám inkább a Thor 2, az Avengers na meg az Amerika Kapitány: Tél katonája hatott. Az Avengers-ből a kedvenc részem mikor Hulk jól földhöz csapja Lokit "nyikhaj istenke" címmel XD Nagyon ott van :)
    Bocs az ömlengésért, adok ám helyet másnak is :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is nagyon ki voltam akadva Plépofa halálán, percekig fel sem fogtam mi történt. Utána meg a hatása alatt voltam a film végéig.
      A Bosszúállók meg úgy tökéletes, ahogy van ^^

      Törlés
  4. Ebből csak a Távozz tőlem Sátán volt az ami nekem nagyon tetszett. Persze tele van klisékkel,de valamiért megfogott. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem olyan egyszer nézhető volt, a Babadook jobban odaszögezett a székhez.

      Törlés
  5. Az Így neveld a srákányodat filemeket imádtam, mindkettő nagyon tetszett! :)
    A Marvel meséket is szeretem, de nekem ez a Galaxis őrzői nem tetszett a bemutatóban, így meg sem néztem.
    Ha szereted a meséket, nézd meg a Hős6ost, nagyon cukiii! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem tetszene neked a Galaxis őrzői, jó kis humoros kalandfilm-sci-fi. A Hős6-os is tervbe van véve, bár még nem kaptam hozzá igazán kedvet :P

      Törlés
  6. Ajj, nagyon meg kéne már néznem az Így neveld a sárkányodat 2-t... egyébként is imádom az animációt, mint műfajt, és imádom az első filmet.
    Umm a Guardians of the Galaxy tetszett, kicsit talán túl laza volt nekem, de ilyen nyári szuperhős-filmnek elment. Meg hát Marvel. Sajna nem nézek valami sok filmet, szóval a többit nem láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pótold be gyorsan, mert tüneményes mese, nagyon fog tetszeni :)
      A Galaxisos meg tényleg elég laza volt, de nekem jólesett egy kicsit kevésbé véresen komoly filmet nézni.

      Törlés
  7. Isssstenem, a The Babadook volt az a film, amibe beleőszültem, mert nem találtam és egyáltalán nem emlékeztem a címére, csak a sztori egy töredékére, köszönöm!!
    Amúgy meg Groot <3 :D

    VálaszTörlés
  8. Én is imádom a katasztrófa filmeket, így A vihar magja sem maradhatott ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó film volt, csak a kézikamerás jelleg lehetett volna normálisabb.

      Törlés