2015. február 8., vasárnap

Díjat kaptam :)

A minap nagyon kellemes meglepetés ért, ugyanis Panna, a Cherchez la Femme blog írója megajándékozott a lentebb látható díjjal. Ezúton is szeretném neki nagyon megköszönni, nagyon jól esett, hogy rám is gondolt ^^ Rég volt már díjazós bejegyzés a blogon, így azt hiszem 7 infót ennyi idő után ismét össze tudok kaparni magamról :P


7 random tény rólam:

1. Habár egyre több körmös blogot olvasok, a "mani" kifejezéstől még így is kaparom a falat kínomban. Nekem ez a puszcsi-köszcsi kategória, amit nagyon nem szeretek, de mivel blogos berkeken ez a kifejezés teljesen általános, nem is csinálok belőle problémát. Én viszont kerek perec kiírom minden alkalommal, hogy manikűr, és nem rövidítem.

2. Imádom, ha egy férfinak nagy az orra... :D Jó, tudom, ez kicsit hülyén hangzik, de én tényleg odavagyok a termetes szaglószervekért XD Szerintem karakteresebbé teszi a férfiak arcát, egyedibbé varázsolja a vonásaikat. A kis, pisze orrú férfiakat rendszeresen kisfiúnak nézem, na de egy tisztességes cserpák már valami! Szerencsére Viktor tökéletesen megfelel ezen paramétereknek.

3. Sokszor random módon kikapcsol az agyam és elbambulok. Ez történhet akár a legváratlanabb helyzetekben is, mondjuk egy fontos megbeszélés közepén, de ha az agyam úgy dönt, hogy off, akkor ott off van és kész. Amíg nem rángatnak vissza a valóságba, addig én messze járok és semmi kontrolom nincs fölötte, egyszer csak megtörténik. Elég kellemetlen tud lenni, mert ha mondjuk beszélgetek valakivel és közben tör rám ez a dolog, akkor az illető azt hiheti, hogy nem érdekel, amit mond, pedig ez nem így van. Furán vagyok összerakva, azt hiszem. Talán mikor a Teremtésnél én kerültem sorra, a használati útmutatót fejjel lefelé tartották és rosszul szereltek össze XD

4. Kiráz a hideg a statement nyakláncoktól. Tudom, hogy szinte mindenki imádja őket, meg nagy divattá nőtte ki magát a dolog, de az én ízlésemnek ezek rettenetesen giccsesek. Túl sok a szín, a minta, a csillogás (igen, el sem hiszem, hogy ezt írom, de néha már tényleg van olyan, hogy túl sok csillám). A magam részéről jobb szeretem egyszerűbb nyakláncokkal feldobni a megjelenésemet, és ha már feltűnő kiegészítőkről van szó, akkor a fülbevalókkal jobban szeretek kísérletezni.

5. Nem szeretem az áfonyát. Fogalmam sincs miért, mert pl. az áfonyás illatú szépségápolási dolgokért oda vagyok, de mint ennivaló, nem jön be. Joghurtban még csak-csak elmegy, de maga a nyers gyümölcs íze számomra olyan fura, nem is tudom megmagyarázni. Van egy érdekes mellékíze, ami nagyon nem ízlik.

6. Habár elég sűrűn lépek fel tánccal nagyszínpadon sok ember előtt, mégis képtelen vagyok arra, hogy ha egy baráti társaságban zene szól és a többiek táncolnak, én is táncoljak velük. Egy megkoreografált, színészkedést igénylő táncprodukció sokkal jobban megy, minthogy random módon lötyögjek. Az is ehhez köthető, hogy vadidegenek előtt közel nem vagyok olyan lámpalázas tánc terén, mint barátok előtt. Ha ismerősök nézik a produkciómat, ezerszer jobban izgulok.

7. Nem tudok fára mászni. Kicsi koromban tettem néhány kísérletet arra, hogy én is fára másszak, mint a többi normális velem egykorú gyerek, de olyan mélységesen rettegtem attól, hogy lezuhanok, hogy az első ágaknál sosem jutottam feljebb. A zuhanásos félelmemhez hozzátartozik az is, hogy hosszú évekig, sőt, jóformán az egész gyermekkorom alatt napi szinten visszatérő álmom volt az, hogy repülök a levegőben, majd elkezdek zuhanni. Vagy a földbe ütköztem, vagy vízbe estem, vagy pedig egy torony tetejéről estem le. Minden alkalommal hideg verítékben úszva riadtam fel. Ma már szerencsére nem álmodok ilyeneket, de a magasságtól, zuhanástól való félelmem megmaradt.


Akiknek tovább adom:


Köszönöm szépen még egyszer a díjat :)


20 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen Szilvi, annyira örülök neki! <3 :)

    VálaszTörlés
  2. Az elbambulás és a fára mászás nem tudása nálam is fellelhető :D
    Sőt a párom is hajlamos annyira elbambulni, hogy az már művészet! :D
    Nagyon szépen köszönöm a díjat!!!! ♥

    VálaszTörlés
  3. :)
    Én sem tudok fára mászni, ugyanazon okok miatt mint te. És a mani szó...Ne is mondd... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vééégre valaki aki szintén nem bírja a manit! :D

      Törlés
  4. Most, hogy mondtad ezt a manit, én is kiakadtam :DDDD És való igaz 3 plusz karakter és mennyivel "szebb" :D Én szeretek fára mászni, és majomkodni... :D Gratula a díjhoz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is valahogy igényesebb a manikűr szó, mint az, hogy mani... ez túl csajszikás nekem XD

      Törlés
  5. köszönöm szépen!! :) a 3. ponttal teljesen egyetértek :D :D
    a mani szót én szeretem, nem zavar xd mondjuk én a köszcsit is használom, leginkább poénból :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj, ezek a kifejezések tőlem nagyon távol állnaj :D A díjat nagyon szívesen :)

      Törlés
  6. Nem szoktam manikűrrel foglalkozni, meg nem is olvasok ilyen blogokat, de magával a mani szóval már találkoztam. Ki fogsz nevetni, de én totál azt hittem, hogy ez a money "magyarosított" változata, mint a Facebook-os like-nak a lájk :D
    És épp ezért, soha nem értettem az adott mondatot, amiben szerepelt ez a szó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy darabig nekem sem esett le, de aztán megértettem és azóta szörnyülködöm. A hideg futkos a hátamon, én valamiért olyan picsásnak érzem. Nem magát az illetőt, aki használja, hanem magát a szót.

      Törlés
  7. Köszönöm szépen!
    Én a manikűr szótól is rosszul vagyok, de csak azért, mert jártam műkörmös képzésre és szakmai berkekben a manikűr nem lakkozást jelent, hanem kézápolást. Aztán ez a manikűr, mani bejött angolból a mi szlengünbe is és én adoptáltam. Arra jó, hogy a szóismétlést kicsit elkerüljem vele. Élőben még sose mondtam ki. (!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen :)
      Na ezt meg nem is tudtam, úgy látszik mindig tanul valamit az ember. Akkor meglehet maradok inkább a lakkozásnál, az eléggé lényegre törő :D

      Törlés
    2. Nincs ezzel baj, más szavakat is használunk rosszul, de nem okoz nagy félre értést, szerintem használd nyugodtan a manikűrt, én meg mani-zok néha mellé. :D

      Törlés
  8. Én szoktam a manit használni, de más rövidítést nem szeretek, bár becézgető típus vagyok, pl a kutyának azt mondom, hogy megyünk pisni-kakni, de van, amitől kitépem a hajamat, melóban amikor raktár helyett rakit mondanak...mindig fennakadok rajta :) Én is szeretem a nagy orrú férfiakat, Brodyt is mindig imádtam, bár nem csak ezért :) Statement nyakláncokat mindig nézegettem meg próbálgattam, de egyszerűen nekem se működik a dolog, jobban szeretem a finom ékszereket vagy a csinos sálakat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kicsinyítő képzőkkel eléggé hadilábon állok, jóformán semmit nem becézgetek. Nem is illik hozzám, és rosszul esik is kimondani. Csupán pár tizedmásodperccel tart tovább kimondani a teljes szót, annyit meg nekem megér a normális beszéd :P Bár ugye kinek mi az elfogadott :)

      Törlés
  9. van egy csomag gyertya az asztalomon, már vagy két hete felbontatlanul, elég jól nézki, lehet, hogy kicsit odébb teszem, de még nem biztos, szerintetek? mit csináljak, hogy jó legyen? szerintem elkéne fogadnom a gyertyát, úgy ahogy van, és akkor a gyertya is elfogad engem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyen fontos, lelket próbára tevő szituációban nálam egy dolog vált be: menj, és igyál egy pohár tejet! Hidd el, segíteni fog! ^^

      Törlés