2014. december 28., vasárnap

Karácsonyi élmények - 2. rész

Hozom is a folytatását a karácsonyi élményeinknek, mert bizony az előző csak a szenteste volt (és abból sem minden). 25-én viszonylag békés hangulatban voltunk, mert nem mentünk sehova, itthon boldogítottuk egymást Viktorral. Csináltam egy kis light-os ünnepi ebédet kettőnknek és megnéztük a Karácsonyi Ének '99-es verzióját Picard kapitánnyal, ami a legeslegjobb feldolgozása ennek a történetnek és nincs annál jobb! Egyébként rájöttünk, hogy ez a film igazából a Star Trek Enterprise holo szobájában játszódik, és Picard eljátssza Scrooge szerepét :P Na de hogy ne térjek el annyira a tárgytól, mutatom a finomságokat :)



A szokásos gyümölcskenyér nem hiányozhat a repertoárunkból, nagyon szeretjük. Idén amennyire tőlem tellett igyekeztem egészségesebb verzióban készíteni őket, így tönkölybúzalisztet és xilitet használtam hozzájuk. Kicsit sötétebb és tömörebb is lett, de ugyanolyan finom, mintha fehér liszttel és cukorral csináltam volna. Egyébként a mézeskalácsok is ebben a szellemben készültek, csak róluk nem lőttem fotót. Szégyen vagy sem, de nem volt kedvem nekiállni díszítgetni őket, hulla fáradt voltam, így csak natúron lapulnak a kis tálkáinkban és onnan falatozzuk őket. Azért az ízélményből nem von le semmit a máz hiánya :)



Kivételesen csináltunk egy kis ünnepi terítéket is, bár semmi nagy vaszisz nem volt benne. Sajnos általában a gép előtt eszünk, miközben belemélyedünk valamelyik Star Trek sorozatba, de most úgy gondoltuk, megadjuk a módját a karácsonyi ebédnek. Persze csak kis visszafogottan.



Most először csináltam gesztenye krémlevest rumos mazsolával, brutálisan finom! Tuti, hogy el fogom még készíteni. Igazából vanília puding kellett volna bele, de az nem volt itthon, így puncs pudingot használtam - elhihetitek, nem rontotta el :)



Borzaska is most került először az asztalunkra, ugyanis én még soha nem készítettem ilyet. Pulykából csináltam és nagyon finom lett ez is :) Majonézes krumplisaláta volt mellé.


És hát idén sem maradhatott le a házi Bailey's, amiért anyukám meg van bolondulva :P Most még jobb lett, mint tavaly, mert nem csináltam olyan erősre.

Aztán 26-án mentünk édesanyámékhoz, aki évek óta először vendégelt meg minket úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Tudom, sokaknak - sőt, szinte mindenkinek - evidens, hogy ilyenkor egy asztalhoz ül a család apraja-nagyja, elfogyasztják az ünnepi ebédet, stb. De nálunk ennek hosszú-hosszú évek óta nincs divatja :( A családi helyzetünk nem a legrózsásabb, így a karácsonyozások édesanyámnál nem mindig teltek meghitt, családias légkörben. Most viszont annyira jól sikerült minden, hogy szinte haza sem akartunk menni - édesanyám fantasztikus menüvel készült és ünnepi terítékkel várt minket. Persze annyi ételt csinált, ami egy hadseregnek is elég lett volna (pulykanyakleves, rántott husok, krumplipüré, sült csirkecomb és egy egész sült kacsa, plusz ötmillió sütemény).


Anyu nagyon kitett magáért :) Ez csak a mi adagunk, mert még tesómék, anyu kolléganői és nagymamámék is kaptak belőlük.

Ezután jött az ajándékozás, ahol újabb csodaszép dolgokkal lettünk gazdagabbak. 



Anyutól kaptunk egy szörpöt és egy kis mézes-gyömbéres almalekvárt is, illetve pénzt is kaptunk tőle, hogy költsük olyanra, ami igazán kell nekünk :)



Apukám is kitett magáért, mert ő aztán mindig is utálta a karácsonyt, de idén ő maga ment el vásárolni nekünk és nagyon jó dolgokat kaptunk tőle. Viktor egy rosé bort kapott, én pedig egy kis mécsestartót, egy szappant és egy csodálatosan szép fülbevalót is, mindezt abban a cuki kis zsákban, amit a képen láthattok :)



Imádom ezt a fülit ^^



És ha már itt vagyok szeretném megmutatni mindazt az ajándék-hegyet, amit az én drága kollégáimtól és a gyerkőceim családjától kaptam, mert hát róluk sem fogok megfeledkezni :) Hihetetlen mennyiségű csoki, finom bor, illatos gyertya, manikűrkészlet, minden, mi szem-szájnak ingere :)



Ezt a tüneményes LILA szélcsengőt is az egyik kolléganőmtől kaptam, olyan kedves volt tőle :)

Visszakanyarodva a 26-ához, még meg kell említenem nektek Málnát. Hát ez az édes kis blöki azt se tudta kihez szaladjon, kit szeressen, csak rohangált fel-alá és mindenkit összenyalt, ahol csak ért :D Teljesen be volt zsongva! Imádta a tömeget és azt, hogy ott lebzselhet körülöttünk, bár hozzá kell tennem, hogy nagyon szépen viselkedett és nem kunyerált senkitől semmit :) Készült is pár közös kép:



Viktorral még mindig tombol a szerelem :P



De azért én is kaptam puszit :P A kis csajszi befészkelte magát Viktor és közém, onnan trónolt és vakartatta magát két oldalról is :D

Hát szóval remekül telt az ünneplés, tényleg olyan meghitt és családias volt minden :) 
Egy picit beárnyékolta ugyan a hangulatot Viktor egészségi állapota, akiről azt hittük, hogy pont az ünnepekre fog rendbe jönni, de ehelyett csak még rosszabbul lett. Szegény drágám nagyon derekasan viselte az egészet és nagyon tartotta magát, de most muszáj lesz pár napig megint ápolgatnom őt, mert eléggé ramaty állapotban van. Azért amennyire tőle tellett ő is élvezte az ünnepeket, illetve mindent megtett azért, hogy én jól érezzem magam :) Igaz, hogy folyamatosan aggódtam érte és még most is ezt teszem, de hála a kitartó kedveskedéseinek még így is sikerült az ünnepet teljesen pompájában kiélveznünk :)

A végére még hoztam nektek pár képet a fácskánkról, amiket sötétben fotóztam, számomra olyan hangulatosak ezek a fényes képek :)







Most már csak a képáradatok vannak hátra, ugyanis igyekeztem megörökíteni a sminkjeimet és a manikűrjeimet is, de azokat megint csak nem egy bejegyzésbe szeretném tömöríteni. És persze még jönnek a dinka közös képeink is :P 

20 megjegyzés:

  1. Hűűű mennyi finomság! *.* Annyira guszti ez a gyümikenyér, esetleg receptet nem kaphatnék hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, itt is van; http://megaera-magical-world.blogspot.hu/2013/12/karacsonyi-receptek.html
      Már írtam róla korábban, annyit változtattam az eredeti recepten, hogy sima liszt helyett ugyanannyi tönkölylisztet, cukor helyett ugyanannyi xilitet tettem bele.

      Törlés
  2. Viktornak jobbulást kívánok! És fogadok, hogy lehet rosszul van, de humor fronton biztosan sziporkázik ismét! :)
    Örülök, hogy jól alakultak az ünnepek, remélem sok jó élményt sikerül még megélnetek a közeljövőben is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, rajta vagyunk az ügyön :) És persze ontja magából a hülyeségeket, bár ez most leginkább abban merül ki, hogy állandóan piszkál, mert szerinte vicces, amikor bosszankodom :P

      Törlés
  3. Hogy nekem minek kellett megnyitnom ezt a bejegyzést...ennyi finomságot egy helyen!!! :O (nyálcsorgatva ül tovább a gép előtt)
    De a füli az nagyon szép (és a szélcsengő is)...:D
    Meg egyébként jók ezek az ajándékok is...:D (szerintem az ilyen csokik meg ilyenek mindig beválnak :D)
    Jajj az a kutya is, egyem meg!!! Imádom a vizslákat...:D (Kedvenc kutyám...csak anya nem engedi, hogy tartsunk...vagyis egyáltalán kutyát se, de apa is meg én is szeretnénk...)


    Jó pihenést a két ünnep közé, és jó készülődést a Szilveszterre! :D
    Viktornak (itt is) jobbulást még egyszer! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy ^^
      Hát a füli nekem is nagyon tetszik, nem is gondoltam volna, hogy apukám ilyen szépet választ nekem. A szélcsengő is édes, csak még nem tudom hová felakasztani.
      Málnácska meg egy igazi díva :P Az az önelégült fej, ahol Viktorral van XD Egyébként mi is nagyon vizslásak vagyunk, az egyik kedvenc fajtám, egyszerűen nincs bennük hiba, úgy imádnivalóak, ahogy vannak ^^ Remélem egyszer azért lehet majd vizslád, mert egy élmény :P
      A jókívánságokat pedig köszönjük! :)

      Törlés
  4. fúú az a gyümölcs kenyér *-* mennyire guszta!! a leves receptet meg leírnád itt egy bejegyzésbe vagy e-mailbe vagy valahol? ^_^ nagyon érdekelne.

    jobbulást Viktornak! : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm ^^
      A leveshez pedig itt a recept, irtó egyszerű, mégis nagyon finom :) Remélem neked is ízleni fog.
      http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyekremleves-rumos-mazsolaval
      A jókívánságokat pedig köszönjük :)

      Törlés
    2. Köszi szépen a linket : ))

      Törlés
  5. Nagyon hangulatos poszt lett! :)
    A házi Bailey's nálunk is nagyon menő lett, imádjuk!!!!
    A kutyus pedig irtó cuki :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Én ugyan csak két alkalommal készítettem eddig házi Bailey's-t, de azt hiszem ebből hagyomány lesz, mert van olyan finom, mint az eredeti, viszont közel sem olyan drága :)
      Málna pedig már csak ilyen cuki ^^ Az a baj, hogy tudja is magáról és nem restelli kihasználni a cukiságát :P

      Törlés
  6. Házi készítésű Bailey's??? Akarok ilyet. Most.
    Ja, amúgy boldog karit meg minden, de egy kicsit most rákattantam a fenti témára :)))))))
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor majd ha legközelebb találkozunk, viszek neked egy üveggel :P
      Köszi szépen, jó volt nagyon, remélem nektek is jól telt a karácsony ^^

      Törlés
  7. Látom, szépen teltek az ünnepek:) Viktornak jobbulást!
    Nekem kisebb kutyafóbiám van, de a vizsla az egyik fajta, amitől nem félek, nagypapámnak volt egy nagyon cuki, nagyon félős vizslája (komolyan, egy vadászkutya, amit vihar idején be kellett zárni a pincébe..., lényeg, hogy a macska volt az úr a háznál), szóval azokat valahogy megszoktam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez az idei nagyon kellemesre sikerült :) Viktornak pedig átadom a jókívánságot!
      Régen én is féltem a kutyáktól, nem is tudom miért, hiszen a közelünkben flangáló kis kóbor blöki mindig nagyon aranyos és kedves volt velem, de én mégis rettegtem tőle sokáig. Aztán anyum vett rá, hogy simizzem meg, na azóta örök szerelem van köztem és a kutyák között. Ellenben a macskákat nem tudom annyira kedvelni.

      Törlés
  8. nagyon kedvesek voltak ezek a bejegyzések :) :)

    VálaszTörlés
  9. Imádtam ezt a bejegyzést!!! Viktornak jobbulást kívánok <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök ^^
      Köszi, átadom - jól jönne már neki :)

      Törlés