2014. november 15., szombat

Világ ízei - helyett...

Ma van a Világ ízei gasztro project következő fordulója, ám én ebben sajnos nem tudtam részt venni. Egyszerűen úgy alakult az életem, hogy nem állt módomban elkészíteni a különleges ételeket, de azért lessétek majd meg Tipegő ZombiNallag és Mesy finomságait, hiszen ők készültek rendesen. Ezt ellensúlyozandólag ma én is gasztro bejegyzéssel készültem, ami ugyan nem túl különleges, de legalább különleges alkalomból készült. Múlt hét szombaton ugyanis megint megvendégeltem a családot férjem és apósom születésnapja alkalmából és három fogásos ebédet főztem. Mindhárom receptet most próbáltam először, de hatalmas sikerük volt. Sajnos csak kettőt tudtam megörökíteni belőlük, mivel a főétel olyan gyorsan eltűnt, hogy esélyem sem volt lefotózni. Na de menjünk sorjában.

Bazsalimomos cukkini krémleves




Valami könnyű levest szerettem volna készíteni és lehetőleg olyat, amibe tejszín sem kell, mivel anyósom cukrára oda kell figyelni. Ekkor találtam rá erre a végtelenül egyszerű levesre, amit szerintem innentől kezdve havi szinten el fogok készíteni, mert isteni finom. Mindösszesen 4 darab cukkini és egy fej vöröshagyma szükségeltetik hozzá, meg egy kis főzővíz. A hagymát és a cukkinit kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük - hihetetlen, de irtó krémes, sűrű levest kapunk, eszméletlen jó az állaga. A végén szórtam bele egy kis bazsalikomot, sót, borsot, és levesgyönggyel tálaltam. Fantasztikusan finom, kiadós leves. Aki szereti egy kis tejjel is felöntheti, úgy még krémesebb lesz.

A főétel, mint mondottam volt nem került megörökítésre, mert elpusztították, de szintén primitíven könnyű kaja volt - göngyölt csirkemell füstölt sajttal töltve, bacon köntösben. Ehhez hagymás kurmplit tálaltam, nagyon népszerű volt.



A desszert pedig Tipegő Zombi receptje alapján egy isteni étcsokis málnakrémmel töltött torta volt. Nagyon finom volt, én annyi különbséggel készítettem, hogy tejszínes krém helyett sima pudingba kevertem a málnát és a csokit. A zselatinnal továbbra sem ápolok baráti viszonyt, nekem egyszerűen nem akar sosem sikerülni rendesen, most is lefolyt mindenhová. No mindegy, olyan volt, mint a Chokito - ronda és finom :D A fiúk nagyra értékelték a tortát, persze szigorúan teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és xilitből készült, tehát még ezeken módosítottam az eredeti receptből. 

8 megjegyzés:

  1. Hú jól hangzik ez a leves, bár nem tudom a hagymát hogy bírná a gyomrom... Olajon fonnyasztottad meg a hozzávalókat? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csupán csak egy kis fej hagyma van benne, az talán még nem sok. Egyébként igen, olajon fonnyasztottam, de tökmagolajon.

      Törlés
  2. Lényegtelen, hogy néz ki, az íze a fontos, és nagyon gusztán néz ki az a torta. :) Örülök, hogy elkészítetted.
    Én a zselatint addig hagyom dermedni, ameddig már-már majdnem beleköt az edénybe, és ha megpiszkálom, akkor kicsit darabos, és nem folyós. Ekkor teszem csak rá tortára, mert előtte mindig szétfolyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hát igyekeztem :) Az íze kárpótolt minket, köszi a receptet nagyon! El fogom még készíteni más krémmel is :) A zselatint én is pont így próbáltam csinálni, de darabokban gurult le a tortáról, a végén már feladtam :D Viszont elméletileg kapok majd tortagyűrűt, ami az ilyesmit meggátolja, szóval onnantól kezdve szép zselatinos tortáim lesznek majd :P

      Törlés
  3. Hmmm de jól néz ki ez a leves :)

    VálaszTörlés