2014. november 1., szombat

November

Sosem írok hónap köszöntő bejegyzéseket - úgy vélem van belőlük éppen elég. Ugyanakkor úgy érzem, most kivételt kell tennem, mivel olyan hónaphoz értünk, amit jóformán senki nem szeret. Szegény november - nyirkos, párás, ködös, hideg, esős és borongós. De tudjátok mit? Én pont ezekért imádom! Igen, az október sokkal színesebb és festőibb, de valahogy mindig is azok iránt éreztem nagyobb rajongást, amit a többség nem kedvel. A novembert szinte senki nem szereti, én viszont oda vagyok érte. Imádom a szomorkás romantikáját, a ködöt, ami álmosít ugyan, de néha jól esik belenehezedni a párnáim közé és hagyni, hogy a kinti időjárás rám telepedjen. Szeretem, hogy ilyenkor alig vannak emberek az utcákon. Sokszor egyedül ácsorgok egy parkban és gyönyörködöm a haldokló természetben. Elbűvöl, ahogy a levelek színei megadják magukat és tompává fakulnak, mint ahogy az is, hogy nem látok tovább az út szélénél, ahol éppen állok. Amikor egyedül ácsoroghatok a ködös, esősen szemerkélős időben szinte felbecsülhetetlen. Tudom, kicsit nehéz megérteni a vonzalmamat eme hónap iránt, de én nem az a napsugaras ember vagyok. Fordítva működöm. Az tetszik, ami másokat fintorra fakaszt. Azt élvezem, ami elől mások menekülnek. Minél inkább behúzódnak az emberek a házaikba, én annál többet vagyok kint. Végre egyedül lehetek. Végre nem kell hallgatnom az emberek zaját, nem kell tülekednem, sétálhatok anélkül, hogy bárkivel is találkoznék. Ilyenkor jobban tudok figyelni a környezetemre is, és lenyűgöz a változás. Mert jobban kiérzem az avar füstös, harmatos aromáját, a köd és az esőáztatta föld illatát, a levegő tisztaságát és a bőrömet simogató hűvösségét. Persze ilyenkor van Viktor születésnapja is - talán ez is hozzátesz ahhoz, hogy miért szeretem ezt a hónapot. A november a természet utolsó sóhaja a tél előtt. Szép lassan magába süpped a táj, kifakul minden és átadja magát a pihenésnek. És ilyenkor végre én is megpihenhetek...
























18 megjegyzés:

  1. Imádom az írásaidat,ahogy irsz,oh no nagyon,rs hasonlóan érzek én is a november iránt,ebben a hónapban születtem,12.en, es én is általában azokat a dolgokat kedvelem,amiket más nem. Van hasonlóság bennük :) ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, örülök, hogy szereted az írásaimat - igyekszem őket őszintén, szívből megírni, mert a hitelességet nagyon fontosnak tartom. Örülök, hogy te is szereted ezt a hónapot, én szabály szerűen oda vagyok érte, pedig nem is vagyok novemberi :)

      Törlés
  2. Bár én nem szeretem ezt a nyálas, bánatos, hideg időt, de a pozitív látásmódod, írásod nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy mindezek ellenére tetszett az írás :)

      Törlés
  3. Én valahogy minden hónapban és évszakban találok egy csomó jót, és egyikre se tudnám azt mondani, hogy nem szeretem...pl az őszi hónapokat kimondottan szeretem, mert olyan szép a táj, és csendes és nyugodt, és olyan sejtelmes, és eszméletlenül gyönyörűek a napnyugták, és amúgy is szeretem a sötétebb időket, szóval...A telet a nyugodtsága miatt szeretem, a tavaszt azért, mert újra el kezd színesedni minden és mivel mi az erdő alatt lakunk, iszonyatosan jó arra kelni, hogy "éled a természet"...(egyszer egy madár konkrétan berepült a buktatottan nyitott ablakomon, és hajnali ötkor arra keltem hogy szerencsétlen ott csipog a párkányon - belülről)...és csodás a nap felkelte is, amit ilyenkor gyakrabban elkap az ember...meg mondjuk a tavaszi napnyugta is szép...Egyedül a nyarat tartom unalmasnak, mert az olyan meleg és egyforma mindig, de nyáron van a legtöbb szabad idő, amit meg azért szeretek, és rengeteg új élményt lehet szerezni - régen a közterezések miatt volt ez a legjobb hónapom, de amióta kocsmázni járunk és rendesen sminkelek és zavar is hogyha nagyon elfolyik, főleg, ha előtte sok időt töltöttem az elkészítésével - bár még mindig szeretem a panda sminket (megöregedtem...xD), most már észrevettem bizonyos hátrányait is a rohasztó melegnek...(a kocsmákban még rohasztóbb meleg van xD)


    Ja igen, elkalandoztam...a posztodhoz, örülök, hogy van még valaki aki szereti a "haldokló természet utolsó lehelletét" (hatóságilag tilos, búcsú...csoda szép szám egyébként), és a képek is nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapjáraton én is kedvelem ezt a három évszakot (a nyarat nem és soha nem is fogom), de a november valahogy különösen kedves a szívemnek. Ennél jobban már csak a decembert szeretem a karácsony miatt ^^
      A nyári dolgokat ne is mondd, olyan minimalista sminkkel jártam minden nap, de még az is lefolyt rólam :S
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés és igen, én meglátom ebben az évszakban is a szépséget :) Főleg azokban tudom, amikben más annyira nem.

      Törlés
  4. " a természet utolsó sóhaja a tél előtt..."
    Szeretek játszani a szavakkal, és imádom a szép, vagy jelentőségteljes gondolatokat, amiket sikerül időnként megfogalmazni akár nekem, akár valaki másnak.
    Ez a mondatod most annyira megérintett, és a szívemet kis papírgalacsinná gyűrte. Simán tudnék most egy igazán jót bőgni, talán mert nehéz és stresszes napom volt, kimerültem. Hazafelé jövet a városom fényei között olyan kis elveszett embernek éreztem magam...nomeg öregnek.
    Aztán leültem a gép elé, hogy megpihenjek, idekattintottam, és a lelkembe hirtelen béke és nyugalom költözött.
    Varázslónő vagy, ugye tudod? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! Van Szilviben egy adag fogékonyság, és képesség arra, hogy az írásaival megérintse a lelkünket. :))

      Törlés
    2. Kedves Bandita! Annyira meghatódtam, mikor olvastam a kommentedet, és hát végtelenül örülök, hogy így megérintett ez a kis írás :) Szeretem kifejezően megfogalmazni mindazt, ami bennem van és szeretem őket átadni másoknak, hogy az ő lelkükbe is beköltözzenek ezek a jó kis érzések. Örülök, ha ez nálad sikerült :)

      Törlés
    3. Lolli, a te kommented is végtelenül jól esett, nagyon boldog vagyok, ha így látod a dolgokat velem kapcsolatban :) Szeretek olyasmiket alkotni, ami hatással van másokra és megérinti őket :)

      Törlés
  5. Betettelek a feedlybe, mert annyi posztot írszt, hogy a blogger olvasóban a feléről lemaradok... :D
    Nagyon szép ez az írás, igazán hangulatos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bizony ez van, grafomán vagyok :D
      Örülök, hogy tetszett az írás :)

      Törlés
  6. Nagyon jo ez a bejegyzes! :)
    En is szeretem a novembert. Ennek mar a fele kb. telnek szamit, ami a kedvenc evszakom. Ilyenkor mar hideg van, reggel deres minden, kodos meg ilyenek. Altalaban az elso ho is leesik mar ilyenkor, ami az egyik kedvenc es legvarvavartabb reszem az evben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett neked :)
      De jó, hogy te is szereted a novembert, meg a telet is! Olyan kevesen vannak így ezzel :( Igen, van már egy kis téli érzése az embernek, remélem az első hó is le fog esni ebben a hónapban, mert onnantól kezdve megállíthatatlanul buzog majd bennem a karácsonyi láz :P

      Törlés
  7. a ködös időjárást én is nagyon szeretem, bár néha kicsit ijesztő tud lenni, amikor egyedül megyek az utcán, de ettől olyan különleges! :) a kedvencem az,amikor olyan hideg van,hogy még a leheletem is látszik :D na meg imádok nagy,meleg pulcsikban lenni és rétegesen,melegen öltözködni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a ködös időjárás egy kicsit nyomasztó is tud lenni, de én ezt is szeretem benne :) A nagyon nagy hideget sajnos nehezen viselem, de ennek ellenére is a hűvös novembert és a telet szeretem igazán. A nagy, meleg pulcsik nekem is barátaim, imádok elveszni a puhaságukban ^^

      Törlés
  8. Ó, november... nekem idén tetszik először igazán, mert tudatosan keresem benne a szépet :-)

    Gyönyörű írás volt, feltöltötte a lelkem <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon helyes, mindenhez így kell hozzá állni :) (kivéve a nyár, mert abban nincs mit szeretni, mármint nekem, muhaha :P)
      Örülök, hogy tetszett az írás ^^

      Törlés