2014. november 25., kedd

Kép ihlette gondolatok





A minap találkoztam ezzel a képpel a neten (nagyítsátok ki, úgy könnyen el lehet olvasni), és furcsán vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Valamilyen szinten tényleg igaz, amit ír, legalábbis a férfiak többségére nézve, már ha az ember lánya merhet általánosítani. És nincs is abban semmi, hogy a férfiak egy bizonyos szinten az ösztöneiknek élnek, ha időközben sikerül megtalálniuk azt a nőt, aki mellett megtapasztalhatják az élet magasabb szintű minőségét is. 
Viszont nekem nincs erről tapasztalatom. Viktor nem illik a képbe.
(warning, a következő sorok ömlengősek, sziruposak és elvakultan szerelmesek lehetnek, de szükségét érzem kiírni magamból).
Viktor sosem volt az a tipikus ösztönlény. Nem hajkurászta a nőket és nem élt benne hódítási ösztön. Persze tegyük hozzá, hogy ez zömében abból adódott, hogy irtó módon utálta/utálja az embereket és inkább a számítógépét választotta társaságul. Sosem volt szoknyavadász, nem is nagyon foglalkozott a nőkkel, a csajozással, pedig tegyük hozzá, hogy Skorpió. Nincsen több tucatnyi strigulája a numerái után, nincsen exek garmadája a háta mögött, és ami a legérdekesebb, hogy az az életvitel, ami a legtöbb férfi számára elfogadott, őt mindig is taszította. Utálja a macsókat, a széptevőket. Megjegyzem, én is. Volt szerencsém megismerkedni pár ilyen jellemű emberrel és számomra irtózatosan taszítóak, mert a többségük túl rámenős és ízléstelen módon közeledik a nőkhöz. Az olcsó flörtölések és a tipikusan kiszámítható csajozós dumák nálam pont az ellenkezőjét váltják ki a várt hatásnak, ellenben a művelt, intelligens, jó humorú emberkéket mindig is vonzónak tartottam. 
Nem tudom, hogy szerencsés vagyok-e, vagy szimplán nagyon jó karmám van, de Viktor valami nagyon különleges dolog az életemben. És itt nem elsősorban a hihetetlenül imádnivaló dinkaságát értem, hanem úgy az egész jellemét. Valahogy nem passzol bele az átlag pasi képébe. 
Mikor megkérdeztem tőle anno, hogy miért nem akart csajozni elgondolkodott, majd hosszas csönd után azt felelte, hogy egyszerűen nem érdekelték a hódítások. Úgy volt vele, hogy ha majd találkoznia kell az igazival, akkor azt észre fogja venni, addig meg minek kínlódjon? Utálja a bulikat, jobb szereti az otthon melegét és a családi fészek meghittségét, ahol természetesen trash metal szól - az is hozzátartozik a meghittséghez. Ha az utcán sétálgatunk sosem kapom azon, hogy más nőt nézne. Sőt, mintha az egész világról nem venne tudomást. Mint aki bevette a leszarom tablettát és csak úgy elvan. Volt olyan is, hogy direkt felhívtam a figyelmét egy - a véleményem szerint - csinos és szép nőre, mire ő szórakozottan megnézte az illetőt és totális érdektelenséggel gépiesen helyeselt. Aztán a szép csaj helyett inkább engem bámult. Jó, most mondhatnánk, hogy szerelmes, és ezért elvakult, de azért a legtöbb ember attól, hogy kapcsolatba kerül még nem lesz automatikusan vak is. Jóformán mindenki megnézi az ellenkező nem tagjait akkor is, ha párkapcsolatban él, de őt még ez sem foglalkoztatja. Mintha a saját kis világában élne, ahol csak nekem van hely és ahol csak engem látna. Nem olyan távolba révedő, ködös tekintettel és málészájjal, hanem olyan őszinte áhitattal. És ez amellett, hogy leírhatatlanul csodálatos érzés, egyúttal zavarba ejtő is. Az egy dolog, hogy én úgy nézek rá, mintha kisisten lenne (nekem az is), de hogy ez fordítva is működjön... fura. Pláne közel 10 év együttlét távlatából.
Igazából az egész lénye nagyon érdekes. Nem való a mai világba, a mai erkölcsi nézetek közé. Ezt ő is érzi, és esze ágában sincs beilleszkedni. Néha olyan érzésem van, mintha közösen építettünk volna egy áttörhetetlen üveggömböt, amin keresztül látjuk ugyan a kinti világot, de mi a kis gömbünk belsejében úgy élünk, ahogy nekünk tetszik és eszünk ágában sincs beállni a sorba. 
A másik, amit imádok benne, hogy attól, hogy szívből szeret engem és hogy én voltam az egyetlen nő az életében, még nem érzi magát kevésbé férfinak. Ő nem abban méri a férfiasságot, hogy ki hány női szívet hódított meg, hanem valami egészen más mérce alapján ítélezik. Számára az az igazi férfi, aki minden körülmények között kiáll a társa mellett, támogatja, segíti, egyenrangú félnek tekinti és tiszta szívből, őszintén szereti. Azt tartja fontosnak, hogy a férfi a leendő család tartópillére legyen, és minden körülmények között maradjon hű és elkötelezett a szerettei felé. Olyasvalaki legyen, akire az egész családja számíthat, és akikkel egy egészet alkothat. Nagyon erős apai és gondoskodó ösztönei vannak, szinte már döbbenetesek. Számára valahogy az igazi férfi fogalma a jó apa és a megértő, szerető férj fogalmával kötődik össze, nem pedig a csábosan vigyorgó hódítóval. Nagyon szigorú egyébként a saját neméhez, de ugyanakkor nem is idegesíti magát rajtuk. Úgy van vele, hogy ő legjobb belátása szerint fogja élni az életét, a többi meg azt csinál, amit akar. Én meg csak lesek, hogy mivel érdemeltem ezt a csodálatos embert magam mellé.
Hogy ezek a gondolatok miként és miért jöttek, nem tudom. Rég volt már Viktor iránt áradozós bejegyzés nálam, mert nem akarok ezekkel a negédes, csöpögős gondolatokkal terhelni senkit, de végülis akit nem érdekel, simán tovább görgethet innen. Azt sem szeretném, ha esetleg a soraim ellenszenves érzéseket keltenének bárkiben, mert tényleg nem dicsekedni, vagy nagyzolni akarok ezzel, szimplán néha rám tör a felismerés, hogy különleges életet élek és különleges emberek vesznek körül, a párom pedig kifejezetten ilyen. És ettől nagyon boldognak érzem magam :)

22 megjegyzés:

  1. Bennem nagyon jó érzéseket váltottak ki ezek a sörök, nagyon Örülök a boldogságotoknak. :) Szerencsések vagytok, hogy egymásra találtatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így gondolod, és köszönjük a jókívánságokat :)

      Törlés
  2. Szerencsés vagy, hogy rátaláltál, ám ehhez nem ő, hanem elsősorban TE kellesz. Amiket írtál, szép és jó dolgok, de, ha a példának okáért én lennék mellette, valószínűleg nem működne. Egyszerűen nekem ez túl sok, vagy máshonnan nézve túl kevés lenne, amit te leírsz. És pont ezért, az üveggömbös hasonlatod kiváló :) Ti, ketten, együtt. És ez így van nagyon jól, csak vigyázzatok egymásra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, meglehet, hogy mással másként működne, de azért az ő alap természete tényleg ilyen remek (minden elfogultság nélkül). Szóval ha más mellett kötött volna ki akkor is remek ember lenne, csak talán másként, vagy nem is tudom. Az biztos, hogy egymás mellett teljesedtünk ki :) Köszönjük a jókívánságokat is!

      Törlés
  3. <3 A részemről máskor is jöhetnek ilyen bejegyzések, mert csodás volt olvasni ezeket a sorokat. Szeressétek egymást sokáig, nagyon :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, és köszönjük a jókívánságokat :)

      Törlés
  4. Nekem tetszik az ilyesmi, kivételesek és szerencsések vagytok! :) Bennem nem ellenszenvet vált ki ez az egész, inkább azt, hogy szégyellem magam. Nekem ebben a közel 10 év távlatában pont az exek garmadája és a szerencsétlen kapcsolatok netovábbja sorakozik (leszámítva az utóbbi egy évet :P) amihez persze én is hozzájárultam, álszentség lenne tagadni, nem csak egy ember hibája, ha valami tönkremegy... ;)
    Remélem én is megtalálom a THE LOOK-os Illetőt, bár úgy tűnik, most jó úton haladok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nem kell szégyellned magad, hiszen nagyon keveseknek adódik meg az ehhez hasonló tapasztalat. Neked más utat kellett bejárnod, mást kellett megélned. De most már te is igazán boldog lehetsz a pároddal, nagyszerű fickó és olyan aranyosak vagytok együtt ^^

      Törlés
  5. A fotó és alatta a szöveg véleményem szerint otromba általánosítás!
    Persze igaz lehet a férfiak egy részére, azt nem vitatom, de hogy a többség....pontosan ez a gondom az ilyen gondolatmenettel, okosbőrbe bújtatott ostobaság, mert a világ és az emberek ennél sokkal többek!
    Sokkal szívesebben azonosulok inkább a te hosszabb gondolatmeneteddel, már csak azért is, mert életszaga van, tudom, hogy rólad, rólatok szól és a saját tapasztalataidat tükrözi!

    Én is szép életet élek a párommal, nagyon sok a mosolyogtató emlék és élmény, ezzel együtt a bánat és a megbocsájtás.
    Mert a férfiak, a KAPCSOLATOK többek annál, hogy egy nyálas fotóval mellékelt használati utasítászerű baromsággal lehessen jellemezni őket, egyszerű automataként tekintve azokra a lényekre, akik tulképp az Apáink, fiaink, a bátyáink, szerelmeink, és akik nélkül nincs család, és jövő.

    Fú, meg kell mondjam, baromi nagyot tudnék vitatkozni a kis hangulatfotó/szöveg alkotójával!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tény és való, hogy általánosít a fotó. Ezek a sorok nem húzhatóak rá az összes hímnemű egyedre a világon, habár én úgy gondolom, hogy van egy tekintélyes százalékuk, amelyik valóban így él. Ám ezzel sincs semmi probléma, ettől olyan színes a világ. "Kapusnak is kell lenni." Az ilyen általánosító szövegekkel az a baj, hogy habár sokaknak tetszik az írás, mert egyetértenek vele, megtapasztalták, de lesz egy bizonyos réteg, akit kellemetlenül érint és ők jogosan kikérik maguknak a dolgot. Ez olyan, mint mikor a csinos, magukra adó nőkre rásütik, hogy buta ribancok, holott ez közel sem biztos, hogy így van. Annak viszont örülök, hogy az én gondolatmenetemmel egyetértesz :)

      Törlés
  6. ...Még mindig ezen pörgök, és újraolvastam a Te gondolataidat. Nagyon örülök, hogy megosztottad az életed egy szeletkéjét, én NEM, NEM, NEM gondolom, hogy csöpögős lenne vagy negédes. Az őszinteség soha nem az.
    Az írásodból árad a szerelem és az ezzel kapcsolatos pozitív életérzés.
    Ezek a gondolatok építenek, és örömet okoznak.
    Nomeg elgondolkodtatnak.
    Értelmes, érett módja ez az önkifejezésnek, és egyre büszkébb vagyok rá, hogy (sajnos csak ritkán) olvashatlak.
    Remélem, soha nem fogysz majd ki a mondanivalóból! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy örömmel olvastad a soraimat és nem találtad csöpögősnek. Néha félek ilyesmikről írni, mert semelyik másik blogon nem látok ilyesfajta kitárulkozást, őszinteséget, ám én nem tudok másként élni.
      Nagyon megmelengette a szívemet az utolsó két mondatod, már ezért is érdemes írnom ezt a blogot :) Nagyon köszönöm, hogy olvasol és hogy ilyen jó véleménnyel vagy rólam :)

      Törlés
  7. Nagyon jó volt olvasni a soraidat, örülök, hogy megtaláltad azt a férfit, aki mellett kivételes vagy <3 Mi is lassan tíz éve vagyunk együtt és hasonló gondolatok lakoznak bennem is, csak nem tudom ilyen érzékletesen megfogalmazni :) Nagyon hálás vagyok, hogy találkoztam K-val és hogy itt van nekem. Vele megkaptam mindazt, amire/akire mindig is vágytam. Szerelmet, féltést, odaadást, azt, hogy mindig mindenben számíthatok rá és hogy felnézhetek rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó érzés volt olvasni egy hozzánk hasonló szép történetet, sok boldogságot kívánok nektek! Olyan jó, mikor másoktól is a szép szerelmi sztorikat olvashatok, megmelengeti a szívemet ^^

      Törlés
  8. Jaj, úgy szeretem ezeket az írásaidat! Azt hiszem, alapvetően nagyon másképp gondolkodunk, éppen azért érdekes, hogy sok egyezés van abban, ahova a különböző alapoktól eljutunk. Azért tényleg az az üveggömbös - de legyen inkább egy szép, neogótikus kastély egy festői hegyen, nem? - hasonlatod a legjobb, szerintem nagyon szép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szereted őket, mert én mindig félve osztom meg őket - sosem tudom, mennyire lehet ezeket befogadni a blogos szférában.
      Meglehet, hogy sok mindenben mások vagyunk, de én ezek ellenére is nagyon kedvellek és azt hiszem még így is sok közös vonásunk van :)

      Törlés
  9. Én is nagyon szeretem ezeket az írásaidat! Mostanában nem sok mindent olvasok, még ezotériát sem, az utóbbit megutáltam, messziről kerülöm. Szeretem, hogy nem misztifikálsz semmit, még is van egy aurája az írásaidnak.. :)
    Nekem sok rossz kapcsolat volt a hátam mögött, majd jött egyszerre két hatalmas kudarc, és kis pihenés után meg is találtam a páromat, remélem egy életre. :)
    A minap próbálkozott valaki olyan ízléstelen módon, hogy több ember előtt kiabálni kezdtem vele. Pedig tudta azt is, hogy van párom! De azt hiszem, mivel a hátam mögött állt, egy hirtelen gyomros könyökkel jobbat tett volna.
    Régebben ezen csak mélyen magamba fordulva mosolyogtam volna....de ideje magam megvédeni ha nem tetszik valami!
    És régebben bárki ilyenre ráakaszkodtam, most meg rá sem bírok nézni az ilyen sekélyes egyénekre. Nem érdekli a tartalom, csak a forma.
    A szerelmemet meg nem váltom aprópénzre, ha már megtaláltam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha ilyen érzéseket váltott ki belőled az írásom, pontosan ez volt a célom :) Én alapjárato nem kedvelem a hazai ezoterikus irodalmat, pedig maga a témakör nagyon is közel áll hozzám. De amit az ember a mostani könyvekben olvas, nevetséges.
      Sajnálattal olvastam az esetedet, velem is néha előfordul, hogy ízléstelen, lealázó módon próbálják csapni nekem a szelet. Pedig szerintem eléggé rám van írva, hogy nem vagyok olyan nő, akinek ez bejön. Én nem igazán szoktam kiabálni, két véglet vagyok. Vagy halál nyugodtan, választékos szavakkal küldöm el az illetőt melegebb éghajlara, vagy pofán vágom :D

      Törlés
  10. Ezt nagyon jó érzés volt olvasni!

    VálaszTörlés
  11. Annyira jó volt olvasni a soraidat! Jó tudni, hogy nem csak a mozivásznom létezik ilyen őszinte szerelem és egymásra találás. Ilyenkor annyira tudok reménykedni, hogy talán rám is vár egy ilyen férfi nem is olyan messze, talán egyszer összefutunk, és egymásba fonódik a sorsunk. Ritka szerencsétlen vagyok szerelmi téren, de fantasztikus érzéssel tud eldönteni más boldogsága :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha tetszett a bejegyzés :) Igaz, őszinte szerelem létezik, bár a mozivásznon látható cukorsziruptól azért mi is messze vagyunk. Az ugyebár kitaláció, a miénk pedig valóság, és néha vannak benne viták, meg kellemetlenebb percek, de hamar elmúlnak és újra csak a szerelem marad ^^ Nagyon remélem, hogy hamarosan te is megtalálod álmaid párját és nagyon boldog leszel vele - igazán megérdemled :)

      Törlés