2014. november 30., vasárnap

Karácsonyi készülődés - Adventi koszorú

Nem tudom, hogy csak én vagyok így vele, de a nyár és az ősz olyan szinten gyorsan elsuhant a fejem fölött, hogy még mindig nem ocsúdtam fel abból, hogy holnap már tél lesz, ma pedig meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Az ember pislogott kettőt-hármat és máris a télben találjuk magunkat, hihetetlen. Bennem most tudatosult mindez, mikor Viktor levadászta a szekrényekből a karácsonyi dobozokat. Holnap december elseje, a jövő héten jön a Mikulás, utána pedig már csak 2 hét és téli szünet, aztán karácsony. Döbbenetes...
Persze a karácsonyi hangulat miatt nálam sosem kell aggódni, kb. a szülinapom utánzól számítva karácsony lázban égek :P Viktornak az agyára megyek, mikor augusztus közepén elkezdem zümmögni a Santa Claus is coming to town-t :P Ez persze engem egy csöppet sem gátol meg a hangolódásban, és most már végre senki nem néz idiótának azért, hogy ennyire rá vagyok kattanva az ünnepekre :)
Elsőként az adventi "koszorút" készítettem el, bár sok dolgom nem volt vele, mivel a tavalyi tálkás-potpourris verziót alkottam meg újra. Szerencsére eltettem a potpourrit tavalyról, meg az arany csillámos dekorspray-t is, így tényleg csak össze kellett rakosgatnom az egészet és öt perc alatt már kész is voltam. Egyszer azért szeretnék majd igazi szép, tartós koszorút csinálni, csak most nem úgy jöttek össze a dolgaink, hogy ilyesmire lett volna időm. Azért nekem idén is nagyon tetszik a koszorúnk, legnagyobb meglepetésemre a potpourri kicsit sem vesztett az illatából, isteni almás-fahéjas aromát áraszt, mellé pedig a Yankee Candle Cinnamon Stick-jét égetem, hát valami frenetikusak együtt! ^^
A koszorú mellett előkerültek az egyéb cuki kis dekorációink is, amikkel szeretem feldobni az otthonunkat ilyenkor. Semmi nagy vaszisz, és mivel kissé sátoros életmódot folytatunk nem is érzem szükségét, hogy nagyon átrendezkedjek (persze ha saját otthonunk lesz, akkor nanáhogy!). Viktor megpróbált terrorizálni egy borzalmas gömb alakú, toprongyos télapóval, amit megmentett édesanyáméktól, mert szerinte vicces, de szerencsére nem találta meg :P Viszont a többi apróság előkerült, és máris ünnepibb hangulat keletkezett nálunk :)



Pont olyan, mint a tavalyi, de mi szeretjük :) Háttérben egy ősrégi házikós mécsestartó befelé küzdő Mikulással, meg a párologtatóm, ahonnan az isteni fahéjas Cinnamon Stick árad *.*



Meg is gyújtottuk, és mint tavaly, pár percig összeölelkezve ácsorogtunk előtte ^^
(persze az arany csillámos spray miatt alig akart meggyuladni a kanóc, kb. mikor meggyújtottam és meghitten átöleltük egymást Viktorral, abban a pillanatban eloltódott :D Jót röhögtünk, ez annyira jellemző ránk :P)



Ez a kis dísz a sminkes dobozom tetején van, mert szeretem, ha az asztalomon is van valami ünnepi :) Ezer éves kis asztali dekoráció, de én nagyon szeretem. A háttérben egy mézeskalács házikó alakú mécsestartó van.



És az elmaradhatatlan figurák, akik ilyenkor a monitorunk elé költöznek :P A rénszarvas az enyém, a kisördög - stílusosan - Viktoré :P Egy sérült hölgy csinálja ezeket a bájos kis figurákat, a munkahelyemre most is jött árulni - kedden tervezek tőle venni egy angyalkát anyósomnak, mert imádja őket :) Adventi naptáram és ajtódíszem még nincs, de amint lesz rá lehetőségem megcsinálom mindkettőt, mert számomra ezek is hozzá tartoznak az ünnephez.

Ti milyen koszorút készítettetek?
Hogyan készültök az ünnepekre? ^^

14 megjegyzés:

  1. Szép az adventi koszorútok! Én is ebben a színvilágban gondolkoztam idén. A rénszarvas és a kisördög nagyon cukik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük ^^ Nálam az arany-piros az örök kedvenc, az a karácsony színkombója számomra.

      Törlés
  2. Nagyon szép a koszorútok, egyszerű de annál nagyszerűbb! :) Nálunk idén "hagyományos lett", sajna kénytelen voltam műfenyővel bevonni, mert nem értem rá a héten elmenni igazit szedni .:( Annyira nem tetszik, de most ez van, amúgy sem az a lényeg, hogy műfenyő vagy igazi van-e rajta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat, ezt könnyen el tudjuk készíteni és még hangulatos is :) A hagyományos is szép, olyanom is volt, de ez praktikusabb számomra. Jövőre már mást fogok csinálni, de valami hasonlóan modern elképzelésben :) Egyébként nekem nincs bajom a műfenyővel, a karácsonyfánk is műfenyő, de nagyon szép és formás. Meg ha szép a koszorú, akkor nem számít, igazi-e a fenyő :)

      Törlés
  3. Én is hasonló koncepcióban álmodtam meg a mi "koszorúnkat" szeretem az egyszerű, mutatós megoldásokat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok ezzel, ezt könnyen össze tudtam rakni, szép és hangulatos is :)

      Törlés
  4. Csodaszép adventi koszorú, én még nem csináltam, holnapra tervezem :) Amint lesz időm, remélem :D

    VálaszTörlés
  5. Minden nagyon cuki! :) A mézeskalács házikó alakú mécsestartó nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a mécsestartót a volt munkahelyemen kaptam és nagyon szeretem :)

      Törlés
  6. Szép a "koszorú", a miénk is hasonló lett:
    piros tálon piros gyertyák és arany színű apróságok körülöttük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Mi is szeretjük ezeket a modern elgondolásokat.

      Törlés