2014. szeptember 5., péntek

Mintha én írtam volna




Meryl Streep gondolata futótűzként terjed mindenütt, én pedig mélységesen egyetértek vele. Mintha csak a számból vette volna ki a szót, minden egyes sora igaz rám is, ugyanígy vélekedek a világról, s eszerint élek. Azt hiszem éppen ezért kedvelnek olyan kevesen... :)

"Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dícsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet." - Meryl Streep, amerikai színész hitvallása, José Micard Teixeira portugál író szavai.


8 megjegyzés:

  1. Pontosan így gondolom én is. Nem hiába zártam le dolgokat az életemben. Nem vagyok a magam ellensége. És igen, az állatok szeretete nagyon fontos számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek veled. Vannak dolgok, amiket egyszerűen le kell zárni, magunk mögött hagyni, mert saját magunkat kell annyira becsülni, hogy ezt a lépést megtegyük. Amióta ezeket a zavaró tényezőket (és embereket) kiiktattam az életemből, boldogabb vagyok.

      Törlés
  2. Ez most pont annyira igaz rám is! Egyszerűen úgy érzem belefáradtam ebbe a képmutatásba, hogy hátba szúrjuk a másikat, stb...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És teljesen fölösleges is az egész hercehurca, meg a képmutatás és alakoskodás. Az ember vállalja fel magát és éljen úgy, ahogy szeretne. Meg is értem, ha neked is eleged van ebből, tényleg fárasztó és értelmetlen dolog.

      Törlés
  3. Imádom ezt a nőt! :D

    Teljesen egyetértek vele. Inkább utáljanak azért aki tényleg vagyok, mint szeressenek azért akinek csak tettem magam. ;)

    VálaszTörlés
  4. Hm, ezt fel kellene tetováltatni a hátamra!
    Nem bánod, hogy ha kölcsönveszem tőled?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogyis, én is úgy találtam :) Élj vele nyugodtan.

      Törlés