2014. szeptember 27., szombat

Goth kihívás 2. - 6. kérdés

Miért viselsz goth ruhákat?



Hát hogy őszinte legyek annyira nem is öltözködöm tipikusan goth-ként, bár ugye mi számít annak. Én nem érzem magam tökéletes goth példának, mert a saját stílusomat igyekszem megélni, amibe sok minden belefér. Persze a hétköznapok emberének bőven elég annyi, hogy valakit talpig feketében lásson, és akkor az illető már goth (vagy sátánista, emo, freak, ésatöbbi). Na mindegy, igazából azért öltözködöm úgy, ahogy, mert ebben érzem jól magam, nyilván. A fekete szín olyan számomra, mintha a második bőröm lenne, egyszerűen ÉN, és nem azért viselem, mert annyira hűdenagyondarknak akarok tűnni. Egyszerűen ebben érzem jól magam, a feketétől lesz jó a közérzetem, attól leszek boldog. Abból lehet tudni, hogy rossz kedvem van, amikor színesebb ruhákat húzok :P (egy jó Rák mindent fordítva csinál)
A díszes, feltűnő ékszereket is azért hordom, mert tetszenek. Mivel a ruháim zömében eléggé letisztultak, ezért ékszerekkel igyekszem feldobni a megjelenésemet. Szeretem az elegáns, csillogó darabokat, főleg az ezüstöt és a feketét, és amúgy is így érzem magam előnyös megjelenésűnek.
Ruhák tekintetében egyébként mindig is kicsit más voltam, mint a legtöbb hazai goth emberke. Én ugye azt mondom magamra, hogy amolyan sötéten elegáns vagyok, néha meg nagyon laza, de ha sztereotípiák közé kéne szorítanom magam, akkor corporate goth, ami egyfajta modern irányzat. Elegáns, letisztult, egyszerű, elvégre ha abroncsos szoknyában és barokk fűzőben mászkálnék be melózni, az "kicsit" feltűnő volna. Egyébként is mindig egyfajta minimalista stílusom volt, sosem szerettem azokat a képeket, ahol ötezer rétegű szoknyás, fűzős, kesztyűs, agyon sminkelt, ékszerekkel és hajdíszekkel turbózott goth csajok szenvedtek. Jobb szeretem az egyszerű szabású, ám csinos fekete ruhákat, amiket kiegészítőkkel dobhatok fel. Sok olyan dolog pl. meg sem található a ruhatáramban, ami más gothnak alap darabnak számít. Nem hordok pl. már bakancsot sem, mert nem tartom nőiesnek, csak nagyon nagyon ritkán, télen, mikor a jég miatt kénytelen vagyok felvenni. Nincsenek kesztyűim, sem csipkés napernyőm, nincs hajdíszem, meg semmi ilyesmim, ellenben sokkal jobban érzem magam, ha egy sima fekete szettet húzhatok magamra egy szolid emelt sarkú cipővel, egy szimpla fekete táskával, szép ékszerekkel és egy finom, nőies parfümmel.


10 megjegyzés:

  1. De jó hogy ezeket leírtad, legalább megismertelek milyen ruhákat hordasz vagy nem hordasz. :) Az meg különösen tetszik, hogy fekete ruhához tudod hogy mik illenek és úgy igazítod, a leírsod alapján gondolom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a leírás, és hogy némileg képet kaphattál rólam, meg az öltözködésemről :) Igen, szeretek ízlésesen, jól kombinálva öltözködni, habár sokak szerint öregít a stílusom, de engem nem igazán érdekel, a korombeli trendek csöppet sem vonzanak :P

      Törlés
    2. Egyediség sokkal jobb, mint "majmolni"valakit :)

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszett ez a leírás és az is, hogy nem vagyok egyedül ezzel a fekete szeretettel. (-: Hát igen, ha színes ruhában megyek dolgozni mindenkinek feltűnik, és természetesen megjegyzik, hogy sokkal jobban áll, mint a fekete. A utóbbi időben több színes cuccot vettem, de még mindig a feketében érzem a legjobban magam, így megértelek. (-: Én cipőket nem hordok, mert sosem sikerül ízlésemnek megfelelőt találni, meg amiben tudok menni.. Így kb. ilyenkortól a tavasz végéig bakancsot hordok, azt bármihez képes vagyok fölvenni. :D Nyáron pedig jöhet a papucs, szandál..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és hidd el, sokan vannak még hozzánk hasonlóan :) Nálam a színes ruháknál inkább meglepődnek az emberek, annyira hozzászoktak a feketéhez, hogy hirtelen el sem tudják dönteni jól áll-e, vagy sem, de többnyire én is azt kapom, hogy jobban áll, mint a fekete. Ami szerintem nem igaz, mert a fekete vagyok én és az illik hozzám a legjobban, meg a lila :P A bakancsomat már nem nagyon veszem fel, nem is annyira kényelmes már és nem is illik hozzám, de Deichmann-ban és kínai üzletekben eddig mindig találtam kényelmes, mégis csinos cipőket, érdemes ott körülnézni. Ja, meg hát ősszel bokacsizma-mánia van nálam :P

      Törlés
    2. A CCC-be tervezek majd benézni, talán ott.. Sajnos a Deichmannban ami tetszik és valódi bőr mind nagy volt, mert sajnos csak 36-os lábam van. És hát vannak problémáim is a lábammal, tehát nagyon nem egyszerű ez nálam. :/ A lila pedig forever ruhában sminkben, körömben. :D Szerencsére a barna szememhez megy is. (-:

      Törlés
    3. Hű, az nekem már magasabb árkategória, de tény, hogy jó kis cipők vannak ott. Egyébként meg jóból kicsit adnak :P Régen én is szenvedtem a 36-os lábammal, azóta 37-38-as lett, amivel még több a gond, mert a legtöbb nőnek ekkora és mindent elkapkodnak a méretemben. Plusz a lábfejem elég széles, szóval ami jó rám az nem biztos, hogy kényelmes is. A lila pedig éljen soká, én is mindenben imádom ^^ Nekem ugyan zöldesbarna (iszap-színű) szemem van, de ahhoz is elég jól megy :)

      Törlés
  3. Ahogy így leírtad a stílusod (én mint abszolut amatőr a témában) nem biztos, hogy megmondtam volna az utcán látva, hogy ez goth stílus. Én nagyon elegánsnak és finom, nőiesnek tartom a fekete ruhákat, pláne szép kiegészítőkkel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát eddig a legtöbb ember lazán rám mondta, de azért ehhez az egyéb külsőségek is hozzájárulnak, amit ugye ebben a kérdésben nem fejtettem ki, pl. a hosszú, fekete hajam és az általában erős, fekete sminkem sötét rúzsozással. Ezekkel együtt már goth-osabb az összkép :) De örülök, ha neked ez jött le a leírásomból, mert elsősorban elegáns és nőies szeretnék lenni, az pedig már más kérdés, hogy ezen felül goth-nak érzem magam és folyton talpig feketében járok :)

      Törlés
  4. Megnyugtat a tény, hogy vannak még "furcsa lények". Az én ruhatáram is fekete 95%-ban, egyszerűen ebben érzem jól magamat. Avval nem foglalkozom, hogy mit mondanak rólam, elég idős vagyok hozzá hogy legyen saját stílusom. :D
    Szeretem olvasni az írásaidat! :)
    MW

    VálaszTörlés