2014. szeptember 21., vasárnap

Goth kihívás 2 + 1. kérdés




Ez a kis kérdéssor elég régóta pihen a jegyzeteim között, gondoltam most minden napra betárazok 1-1 kérdést. Igaz, hogy a goth témakör nem olyan népszerű a blogokon, de én szeretem, úgyhogy örömmel vetem bele magam a válaszadásba :) A bemutató képen 30 naposnak van feltüntetve, de igazából annál jóval több kérdés található benne. Lássuk is az elsőt:


Öt ruhadarab, ami szerinted alstílustól függetlenül nem hiányozhat egyetlen goth szekrényéből sem!

Hát először is szerintem elengedhetetlen egy goth emberke ruhatárából a fekete szín. Az, hogy ez milyen formában jelenik meg teljesen lényegtelen, mert lehet akár felső, szoknya, ékszer, csak az a lényeg, hogy fekete legyen. Ez a szín szerintem gyökeresen összeköthető ezzel a stílussal, én pl. el sem tudnám képzelni magamat úgy, hogy ne legyen rajtam fekete minden nap.
A második, amit fontosnak tartok azok a kiegészítők, különféle ékszerek. Ez nagyon változatos lehet, hiszen a sok alstílus miatt sokféle kiegészítőről lehet szó, de pl. egy szép fülbevaló, karkötők, nyakláncok minden goth otthonában megtalálhatóak.
A harmadik, amit fontosnak tartok azok a fekete lábbelik. Nem írom, hogy bakancs, vagy magassarkú, mert itt is ahány goth, annyi ízlés - én pl. már nem nagyon hordok bakancsot, max. télen, amikor a jó öreg acélbetkós az egyetlen, ami kibírja a csúszós, jeges utakon való közlekedést. Alapjáraton a magas sarkú cipőket részesítem előnyben, de abból sem a 10 centiseket, csak amik kellemesen megemelik a lábamat. Viszont a színe az nálam fekete kell, hogy legyen. Na jó, még lilát is felhúznék, de mondjuk barnát, drappot, meg egyéb divatos színeket soha, semmilyn körülmények között.
A negyedik, ami elengedhetetlen egy goth ruhatárban az valami csipkés. Igazából ez is olyasmi, hogy kinek milyen az ízlése, mert egy cyber goth biztos nem vesz magára csipkét, de mondjuk úgy, hogy a gothok igen nagy százaléka kedveli ezt az anyagot, így én elengedhetetlennek tartom. Nekem is rengeteg csipkés holmim van, amiket imádok, szerintem csodálatosan nőies, elegáns és kifinomult, a hófehér bőrön tökéletesen mutat.
Az utolsó, ötödik alapdarab pedig szerintem a szoknya. A goth szubkultúráról mindenkinek a hosszú, földet súroló susogós szoknya ugrik be elsőnek, ami teljesen érthető is, hiszen nagyon kedvelt ruhadarabunk. Nekem is van jó pár szoknyám, amiket főleg az utóbbi időben kezdtem el megint hordani. Régebben leragadtam a nadrágoknál, mondván az kényelmesebb, de idén nyáron rávettem magam ismét a szoknyák viselésére, na azóta le sem lehet rólam robbantani őket. Szerintem ősszel és télen is fogok szoknyát hordani, csak jó rétegesen kell alá öltözködni. Kell majd egy vékonyabb legging alulra, fentre pedig egy vastagabb, thermo-s, amit munkahelyre beérkezve gyorsan lekapok magamról, és így a fűtött iskolában nem fog rólam folyni a víz, de kint sem fagy le a lábam :) Szerencsére inkább a felsőtestem az, ami fázós, ott jó alaposan beöltözöm.


6 megjegyzés:

  1. Engem érdekel ez a kérdéssor, nagyon kíváncsi vagyok a válaszaidra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, rád gondoltam is, hogy neked talán tetszeni fog :) Minden nap jövök 1-1 megválaszolt kérdéssel, ha gondolod töltsd majd ki te is!

      Törlés
  2. Engem is érdekel, pedig nem vagyok goth rajongó, de sok érdekes dolgot írtál! Amit én eddig nem is tudtam! :) A csipkés és a fekete dolgot én is szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök :) Igyekszem széleskörűen írni ide mindenről, és bizony a goth szubkultúra is szerves része a mindennapjaimnak.

      Törlés
  3. engem is nagyon érdekel : )
    habár én inkább egy rocker csajnak vallom magam, ha már kategorizálni kell, mindig is magával ragadtak a gothok mert gyönyörűek! : D

    sokáig én is csak feketét hordtam, semmi mást nem voltam hajlandó felvenni, max még a zöld jöhetett szóba. Csak az elmúlt pár évben kezdtem nyitni a színek felé, de még mindig nagyon ragaszkodok ahhoz, hogy valami mindig fekete legyen rajtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, most már egyre bizakodóbb vagyok a témát illetően :)
      Hát a feketével nekem már-már bensőséges, intim viszonyom van, egyszerűen meztelennek érzem magam nélküle. Igaz, pirosat és lilát is felveszek néha napján, de a fekete mindig kell, vagy alul, vagy felül. Ha színesebb a felsőm, alul feketében kell lennem, ha pedig alul vagyok színesebben (mondjuk kék farmer), akkor felül kell feketében lennem. Színek terén én max. ezt a két árnyalatot viselem el magamon (piros, lila), a többi egyszerűen nem passzol hozzám.

      Törlés