2014. szeptember 22., hétfő

Dupla díjazás




Voltam olyan szerencsés, hogy ketten is megjelöltek egy díjra. Zsó és Noémi, nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám és érdemesnek találtatok ezekre a díjakra, igazán boldoggá tettetek velük ^^ Mivel 22 dolgot már tényleg nem tudok magamról összegyűjteni, ezért az infókat leredukálom 11-re, viszont a lányok kérdéseire nagy örömmel fogok válaszolni :) A díjazás a szokásos módon történik; először 11 dolgot megosztunk magunkról, válaszolunk a kérdésekre, majd megjelölünk 11 blogot, akik kitöltik a mi kérdéseinket. Nos, lássunk is neki!

11 dolog rólam:

-  Imádom a gyógyteákat. Sokan nem szeretik, mert hogy borogatás ízük van, és régen én is ebbe a táborba tartoztam, de ma már imádom őket és ősszel-télen a legnagyobb segítségeim náthából való felépüléskor.
- Nagyon jó barát vagyok, de könyörtelen ellenség. Akiket szeretek, azokért a végtelenségig kitartok és soha nem mondanék le róluk, akik viszont keresztbe tesznek nekem, vagy elárulnak, azok számítsanak a legrosszabbra. Bosszúálló és bizonyos súlyosságú tetteknél haragtartó vagyok, ilyen esetekben a megbocsátás már nem erényem és a sérelmemet életem végéig magammal cipelem. Ha valakit megutálok, az szintén egy életre szól, csak úgy, mint a szeretetem.
- Sörös korsóból iszom itthon a teát :)
- Nagyon szeretem a jóféle házi pálinkát, sajnos sok le tud belőle csúszni, mert fincsi. Érdekes módon pálinkától még sosem rúgtam be, ellenben a pezsgő nem a barátom :D
- Introvertált személyiség vagyok. Nehezen oldódok társaságban és nem tudok könnyedén beszélgetésbe elegyedni, inkább az a típus vagyok, aki csöndben ücsörög amellett, akit ismer és udvariasan mosolyog mindenen.
- azt már mindenki tudja rólam, hogy a kedvenc színem a lila, de ennek nem csak az az oka, hogy tetszik maga az árnyalat. A lila szín pontosan azt a kettősséget és szélsőségességet jelképezi, mint amit én is képviselek. A lila a kékből és a pirosból születik meg, a piros a temperamentum színe, a kék pedig a nyugalomé. Két teljesen ellentétes szín keveredéséből születik meg a lila, így a piros tüzessége és a kék békessége egyszerre található meg bennem. A lila színt pontosan ilyennek tudom definiálni - kissé kiszámíthatatlan, misztikus, van benne egyfajta büszkeség, ami bármikor ki tud törni hevesebben is, ugyanakkor próbál megfontolt és távolságtartó is maradni.
- Habár Rák a horoszkópom, sok mindenben nem igazak rám, amiket írnak az asztrológusok. Szeretem a gyerekeket, de nem akarok minden áron szülni csak azért, mert egy Rák nőtől ez a szokványos. Akkor lesz gyerekünk, amikor mindketten akarjuk Viktorral. Ezen felül nem érzem magam mimóza léleknek sem, aki a legkisebb apróságtól is összerándul és behúzza fülét-farkát. Érzékeny vagyok, de nem ilyen téren. Ha sérelem ér kiállok magamért, elég nagy szám van és elég heves a vérmérsékletem is, szóval nem vagyok az a típus, aki mindent eltűr és lenyel. Ja, és az állítólagos pasztellszíneket is utálom, amik állítólag olyan jól passzolnak hozzám.
- A szabadidőm nagy részét táncvideók böngészésével töltöm. Nagyon könnyen és gyorsan tanulok videókról, így irtózatos mennyiségű hastáncos videót nézek, hogy minél több mozdulatot szippantsak magamba, ezzel is bővítve a tudásomat. Mondható rám, hogy fanatikus vagyok.
- Különleges érzékem van akkor kérni valamit Viktortól, amikor már kényelembe helyezte magát. Amint feltette a lábát és elhelyezkedett, abban a pillanatban lesz szükségem egy vattakorongra, vagy fülpucoló pálcikára, ezzel pedig az őrületbe kergetem :P
- Bármit megadnék azért, hogy kék színű legyen a szemem *.*
- Szeretném szeretni a macskákat, de annyi sok rossz élményem volt velük, hogy élőben sosem közeledem hozzájuk. Akárhányszor próbáltam mindig véresre karmoltak, úgyhogy maradok inkább a kutyáknál meg a halaknál :P


Zsó kérdései:

Mi a kedvenc sminkterméked?

Csak egyet nem tudnék kiemelni, de a rúzsokat kedvelem a legjobban.

Mely a kedvenc ruhadarabod?

Hm, talán a hosszú, fekete szoknyáimat mondanám.

Miért kezdtél el blogolni?

Barbinál láttam először a blogolást, mint lehetőséget. Akkoriban én még bőszen hotdogoztam, ott próbáltam kiélni kreativitásom és ott irogattam, de nagyon nem tetszett már az ottani közeg, ezért gondoltam kipróbálom milyen is a blogolás. Nagyon megtetszett, még ha éveken keresztül is csak magamnak írtam, mostanra pedig az életem szerves része lett :)

Mennyi időt, energiát fektetsz a blogodra/ba?

Minden nap felnézek, és lehetőségeim szerint igyekszem is írni valamit. Van úgy, hogy hétvégén előre gyártok pár bejegyzést, mert a hétköznapi meló után már nem sok erőm van alkotni, de olvasgatni, kommentelni mindig felnézek. Egyébként szeretek foglalkozni a blogommal, szeretek igényes írásokat közzétenni, ha már a képeim úgy sem nevezhetők minőséginek.

Mi az álommunka számodra?

Hm, nem is tudom, sok minden szeretnék lenni. Profi smink és maszkmester, meg logopédus, óvónő, és persze profi táncos is :) Szuper lenne, ha utóbbiból meg tudnék élni ^^

Hogy képzeled el magad 10-15 év múlva?

Remélhetőleg szép kis családdal, legalább egy gyerekkel, saját házzal, kutyával. Átlagos, boldog életre vágyom.

Van valamilyen káros szenvedélyed?

Tánc mániás vagyok. Durván függő.

Mely az a 6 szó, ami igazán jellemez téged?

Büszke, elegáns, elvont, jólelkű, romantikus, álmodozó

Szeretnél gyerekeket?

Idővel igen.

Mi a kedvenc fiú, illetve lány neved?

Fiúból nagyon tetszik a Viktor, a Kornél és a Roland, lányból pedig a Viktória, Rebeka, Valéria. De ezeken kívül még ezer más is, mint az Emma, Tünde, Anna, stb.

Mi a kedvenc smink, illetve ruha márkád?

Nem vagyok márka-elkötelezett, mindenfélét vásárolok. Habár sminkből nagyon kedvelem az Astor termékeit.


Noémi kérdései:

Mi a legkedvesebb nyári emléked?

Amikor először voltam felügyelő a legkedvesebb nyári táboromban Tatán, és egy csapat kislánnyal garázdálkodtunk mindenfelé. Én voltam a nagylány, aki amolyan kis főnök volt köztük, és emlékszem csináltam egy koreográfiát nekik Natalia Oreiro Tu veneno című számára :D

Anyás vagy apás vagy inkább?

Egyértelműen anyás.

Kedvenc ünneped? Miért?

Evidens, hogy a karácsony, a rajongásom ez iránt az ünnep iránt már szinte beteges. Egyszerűen imádom a meghitt, szeretetteljes hangulatát, azt, hogy együtt a család, kellemes, boldog, vidám légkörben eszegetünk és sokat nevetünk, stb. Az idegeskedő, gyűlölködő hercehurca nem érdekel.

Utazáshoz készülsz. Mi az amit semmikép nem hagynál otthon?

Öhm... az irataim?

Mi az a három dolog amivel kilehetne űzni a világból?

Hűha... a szándékos gonoszsággal, a rosszindulattal, meg a kellemetlen szagokkal.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Rengeteg minden érdekel. Nagyon sokat olvasok, táncolok, énekelek, rajzolok, verseket, novellákat és regényeket írok, videókat nézegeteket, zenét hallgatok, hímzek, stb.

Mi a legnagyobb álmod?

Eljutni az Orlando-i Harry Potter parkba *.*

Mi volt a kedvenc tantárgyad a suliban?

Imádtam a történelmet, egyszerűen rajongtam érte. Úgy fogtam fel, mintha mesét olvasnék, ezért irtó hamar megragadt bennem minden.

Kiktől kaptad a neved és miért?

Hát azt nem tudom pontosan, hogy végülis kinek az ötlete volt, de a szüleim tipikus szép, magyar nevet akartak nekem adni. Hogy ebből miként lettem Szilvia, azt ne kérdezzétek, de egyébként majdnem Petronella lettem XD

Van kedvenc sorozatod? Mi az?

Nem vagyok egy nagy sorozat-néző, de szeretem a Dr. Csontot és a Star Trek Voyager-t. Meg a Deep Space Nine-t és az Enterprise-t is. 

Mire vagy eddig a legbüszkébb életedben?

Csak egyet nem tudnék kiemelni. Büszke vagyok arra, hogy megvártam az igazit. Büszke vagyok arra, hogy le tudtam győzni az életemet veszélyeztető betegségeket. Büszke vagyok arra, hogy a molett alkatom ellenére elsöprő sikert arattam a tavalyi hastáncos versenyemen. Büszke vagyok arra, hogy újra és újra fel tudok állni a csalódásokból és hogy képes vagyok ezekből tanulni is. 


Nagyon szépen köszönöm még egyszer a díjakat! Én most már nem adnám tovább senkinek, mert szinte mindenki megkapta már. Viszont jó móka volt válaszolni ezekre a kérdésekre :)

12 megjegyzés:

  1. Tőlem is megkaptad ma, de nem küldtem el, mert láttam, hogy már megkaptad, a mostani körben is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen neked is, nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám ^^

      Törlés
  2. Hát mert nem találkoztál még az én cicáimmal. Viszont az allergiád miatt sajnos nem is fogsz, de hidd el, az ő hatásukra meg lehet szeretni a cicákat :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A te cicáidat képről is imádom :) Majd a monitort simogatom, attól nem lesz bajom :P

      Törlés
  3. Én is nagyon tudok utálni, aki engem magára haragít...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, sajnos ilyen téren én sem vagyok könnyű eset :P

      Törlés
  4. ...hogy milyen elvetemült macskákkal találkoztál te.. ?! Egyszer egy vendégségben mondták, hogy a macskájuknak van valami stikkje...ahhoz nem is mentem oda. :D Anno szegény megboldogult Jolánunkat megtanítottuk beszélni, úgyhogy még válaszolt is. Az ajtót is ki tudta nyitni...becsukni persze azt nem! :D
    Ellenséges akkor leszek, ha valaki szőrszálhasogató és akadékoskodó, na az kihúzza nálam a gyufát. Ha nem hagy békén akkor üvölteni is tudok... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legrosszabb az, hogy először mindegyik odajött dörgölőzni, aztán meg hirtelen jól összekarmoltak :O Valamiért nem jöttem be nekik :P
      Nálam sajnos sok minden ki tudja húzni a gyufát, az idegesítés is köztük van.

      Törlés
  5. A bejegyzésed címe akár az is lehetne, hogy "Díjeső", mert ma tőlem is megkaptad ismét ezt a díjat.
    Jó volt olvasni rólad, számtalan dologban hasonlítunk: ma én is ugyanúgy zártam le a bejegyzésem, hogy nem tudom továbbküldeni a díjat, hiszen a kedvenceim nekem egyáltalán nem változnak, max. bizonyos időközönként bővül egy kicsit a "nagyonszeretemőket" - kör.
    Ami különösen tetszik a mai posztodban és a személyiségedben az az, hogy a barátaid mellett a végsőkig kitartasz, míg az ellenségeid retteghetnek tőled! Ln épp az ilyen lányokkal szeretek barátkozni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon szépen köszönöm, igazán kedves tőled ^^ Sajnos már nagyon én sem tudom továbbküldeni ezeket a díjakat, mert akiknek adtam volna kismilliószor megkapták, de sebaj, én azért örömmel töltöm ki a kérdéseket :)
      Örülök, hogy még a negatívumaimban is találsz olyasmit, ami számodra szimpatikus. Sajnos nem vagyok az a fajta mber, aki mindenkinek a barátja tud lenni, válogatós vagyok. Akiket imádok (és ezek zömében olyan emberek, akik a megtévesztő külsőm és viselkedésem ellenére közeledtek felém és rájöttek, hogy jó fej vagyok), azokért a végsőkig elmegyek, de tényleg, a véremet adnám a barátaimért is. Viszont aki kihúzza nálam a gyufát, az tartsa meg tőlem a 10 méteres távolságot, mert nem állok jót magamért. Sajnos temperamentumos vagyok nagyon, néha nem jön jól ez a tulajdonság, de hát ilyen vagyok. Örülök, hogy számodra még ez is szimpi bennem :P

      Törlés
  6. Gratulálok a díjhoz! :) Én is nagyon szeretnék szép kék szemeket, és a macskákat én sem szeretem :D Tudnak cukik lenni képeken, de az istenért sem merném megsimogatni őket :D Nagyon tetszettek a válaszok is, én is imádom a törit :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ennyi mindenben hasonlítunk :) Én szeretném egyébként a cicákat, mert irtó helyesek, csak úgy látszik ők nem kedvelnek engem :P

      Törlés