2014. augusztus 31., vasárnap

Nyári TAG




Biánál láttam meg ezt a tag-et, és még a nyár utolsó morzsáit kihasználva ki is töltöm, hiszen holnaptól már inkább az őszi témájú kérdőívek kerülnek előtérbe. Engem azért még ez a kérdéssor is szórakoztatott, és picit visszaidézte elém mi mindent szerettem a nyárban :)


1. Medence vagy természetes vizek?

Őszinte leszek - inkább medence. Sajnos a magyar vizekkel nincsenek jó élményeim, én nem szeretem a koszos, zavaros, dugig hínáros vizet, amiben rátekeredik mindenféle a lábamra és nem tudok zavartalanul úszkálni. Persze ha tengerről van szó, akkor más a helyzet, abban élmény volt úszni. Leláttam az aljáig, kristálytiszta volt és mindenféle akaszkodó növénytől mentes. Voltak helyette baromi éles kagylók, meg helyes kis rákok, akik összecsípték az ujjunkat, meg minimedúzák, de oda se neki :D Szóval hazai viszonylatban a medencéket pártolom, de ha lehetőségem van rá, a tengerben fürdök legszívesebben.

2. Barnulsz vagy égsz?

Égek, de nem kicsit. Napfény allergiám van, aminek köszönhetően helyes kis hólyagok nőnek a bőrömre, ha huzamosabb ideig tartózkodom tűző napon. Ezekből aztán még csinosabb sebek lesznek, a többi felületen pedig - hűen a horoszkópomhoz - rákvörösre égek. 50 faktoros napvédőt kell használnom és néha napján beiktatni egy kis hosszú ujjas közlekedést, ami maga a pokol, de sajnos a bőrömnek szüksége van rá.

3. Sárgadinnye vagy görögdinnye?

Számomra egyértelműen görög, imádom, egész évben bírnám enni megállás nélkül. A sárgadinnye nekem túlságosan émelyítő és édes, habár idén volt szerencsém kifogni pár ehető darabot.

4. Kedvenc fagyi?

A legnagyobb kedvencem a csokis keksz, de összességében inkább a savanykás, gyümölcsös ízek kedvelője vagyok. Talán a citrom a legnagyobb kedvencem :)

5. Kedvenc nyári ital?

Idén nyáron nem ittam mást, csak citromos zöld teával kevert menta teát üresen. Isteni szomjoltó és nem mellesleg az íze is fenséges.

6. Kedvenc nyári ruhadarab?

A hosszú fekete szoknyáim - haha, nem éppen tipikus nyári darabok, de én nagyon szeretem őket :P Ezen a nyáron sokszor hordtam szoknyát, előzőleg ez annyira nem volt rám jellemző, de eldöntöttem, hogy nem érdekel az emberek fujjogása, melegem van, szoknyát fogok viselni. És amíg még jó idő lesz napközben, lehet elő fognak még kerülni ezek a darabok, mert szuper kényelmesek is.

7. Kedvenc körömlakk nyárra?

Őőőő, nincs kimondottan nyári körömlakkom, nem évszak szerint lakkozok. Most nyáron is teljesen össze-vissza viseltem a színeket, és mint mindig most is lila manikűrből volt sok nálam, szóval ez a kérdés nem igazán megválaszolható részemről.

8. Kedvenc nyári illat?

A citrusos illatok, ó, de imádom őket! Az Avonos parfümöm pont ilyen, fanyar lime és citrom érezhető ki benne, annyira friss és üde az illata ^^

9. Kedvenc nyári szépségápolási termék?

A málnás-mentás Oriflame tusfürdőm, amit még most is használok. Pazar az illata, minden tökéletes egyensúlyban van benne, élmény vele tusolni. Persze az egyik elődje, a TBS grapefruitos tusija is nagyon jó volt, hm, a kettő között nem is tudnék választani...

10. Mit szeretsz legjobban a nyárban?

Őőőő, hát igazából a gyümölcsökön kívül nem sok mindent. Nyílt titok rólam, hogy nem vagyok egy nagy nyár rajongó, hiába születtem ebben az évszakban. Én legszívesebben kitörölném a naptárból, de ez az idei egész tűrhető volt, sokat esett és volt rengeteg szép vihar, na így nem is lenne vele bajom :P Viszont általánosságban a finom nyári gymülcsöket szeretem ilyenkor.


Buzdítanálak titeket is, hogy töltsétek ki, de a nyár utolsó órái lassan elperegnek, úgyhogy inkább csak nosztalgiázzunk rajta :)

6 megjegyzés:

  1. Jó kis TAG ez.
    Itthon valamiért inkább csak a Balatont szeretem, amúgy medencés típus vagyok, és a nyár mindig a citrom köré épül nálam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Balatonból is kiábrándultam, olyan szinten körbetekeredett a hínár a lábamnál, hogy azt hittem nem jutok ki onnan. Soha többet. De a citromos ízek-illatok mindig jöhetnek :)

      Törlés
  2. Júj, én is a csokis kekszes fagyit kerestem mindenhol! :)
    Ezen a nyáron én abszolút limonádé fan voltam, jéggel!
    Jég nélkül most is tudnék kortyolni belőle.
    Sajnos igen, nagyon úgy tűnik, hogy vége a nyárnak már itt kint is. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nálunk lévő cukrászdában állandó íz, és nagyon finom is. Hm, a limonádét is szeretjük, de nálam most a natúr tea ment ezerrel, habár egy jó bodzás limonádét sosem utasítanék vissz :) Annak pedig nagyon örülök, hogy vége a nyárnak, végre igazi, finom kis őszi idő van :)

      Törlés
  3. úúú de szupi kis tag ^_^ lementem....jövő nyáron jó lesz : D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és jövő nyáron majd olvashatom nálad :P

      Törlés