2014. augusztus 20., szerda

Fekete füstös smink - step by step

Hát elérkezett ez a szent pillanat is a blog történetében - életem első step by step bejegyzését hoztam nektek :) Régebben kérdeztem, hogy érdekelne-e titeket olyan bejegyzés, ahol lépésről lépésre mutatom meg, hogyan készítem egyes sminkjeimet, és mivel többen írtátok, hogy érdekelne titeket, most végre rászántam magam a megírására. Kicsit féltem tőle, hiszen nekem nincs fényképezőgépem, amivel profi fotókat csinálhatnék, csak a telefonommal tudok nektek mutatni bármit is, de amennyire tőlem tellett igyekeztem jól látható, minél tisztább képeket lőni nektek a smink minden egyes lépéséről. Elsőnek a legjellegzetesebb sminkemet gondoltam elkészíteni, a már védjegyemmé vált fekete füstös szemeket. Igaz, nem egy hétköznapi, bármikor hordható kinézet, mégis úgy gondoltam, hogy elsőnek ezzel próbálkoznék, aztán ha tetszik nektek szívesen elkészítek olyanokat is, amiket ti javasoltok majd. Na hát akkor csapjunk is bele a lecsóba, nézzük hogyan készül általam ez a smink!


A következőkben ezeket a termékeket fogom használni.



Első lépésként a teljesen natúr arcomat láthatjátok, amit megtisztítottam arclemosóval, majd hidratáló krémmel bekentem. Ez azért is szükséges, hogy a bőrünk ne száradjon ki a sminktermékektől, illetve hogy azok jobban tapadjanak a bőrünkre, tartósabbak legyenek.



Második lépésként pöttyözős mozdulatokkal felviszem az arcomra az Avon CC krémjét. Egyébként nyáron nem használok semmilyen alapozót, vagy más fedést biztosító krémet a bőrömön, mivel másodpercek alatt leolvad rólam az egész, de úgy voltam vele, hogy a másik 3 évszakban azért csak viselek némi kis fedést, ezért most is így készítettem el a sminkemet.



A CC krémet az ujjaimmal dolgozom el az arcomon. Ecsetet csakis alapozónál használok.



Következő lépésként az Essence folyékony korrektorával eltüntetem a karikákat a szemem alól, illetve elfedem az apróbb bőrhibákat, kipirosodásokat is.



Ezután a NYC púderével mattítom és fixálom az alapozást. Fontos, hogy a szemhéjunkat hagyjuk ki a púderezésből, mert különben nem fog jól rátapadni a festék.



Ha ezzel készen vagyunk, jöhet a szemhéjalapozás. Én ennél a sminknél a Maybelline Color Tattoo-ját, a Timeless Black-et szoktam használni, mert nagyon szép, telt fekete színe van, remekül megtapad benne a púder és jóformán elmozdíthatatlan. Természetesen egy sima szemhéjalapozó is tökéletesen megfelel a célnak. Nem baj, ha a CT kissé egyenetlenül kerül a szemhéjunkra, mert úgy is fogunk még satírozni, púdert felvinni, ahol ezek a kis hibák korrigálhatóak.



Következő lépésként jöhet a fekete szemhéjpúder felvitele. Én ehhez egy noname palettát használtam (a fenti képen sajnos pont befénylett, de bármilyen matt fekete púder megfelel), melyet egy laposabb ecsettel vittem fel a mozgó szemhéjamra. Előtte cellux-szal leragasztottam a szemem vonalát, hogy szép, egyenes maradjon a satírozott rész is, majd rétegeztem a púdert. Ízlés kérdése, hogy ki mennyire szeretné intenzíven ezt a sminket, de mivel én erősre szoktam készíteni, ezért 2 rétegben dolgoztam vele. 



Ezután egy satírozó ecsettel szépen elfüstösítettem a sminkemet a mélyítő vonalnál. Kissé felfelé, a szemöldökcsontom felé íveltem a satírozó mozdulatot, mivel lefelé hajló szemhéjam van, s így kissé túl kell mutatnia a mélyítő vonalamon a színnek, ha azt szeretném, hogy rendesen látszódjon a füstösítés. Akinek nincs ilyen problémája, az addig füstösítsen a mélyítő vonalánál, ameddig szeretné, nem muszáj ilen magasra felmaszatolni a púdert.



Hogy egy kicsit megbolondítsam ezt a matt sminket, felviszem a mozgó szemhéjamra a Make Up Factory csillámos fekete púderét. Ebből nem satírozok fel a szemöldökcsontomra, ott megőrzöm a matt fekete púder füstösségét.



Később kiemelem az alsó szempillasorom tövét egy kis fekete szemhéjpúderrel. Ez lehet a matt verzió, vagy a csillámos, kinek mi tetszik jobban. Én a mattot használtam.



Következő lépésként kiemelem a szemöldökcsontomat és belső szemzugomat az IsaDora Snow árnyalatával, ami egy enyhén csillámos, szatén fényű törtfehér árnyalat. Általában ezt szoktam használni a szemöldököm alá highlighternek, mert nagyon szép, szolid fénye van. A belső szemzugnál picit a mozgó szemhéjam felé is viszek fel a fehér púderből, hogy szép, átmenetes hatást érjek el és ne csak két pontban üljön a szemzugomnál a fehér szín.



Ezután körbe kontúrozom a szemem egy fekete Miss Sporty szemceruzával, majd az alsó és felső vízvonalamat is kihúzom, hogy a szempilláim még sűrűbbnek tűnjenek. A kontúr egészen a belső szemzugomig tart. Kívül, a szempilláim tövénél kicsit vastagabbra húzom a vonalat, majd egy satírozó ecsettel elmaszatolom, hogy alul is füstös hatást érjek el. Ezután begöndörítem a pilláimat és két rétegben spirálozok.



Az arccsontomra az Avon rózsaszínes pirosítója kerül. Nem használok belőle sokat, épp csak egy kis színt viszek az arcomra, mivel a szemsmink nagyon hangsúlyos, és én az ajkaimat is szeretem erőteljesebbre festeni ennél a sminknél. Ilyen esetben sosem használok erős pirosítót, mert az már nagyon sok lenne egyszerre.



Utolsó lépésként körbekontúrozom, majd kitöltöm az ajkaimat a Manhattan piros szájceruzájával, majd az Avon Plum Seduction rúzsát használom. Természetesen akinek ez már nagyon sok, az nyugodtan viseljen hozzá egy natúrabb, visszafogottabb rúzst.


Íme a kész smink:







Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok :) Amennyiben szeretnétek, hogy a közeljövőben legyen még ehhez hasonló step by step bejegyzés, írjatok hozzászólásban ötleteket, hogy milyen jellegű sminket szeretnétek látni, vagy esetleg linkeljétek be korábbi munkáim közül azokat, amiknek az elkészítése érdekelne titeket.

18 megjegyzés:

  1. De jó! :) Rajtam rettenetesen áll, ha az egész szemhéjamon fekete van, úgy nézek ki, mintha fekete filctollal összemázoltam volna a szemeimet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Pedig nagyon megnéznék rajtad egy ilyen sminket - a vörös rúzsra is azt mondtad, hogy nem áll jól neked, aztán kiderült, hogy mégis, szóval ki tudja :P

      Törlés
  2. Nagyon szép lett, és annyira gyönyörű vagy! *.* :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen az elismerést és a bókot is ^^

      Törlés
  3. Igazán nagyon elegáns! A képek is szuperek lettek! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszik az ember lánya :)

      Törlés
  4. Imádom! :) Habár soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős szemsminkhez ennyire jól passzol a vörös rúzs, de ahh. :D Annyira jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm ^^ Hát igen, én az alap smink szabályokat nem minden esetben tartom be, mivel a stílusomhoz abszolút passzol az erős szem és ajak-kombó :) Örülök, hogy neked is megtetszett!

      Törlés
  5. Nagyon jó ez a step by step, gyönyörű a smink :) Még több ilyet!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik neked :) Tervezek még hasonlót csinálni, csak még nem tudom milyen sminkkel.

      Törlés
  6. Köszi ezt a bejegyzést, tetszett :) nagyon jól is áll neked, mármint a szemsmink egész formája.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, és köszönöm az elismerést :)

      Törlés
  7. Nagyon hasznos volt ez a bejegyzés! És újabb nagyszerű, pompás sminket készítettél el!

    VálaszTörlés