2014. augusztus 13., szerda

Amiket használok - Kéz és körömápolás, fényvédelem





Avon 3 oldalú körömpolírozó: ezt azért vettem meg, mert van néhány körmöm, ami kissé fel van gyűrődve, így nőnek, nem tudok velük mit kezdeni. Gondoltam egy polírozó szépen elsimítja majd a rücskös felületet, de ez nem volt a legjobb választás. Kb. 2 használat után az érdesebb fele elsimul, így finomabb reszeléseket más eszközzel oldom meg, de a puha részei egész jól használhatóak arra, hogy ahol érdesebb maradt a körmöm reszelés után, azon simítsak kicsit. Viszont polírozásra egyáltalán nem ajánlom, mert a dörzsisebb része nagyon gyatra. Azért elhasználgatom, amíg van benne erő, de aki esetleg tud jobbat ajánlani, az legyen oly kedves és írja meg kommentben, nagyon örülnék neki.

Avon Nail Express Gel Strenght Base Coat: erről a termékről már itt írtam részletesebben, akit érdekel olvassa vissza. Nagyon szeretem és meg vagyok elégedve vele, minden lakkozás előtt használom és azóta a körmeim sokkal erősebbek, szebbek lettek, nem töredeznek be és a lakkozásaim is tartósabbak általa. Aki szenved a lemezesen törő, beszakadozó, erőtlen körmökkel, annak ez tökéletes választás lehet.

Avon kakaóvajas kézkrém: ezt az arckrémmel együtt rendeltem anno és bizony már rég elfogyott, de nem is bánom, mert az arckrémmel ellentétben ezzel nem voltam annyira megelégedve. Az illata persze mesés, de a hidratáló hatásából jóformán semmit nem éreztem. Mivel nem folyékony, hanem tömb szappant használunk, a kezünkön lévő bőr nagyon ki tud száradni (plusz mosogatás, meg egyéb házimunka). Olyan kézkrémre van szükségem, ami tényleg hidratál és nem kell belőle 2x-3x kenni egymás után. Erre sajnos ez a kakaóvajas kézkrém nem jó megoldás, legalábbis nekem. Akinek kevésbé száraz a bőre az talán elégedett lehet vele, de én a mostani Avonos kézkrémemet (Youth Restore) sokkal jobban kedvelem. Tehát ezt a kakaóvajas terméket nem ajánlom, de az Avon más krémjeit bátran javaslom mindenki számára, főleg a glicerineseket.



Fényvédelem



Nivea Invisible Protection átlátszó spray: nyáron nagyon sokat tudok szenvedni a napfény miatt, ugyanis jó vámpír módjára megégek a napon. Napfény allergiám van, ami azt jelenti, hogy ha huzamosabb ideig tartózkodok a napon, akkor elkezdek viszketni és kiütéses leszek. Volt, hogy nagyon csúnya, szinte égési sérülés jellegű sebeim keletkeztek pár óra napon való tartózkodástól, így a fényvédelem számomra kiemelten fontos. Nem azért bújok mindig az árnyékba és használok magas faktorú fényvédőt, mert vámpírnak hiszem magam (habár tény, hogy a fehér bőrt preferálom, tehát nem szeretek lesülni), hanem elsősorban azért, mert nem akarom, hogy megégjen a bőröm. Sajnos nehéz rászoktatnom magam a fényvédő állandó használatára, így idén nyáron is szereztem jó pár sebet, de már gyógyulóban vagyok. Viszont amikor eszemben van a használata, akkor csakis a fent látható Nivea terméket fújom magamra - tavaly vettem, ugyanis megelégeltem, hogy állandóan rossz szagú, ragacsos kencékkel kell pacsmagolnom magam, amik viaszos réteget képeznek a bőrömön. Ráadásul had ne mondjam milyen guszta érzés, mikor beizzadsz a krém alá. Szóval a naptejek, meg egyéb fincsiségek számomra ki voltak lőve, de mikor ezt megvettem, nagyon boldog voltam. Igaz, hogy illata ennek is van, ami közvetlen fújás után elég intenzív édeskés-pézsmás, de ez hamar elillan. Teljesen áttetsző, nem hagy ragacsos érzést a bőrön, mivel pillanatok alatt beszívódik, és nem fénylik tőle mindenem úgy, mintha olajban tocsognék. Számomra ez volt a tökéletes választás fényvédelemre, mert a magas faktorszám vigyázott a bőrömre, ugyanakkor megőrizhettem a komfortérzetemet is. Egyébként krémmánián sajnos sokan lehúzták, ott egyeseknél ragacsos érzést hagyott maga után, amit én személy szerint nem értek, mert nekem ahogy bedolgoztam a bőrömbe, semmi kellemetlen érzés nem maradt utána. Meglehet, hogy nem mindegy a mennyiség sem. Én ilyen magas faktorszám mellett csak egy vékony réteget kenek a bőrömre, annyi bőven elég. 
Igaz, hogy már a nyár végéhez közeledünk, de azért szeptember végéig még elég erős a napsugárzás, szóval akik hasonló gondokkal küzdöttek fényvédők terén, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt a terméket. 


6 megjegyzés:

  1. Anyunak is ilyen allergiája van, de szegény szeret napozni.
    Polírozót Essenceset ajánlom, fent van a blogon a körömápolási rutinban. 6 oldalú, ára sem veszes és nem kopik gyorsan. Nekem ez már a harmadik vagy a második belőle, most is kéne venni egyet ez ami van kicsit megkopott már, nagyjából egy éve használom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tanácsot, akkor majd körbenézek az Essence háza táján, amint alkalmam lesz rá. Remélem ez nekem is be fog válni :)

      Törlés
  2. Azt a Nivea napozó spray-t én is használtam-szerettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is szeretted - nem igazán értem mások miért voltak róla rossz véleménnyel, szerintem jó kis termék.

      Törlés
  3. Én is ilyen allergiában szenvedek. Én a Carroten 40-es naptejét használom és nálam bevált. Amúgy nem csak kipöttyösödök, hanem pillanatok alatt le is égek. A legjobb, amikor a pöttyös rész leég és hámlik. Idén szerencsére nem volt erre példa, mert egy ismerősöm, akinek szintén ez a baja, ajánlotta, hogy menjek el szoliba 4-5 percre mielőtt jönne a nyár. Idén nem is jött ki az allergia csak nagyon minimálisan és még barnultam is. A logikát nem látom benne, már, hogy a szoli miért segít, de nekem bevált. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leéégés nálam is meg van, ráadásul nem csak hogy vörös leszek, de fel is hólyagosodik a bőröm - ez is mind az allergiához kötődik, meg ahhoz, hogy nagyon fehér bőröm van. Meglehet jó megelőző dolog ez a szolizás, de én nem szeretem a barna bőrt, úgyhogy igyekszem a hófehérségemet megóvni ezekkel a magas faktorszámú bőrvédőkkel. Szerencsére nekem ez a Nivea remekül bevált - már amikor nem felejtettem el használni :D

      Törlés