2014. július 14., hétfő

The nom nom nom TAG

Ez a kis TAG megkezdte hódító körútját a blogokon, s nálam sem tehetett kivételt. Mikor megláttam Viktória blogján rögtön tudtam, hogy nekem is ki kell töltenem igazi gourmand lévén. Nagyon szeretek főzni és imádom a finom ízeket, így ez a TAG pont nekem való :)


1. Mi az, amit senki sem szeret, csak te (és fordítva)?

Amit én imádok az a paradicsomos káposzta, és eddig nagyon kevés emberrel találkoztam, aki hozzám hasonlóan kétpofára tudta magába tömni. A legtöbben ki nem állhatják (Viktor is), én viszont úúúúgy szeretem ^^ Amivel viszont ki lehet kergetni a fél világból, hát, nem sok van belőlük, de azért akad néhány; utálom az ikrát és a tejet a halászlében, a körömpörkölltől irtózom, mert ragacsos és undi, és semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó húst enni gyümölccsel. Utóbbi az, amitől égnek állnak a nem létező szőrszálak a hátamon, még a gondolatától is rosszul vagyok :/ Mondhatja bárki, hogy az aszalt szilvás pulyka milyen finom, meg a szarvashús áfonyalekvárral, tőlem 10 méteres hatósugáron kívül tessék ezeket tartani.

2. Mit főzöl a legszívesebben (és túl gyakran)?



Mivel a férjecskémnek próbálok kedvezni, ezért elég sok pörköltet főzök, amit ő imád, illetve a milánói is sokszor megfordul a tányérjainkban. Amit viszont a legszívesebben főzök, az a yakiudon, egy isteni zöldséges-husis tésztaféle, amit udon tészta hiányában makarónival szoktam helyettesíteni. Ja, és imádok leveseket is főzni :) Meg úgy mindent :D

3. Melyik étteremben ennél minden nap?



Nem is kérdés, hogy a Wasabiban. Sajnos évente csak egyszer megyünk el oda, de akkor mindent felfalok, ami a futószalagon elém gördül (az apró, baromi sós halaktól kezdve a nyálkás kagylón át a bizarr neonzöld almás sütiig). Isteni leveseket és desszerteket csinálnak, viszont sushi terén én jobban szeretem a sajátomat.

4. Ha egy szendvicset rólad neveznének el mi lenne a neve és mi lenne benne?

Mivel imádom a csípős ízeket, ezért mindenképpen valami fűszeres, bitang erős szenyát kreálnék. Lenne benne szaftos, fűszeres pulykahús szálaira szedve, jégsaláta, lilahagyma, ketchupos-majonézes szósz tabasco-val és chilivel, sajt, grillezett jalapeno paprika és csemege uborka. Mivel elég erős ízvilág lenne, ezért elnevezném Hirtelen Halálnak XD

5. Van valamilyen főzéssel kapcsolatos tipped?

Ahogy a Lecsóban is megmondta Gusto: "Főzni bárki tud". Mindenki belevághat, mert csak gyakorlás és kísérletező kedv kell hozzá. Én a recepteket sem követem szigorúan, szeretek improvizálni, beletenni a saját ötleteimet az alapba. Ezen kívül szerintem egy szépen tálalt, gusztusos és harmonikus kinézetű ételbe nagyobb élvezettel vetjük magunkat, úgyhogy én a szervírozásra is nagy figyelmet fordítok. Az más kérdés, hogy még nekem sem megy, de próbálkozom :D Szeretem a japánok precizitását ebben is, így nekem ők a példaképeim

6. Mi van a bakancslistádon?



Mivel megszállottan rajongok a Cupcake Wars-ért, életem nagy álma lenne nyitni egy bájos kis vintage hangulatú sütizőt, ahol csak különleges ízvilágú és tökéletesen díszített muffinokat, meg egyéb aprósüteményeket kínálnék. Ehhez köthető, hogy szívesen elvégeznék egy ehhez passzoló cukrásztanfolyamot is, mert az, hogy itthon sütögetek egy dolog, de egy ilyen tanfolyamon sok érdekességet is megtanulhatnék. Persze ez inkább csak egy álom, mert sosem lenne ilyesmire pénzem, de azért álmodozni szabad :)

7. Melyiket szereted? Saját magad főzni, rendelni, vagy elmenni valahova enni?

Rendelni nem nagyon szoktunk, de szívesen ülünk be az egyik kedvenc kínai éttermünkbe Újbuda központnál, illetve az esetek túlnyomó részében itthon étkezünk, mivel imádok főzni ^^

8. Van ételallergiád?

Laktózérzékeny vagyok, így csak laktózmentes tejtermékeket tudok fogyasztani.

9. Minek nem tudsz ellenállni mostanában?



A kedvenc poharas, brutálcsípős instant levesemnek, nyami ^^

10. Mi a kedvenc desszerted?

A kerek, a lapos, a töltött, a hosszú, a szögletes, a gyümölcsös, a likőrös, a mogyorós, csak hogy Gombóc Artúr szavaival éljek :) Annyi a különbség közöttünk, hogy én ezeket nem csak csokoládékra értem, hanem mindenféle desszertre, ugyanis én tényleg mindent szeretek :) (na jó, kivétel a török csemege és a macaron)


Ha tetszett ez a TAG, töltsétek ki ti is! :)


18 megjegyzés:

  1. Udon tésztát lehetett régen kapni a Rákóczi téren az ázsiai üzletben, meg a Fővámtér közelében levőben is. De találtam neked a kedvenc boltom kínálatában is: http://www.culinaris.hu/item/japan-udon-teszta-453g (a bolt függője vagyok, rá lehet szokni).
    Én inkább a Sushi Sei-hez húzok, de szerintem csak azért, mert a Wasabival már volt egy kellemetlen élményem.
    Szerintem viszem ezt a TAG-et. :)
    Öröm volt olvasni, és éhes lettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a segítséget, de igazából csak azért írtam a hiányt, mert nincs mnidig keretem rá, hogy elbattyogjak az Ázsia bt.be venni udont, pedig ha tehetném azzal élném le az életemet :D A culinarist is ismerem, bár még nem rendeltem tőlük, remélhetőleg hamarosan ez is megtörténik :P
      Amúgy Wasabival nekünk is volt kellemetlen élményünk, de amióta a Mom parkba járunk, azóta minden szuper. A belvárosiba nem megyünk, mert ott nagyon lekezelőek és kötekedőek voltak velünk a pincérek, de a Mom-ban nagyon kedvesek és a kaja is mindig jó :)
      Kíváncsian várom a válaszaidat ^^

      Törlés
  2. Annyira tudom becsülni azokat, akik tudnak főzni *-* Jó lenne megtanulni :D De pitét már legalább tudok csinálni, arra mostanában nagyon rákattantunk apuval xD
    Na, a macaron az egy durva dolog, ez a ,,vírusa" a cukorbetegségnek :D
    Írnék még, de félek, hogy rám jönne a szófosás xD Amúgy jó volt végigolvasni, szeretem az ilyen tageket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pedig anno nagyon nehezen vágtam bele a főzésbe, a konyha mindig anyu birodalma volt, én meg zömében csak láb alatt voltam, úgyhogy mindent magamtól tanultam meg, azóta viszont ki se lehet robbantani a konyhából :D A pite meg isteni dolog, én is sűrűn készítem, mert gyorsan meg van, változatos és mindig finom :)
      hát a macarontól én nem ájultam el, sőt, kifejezetten nem ízlett, nekem már túl édes és a mandulás íz sem ízlik annyira, bár a csokis-maracujás nem volt rossz.
      Egyébként meg nyugodtan írjál, imádom olvasni a hosszú kommenteket ^^

      Törlés
  3. jó volt olvasni : ))
    éééénis szeretem a paradicsomos káposztát!! jajjj de finom is az jó kis fasírttal : DD
    érdekes amúgy ez a hús+gyümölcs "undorod", nem hallottam még ilyenről, csak nálad .
    én is kitöltöm, úgy megtetszett : )))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véééégre valaki, aki még szereti a paradicsomos káposztát! :D Feldobtad a napom! :) Mondjuk nekem fasírt nélkül is isteni, egy egész lavórral be tudnék termelni, úgy imádom ^^
      Hát nem tudom, nekem a hús és gyümölcs együtt valamiért nagyon fújdorító, nem szeretem keverni az édest a sóssal. Kínaiban pl. ezért nem eszem meg azt a szezámos csirkét, mert mézes pácban van, ami nekem nagyon nem passzol a húshoz.
      Alig várom, hogy olvashassam a válaszaidat :)

      Törlés
  4. Óóóó ez a yakiudon!
    (még jó, hogy van ctrl+c ctrl+v, mert még leírni se tudnám, annyira nem hallottam még róla :D :D )
    Nagyon nagyon tetszik és felkeltetted az érdeklődésemet!
    Még hogy én vagyok konyhatündér?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, a yakiudonnál finomabb csak az udon leves lehet :P
      Egyébként borzasztó egyszerű elkészíteni, írtam már róla a blogon, csak ott yakisoba nevet adtam neki:http://megaera-magical-world.blogspot.hu/2013/10/yakisoba-szilvi-modra.html
      Csak annyi a különbség, hogy nem írtam át udonra, mert ha sima spagetti tésztával csinálom, akkor soba (bár igazi soba tésztával lenne autentikus), ha meg makarónival, akkor udon (bár ebből is az igazi udon a legjobb, de pótléknak az is megteszi).

      Törlés
    2. Én már az elején elvesztettem a fonalat! :D
      Köszönöm a receptet! El is mentettem! :)

      Törlés
    3. Pedig nagyon igyekeztem normálisan elmagyarázni, bocsi :D A receptet meg szívesen, remélem ízleni fog nektek :)

      Törlés
    4. Áh, ez nem a Te hibád! :)
      Nem ismerem ezeket az ételeket, neveket, de ami késik, nem múlik! :)

      Törlés
    5. Akkor megnyugodtam :) Érdemes az ázsiai ételekkel kísérletezni, mert nagyon finomak, úgyhogy én csak ajánlani tudom őket ^^

      Törlés
  5. A hirtelen halál nevű szendvicsed tetszik, egy kicsit megéheztem a hozzávalók olvasása közben, imádom a csípős ízeket! :D
    A nissin levesekkel nem vagy egyedül, bár én a sima zacsis leveseiket jobban szeretem, abból is a csípőseket. Próbáltad már a szószos tésztáikat, vagy a yakisobáikat?? Isteniek.... *-*
    A cukrászdás ötleted is nagyon tetszik, van benne fantázia, én biztos kipróbálnám a sütikéidet. ^^ Ezek a vintage dolgok nekem is tetszenek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes, a csípős ízek a legjobbak :P Örülök, hogy tetszett ez a képzeletbeli szendvics, bár lehet egyszer ki is próbálom.
      A yakisobát régen nagyon szerettem, amikor még arany csomagolással volt kapható. Abban volt szójaszósz, zöldségek és bitang erős chilis fűszer, de a mostaniak nagyon lightosak ahhoz képest. Azért persze finom, de a régihez viszonyítva gyengébb.
      Örülök, hogy tetszik a sütiző ötlete - bárcsak lenne elég pénzem megvalósítani :D

      Törlés
  6. Az első válaszodnál kigúvadtak a szemeim; lehet, hogy mi lelkitársak vagyunk? :D Imááááádom a paradicsomos káposztát (bármikor megenném, komolyan. Valaki tegyen elém egy tányérral x)), a körömpörkölt szerintem is fura és ragacsos, és vallom, hogy hús mellé nem teszünk semmilyen gyümölcsöt oO Maximum külön tálba egy kompótot, de én azt is előételnek eszem meg, nem egyszerre a husival :D

    VálaszTörlés
  7. Én is imádom a Cupcake Wars-t :DD Sőt, van egy sorozat, (2 broke girls) ami pont arról szól, hogy cupcake üzletet akar nyitni két barátnő, imádom :D Ennél viccesebb sorozatot évek óta nem találtam, ráadásul rövid 20 perces részek, úgyhogy csak ajánlani tudom :))

    VálaszTörlés