2014. július 22., kedd

Önbizalom tréning - bevezető



Amióta aktívabban benne vagyok a blogvilágban, egyre változatosabb témákat és oldalakat ismerek meg. Vannak bejegyzések, melyek segítségével gyönyörű sminket, frizurát, manikűrt varázsolhatunk magunknak, egy másik pedig megmondja milyen edzésekkel és étrendekkel tehetjük egészségesebbé és csinosabbá magunkat. Ezek mind nagyon-nagyon hasznos bejegyzések főleg nekünk, nők számára. Ugyanakkor észrevettem, hogy a női lélekkel nem nagyon foglalkozunk. A lelki egészségünket, önbizalmunkat nem segíti egyetlen bejegyzés, vagy blog sem - talán azért, mert ez a téma nehezen megfogható, sőt, kissé intim is, és nagyon nehéz beszélni róla. Én világ életemben olyan embernek tartottam magam, akinek az az egyik célja a földi életben, hogy segítsen másokon.



Ugyan nem vagyok se pszichológus, se pszichiáter, sem más lélekgyógyász, de 26 életévem alatt számtalanszor voltam már ilyen téren mások segítségére. Szeretem meghallgatni az emberek problémáit és még szívesebben adok nekik tanácsot, amennyire tőlem telik. Igyekszem beleélni magam a másik helyzetébe, ami nem okoz számomra nehézséget, lévén nagyon empatikus ember vagyok. Arra gondoltam, hogy ezen tulajdonságomat kihasználva indítanék egy olyan kis rovat-szerűséget, amiben a legfőbb lelki problémákról írnék, melyek egy nőt érinthetnek, mint például a fent említett önbizalom hiány, a testképzavar, az önmagunkhoz való negatív hozzáállás, a megfelelési kényszer, az értékeink elismerése, stb. Ezeket a problémákat én magam is megélem nap mint nap. Bennem is rengeteg kétség kavarog, néha nekem is nehéz nőnek lenni, megfelelni az elvárásoknak, nehéz az élet úgy, hogy annyi mindenre kell odafigyelnünk, s közben talán nem kapjuk meg a megfelelő támogatást. Nincs, aki őszintén a szemünkbe nézzen és azt mondja, "Igen, képes vagy rá!", vagy "Nagyon tehetséges vagy!", esetleg "Ma csodálatosan nézel ki!".


Pedig ezekre irtó nagy szükségünk van. Kell a pozitív visszajelzés, kell a megerősítés, a bátorítás, az, hogy elhiggyük, igenis nagyszerű, remek emberek vagyunk és lehet bennünk értékes, szép dolgokat találni. Mert ilyenek mindenkiben vannak, csak van, aki nem hiszi el magáról. Nekik szeretnék most segíteni. Neked is, aki most ezt a bejegyzést olvasod. Szeretném, ha ezek a bejegyzések nem csak arról szólnának, hogy hosszú sorokon keresztül csak rizsázok, hanem hogy ez a dolog interaktív legyen. Szeretném, ha beszélgetnénk, ha mesélnétek nekem. Tudom, nehéz. Talán kínos is felvállalni néhány félelmünket, de higgyétek el, hogy amint beszélni kezdtek róluk és találunk rájuk megoldást, sokkal jobban fogjátok érezni magatokat a bőrötökben. Nagyon boldoggá tenne, ha ezen bejegyzések végén, kommentben leírnátok az adott témával kapcsolatos tapasztalataitokat, élményeiteket, sőt, néha kis feladatokat is szeretnék nektek adni, amiknek a válaszait örülnék, ha megosztanátok majd velem.




Nem azért, mert így akarok sok kommentet gyűjteni a bejegyzéseimhez, sosem voltam komment vadász, s most sem leszek az. Szimplán azért, mert érdekel a történetetek, érdekel, hogy kik vagytok ti, akik a világháló másik végén ugyanolyan problémáktól szenvedtek, és szeretném, ha ezek a problémák eltűnnének az életetekből. Nem állítom, hogy csodát fogok tenni bárkivel is, de szeretném, ha a lelki dolgokról is beszélnénk, hiszen hiába a szép bőr és a formás alak, ha mindez kisebbségi komplexussal, gyötrődéssel, önutálattal párosul. Tudjátok, ép testben ép lélek. Én nem vagyok sem beauty, sem fitnesz guru. Egyikhez sem értek igazán, de az emberi lelket elég jól ismerem. Az embereket, és kifejezetten titeket is szeretlek annyira, hogy úgy érezzem, ez a kis sorozat pont annyira jár nektek, mint egy szuper sminkbemutató, vagy egy frizura tipp. Mert ha felfedezitek magatokban a sok szépséget, dicsérni valót és csodát, akkor az látszódni is fog rajtatok, s ezáltal még magabiztosabbak, még boldogabbak lehettek. Nekem legalább is lenne a célom.

10 megjegyzés:

  1. Imádlak <3
    Kellett már ilyen, nem is kicsit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. <3 ^^
      Én is így gondolom - ez mindenkinek jár :)

      Törlés
  2. Mintha csak én írtam volna, minden szavával egyet értek ennek a posztnak. Felnézek rád, hogy ilyen bátran leírod a gondolataidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy egyet értünk :) Valakinek ezzel a témával is kell foglalkoznia, és nagy örömmel leszek az a valaki :)

      Törlés
  3. <3 sok-sok ilyen posztot kérek :)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj, lesz belőlük bőven, és remélem jó érzés lesz majd őket olvasni :)

      Törlés
  4. Ez nagyon jó ötlet! Jól esett olvasni ezeket a sorokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik az ötlet, remélem a későbbi bejegyzések is tetszeni fognak :)

      Törlés
  5. Nagyon jó ötlet, és alig várom a további bejegyzéseket a témában :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hamarosan jelentkezem is velük :)

      Törlés