2014. július 11., péntek

Jóféle régi zenék

Habár javarészt modern, mai zenét hallgatok, azért a nagy öregekről sem feledkezem meg. Jöhet a rythm and blues, a rock and roll, a soul és társai, nekem mindegy, csak mozduljon meg rá a lábam. Most egy kis zeneválogatást hoztam nektek a személyes kedvenceimből fontossági sorrend nélkül.



James Brown


Van, aki őt ne ismerné? Ezzel az ikonikus dallal véleményem szerint örökre beírta magát a zenetörténetbe, de ott van még tőle a Get on up, It's a Man's world, Get up offa that thing, amik szintén remek muzsikák.


Ray Charles



Egy újabb zenész legenda, aki ezzel a számával szintén klasszikus számomra. Akárhányszor hallgatom a zenéjét, mindig a lazaság, a vagány lezserség jut róla az eszembe, imádom! Ne felejtsétek el tőle meghallgatni az I got a woman-t és a Say no more-t!

Bill Withers



Íme a világklasszis szám, amit mindenki ismer. Igaz, hogy nem olyan bulizós, mint az előző kettő, de nekem akkor is nagyon tetszik. Tőle még Lean on me és a Just the two of us tetszik nagyon, habár ezeket kevesen ismerik, mert a fenti számán kívül nem volt olyan sok híres slágere, ám ettől még remek zenész volt.


Chuck Berry



Igaz, hogy az elején azt írtam, hogy nincs fontossági sorrend, de a képzeletbeli listám élén bizony Chuck Berry áll. Annyira, de annyira veszettül imádom a zenéjét, hogy bármikor képes vagyok rá végigbugizni a lakáson. Meghallom a hamisítatlan gitár játékát és a lábaim önálló életre kelnek, de van, hogy a székemben ülve ugrándozok :D (Múltkor Viktor megkérdezte tőlem egy ilyen akcióm során, hogy jól vagyok-e, vagy kezdhet értem aggódni XD) Imádom a zenéjét, vidám, pergős, élettel teli, igazi rock and roll! Ne felejtsétek el meghallgatni tőle a Roll over Beethovent, a You can't catch me-t és a Run Run Rudolph-ot is, amik szintén mesterművek!


The Contours


Ha azt mondom, hogy Dirty Dancing - dolgozók táncjelenete, akkor ugye nektek is beugrik ez a veszélyesen jó kis zene? Magam részéről imádom, van benne valami vadság, valami lázadás, amitől különösen belopta magát a szívembe.Tőlük szuper még a Just a Little Misunderstanding és a Can you do it is.

Elvis Presley



Kell hozzá kommentár? Mert szerintem nem :D Hallgassatok tőle mindent, mert nem hiába volt ő a király ^^

19 megjegyzés:

  1. Chuck Berry száma felfigyel a Vissza a jövőbe c. filmben! ;)
    Egyébként annyira remek zenéket válogattál össze!!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek :) Én már nagyon régen láttam a Vissza a jövőbe!-t, lehet megnézem újra és lecsekkolom :P

      Törlés
  2. Ja a Roll over Beethoven pedig a Beethoven c. filmben van benne :D azt hiszem rögtön az 1. részben
    A Run run rudolph is a Vissza a jövőben van benne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a Roll over Beethoven-t én is onnan ismerem, a Run run Rudolph-ot meg először Kelly Clarkson feldolgozásában hallottam, utána kerestem rá az eredetire és valahogy nem lepett meg, hogy Chuck Berry :P

      Törlés
  3. ugye jól gondolom, hogy ő:
    https://www.facebook.com/vandor.bella
    nem te vagy?
    nézelődtem és hirtelen megláttam a képedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus de! Ezek az én képeim, én vagyok rajta. Köszönöm, hogy szóltál, írtam az illetőnek, hogy sürgősen törölje a képeimet, vagy jelenteni fogom. Azért hihetetlen, hogy tényleg így lopkodják az emberek képeit és azzal regisztrálnak ide-oda. Aztán majd leshetek, ha az ott nyáladzó emberkék megtalálnak a való életben :D

      Törlés
    2. így gondoltam én is, hogy te vagy a képen, de nem a te profilod. hát igen, én is ledöbbentem!! hallottam már ilyenről, de még soha nem találkoztam vele.
      nagyon durva...

      Törlés
    3. Én is hallottam ilyenről, de max. külföldi emberek esetében, nem gondoltam, hogy velem is megtörténhet :O Tényleg durva, de nagyon hálás vagyok, hogy szóltál, mert így tudtam jelezni az illetőnek. Bár nem tudom, hogy meg fogja-e nézni az üzenetem, mert 2013 óta nem lépett be, de max. akkor jelentem és remélhetőleg törlik azt a profilt. Nehogy már azzal azonosítsanak engem.

      Törlés
    4. ugyan : ) hát ez természetes, hogy szólok!!
      ha ő nem is reagál semmit, akkor a face tuti leszedi majd, vagy törli a profilját vagy ilyesmi.

      Törlés
    5. Köszönöm ^^
      Remélem is, hogy kitörlik majd, mert eléggé bosszantó a dolog :D

      Törlés
  4. Az első és a Grease nagyon tetszett, bár hát ugye a grease örök klasszikus musical számomra ^^ A többi sem rossz, csak már kicsit lightos nekem :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, nagyon szeretem ezeket a zenéket *.*

    VálaszTörlés
  6. És mondjuk Beatles - Love Me Do? Meg Tom Jones - Sex Bomb? Nálam még ezeken kívül ők az örök slágerek. :D Ja, és az Obladi Oblada!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazság szerint nem rajongok a Beatles-ért :P De Tom Jones jöhet, bár ide most inkább rock and roll, rythm and blues jellegű nótákat válogattam.

      Törlés
  7. Néha komolyan elgondolkodom, hogy a ma divatos zenékből lesznek-e ekkora klasszikusok mondjuk harminc negyven év múlva? Mindegyik dalt szeretem, egész este ezeket fogom hallgatni; köszönet érte :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek, jó zenehallgatást hozzájuk ^^ Egyébként szerintem a mai pop dalocskák 90%-a megy a kukába, a többségük hulladék. De azért akad közöttük pár olyan előadó, akik tehetségesek, az ő munkásságuk remélhetőleg fent marad.

      Törlés