2014. július 13., vasárnap

Díjat kaptam


Alíz meglepett engem egy díjjal, amit nagyon szépen köszönök neki :) Elég régen volt már hasonló bejegyzés a blogon, úgyhogy most talán némileg friss infókkal fogok tudni szolgálni nektek :P

Négy kérdés:

1. Milyen területen dolgoznál, ha nem ott, ahol éppen elhelyezkedtél?

Hát erre több lehetséges elképzelésem is van, amikről írtam már itt a blogon. Nagyon szívesen lennék smink  és maszkmester, de hát ahhoz tovább kéne képeznem magam. Az írói pálya is nagyon kedves a szívemnek, illetve szívesen lennék még cukrász, vagy szakács is.

2. Milyenek voltak az iskolai eredményeid?

Általános alsóban nagyon jó jegyeim voltak, 4-esnél rosszabbat sosem kaptam, csak matekból. Felső tagozatban már nehezebb volt, de a matek és az egyéb reál tantárgyak mellett, amikben sosem jeleskedtem jól tudtam tartani a 4,5-ös átlagomat. Gimiben is nagyon igyekeztem, ezért 4-esnél rosszabb átlagom ott sem volt, habár a matek egy ideig rettenetesen megkeserítette az életemet és amíg fel nem mentettek belőle gyomorgörccsel ültem be az órákra, félve a nyilvános megaláztatástól a táblánál. Azért egész tűrhető 4 évet zártam, majd a gyógyped. asszisztens képzésen szintén elememben voltam, 4-es átlagú jegyeim voltak (kivétel a jog, az egyszerűen annyira száraz volt, hogy sehogysem maradt meg a fejemben), végül kitűnőre vizsgáztam. Mindig is fontos volt számomra a tanulás, és habár éltanuló sosem voltam, azért az osztály 3 legjobbja között mindig ott volt helyem. Szerettem tanulni, szerettem iskolába járni, szerettem az egészet, és ez meg is látszott a jegyeimen, meg a hozzáállásomon. Sokan strébernek tartottak, de engem nem érdekelt, mert élveztem a tanulást. Néhány kivételt eltekintve számomra ez izgalmas dolog volt, amit nagyon élveztem.

3. Mi volt eddig életed legjobb döntése?

Az, hogy megvártam Viktort. Tudom, hogy ez most nagyon beképzelten és fellengzősen fog hangzani, de senki ne vegye magára, mert nem szeretnék megbántani senkit. Én nagyon-nagyon örülök, hogy nem mentem bele mindenféle kapcsolatba, amikor lett volna rá lehetőségem, hanem kitartottam azon elvem mellett, hogy megvárom az igazit. Volt, aki butaságnak tartotta ezt, mondván elpocsékolom a fiatalságom, meg hogy most kell hibás dötéseket hozni, most kell fejjel rohanni a falnak, ki kéne élni magam, de nem akartam. Egyszerűen távol áll a természetemtől. Attól a naptól fogva, hogy az igaz szerelem gondolata befészkelte magát a fejembe kifejlődött egyfajta hatodik érzékem és rögtön megéreztem, ha nem jó emberrel vagyok, így aztán nem is hülyítettem senkit. Sokan álmatag elképzelésnek tartják azt, hogy létezik az ikerlángunk, az igaz szerelmünk, de én szentül hittem benne és tudtam, hogy meg fogom őt találni. Igaz, párkapcsolati szempotból nem voltam tapasztalt semennyire sem, és ezért egymás mellett kellett minden hülyeséget megtapasztalnunk Viktorral, de kiálltuk a próbákat, és közel 9 éve itt vagyunk együtt. Egyébként kicsit sem ítélem el azokat, akiknek több párkapcsolata is volt, a barátaim többsége is ilyen, ám én nagyon szigorú morális elveket vallok, amiket nem csak másokra, hanem magamra is kivetítek és be is tartom őket. Elfogadom, hogy nem mindenkinek sikerül egyből rátalálnia az ikerlángjára, sőt, ez nagyon ritka eset, de a lényeg az, hogyha az ember őszintén hisz benne és keresi azt, aki mellett tökéletes boldogságra lel, akkor ez a vágy be is fog teljesülni :) Egyébként tudom, kicsit unalmas lehet már erről olvasnotok, de annak ellenére, hogy én már benne élek ebben az egészben szeretek róla beszélni, mert szerintem szépek ezek a gondolatok, és hátha másoknak is olyan sokat jelentenek, mint nekem.

4. Szereted a dupla csokis muffint?

Habár alapjáraton nem vagyok egy nagy csokikedvelő, azért a dupla csokis muffin le szokott csúszni :P Elég sűrűn is csinálom, mivel Viktor kedvence, és olyankor én is előszeretettel majszolgatom.


4 random dolog rólam:

- Nem igazán szeretem a kolbászt. Sokan odáig vannak érte, mert hogy micsoda ízvilág, meg minden, de nekem nagyon kényes gyomrom van, képtelen vagyok zsíros dolgokat enni. Ez alól a száraz kolbász sem kivétel, nekem az is nagyon nehéz :(
- Amikor kicsit hosszabbra nő a körmöm, imádok vele sorozat-kopogtatni bármilyen felületen (tudjátok, kisujjnál elkezditek és végig zongoráztok a többin is), de nem sűrűn csinálom Viktor jelenlétében, mert ő meg utálja :D
- Kézkrém függő lettem. Amióta tömbszappannal mosunk kezet sokkal szárazabb a bőröm, így több ápolást is igényel. Naponta 5x-6x is átkrémezem a kezem, mert különben húzódik és fáj, de ha nincs is rá nagy szükségem akkor is kenegetem, megszokásból, és mert jó érzés ^^
- Tükör-fóbiám van. A kis sminkes tükrömet sem szeretem elöl hagyni szabad helyen, mindig letakarom, vagy vissza dugom a kis fiókjába, mert különben rossz, nyomasztó érzésem támad. Átjárónak tekintem a tükröket, és sokszor elfog egy furcsa érzés, mikor nem nézek közvetlenül beléjük, de a szemem sarkából látom őket. Olyan, mintha hullámzana, vagy megrezegne. Persze a falra felszerelt tükrökkel nem tudok mit csinálni, azokat nem takarhatom le, de ha este felébredek és mondjuk mosdóba kell mennem, mindig lehajolok a folyosó azon részénél, ahol a tükör van.

És most kivételesen szeretném is tovább adni 4 embernek, hamár ez a díj a négyes szám körül forog:



És akkor az én négy kérdésem:
1. Ha csak egyetlen ételt ehetnél életed végéig, mi lenne az?
2. Melyik az az embertípus, akit semmilyen körülmények között nem bírsz elviselni?
3. Ha az életedet egy filmcímmel kellene jellemezni, mi lenne az?
4. Szeretsz új dolgokat kipróbálni, vagy inkább a megszokások embere vagy?


Egyébként ha tetszenek a kérdések, akkor kommentben várom ám bárkinek a válaszait :)

26 megjegyzés:

  1. Köszönöm.♡ Holnap ki is töltöm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen ^^ Nagyon kíváncsi leszek a válaszaidra :)

      Törlés
  2. Gratulálok a díjnak! ;)

    Tetszettek a kérdések és a válaszaid is. Már akartam egyébként írni, hogy egy "kis" írói vénával meg vagy ám áldva, annyira jól meg tudod fogalmazni a dolgokat, imádom olvasni a soraidat!

    Gondoltam kitöltöm a kérdéseidet.: :)

    1. Ha csak egyetlen ételt ehetnél életed végéig, mi lenne az?

    - Első nekifutásra kicsit nehéz volt, de arra jutottam, hogy Tortilla. Ahogy mi készítjük az egészséges is és finom is, szóval biztos, hogy ezt enném :D


    2. Melyik az az embertípus, akit semmilyen körülmények között nem bírsz elviselni?

    - Erre a kérdésre többet is tudnék mondani, nincs kifejezetten egy ilyen embertípus. Már úgy vagyok vele, hogy ha az egyik kellemetlen tulajdonság benne van, akkor ott a többi is rejtőzik.

    3. Ha az életedet egy filmcímmel kellene jellemezni, mi lenne az?

    - Ez nagyon egyszerű lesz.: Forrest Gump és Marley&Me - bocsi, de nem tudtam egyet írni :)

    4. Szeretsz új dolgokat kipróbálni, vagy inkább a megszokások embere vagy?

    - Szeretek új dolgokat kipróbálni, de szeretem a megszokásokat is. A legutóbbi az az volt, mikor kipróbálhattam az óriáshintát :D Annyira nagy adrenalinbomba, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom!

    Hát ezek lettek volna az én válaszaim.

    Szép napot, vigyázz magadra!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a bókot, nagyon szeretek írni, úgyhogy csak örülök, ha kellemes olvasni a soraimat :) A válaszaid pedig nagyon tetszettek, sokkal könnyebben mentek rá a válaszok, mint mondjuk nekem, mert ha én töltöttem volna ki, biztos órákat filóztam volna rajtuk, főleg a filmesnél :)

      Törlés
  3. Én nemrég szereztem egy tükröt, mert eddig az asztali tükrömön kívül nem volt egy sem a szobában, és a szekrénynek támasztva tárolom, ami az ággyal szemben van, tehát pont szemben van velem ha az ágyban fekszem, te utálnád :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jesszus, ne is mondd, a hideg is kiráz tőle :D

      Törlés
  4. Az iskolás kérdésre körülbelül nekem is ez lenne a válaszom. Nekem is a matek, meg a fizika keseríti meg a gimnáziumi éveim. Szerencsére fizikám idén már nem lesz. De ha összejön az egyetem, ahová szeretnék menni, ott viszont kérnek fizikát, kémiát. Mindkettőt utálom, de megéri majd tanulnom. :)
    Gratulálok a díjhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Én a fizikát az utolsó évemben nagyon megszerettem, de a kémiát és a matekor nem szíveltem, mivel gyenge voltam belőlük és rettegtem a nyilvános példamegoldástól a táblánál. Pedig amúgy imádtam és imádok is tanulni, szóval ha értettem volna, semmi bajom nem lett volna ezekkel a tantárgyakkal sem.

      Törlés
  5. Köszönöm szépen a díjat!
    Nemsokára én is kiteszem majd! :)
    A sminkes továbbképzést a kisujjadból kiráznád, aztán Te taníthatnál másokat!
    A Viktoros rész pedig szívmelengető! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen ^^ Kíváncsian várom a válaszaid :)
      Nagyon aranyos vagy, hogy ilyesmit megelőlegezel nekem, de azt hiszem sokat kellene még ahhoz tanulnom, hogy profi legyek :) Na de majd egyszer :P

      Törlés
  6. Gratula a díjhoz :)
    Különösen a 3. kérdésre való válaszod tetszett. Ritka az ilyen szerintem de nagyon szép :) Legyetek nagyon boldogok együtt! ^^
    Jelenleg én is úgy vagyok vele, hogy várom az igazit. Lehetett már volna kapcsolatom, de egyikőjüknél sem éreztem azt a bizonyos "lángolást" ahogy mondani szokás. Sokan rám mondják hogy válogatós vagyok, de miért álljak le minden jött-menttel, csak hogy legyen valakim? :) Ha eddig vártam, várok még tovább. Egyszer biztos eljön az én időm is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Szerintem teljesen jó a hozzáállásod, maximálisan egyet értek veled. Nem kell csak azért együtt lenni valakivel, hogy legyen valaki, aki fogja a kezünket. Érdemes inkább várni arra, akinél érezzük azt, hogy "igen, ő az". Örülök, hogy rajtam kívül van még olyan ember, aki hasonlóképpen cselekszik :) És ne aggódj, idővel biztosan megtalálod te is az ikerlángodat, aki mellett tökéletesen boldog leszel :)

      Törlés
  7. annyira szép, amit írsz Viktorról és az elveidről :) szeretem, ha egy embernek morális tartása és elvei vannak... ez sajnos ma nagyon ritka. :( engem is sokszor nem értenek meg ilyen téren, de nem érdekel :) a lényeg az, hogy önmaga előtt tiszta legyen az ember, még ha a mai társadalom színe előtt ezerszer mocskosabban is tisztának tűnne... nekem is ilyen az önkritikám :) másokkal szemben elnézőbb vagyok ilyen téren, de magammal egyáltalán nem :)
    én öt éve vagyok párommal, de előtte is volt pár komolytalan és egy komoly (nem ennyire, de azért eléggé) párkapcsolatom, az csak annyiból volt jó, hogy tanultam belőle és utána szerintem sokkal jobban tudom értékelni a páromat, és hogy milyen jól megvagyunk, és milyen jó vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy így gondolod :) Engem sem nagyon értettek az emberek, de mint mindenben, én a tartós, életre szóló dolgokat keresem. Az átmeneti kapcsolatok nem nekem valóak, legyen szó akár szerelemről, akár barátságról. Én néha elnéző vagyok az emberekkel, néha meg nem. Szeretném, ha bizonyos rétegek gondolkodása megváltozna, de tenni ellene nem sokat tudok. Viszont igyekszem mindig toleráns lenni, ami olyan 80%-ban sikerülni szokott. A maradék 20% az, aminél már én sem tudok szemet hunyni. A ti párkapcsolatotok is nagyon szép, öt év hosszú idő, és ha ilyen boldogságban éltek egymás mellett, akkor nem is szükséges más, vagy hogy változzon bármi is :) Legyetek örökké ilyen szép pár!

      Törlés
    2. teljesen igazad van. :) örülök, hogy megtaláltátok egymást a férjeddel. :) amúgy én most döbbentem rá, hogy ő már a férjed :) nem tudom, volt-e poszt az esküvőtökről, szívesen olvasnám :) nagyon romantikus típus vagyok és imádom a happy endeket, a boldog párokat és az esküvőket :D :) legyetek továbbra is ilyen boldogok!!
      köszönöm, nagyon kedves vagy :)) nagyon boldogok vagyunk együtt, és nagyon szeretjük egymást :) (lekopogom :D babona) már megkérte a kezemet lassan 4 éve, csak még nem tudunk összeköltözni és összeházasodni :) (azok a mocskos anyagiak :D) nagyon-nagyon remélem, hogy minden így marad :)

      Törlés
    3. Bizony, már lassan két éve boldogítjuk egymást a házasság szent kötelékében :P Írtam egyébként az esküvőnkről, ha visszakeresel a 2012 szeptemberi bejegyzésekhez, ott meg fogod találni a leírást és a képeket is ^^ A jókívánságokat pedig köszönjük :) Nagyon jó érzés olvasni, hogy ti is így egymásra találtatok, remélem az esküvő is össze fog jönni. mi 7 évet vártunk rá, de nem volt baj belőle, minden tökéletesen alakult :) És egyébként nekem is elég hamar megkérte a kezemet Viktor, 4 hónappal az összejövetelünk után, de az amolyan kis kettőnk közti elkötelezettség volt még csak, nekem mégis a világot jelentette :)

      Törlés
  8. nagyon szépen köszönöm a díjat itt is!! : )))
    ki is töltöm!!
    nagyon jó volt olvasni a te válaszaidat, érdekes ez a tükrös dolog : O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen :)
      Igen, a tükrökkel érdekes a viszonyom, de olyankor meg nincs semmi bajom velük, mikor mondjuk sminkelem magam és beléjük nézek. Ha nincsenek használatba fogva, akkor borsódzik tőlüki a hátam :P

      Törlés
  9. Tetszett ez a kis "lelkizős-szerelmes" rész, az ilyen teljesen el tud lágyítani, és most pont erre volt szükségem. Igaz, nekünk még csak kicsivel több,mint másfél év adatott meg, de mivel a páromban kihűlt a szerelem, és most én is "rá várok", jól esett bár lelkesítő sorocska. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett neked :) Remélem hamarosan újra összefonódik az életetek a barátoddal és ismét fellobban a szerelem, nagyon drukkolok nektek :)

      Törlés
  10. Én mutatóujjal szoktam sorozatkopogni, de én is nagyon szeretem :-D A tükrös dolog pedig érdekes, szerencsére én nem vagyok fogékony az ilyesmire, de lehet benne valami... Az igazi megvárása pedig nagyon szép dolog, és tudod, ha valamelyikőtök rosszalkodik, személyesen fogom megverni :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a kopácsoláshoz kell az összes ujjam :P A tükrös dolog kicsi korom óta bennem van, valami ösztönös félelem lehet, de szerintem van is benne valami. És ne aggódj, nem rosszalkodunk, minden teljesen tökéletes ^^ (főleg hogy nem szeretném, hogy elgyepálj :D)

      Törlés
    2. Áhá, hogy a hüvelyk is? Az nekem kimarad, szerintem azért, mert régen rövidek voltak a körmeim NAGYON, így neki esélye sem volt részt venni a mókában :-)

      Örülök, hogy ösztönzőleg hat a fenyegetésem :-D

      Törlés
    3. Mondjuk úgy, hogy próbálkozom, bár a hüvelyk nekem is sűrűn kimarad, inkább a maradék 4 ujjamat használom :)

      Törlés