2014. június 7., szombat

Az orrom megmentője: Carmex


Múlt hét vasárnap óta olyan ramaty állapotban vagyok (már megint...), hogy az valami szörnyű. Egyik napról a másikra iszonyat náthás lettem, több napig magas lázam volt, bedugult az orrom, fájt a torkom, úgy néztem ki, mint egy zombi. 2-3 nap leforgása alatt begyulladt az arcüregem, a homloküregem, a mandulám, a fejem meg úgy nézett ki, mintha oszlani kezdtem volna. Az egész orrom és ajkam, de még az arcom is teljesen lehámlott, a húzódó és feszülő bőrömtől meg szenvedtem, mint a kutya. Olyan cserepes volt a bőröm, hogy bőséggel adakozhattam volna egy kályhakészítő üzemnek is. És habár még most sem jöttem ki a betegségből, az orrom és a szám állapotán sikerült javítanom egy új ajakápoló segítségével. A Carmexről már sok jót olvastam, jóformán mindenki csak dicsérte, így nem is volt kérdéses, hogy az aloe verás ajakbalzsamom után ezt fogom beszerezni. Ennél jobb alkalom nem is kellett - eltámolyogtam a legközelebbi drogériába és megvettem ezt a kis csodát.


Eleni tanácsára a tubusos verziót vettem meg, és így utólag már értem miért ezt javasolta. Sokkal könnyebb eloszlatni a balzsamot ezzel a golyós fejjel, mintha a tekerős verzióval próbálkoztam volna. 
Nézzük csak akkor ezt a kenceficét. A külseje engem egy kicsit taszított egy darabig, hiába zengett róla ódákat az internet, ugyanis engem a tubusos ragasztókra emlékeztet. Persze végül leküzdöttem mindezt, hiszen ahogy a mondás tartja; sose ítélj meg egy könyvet a borítójáról. A kupak lecsavarása után egy nagyon karakteres illat csapott meg - menthol és vanília, ami sokaknak nem tetszik, sőt, viszolyognak tőle, ám én kifejezetten kellemesnek találom. Hiába, nekem mindig olyan dolgok tetszenek, ami másnak nem :) Maga a balzsam viaszos állagú és sűrű, ennél fogva elég belőle egy kevéske is.


A tömörsége ellenére nagyon könnyen eloszlatható, felkenés után pedig rövid ideig enyhe bizsergető érzést fedezhetünk fel. Ez a balzsamban lévő mentholnak köszönhető, engem csöppet sem zavart. A hatása viszont minden várakozásomat fölül múlta. Nagyon hamar beszívódik, nem hagy ragacsos, csuszmákos érzést az ajkaimon, viszont csodásan hidratál, fél óra elteltével az ajkaim és az orrom alatti terület egész tűrhető állapotba került. (természetesen csak az ajkaimnál használtam a golyós adagolást, az orrom alsó részére a tiszta ujjbegyemmel vittem fel a terméket). Estére is bekentem vele magam és reggelre már alig látszott valami abból a borzalmas állapotból, ahonnan kiindultam. Tényleg remek ajakápolóról van szó, a Carmex méltó a hírnevéhez, és ha elfogy ezer százalék, hogy újra veszem, és soha többé Labello :D

Nektek meg van ez a termék? Ha igen, hogy vált be?

14 megjegyzés:

  1. A legjobb dolog a világon egyébként! Nekem is van,Vera ajánlotta mikor ki volt vörösödve a szám,és nagyon jó. Jó mentolos,meg erős,csípős... Kellemes,és az illata is király szerintem. Csak nagyon drága. Bár ha szerencséd van,akkor a tescoba ellehet csípni akciós áron is (:
    Én múltkor vettem akciósan,de hallod nem találom =/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg szuper, végre ismét emberi kinézetem van, hála a Carmexnek :) Mondjuk nekem nem olyan csípős, inkább a vaníliát érzem ki belőle. Kínai büdösön vagyok edződve, ami aztán mar, mint a rosseb, de az is szuper jó dolog. Igen, drága a Carmex, de nekem megéri ezt a pénzt, mert ez legalább teszi a dolgát nem úgy, mint az olcsóbb fajták.

      Törlés
    2. Igen én is azért vettem ,mert nagyon jól bevált. Bár most nekem a Neutrogena-s is nagyon (tudod az a norvég formulás ajakápoló)- azt is leárazáskor szereztem be,és csodát tett velem.
      A kínaisat én még nem próbáltam,de ha egyre gondolunk,akkor annak jó illata van :D

      Törlés
    3. A Neutrogena termékek is szuperek, valóban, anyósom csak azokat használja. Mindig ilyeneket kér tőlünk alkalmakra, karácsony, szülinap, akármi, neki Neutrogena dolgokat kell venni :) A kínai büdös meg igazából valami kínai balzsam néven fut, és csak azért hívjuk így, mert pokol erős menthol illata van. Ez persze kellemes, csak azért tömény :P

      Törlés
    4. Először féltem megvenni,mert ogy agyon reklámozzák és lehet hogy kamu az egész ,aztán kiadok érte sokat. De ezek szerint másnak is bejött, plusz nekem is,szóval minden oké :D
      Mondom hogy ha egyre gondolunk,akkor tudom melyik és vagány dolog az is :D

      Törlés
    5. Én ezért olvasom mindig a blogokat és csak olyasmit veszek meg, amit többen is ajánlanak. A carmex is ilyen volt, de a Neutrogena is jó választás. Meg persze a kínai büdös is, habár arról nem zengenek ódákat :P

      Törlés
    6. Jah jogos. De én meg nem mindig nézek fel blogra,és van hogy látok valami jót az üzletbe ,de még sose hallottam róla. Szóval így magam próbálom ki-hátha. De hát amilyen kényes a bőröm (-.-") sokszor az se jó rá ami másoknak igen. =(
      Most épp ezt az Eucerines szemkörnyékápolót próbáltam ki,de lehet hogy én vagyok hülye,de nem nagyon láttam változást =/ De a homoktövis,meg ez a tea (a két szentelt víz) az nagyon bejött, és sehol nem olvastam másnál. Viszont merem ajánlani (: De már sokat pofáztam róla :D

      Törlés
    7. Én már fanatikus vagyok, ugyanis ha vásárlás előtt állok mindig bepötyögöm a telómba a terméket és megnézem mit írnak róla. A biztonságiak tuti hülyének néznek, de ez van, zsákbamacskát nem veszek. A szemkörnyék ápolót még ne írd le, kell egy kis idő, míg hatni kezd.

      Törlés
    8. Ja ilyet én is csináltam már- csak ált. sosincs pénz a telómon :P A bizti őrök engem rendszerint követnek,mert én "fura fekete alak" vagyok nekik.
      Hát ja,majd hatni kezd mire elfogy ^^

      Törlés
    9. Ne legyél pesszimista :P

      Törlés
  2. Én is pont ma vettem (vetettem) meg, már úton van felém! :) Ezekszerint jól döntöttem, bár már ugyan mindegy lett volna, hisz ezelőtt volt kb. 15-20 rossz döntésem ajakápolókat nézve. A Labello nálam évek óta felejtős, egy nagy kaki. 2 percig hidratál, aztán kenheted újra, mert megint száraz lesz a szád, emiatt egész nap kenegetheted, majd 1 hét múlva elfogy és veheted is az újat. Mi ez, ha nem marketing? Nekem mostanában nagyon sok féle gyógyszert kellett szednem és rengeteg infúziót kaptam, ezt a szám is megsínylette, konkrétan annyira durván száraz és cserepes, hogy egy új szájat lehetne róla lehúzni, szószerint vedlik! :( De mostmár úton a felmentő sereg, yee! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól jársz vele, nekem legalábbis bevált. Néhány olyan esetről olvastam, ahol nem értették miért isteníti mindenki, mert nekik nagyon nem volt jó, de szerencsére nekem remekül bevált, remélem neked is :) Labello-t én sem szoktam használni, mert semmi hidratáló hatása nincs, inkább a kevésbé ismert, de jól ápoló termékek felé hajlottam. Sajnálattal olvastam az egészségügyi problémáidat, és hogy emiatt ilyen rossz állapotba kerültek az ajkaid, de a Carmex a segítségedre fog lenni, ebben biztos vagyok :)

      Törlés
  3. Én használtam télen régebben, egy darabig szuperjó volt, egy idő után azonban már nem segített többet, mint más ajakápoló.
    Ha a náthától az orrom kipirosodik és száraz, akkor a Naturland Unguentum Nasale kenőcsöt használom, ilyesmi a hatása, mint ennek.
    Az ajkaimra pedig mostanában patikai vazelint kenek. Nagyon jól puhítja a bőrt és mindemellett olcsó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát remélem nálam nem lesz az, hogy megszokja a bőröm és utána nem lesz haszna. Egyelőre szuperjó, nagyon szeretem :) Sokan egyébként a Nivea krémeket is szokták ajakápolónak használni, de azt nem tudom elképzelni magamon, mert nehezen szívódik be és fura fehér színezetet hagy maga után. Biztos jól hidratál, de azért bohócként nem szeretnék kinézni :P

      Törlés