2014. május 25., vasárnap

Elegant tribal

Nem titok, hogy fejben már készülök a következő évi hastánc versenyre, ahol nem kisebb dologra szánom rá magam, mint hogy két szólóval is induljak. Ezt azért tervezem megtenni, mert úgy érzem, hogy mind a személyiségemnek, mind a táncomnak több mélysége és szintje van. Imádok szaggatottan, darabosan, fenyegetően táncolni és nagggyon dark lenni, de emellett ott van az elegáns, kifinomult énem is, ami sokszor háttérbe szorul a brutál zeneválasztások mellett. Ezért döntöttem most úgy, hogy két szólóval indulok, és bizony ha profi munkát szeretnék most is végezni, nem árt időben készülődni, inspirálódni, stb.
A darkos oldalamat is meg szeretném mutatni, ehhez lesz a Fűrész inspirálta szólóm, amihez kissé marcangos ruhát képzelek és persze az imádott sminkelt sebeimet, meg egy házi készítésű Fűrész babát, amit én húznék be a színpadra egy triciklin. Szeretnék kicsit morbid és groteszk lenni :P Ehhez tökéletes zene a Halálos Hallgatás muzsikája, meg a Mushroomhead Kill Tomorrow című metal száma - egyébként életemben először fogok metalra hastáncolni nagyobb közönség előtt.
Ugyanakkor az elegáns oldalamat is szeretném kiélni, sőt, most piszok mód vágyom erre. Úgy döntöttem, hogy a másik szólóm témája az a korszak lesz, amit tiszta szívemből imádok és rajongok, ez pedig a 40-es évek csillogása, a dívák és az elegancia világa lesz. A zene is meg van hozzá, ami szinte sorsszerűen talált rám. Régóta kedvelem Lana del Rey-t, de ez a száma egyszerűen tökéletes és remekül passzol a koncepciómhoz. Egyik nap egyszerűen ajánlotta nekem a youtube, én pedig újra meghallgattam és elvesztem. Ahogy hallgattam jöttek rá a mozdulatok, hullámzóan, kecsesen, és akkor döntöttem el, hogy nem érdekel mekkora falat lesz két szólót összehozni, ezt akkor is megvalósítom. Anno, mikor megjelent nem is gondoltam rá táncos zeneként, de most szinte fejbe kólintott a kínálkozó alkalom. Szeretném kiélni a sokoldalúságomat, és ehhez ez a második szóló ad tökéletes lehetőséget. A színvilággal kapcsolatban még nem jutottam döntésre, fekete és bordó az, ami nagyon tetszik bársonnyal és csipkével, de ki tudja, még meglátom mi lesz belőle.
Most néhány képet hoztam inspirálódás gyanánt, illetve a zenémet, amit a képek nézegetése közben nektek is javaslok hallgatni.
































6 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nagyszerű ötlet, és a zsűri is imádni fogja :)
    Jó kis kihívás, de biztos vagyok benne, hogy meg is tudod csinálni mindkettőt, úgy, ahogy Te szeretnéd. Csak ne csapd úgy szét magad, mint a múltkor :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy annak tartod :) Én már fejben rakosgatom össze a modzulatokat. Meg fogom csinálni mindkettőt, az tuti, és ezúttal tényleg előre látóbban fogok rá készülni, nem úgy mint az első két alkalommal (aztán ki tudja mi lesz belőle, last minute emberke vagyok :D), és ezeken kívül még egy szokásos duót és akár a csoportost is bevállalnék :D

      Törlés
  2. Nem találtam ilyen tenyérdörzsölős smileyt, de én már nagyon várom, hogy láthassam! :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszi :) Jövő tavasszal remélhetőleg mindkét szólóm megvalósul :)

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet:) Biztos ügyesen fogod kivitelezni is!
    Lana-t imádom, annyira gyönyörű nő, és a hangja bámulatos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lana nálam is nagy kedvenc, a biztatást pedig köszönöm, remélem igazad lesz :)

      Törlés