2014. május 15., csütörtök

Az elmúlt napok gondolatai

Egy kicsit elmaradtam a blogolással. Ennek fő oka a mérhetetlen fáradtságom, ugyanis még most is a múltkori 6 napos munkahetet nyögöm, de ezen kívül voltak egyéb dolgaim is. Néhány gondolatomat össze is szedtem a mostani eseményekkel kapcsolatban.

- Még mindig veszettül imádom az esőt és a vihart. Szegény Yvette kapott az emberektől hideget-meleget (no meg mi is tőle, bár inkább csak hideget), amiért épp most tombolja ki magát nálunk, de én ismételten megbabonázva néztem az esőfüggönyt, amitől még a szomszéd házig se láttam el, és a fákat, ahogy tépázza őket a szél. Annyira szeretem! És ilyenkor nagyon jól esik párologtatni egy kis Yankee Candle November Rain-t, mert illik az időhöz a hangulata :)

- Nem tudom pontosan, hogy a fent említett 6 napos munkahét fárasztott le ennyire, vagy a hideg front, de tényleg úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger. Olyan vagyok, mint egy zombi, mikor hazajövök csak egy kis sorozat nézésre van erőm aztán dőlök is ki, pedig annyi mindent elterveztem ide is írni. Persze ezeket majd pótolom hétvégén.

- Másik fontos dolog, ami szintén megritkult, a sütögetés itthon. Szerencsére Viktor nem tette szóvá, sőt, amikor két fáradtságtól való ájulás közepette megjegyeztem, hogy kéne már sütni jól letromfolt, amiért ilyen állapotban neki akarok állni robotolni. Viszont már nagyon hiányzik egy jó kis házi sütemény, úgyhogy elhatároztam, hogy hétvégén ha törik, ha szakad, ha esik, ha fúj én olyan terülj-terülj asztalkámat fogok csinálni, hogy ihaj meg csuhaj! A spárgából tuti krémleves lesz és egy kis nokedlire is megfájdult a fogam, Viktor túrós pogácsát kért, én meg gyümölcsös pitére vágyom. Azt hiszem lesz dolgom bőven :D

- Elég komoly problémák vannak a családunkban. Nem is szeretnék róluk részletesebben mesélni, de ezek is nagyon lehúzták a hangulatomat és fogják is még egy darabig, de igyekszem tenni ellenük. Mármint a problémák ellen nem tudom mit tehetnék, sokszor annyira tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzem magam, de megpróbálom a családot ellátni egy kis pozitív energiával, hátha ez átragad mindenkire.

- Sikerült nekem is lebetegednem, lázas voltam, fájt a torkom és naná, hogy megint begyulladt a mandulám. Nem mentem vele orvoshoz, mert akkor megint itthon ültem volna egy hétig, de szerencsére itthon ki tudtam nagyjából kúrálni magamat. A gyerekek bent rendesen összefertőznek minket, de megint rászoktam a napi egy almára (ami ugye az orvost távol tartja), és ez jól esik, meg szerintem jó hatása is van rám.

- Megleptem magam pár aprósággal, amiről lesz majd bejegyzés, csak néhány dolgot még várok, hogy megérkezzenek :) A szomorú, kedvetlen időszakba kell egy kis örömforrás is.

- Ismét bebizonyosodott, hogy bajban ismerszik meg a barát. Meg az is, aki nem az. Sajnos mindig akkor vagyok faképnél hagyva, mikor a leginkább szükségem lenne támogatásra, de nem baj, mert ezekből jövök rá arra, hogy ki az, akinek tényleg fontos vagyok. És azt is megtanultam, hogy aki már sokadjára táncol ki az életemből, az többet ne jöjjön vissza. Néhány kellemes, nosztalgikus emlék miatt nem szabad olyasmihez ragaszkodni, ami halott ügy. Kösz, élet, az újabb pofonért, mert ezzel ismét erősebb lettem. Ezek az esetek egyre inkább azt erősítik meg bennem, hogy a legjobb az, ha magamra támaszkodom és nem másoktól remélek segítséget a problémáimban. Magamra ugyanis mindig számíthatok (és arra a nagyon kevés igaz barátra, akik évek óta kitartó, hűséges társaim az életnek csúfolt játékban)

- Előzőhöz kapcsolódik az is, hogy Viktor ismét bebizonyította, hogy milyen csodálatos ember és hogy mennyire fontos vagyok neki. Ő mindig itt van nekem, hogy felvidítson és támogasson, vagy szimplán csak erőt adjon ahhoz, hogy önmagam képes legyek megbirkózni a problémáimmal. Neki én vagyok a legfontosabb, és mindegy milyen hisztis vagyok éppen, vagy hogy milyen szokatlan gonddal nézzek is szembe, ő itt van nekem és 120%-ban támogat, segít és biztat. Nekem nagyon nagy szükségem van arra, hogy érezzem, fontos vagyok másoknak, mert néhányan olyan lazán képesek ellökni maguktól, hogy még felfogni sincs időm. Szerencsére neki én vagyok a legfontosabb ember ezen a világon, ő pedig nekem, így mi mindig itt leszünk egymásnak. Ez boldogsággal tölt el és elfeledteti minden kellemetlen érzésemet :)

- Rájöttem, hogy akarok egy mopszot. Feketét. Bevallom, régebben ki nem állhattam ezt a fajtát, olyan kis nyominak tartottam, de sógornőméknek is mopszuk van, meg egyre több cuki képet látok róluk, és észrevétlenül belopták magukat a szívembe. mondjuk dilemmázok, mert jó lenne menhelyről befogadni valakit, de nekünk panel kompatibilis kutyus kell, és a mopsznál nincs tökéletesebb szobakutya. Ráadásul megismerve őket tényleg tüneményesek. Viktor szerintem titkon örömtáncot jár, mert szerelmes ebbe a fajtába és most, hogy rámondtam az áment szabad az út a vásárig. Bár hogy mikor lesz kutyusunk még nem tudom, de talán nem kell túl sokat várni :)

- Beiktatok egy fodrászatot is a napjaimba. Ezt fájó szívvel teszem egyébként, mert szeretem növeszteni a hajam, de már tényleg elég szörnyű állapotban vannak a hajvégeim, le kell egy kicsit vágatnom belőle. Festeni is kéne már, úgyhogy arra gondoltam kössük össze a kettőt és elmegyek fodrászhoz. Remélem amikor azt mondom, hogy csak annyit vágjon le, amennyit muszáj, akkor tényleg erre fog törekedni, máskülönben sikító frászt kapok. Nekem olyan kínkeservesen nő a hajam :/ De ezt már muszáj, remélem jövő héten meg is tudom ejteni. Egy kis kényeztetés nekem is jár, nemde? :)


Hát, remélem nektek jobban teltek a napjaitok, mint nekem. Hétvégén masszív pihenés és kikapcsolódás van betervezve, most a sütés-főzés is az lesz, meg mozizunk egyet, úgyhogy nagyon, de nagyon várom már, hogy holnap délután 4 óra legyen és kezdetét vehesse végre egy igazán pihentető hétvége ^^ Nektek is ezt kívánom! :)

14 megjegyzés:

  1. Ugye tudod, hogy nekem fontos vagy? Mármint tényleg. Szóval nem hiszem, hogy feltétlenül velem szeretnél megbeszélni bármit is, főleg, hogy Viktor ilyen tündér, de ha gondolod, nyugodtan dobhatsz egy emailt. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én a kommenteden komolyan végletekig meghatódtam. Nagyon aranyos vagy és nagyon jól esett a felajánlásod, szerintem fogok is neked írni, mert régóta szeretnélek megismerni :)

      Törlés
  2. Kitartás! Ugyan én nem ismerlek igazán, de szerintem fantasztikus valaki vagy, úgyhogy remélem, csak jó dolgok fognak veled történni! Egy rossz hét után mondjuk legalábbis két hónapig így kéne, hogy járja:D
    Sajna nekem sem volt jobb hetem, én is beteg voltam, és még ráéjszakáztam egyet egy beadandóval... következő nap 2-ig aludtam. Bentről nézni én is szeretem az esőt, csak sajna ezekben a napokban mindenféle papírokat és faanyagokat kellett vennem, úgyhogy igencsak átkozódtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nagyon kedves vagy :) Én is abban bízom, hogy ennyi pocsékság után már csak jó dolgok jöhetnek az életembe, reméljük így is lesz.
      Sajnálom, hogy neked sem volt túl jó heted, ezek a sulis dolgok tényleg szörnyen fárasztóak. Engem a házimunka is kicsinál néha. Az esőt én bentről és kintről is élvezem, sőt, sétálni a legjobb benne, de csak akkor, ha nem fúj hozzá a szél.

      Törlés
  3. De jó hogy visszatértél, már agyon aggódtam magam. Még mindig azt mondom bármi van, szólj és szaladok, ha kell a világ végéig! Kíváncsian várom az új hajad, fazont is vágatsz?
    Egyébként sokkal inkább ilyen idő mint a nyári 40 fok, már előre félek tőle: S mondjuk pont tegnap a vihar kellős közepén kellett dokihoz menni, az ernyőmet kifordította a szél, annak mondjuk nem örültem. A többit személyesen, vagy legrosszabb esetben e-mailben megtárgyaljuk és a végére: szercizlek <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, de igazán nem kellett volna aggódnod, tudod, hogy akármi bajom van egy idő után kilábalok belőle és újra jelentkezem :)
      Hát a hajam szerintem marad ilyen lépcsőzetes, mint most, csak picit rövidebb. Most ugye derékig ér, és csak annyit szeretnék levágatni belőle, amennyit nagyon muszáj. Az időjárással kapcsolatban teljes mértékig egyetértek veled, sosem bírtam a nyári kánikulát, úgyhogy ezerszer inkább legyen borús-esős, hűvösebb idő, mint 40 fok. Közlekedni mondjuk nem volt benne egyszerű, meg be is ázott a cipőm és picit megfáztam, de nem baj :P Aztán majd mesélek, addig is puszillak! <3

      Törlés
  4. Kitartás!!!! Meg tudlak érteni, nekem random rossz kedvem volt, és fáradt voltam egész héten, pedig épp semmi új gond nem került felszínre... alapból az idő ilyen, hát még ha van is valami :S :S családi ügyekhez kitartás!! sajnos azokkal sokszor nem lehet mit kezdeni, és nagyon megviselik az embert :S aranyos vagy, hogy energiát akarsz sugározni nekik, az biztosan jót tesz! én is gondolkodtam már, mi lehet veled, mert olyan sokat szoktál írni, most meg semmi. de a lényeg, hogy még megvagy, és a betegségedhez is jobbulást! :) a barátos ügy is ismerős.... sajnos sok az olyan ember, aki bármi gondod van, egszercsak már csak a hátát látod távolodni... aztán meg persze jön, mintha mi sem történt volna. jobb is az ilyenektől megszabadulni, nem ér semmit az ilyen barát.
    kitartás és jobb kedvet kívánok!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, velem is pontosan ez volt, annyira lehangolt és rosszkedvű voltam egész héten, meg fáradékony, nagyon vacak volt :/ Ez az esős időjárás általában jókedvre derít, mert szeretem az esőt, de most valahogy nem jött ki jól. Köszönöm a jókívánságokat, remélhetőleg megoldódik minden. Most sajna picit elhanyagoltam a blogot, hiányzott is, mindig bennem volt valami, amit leírtam volna, de egyszerűen semmi erőm nem volt rá. Remélem most hétvégén tudom majd pótolni és akkor ezer bejegyzés lesz egyszerre :D Ami pedig a barátokat illeti, nos, én úgy vagyok vele, hogy nem baj, mert saját hibájából tanul az ember. Többet nem fog előfordulni ez az egész, mert aki úgy dönt, hogy nincs rám szüksége, azért én sem fogok siránkozni. Annak soha nem voltam annyira fontos, hogy kitartson mellettem. De szerencsére van néhány igazán kitartó, hűséges barátom, akikre mindig számíthatok, ha baj van, és nekem ők az igazán fontosak :) Köszönök minden biztató szót, nagyon jól estek ^^

      Törlés
  5. Fúú ne is mondd a mandulát, ha már egy kis szél fúj, akkorára feldagad nekem, hogy még nyelni se tudok :S
    A "barátos" témát teljesen jól elemezted ki, az ember már tényleg szinte csak magára számíthat, ritka az igaz barát..
    Kitartás, már itt a hétvége! :))
    Mellesleg nagyon jó olvasni arról, hogy mennyire stabil és boldog kapcsolatod van a pároddal, az ilyen is ritka, mint a fehér holló. Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy mi miért veszekedünk annyit..:D
    A kínkeserves hajnövekedést ismerem. Mindig többet vágnak le, nem ismerik a 2cm fogalmát,és vagy csak annyit nő vissza a hajam, amennyit levágtak, vagy annyit se, és vágás után 1 hónappal vissza is törik...:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Detto ez van nálam is, sőt, van, amikor a mandulámtól a számat sem tudom kinyitni, meg beszélni sem tudok, mert úgy bedagad, hogy kitolja a nyelvemet :S Gondolkodom a kivételén nyáron, de félek a műtéttől :( Van néhány igaz barátom, őket végletekig szeretem, akik meg nehéz időkben lepasszolnak sosem voltak igaz barátok. Nem sírok utánuk :) És igen, Viktorral nagyon szép és boldog életem van, ő a legcsodálatosabb ember, akivel valaha is találkoztam ^^ Végletekig szeretem, és ez soha nem fog megváltozni, meg persze az ő részéről sem. A hajam miatt picit aggódok, de elég jó fodrászom van és remélem nem fog rábeszélni semmi drasztikusra. Nem szeretnék ismét rövidebb hajat, csak a letört végeket szeretném levágatni, mert azt már muszáj.

      Törlés
  6. Jaj, rossz olvasni hogy milyen emberek vannak és csupa rossz maradt meg! Kompenzálásképpen tessék írni az apróságokról is, amik felvidítottak a héten, csak hogy meglegyen a balance! ;) (Mert biztosan voltak, csak ilyenkor ugye másra jobban koncentrál az ember.)
    Sajnálom a gondokat, de szívből remélem, hogy rendbe jöttök! Viktort pedig becsüld meg, ő ahogyan látom, nagyon ragaszkodik hozzád, és ez persze fordítva is így van, szóval megtalálta a zsák a foltját, jó értelemben. (Ez is egy pozitívum a héten már, hoppá-hoppá!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden ember életében vannak szomorúbb és nehezebb időszakok. Nekem is most ez jutott, de reméljük hamarosan túllendülök ezeken :) Voltak persze jó dolgok is, ezekről fogok mindenképpen írni. Viktor pedig csodálatos, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, mert senki máshoz nem fogható lélek :) Most is egyébként pozitív dologban lesz részem, mert megyünk mozizni és ebédelni, úgyhogy jó lesz ^^ Látod, már kompenzálok is! :)

      Törlés
  7. Kívánom, hogy rendesen ki tudj kapcsolódni és feltöltődhess a hétvégén, ahogy olvasom, igazán kijár neked <3

    VálaszTörlés