2014. március 1., szombat

Vélemény - BH Cosmetics 12 darabos ecsetkészlet - Classic

Amióta megrendeltem ezt az ecsetkészletet csak ezzel sminkelek, így azóta eléggé kitapasztaltam a használatukat és persze a minőségüket is. Ez az első egybefüggő ecsetkészletem és előlegben annyit elmondanék, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve :) Na de akkor nézzük is meg részletesebben a dolgokat.
Egy szintetikus ecsetkészletről van szó, melyben 12 alapdarab található meg. Azért ezt rendeltem, mert úgy éreztem, hogy egy profi, 24 darabos ecsetkészletre nincs szükségem, így aki hozzám hasonlóan hétköznapi használathoz szeretne ecseteket választani, az remekül járhat ezzel a kollekcióval. Az ára is nagyon kedvező volt, ugyanis 54%-os akcióval jutottam hozzá - 15000 helyett csak 6900 Ft-ba került. Ez az akció egyébként még most is tart, úgyhogy akit érdekel a dolog nézzen fel a Pink Panda oldalára. És akkor nézzük meg magukat az ecseteket:



Csoportkép. A Pink Pandás szerzeményeknél már láthattatok róla pár képet, ahol a külső tokot is megmutattam. Sima krokodil mintás, enyhén fényes műbőr tokja van, mely patenttal záródik és eleinte volt egy kissé kellemetlen új műanyag szaga. Ez mára szerencsére elillant. Az összes ecset védőfóliás csomagolásba volt burkolva, így elkerülve a szálak sérülését vagy deformálódását. 



Szempilla és szemöldök kefe, illetve spirál kefe. Ezeket azt hiszem nem kell nagyon részleteznem, hiszen a használatukat mindenki ismeri. A szemöldökös részét én ugye nem tudom kihasználni, de a szempillám szétválasztásánál jól jön ez a kis szempilla kefe. 



Vékony tusecset. Egészen kemény, így a formáját nem veszíti el, remélem a tisztítások után is ilyen szépen egyben fog maradni. Kifejezetten jó a vékony tusvonalak húzásához. Habár kemény, még sem irritálja a szemet, habár még csak "üresen" próbáltam ki, mivel a tusvonal húzásához mostanában az Avon filces tusát használom. Viszont remélhetőleg hamarosan élesben is bevetem, viszont amikor csak úgy simán végig húztam a szempilláim tövében nagyon kellemes érzés volt, egyáltalán nem szúr, nem durva, habár a hosszával még barátkoznom kell. Az eddigi tusecsetem (Maybelline) sokkal rövidebb volt, ahhoz vagyok szokva, de biztosan ezt is megszokom majd idővel.



A leírás ezt az ecsetet klasszikus tusecsetként tünteti föl, de én leginkább arra használom, hogy a szemöldökcsontomra, illetve a belső szemguba felvigyem vele a világosabb púdereket, highlightereket. Mivel nagyon pici feje van, ezért tökéletesnek találtam erre a feladatra. Jól tömött, nem spórolták ki belőle a szálakat és könnyű vele dolgozni.



Ferde tusecset. Ezt leginkább az alsó szempillatövemnél szoktam használni, mivel a kialakítása tökéletes erre a feladatra. Egy párszor át kell menni a színeken ahhoz, hogy elegendő festéket vegyen föl, de szerintem ez nem probléma, engem legalábbis nem zavar. Ezzel is nagyon könnyű dolgozni, szépen illeszkedik az alsó szempillatövem formájához.



Füstösítő ecset. Bevallom én a füstösítéshez nem ezt szoktam használni, viszont számomra remekül bevált arra, hogy ezzel vigyem fel a mélyítő vonalra a szemfestéket, mivel így biztosan tudom, hogy csak annyi púder kerül oda, amennyinek kell és pontosan oda, ahova kell. Nagyon precíz vonalat lehet vele húzni, így a cut crease sminkek elkészítésénél is nagyon jól jöhet.



Legyező ecset. Azt hiszem őt sem kell különösebben részleteznem, hiszen a használatát mindenki ismeri. Remekül el lehet vele távolítani az arcunkról a lepergett festéket anélkül, hogy elmaszatolnánk azt magunkon. Nagyon kellemes a tapintása és jó a kialakítása is. Egyedül attól féltem, hogy a tokjában található védő takaró el fogja deformálni kicsit, mert elég hosszú a nyele és picit kijjebb lóg a többi ecsetnél, de igyekszem odafigyelni, hogy egyetlen szála se görbüljön el.



Lapos szemhéjárnyaló ecset. Elnézést a képért, itt már be lett fogva, azért van egy kis elszíneződés rajta. Gyakran használom, mert kellemesen tömött, mégis pici feje van, így könnyű vele dolgozni. Nem vesz fel fölöslegesen sok festéket és kényelmesen tudom vele odaütögetni a szemhéjamra a színeket, így nagy kedvencemmé nőtte ki magát már ilyen rövid idő alatt is. 



Kis szemhéjárnyaló ecset. Ez valamivel kisebb, mint az előző ecset és már szintén használva volt, ezért van elszíneződve. Ezt is nagyon szeretem, főleg akkor használom, ha 3-4 féle színt viszek fel a szemhéjamra és azon belül csak egy kis területet szeretnék kiemelni, nem pedig az egész szemhéjamat. Nagyon kényelmes használni, nagyon kis pufi, nem úgy, mint a lapos társa, úgyhogy vele már nem ütögetni kell a festéket, hanem klasszikus módon felvinni.



Klasszikus szemhéjárnyaló ecset. Ő az abszolút kedvencem, nagyon szeretem, mert tömött, pufi, de még sem mászkálnak el a szálai, hanem szépen megtartják a formájukat használat közben is. Én őt szoktam használni arra, hogy a mélyítő vonalamban elsatírozzam a színeket, meg hogy összedolgozzam őket. Mint látható már ez az ecset is erősen használatba volt véve, de tényleg ehhez a darabhoz nyúlok a leggyakrabban, nagyon szuper darab.



Pirosító ecset. Őt még nem állt módomban használni, ugyanis van nekem egy Essence pirosító ecsetem, amit nagyon szeretek, de előbb-utóbb ezt is ki fogom próbálni. Tervezem kicsit bővíteni a pirosítóim számát, ugyanis jelenleg csak két darabom van, és majd egy új példányon fogom ezt az ecsetkét is letesztelni. Egyébként tapintásra nagyon jó érzés, imádom végig szántani az ujjamat a szálai között :)



Púder ecset. Sajnos még őt sem próbáltam ki, mivel eddig volt másik púder ecsetem is, viszont az egy kicsit gagyibb változat, hamar elveszítette a formáját, így már csak arra fogom használni, hogy ilyen csillámos púdereket vigyek fel vele a dekoltázsomra esetleg, mert ott még nem zavar az, hogy össze-vissza állnak a szálai. Az arcomon viszont nagyon zavar, hogy nincsen egyben az ecsetem, úgyhogy a legközelebbi sminkemnél már be fogom vetni és nagyon kíváncsi vagyok rá, mivel ezt az ecsetet is nagyon jó taperolni, olyan kis pufi és finom :)

Amit még mindegyik ecsetről el tudok mondani az az, hogy pénztárca barát áruk ellenére szerintem remek a minőségük. A szálak finomak és puhák, nem szúrják a bőrt, az illesztések tökéletesen a helyükön vannak, nem lötyög és mocorog semmi, a nyelek is tömörek és jó érzés őket kézbe venni. Egyáltalán nem keltenek olcsó benyomást, szerintem egy remek kis készletről van szó, nagyon örülök, hogy megvettem és mindenki másnak is ajánlom! :)

12 megjegyzés:

  1. Hmm jól néznek ki, bár én most pont fel vagyok szerelkezve ecsetekkel egyelőre...:D

    VálaszTörlés
  2. Most már egyre jobban elgondolkodom egy fullos ecsetkészleten is. Van egy jó pár, de bőven kevés ahhoz, hogy normálisan tudjak sminkelni...ez jó vételnek tűnik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is darabokban voltak ecseteim, amik persze jók, de úgy szerettem volna egy összefüggő készletet is. Tényleg nagyon jó vétel, ennyi pénzért szuper minőséget kap az ember lánya, úgyhogy én csak biztatni tudlak, ha esetleg meg szeretnéd te is rendelni :)

      Törlés
  3. Ó de jó,nagyon örülök, hogy ennyire bejött Neked ez a készletke, nem gondoltam volna hogy ettől a márkától ilyen szuper minőségre tehetünk szert! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem nagyon bevált, igazán megszerettem :) Nem ismertem még a márkát, úgyhogy eléggé lutri volt, de kifejezetten jól jártam vele :)

      Törlés
  4. De legalább beváltak és ez a lényeg (: Nekem sem volt a Panda csalódás (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon beváltak, azóta a többi ecsetemhez hozzá se nyúltam :D

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Szerintem nagyon jók, első ecseteknek tökéletesek számomra :)

      Törlés
  6. Szia:) honnan rendelted őket? Én a hivatalos oldalon ugy lattam, h nem szallitanak Mo-ra

    VálaszTörlés
  7. pinkpanda.hu - itt most is vannak bh ecsetekre akciók :)

    VálaszTörlés