2014. február 20., csütörtök

Termékteszt - Oriflame, Fructise, Isana

Három terméket tesztelgettem buzgón az utóbbi hetekben, és mindhárom újdonság volt számomra, így kíváncsi voltam a hatásukra.
Elsőként jöjjön az Oriflame Pure Skin termékcsaládjából az arclemosó és a tonik.




Mint tudjátok én eddig egyik terméktípust sem használtam, mivel úgy éreztem, hogy a bőrömnek nincs erre szüksége, a napi 4 liter folyadék tökéletesen megteszi. Nos, a sok folyadékról mai napig nem mondtam le és továbbra is azt hangsúlyozom, hogy ha hidratálásról és a bőrünk, szervezetünk tisztán tartásáról van szó, akkor annak először belülről kell kezdődnie, szóval mindennek az az alapja, hogy sokat igyunk, viszont! Amióta használom ezt a két terméket határozottan szebb lett a bőröm, ruganyosabb és kevésbé szárad ki!

Arclemosó:

Egy rendkívül sűrű, gél állagú termékkel van dolgunk, amit nekem személy szerint kisebb nekibirkózás után sikerül csak kipréselnem a tubusból, de ez egyáltalán nem zavar. Épp csak egy borsónyi adag kell belőle, ugyanis rendkívüli módon habzik és egy ekkora adag tökéletesen letisztítja a teljes arcunkat. Nagyon gazdaságos, mert így sokáig kitart. Az illata kellemes, üde, tiszta, mindenféle parfümtől mentes. A kupakja remekül záródik, így nálam ez a termék abszolút piros pontos.

Tonik:

Régebben használtam tonikokat, amik borzasztóan szárították a bőrömet, ezért is idegenkedtem attól, hogy újra megpróbálkozzak velük. Viszont az Oriflame ezen terméke bebizonyította, hogy nem minden tonik vacak, ez a termék példának okáért nagyon jó, kicsit sem szárítja a bőrömet, viszont teszi a dolgát rendesen. Ugye miután a nedves arcomat átmostam az arclemosóval, az egészet leöblítettem jött a tonik. Vattakorongra löttyintettem belőle egy keveset, ahol látható egy halvány kék színezés. Az illata ennek is nagyon kellemes, persze a tonikok klasszikus, kissé erős illatát itt is tapasztalhatjuk. Én eddig azt hittem, hogy az arcom hellyel-közzel tisztának volt mondható, de bizony rá kellett jönnöm, hogy igenis maradnak a bőrömön eltávolítani valók, amiket ez a tonik tökéletesen leszed, a bőrömet pedig szépen semlegesíti a fölösleges faggyútól. A termék maradéka nagyon hamar elpárolog a bőrről, de nem hagy maga után semmilyen kellemetlen, húzódó utóérzetet, sem orrfacsaró illatot, így ezzel is nagyon meg vagyok elégedve. Végül a procedúrát arckrémezéssel zártam, és tapasztalataim alapján a bőröm még sokkal sokkal szebb, mint előtte volt - ruganyos, puha, tiszta és ápolt, innentől kezdve egyetlen napot sem fogok kihagyni ezekből a rutinokból. Külön öröm számomra, hogy még az én extra érzékeny bőrömet sem irritálta egyetlen kence sem.

Aztán amit még tesztelgettem, az a Fructise 3 in 1 oil repaire hajpakolása




A termék elég nagy kiszerelésű, 300 ml, súlyra jóval többnek érzékelem, mint a régi kedvenc Avonosomat. A kupakot letekerve egy fólia védi a hajpakolást az esetleges zötykölődéstől, majd miután ezt is leszedtük róla az alábbi látvány tárul elénk:



Na jó, nem teljesen ez a látvány, hiszen már jócskán használtam belőle :) Egy nagyon sűrű, krémes állagú hajpakolásról van szó, aminek pont ugyanolyan jellegzetesen gyümölcsös Fructise illata van, mint minden egyéb terméküknek. Én egyszerűen oda vagyok ezért az illatért, jó erős is, de egyáltalán nem zavar, sőt, ha tehetném egész nap szimatolnám :P A hajpakolásból ugyanannyit használtam, mint más hajpakolásokból, három ujjammal nyúlok bele és amennyit fellapátolok vele, azt oszlatom el a hajamon. Jóval sűrűbb tényleg, mint az Avonos, az egy picit csöpögős-folyós volt, ez viszont teljesen a helyén marad. Ennek ellenére nagyon könnyű eloszlatni a hajon, és 10 perc alatt tökéletesen kifejti a hatását. A végeredmény selymes, puha, könnyebben fésülhető haj. Sajnos a gyors zsírosodást nem tudom elkerülni, de ez nem a pakolás hibája, mindig is ilyen volt a hajam. A záródása pont olyan, mint a többi csavaros tetejű szépségápolási terméknek, de mivel a fürdőszobám polcán tartom, talán nem kell aggódnom a kiömlés veszélyétől :) 
Viszont amit észrevettem, hogy mintha egy árnyalatnyival kevésbé lenne selymes tőle a hajam, mint az Avonostól. Picit küzdenem kell vele, mikor kibontogatom, ez az Avonosnál nem fordult elő soha, ott konkrétan átsiklottak a fésű fokai a hajtincseimen. Itt egy icipicit azért kell bontogatnom, de ettől függetlenül meg vagyok vele elégedve és el is fogom használni. 
Viszont!
Ma megérkezett az Avonom, igaz a munkahelyemre (egy gyerkőc anyukája csinálja), szóval még nem tudom nektek megmutatni a szerzeményeimet, de előlegben elmondom, hogy lesz közöttük az a hajpakolás is, amit annyira istenítek :) Rögtön kettőt is rendeltem belőle, úgyhogy ha elfogy a Fructise azonnal váltok vissza az Avonosra. Persze ettől függetlenül én azért tudom ajánlani ezt a hajpakolást, mert akinek kevésbé gubancolódásra hajlamos a haja, az tökéletesen meg lesz vele elégedve, de nekem a lehető legtökéletesebb termék akkor is az Avon Planet Spa termékcsaládjából a Blissfully Nourishing afrikai shea vajas hajpakolás :) 

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az Isana olívás testápoló teje:




Ezt a csodaszert (mert az!) Elenitől kaptam, és habár sokszor megemlítettem, hogy mennyire jó, tesztet még nem írtam róla - na most pótolom!
Nagyon nehéz nekem testápolót választani, mert iszonyat érzékeny a bőröm, viszont ha kiszárad még rosszabb. Az előző testápolóm hosszú távon nem volt jó (Balea Summer Glam), viszont erre nagyon kíváncsi voltam, mert még semmit nem próbáltam ki az Isana termékek közül. A kupak jól záródik, de nem kell sokat küzdeni a kinyitásával, úgyhogy piros pont (nálam ez fő kritérium, mert utálom, ha egy kupakba beletörik a körmöm). A testápoló illata nagyon finom, nagyon kellemes, de nem tudnám mihez hasonlítani. Nem érzem annyira olívásnak, szerintem csak a hatóanyag van benne belőle, mert az illata olyan szolid, semleges. Maga a termék kissé folyós, így óvatosan kell vele bánnom, de mikor eloszlatom a bőrömön elég sokáig kell masszírozni, hogy teljesen beszívódjon. Annak ellenére, hogy híg, elég masszív krém ez, és bevallom nem mindig várom meg, hogy a bőröm teljesen beszívja, mert akkor ki tudja meddig állnék a fürdőben :D Viszont még így sem veszít a tápláló hatásából, mert ha még kissé krémesen bújok is bele a pizsamámba úgy is a bőröm kapja a krémet és nem a pizsamámba szívódik bele. És ami a lényeg; nagyon jó hidratáló hatása van, csodát tett a bőrömmel! Bizonyos pontokon még a szokásosnál is szárazabb a bőröm, de ott is remekül teljesít, és nem kell belőle sokat használni, mert nagyon gazdag testápolóról van szó. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve, és ha addig nem akar senki a családból meglepni egy-két testápolóval, akkor tuti, hogy újra fogom vásárolni, mert nagyon jól bevált.

Remélem hasznosnak minősült ez a kis leírás, és ha úgy adódik kipróbáltok majd párat ezek körül a termékek közül :)

Ó, és még egy kis örömhír, de ez inkább csak nekem az :P Tegnap Viktor meglátta, hogy a Pink Panda oldalán nézelődöm (Zsófi rendelésén felbuzdulva, habár már régebb óta szemezek az ottani cuccokkal), és mivel annyira szánalmas és esendő látványt nyújtok betegen, no meg szívfacsaróan sóhajtoztam, az én drága férjem áldását adta arra, hogy rendeljek magamnak néhány "apróságot" ^^ Juhú!!! Végre valahára rendelhettem tőlük, már annyira szerettem volna ezt is kipróbálni és beszerezni néhány olyan terméket, amit csak az ilyen webshopokból tudok. Ha minden igaz legkésőbb holnap megérkezik hozzám a csomagom, de még nem lövöm le a poént, hogy miket rendeltem, legyen meglepi :P Minden esetre be vagyok zsongva és nagyon várom a holnapot! Ez talán még a gyógyulásban is segít :D Egyébként nagyon bízom benne, hogy nem pont akkor fog jönni a postás, mikor én a dokinál csücsülök, mert akkor caplathatok a postára érte, és annyira azért még nem vagyok jól :S Bár végülis mindegy, a lényeg az, hogy a kezemben tarthassam a szépségeimet :P

Addig is szép napot nektek!

2 megjegyzés:

  1. Az az Avonos hajpakolás nálam is nagy kedvenc, azt hiszem, én is betárazok majd belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt jól teszed, mert én néha azt látom, hogy eltűnik a katalógusokból, és ettől teljesen kétségbe tudok esni :D

      Törlés