2014. február 1., szombat

Halogató beauty blogger TAG



Nos, igazából ugye nem vagyok beauty blogger, de a blogom ilyen témákkal is foglalkozik, szóval gondoltam kitöltöm én is ezt a kis kérdéssorozatot :)


1. Nevezz meg egy olyan szépségápolási módszert/rutint,amit csak ritkán használsz/követsz!
A testápoló használata sajnos gyakran elmarad, pedig nagy szükségem lenne rá. A hideg idő miatt ekcémára hajlamossá vált a bőröm, eddig erre nem volt példa, illetve egy rossz testápoló használata is rátett egy lapáttal a problémámra. Az új olívás testápolóm nagyon jó, de gyakran elfelejtődik a használata. Ugyanez igaz az ajakápoló használatára. Mikor rúzsozom gyakran kimarad előtte az ajakápolás, illetve napközben is kellene néha használnom, mert kiszáradnak az ajkaim, de valahogy nem tudtam még magamat rászoktatni. Azért ezek ellen igyekszem tenni, mert fontos a megfelelő bőrápolás.



2. Rendszeresen kimosod az ecseteidet?
Mivel csak nemrég kezdtem el ecsetekkel sminkelni, elég gyakorlatlan vagyok a témában, de ha kicsit rutinosabban fogom már őket használni, akkor természetesen a tisztításukra is nagyobb odafigyelést fogok fordítani. Egyelőre még előfordul, hogy szivacsos applikátorhoz nyúlok, de remélhetőleg nemsokára megszokom az ecsetek használatát is. Akkor persze nagyon oda fogok figyelni a tisztításukra is. 


3. Meddig bírod lepattogzott körömlakkal?
Ha napközben történik, mikor dolgozom, sajnos nem sokat tudok tenni az ügy érdekében, lévén nem tudok meló közben nekiállni lakkot javítgatni. Azt az egy napot kibírom úgy, közben csikorgatom a fogaimat, mert igénytelennek érzem magam tőle, de mihelyst hazaérek azonnal lemosom az egészet és inkább másik színt kenek föl, mert a végtelenségig javítgatott lakkozást sem szeretem. 


4. Meddig halogatod az elfogyott termékek újravásárlását?
Eddig nagyon kevés olyan termékkel volt dolgom, amik olyannyira beváltak volna, hogy újravásároljam őket. Egyedül a kedvenc hajpakolásom az állandó (Avon Blissfully Nourishing arikai shea vajas hajpakolás, ezt kerestem régebben és azt hittem kivonták a forgalomból, de NEM, úgyhogy most 2 db-ot is rendeltem belőle, biztos ami biztos :P), illetve samponok terén a Fructise termékcsaláddal vagyok nagyon megelégedve. Ezeket mindig időben beszerzem, de a többi termék, ami időközben elfogy nem mindig landol újra a kosaramban, mert amíg nem találom meg a tökéletest, addig kísérletező fázisban vagyok. Meg tusfürdők és testradírok terén szeretek új illatokat kipróbálni.


5. Mi a legszörnyűbb szépségápolási szokásod?
Hát, hogy őszinte legyek nem is tudom mi tekinthető rossz szépségápolási szokásnak. Talán azt említeném, hogy sok mindennel szeretek várni addig, amíg már nagyon muszáj lesz elvégeznem, ilyen pl. a lábköröm vágás, amit utálok, mert muszáj reszelgetnem ahhoz, hogy aztán ne akadjon be a zoknimba. A testápolózást már fent említettem, de ezt is hajlamos vagyok sokáig elhúzni, mikoris már annyira viszket a bőröm a szárazságtól, hogy kipirosodik. A szőrtelenítés sem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé, és néha lusta vagyok borotvahabot használni hozzá, amit aztán persze megbánok, mert kipattogok tőle :D Szóval igazából baromi lusta tudok lenni bizonyos területeken, kihagyok lépéseket, de igyekszem ezeken is változtatni.



6. Nevezz meg egy - nem szépségápolással kapcsolatos - szokást, amit mindig halogatsz!

Szeretek új recepteket kipróbálni, amiket általában blogokról, meg a Nosalty-ról gyűjtögetek ki kis cetlikre. Ezeket a cetliket viszem magammal a konyhába és arról lesve készítem el a finomságokat, aztán a cetlik visszakerülnek az asztalomra és ott is felejtődnek, míg nem egy idő után annyira sok cetli van az asztalomon, hogy nem férek el tőlük :P Ekkor veszem elő a saját kis szakácskönyvemet és nekiállok feljegyezni a kipróbált és bevált recepteket, így a sok papírfecni végre eltűnik az asztalomról.



7. Időben el tudsz készülni, ha menned kell valahová, vagy kapkodsz és elkésel?
Hát ez változó. Nagyjából tudom, hogy mennyi időre van szükségem ahhoz, hogy elkészüljek, tehát ha mondjuk találkozóra vagyok hivatalos, akkor egy óra bőven elég ahhoz, hogy felébredjek és szép sminkben, csini ruhában ott feszítsek az ajtóban, indulásra készen. Viszont ha vendégeket várok, akkor sokkal jobban elúszom, mert természetesen minden ételt és süteményt frissen akarok a vendégeim elé tálalni, és természetesen mindig ilyenkor kell új recepteket kipróbálnom, amikről halvány lila gőzöm sincs, hogy készülnek, és ezek után még le is kéne tusolnom, meg hajat kéne mosnom, mert a konyhai olajos gőzöktől tocsogok és ragadok. Na ilyenkor van az, hogy mikor megérkeznek a vendégek, akkor nekem még nyirkos a hajam és csak az egyik szemem van félig kifestve :D


8. Be tudod tartani a vásárlási stoppokat?
Be én :) Elég jól meg tudom állni, hogy ne vegyek meg dolgokat, sminktermékeknél és szépségápolási cuccoknál ez még sosem okozott gondot. Ékszerek terén más a helyzet.... nagyon nehezen hagyok ott egy jól kihasználható darabot, amiről tudom, hogy hol és mikor hordanám, és még az sem tart vissza, ha borsos az ára. Persze ha van egy kis segítségem (mint pl. a Zara beli kirándulásnál Reni), aki visszatart a meggondolatlan költekezéstől, akkor meg vagyok mentve, de ha egyedül vagyok, akkor jujj.... :D


9. Rendezetten tárolod a smink/körömlakk készletedet?
Van egy kis háromrekeszes fiókos tárolóm, ahol elraktározom a cuccaim, de már nagyon túl van töltve, szóval rendezettnek kicsit sem mondanám. Nagy benne a káosz, lassan már semmit nem találok benne és néha a becsukás-kinyitás nagy kihívásnak bizonyul. Jó lenne egy újat venni, de a Tesco-ban már nem találtam ilyet, azóta pedig nem volt alkalmam másfelé is elnézni. Na de ha megjön végre a fizu, akkor beizzítom magam és veszek egy új tárolót, mert ez már tényleg nem állapot. 



10. Mennyi volt a legtöbb idő, ameddig hanyagoltad a blogolást, hány napot hagytál ki maximum?
Hm, eddig kifejezetten aktív voltam a blogon, és azt hiszem mostanában sem vagyok olyan borzasztóan szótlan, de mivel 2 hét múlva versenyem lesz és készülnöm kell rá, ezért eléggé háttérbe szorult most a blogolás, legalábbis minden nap nem tudtam jelentkezni. Ezt egyébként nem szeretem, de ha egyszer nincs rá erőm, akkor nincs és kész. Ha jól emlékszem maximum 1 hét volt, amit eddig kihagytam, utána már elvonási tüneteim jelentkeztek, de azt hiszem nem is baj, hogy most nem tudok minden nap írni, mert amúgy is kicsit lejjebb kell szoknom a blogfüggőségemről. Ez a helyzet most tökéletes segítségemre van ebben. Azért persze nem csak egy héten egyszer szeretnék jelentkezni, csak más hobbijaimra is szeretnék időt fordítani, úgyhogy nézzük mindennek a jó oldalát :)

8 megjegyzés:

  1. A recepteket én is mindig gyűjtögetem, meg a receptes könyveket is, de nagyon nehezen próbálok ki ujat, valahogy sokszor maradok a jól bevált dolgoknál. Na de lehet ép itt az ideje.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én imádok kísérletezgetni, csak rendet tenni magam után cetlik ügyében, na az marad mindig az utolsó pillanatra :P

      Törlés
  2. Én is mindig spórolok a testápolón...tudom, hogy nem kéne, főleg, hogy tele vagyok jobbnál jobbakkal, és mindig hálás a bőröm, ha véletlenül nem felejtem...de sajnálom az időt rá, vagy eszemben sincs...:/


    És most eszembe juttattad, hogy ki kéne mosnom lassan az ecseteimet...>.<

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A testápolókkal kapcsolatban én is detto így vagyok, annyira nincs eszemben, vagy már gyorsan túl lennék a fürdőszobai procedúrákon (fázom :D), pedig a bőröm nagyon szereti. Remélem ez is csak szokás kérdése, és ha megpróbálom rendszeresen beiktatni az életembe, idővel automatikusan fogok utána nyúlni, csak odáig el kéne jutnom :P
      Ecsetmosás nálam is aktuális, pont most készítettem sminket és most már határozottan ki kell mosnom őket :)

      Törlés
  3. Az ecseteket én se mosom sűrűn, mert én még mindig applikátort használok. A krémes festékeket viszem fel ecsettel. Meg a poros festékeket. :) Gondolkodtam már azon hogy kitöltöm ezt én is: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gyakran nyúlok még applikátorért, pedig az ecsetek sokkal jobbak. Majdcsak rászokok erre is, de ma tuti ki kell őket mosnom.
      Töltsd csak ki te is, kíváncsi volnék a válaszaidra :)

      Törlés
  4. 7-es pont dettó :DDDDDDDDD
    A Zara nyakláncot pedig mostanában kell szemügyre vennünk az árát illetően, szóval nagyon szívesen elkísérlek és felelősséget vállalok az ésszerű költekezésért :)))
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD Örülök, hogy együtt érzel velem XD
      Jujj, nem mondod? Hű, de jó lenne elmenni és becserkészni! Remélem marad majd annyi keretem a nagy bevásárlások után, hogy el tudjunk menni és lecsaphassak rá :P

      Törlés