2014. február 7., péntek

Események

El sem hiszem, hogy ennek a hétnek is vége, mármint munka szempontjából. Igazából vártam is, meg nem is, mert jó lesz egy kis pihenés, csakhogy ez a gyakorlatban annyira nem fog megvalósulni. Szombaton jön át hozzánk Réka, akivel gyakoroljuk a duónkat, előtte-utána ruhát gyártok, és szerintem a vasárnapom is erről fog szólni. Nagyon bízom benne, hogy ha rendesen rászánom az időt a varrásra és a díszítésre, akkor kész leszek mindennel a két nap alatt, de ha nem, akkor hétköznapokon munka után is folytatni fogom. Mondjuk kicsit szusszanni sem ártana, mert az utóbbi napjaim másból sem állnak, csak rohanásból. Végre sikerült amúgy megvennem azokat a nyavalyás láncokat az Obiból, úgyhogy többet nem fogom leírni, hogy el kell mennem az Obiba láncot venni :P 5 métert vettem, ilyen apróbb szeműt, majd a kész kosztümön látni fogjátok, szerintem szép, ezüst színű, és elég könnyű, szóval nem fogja a súlya lehúzni az egész göncömet. Meg nem biztos, hogy mind az 5 métert felhasználom most, csak a biztonság kedvéért vettem ennyit. Van most már extra erős ragasztóm is a bindi gyártáshoz, úgyhogy most már tényleg mindenem megvan. Vettem még egy kis szürke-ezüst tároló dobozkát, mert a körömlakkjaim túlságosan meggyarapodtak és nem férnek már el a fiókos tárolómban. Gondoltam inkább külön kosárba teszem őket, így felszabadul egy rekeszem, ahová más cuccokat pakolhatok a felsőbb fiókokból, ahonnan már szintén kifolyik minden. Éljen a káosz :D
Aztán derült égből villámcsapás úgy döntöttem, hogy tovább szeretnék tanulni. Kolléganőm említette, hogy ő most szeretne felvételizni, mert nem szeretne élete végéig asszisztens maradni, és ezzel én is egyet értek. Tovább kell tanulnunk, mert ezzel a szakmával, ezzel a fizetéssel nagyon nehéz lenne megélni, meg azért idegileg is eléggé megterhelő tud lenni. Szóval ha már így adódott, gondoltuk elkezdjük közösen a fősulit és megpróbáljuk az óvónőképzőt. Borzasztó nagy hiány van óvónőkből, mert habár sokan kitanulják, abból csak egy kis része helyezkedik is el óvónőként, sokan csak a papírra játszanak, hogy legyen egy diplomájuk. Én nagyon szeretnék óvónőként dolgozni, sokan ajánlották is, úgyhogy megpróbálkozom vele. Viszont ehhez ugye felvételi lapot is ki kéne tölteni, ami elég macerás, mert neten kell elvégezni e-felvételivel. Alapjáraton semmi problémám nem lenne a kitöltésével, de nekem közel nem olyan egyszerű a dolgom, mint másoknak, mivel matekból nem tettem érettségit. Diszkalkulia gyanú miatt felmentettek belőle (nem vagyok igazán diszkalkuliás, csak van egy erős lemaradásom, vacak tanárokat fogtam ki, viszont nem volt elég időm ahhoz, hogy érettségiig feltornázzák a matek tudásom, ezért kaptam a papírt), ezért rajzból érettségiztem, ami borítja a klasszikus jelentkezési lehetőséget. Mert a 11. és a 12. évben már fel voltam mentve, viszont akkor matek helyett egy másik, legalább két évig tanult tantárgyat kell beírnom, lehetőleg azt, amiből végül érettségiztem. Ez a rajz és vizuális kultúra volt, csak hogy ilyen tantárgyam már nem volt ebben a két évben, helyette volt művészetek nevű tantárgyam, meg médiaismeret, vagy mi a bánat, és fogalmam sincs mégis mit hogyan kéne bejelölnöm. Nem lenne szerencsés elcseszerinteni a jelentkezési lapot, mert akkor megint egy évet várnom kéne, és azt nem szeretném. Meg hát a 9ezer is röpülne ki az ablakon. Mondjuk attól még esetleg angol nyelvvizsgának nekieshetnék, de jobb szeretném, ha együtt mehetnék kolléganőmmel tanulni. Egyébként természetesen munka mellett, levelezőn végezném. Valószínűleg totál ki fogok tőle készülni és baromi nehéz lesz, de nincs más lehetőségem. Gyesig nem szeretnék várni, mert oké, hogy akkor otthon vagyok és tudnék tanulni, de addig is kéne valamerre haladnom az életben, és ezért tennem is kell valamit. Ezért aztán elvégzem szépen az óvónőképzőt, ha minden sikeresen összejön, és gyes alatt inkább a logopédiát csinálnám meg, mert az is nagyon érdekel és abból is kevés van.
Szóval most így néz ki a jövő hetem; hétfőn mennem kell a háziorvosomhoz munkaalkalmassági papírt kérni, mert az is kell a felvételihez, amit aztán átröpítek anyuhoz. Anyu kedden bescannelteti a diszkalkuliás papírommal együtt, és még aznap este feltöltöm a dokumentumaimat, kifizetem a felvételi díjat, hitelesítem, Viktor pedig szerdán kinyomtatja a munkahelyén a papírt, majd feladja postán, hogy péntekig beérjen az oktatási hivatalba. Eléggé necces lsz idő szempontjából, nagyon ki vagyok számolva és ugye nem biztos, hogy el fogják fogadni, de nagyon bízom benne, hogy nem lesz vele gondom. Ha nagyon elakadok, akkor fel fogom hívni a segélyszolgálatot, mert azért nem szeretnék lecsúszni erről a lehetőségről. Közben ugye készülnöm kell a jövő hét vasárnapi versemyemre is, gyakorolnom kéne, meg jó lenne a hétvégén legalább egy próbasminket és próbafrizurát készíteni. Aztán pénteken a suliban farsangolunk, ami hatalmas nagy banzáj szokott lenni, de én a munkaidőm lejárta után lépek haza gyakorolni meg pihenni kicsit, mert szombaton meg szeretném nézni a tanárnőm előadását meg a többi zsűritag produkcióját a gálán. Hát, elég húzós lesz ez így, de ügyes leszek és meg fogom tudni csinálni. A blogot valószínűleg egy kicsit háttérbe fogom addig szorítani, maximum a kosztümjeimet mutogatom majd meg, de ha túlélem ezt a jövő hetet akkor már újra rendszeresebben fogok jelentkezni :)
Addig is drukkoljatok légyszi, hogy minden összejöjjön, jól jön minden pozitív energia :)
Viszont! Történt egy kedves kis dolog is ma velem, ugyanis kolléganőm mesélte, hogy mikor a camponai tescoban vásároltunk az igazgatónő látott minket és megjegyezte a kolléganőmnek, hogy "a Szilvikének milyen jóképű férje van! Nagyon csinos, szép arcú fiatalember!" :D Hát nekem úgy dagadt a mellem a büszkeségtől, hogy ihaj, meg csuhaj, le sem tudtam vakarni a vigyort az arcomról :P Mikor Viktornak elmeséltem csak morgott rá egyet, ahogy szokta XD Én nem értem miért nem ismeri el magáról, hogy igenis kellemes megjelenésű férfi, holott már többen is mondták rá az ismerőseim, barátaim közül ezt. Én mondjuk nyilván elfogult vagyok, mert nekem ő a legtökéletesbb férfi a világon, de azért egy egészséges önbizalma igazán lehetne. Pedig dicsérem agyba-főbe, de attól csak még rosszabbul érzi magát :D Ki érti ezt :D Ti tapasztaltatok már ilyesmit a párotoknál?
No mostanra ennyi, szép lassan elteszem magam másnapra, mert strapás hétvége áll előttem.

22 megjegyzés:

  1. fuhuu nagyot kerekedett a szemem ezt olvasva : D mármint azon, hogy óvónőnek szeretnél tovább tanulni. ez az a meló, amit én szerintem semmi pénzért nem vállalnék el...meg semmilyen kisgyerekekkel való foglalkozást. viszont nagyon remélem, hogy ha majd egyszer nekem lesz gyerekem, akkor ilyen elhivatott óvónénije lesz : ) mármint érted : D az írásodból meg a korábbiakból is az jön le, hogy te ezt a (vegyük általánosítva) pedagógus dolgot nagyon élvezed. : ) és ezt amúgy öröm olvasni! az én páromnak is kicsi az önbizalma ráadásul nagyon nehezen engedi el magát úgy igazán, de szerintem ez ellen nem nagyon tudunk mi tenni, magukban kell lejátszaniuk.
    sok sikert és kitartást!! : )) sikerüljön minden kitűzött cél és a felvételi is, hiszen te azon emberek egyike vagy, aki tényleg tanulni akar és nem csak az idejét tölti az egyetemen, hogy legyen valahol. : )

    ja és ezt ma láttam facebookon, rögtön te jutottál eszembe : D
    https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1620746_10152181534268518_1822485508_n.jpg
    remélem meg tudod nyitni : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig is szerettem volna óvónő lenni :) Mikor az asszisztensi gyakorlatot csináltam, a régi óvodámba mentem vissza és imádtam minden percét, aztán mikor 2 évig oviban dolgozhattam az igazán remek élmény volt :) Nagyon szeretem a pici gyerekeket ^^ Persze nem mindenki van ezzel így, én rajongok értük, úgyhogy örömmel lennék óvónéni :) Aranyos vagy, hogy megelőlegezed nekem az elismerést, reméljük egyszer rászolgálok :)
      Nem is tudom, hogy Viktornak az önbizalmával van-e gond, vagy csak szimplán nem érdekli ez a külsőség-dolog. Nem hiszem, hogy rondának tartja magát, szimplán csak nem jut eszébe, hogy más viszont nagyon is jóképűnek tarthatja, és akkor mindig meglepődik :P
      köszi a drukkot, jól fog jönni :P A kép pedig nagyon-nagyon tetszett, abszolút én :D

      Törlés
  2. Menten felébredtem a bejegyzésedtől, pedig félálomban ültem még le ide. :D Nagyon drukkolok neked mindenhez, versenyhez, továbbtanuláshoz egyaránt.
    És nagyon motiváló hatással tudsz lenni másokra - rám legalábbis mindenképp - hogy ennyire pörögsz és ennyi mindent kézben tudsz egyszerre tartani. Én is kedvet kapok ahhoz, hogy több dologba vessem be magam.
    Aztán pedig ne maradjon ki a jól megérdemelt pihenés sem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, reméljük minden jól alakul :)
      Hát pörögni pörgök, meg próbálok hatékonyan létezni, de hogy kézben tudok ennyi mindent tartani az nagyon nem igaz, mert konkrétan megszakadok ennyi tennivaló alatt, de muszáj csinálni. Vannak fontos dolgok az életemben, amikért tenni kell, és még ha bele is gebedek, akkor is meg kell csinálnom. Nem egyszerű a helyzetem, de szeretnék előbbre lépni, és azért áldozatokat kell hozni.
      Igen, a pihenés sem ártana, de az még egyelőre várat magára :P Majd ha kész leszek mindennel akkor összeeshetek végre egy kicsit :D

      Törlés
  3. Sok sikert és kitartást az új célokhoz!:) Szerintem is nagyon jó lennél óvónőnek, szóval csak így tovább. Egyik (nagyon) közeli családtagom óvódavezető, igaz, hogy nem Miklóson, de egy budai kerületben, szóval tud segíteni elhelyezkedésben, gyakorlatban - csak itt most részleteket nem írnék.:)

    Az én Férfy-m abban a hitben él, hogy nem érdemel meg engem, mert én szép vagyok, ő meg egy pocakos informatikus. Mindegyik ezt csinálja.:D (És nincs igaza, mert imádom.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Nagyon aranyos vagy, hogy felajánlod a segítségedet, lehet ha odáig eljutok élnék is majd vele :P De egyelőre legyen meg a felvételim :P
      Jaj, ezen a megszólaláson nagyon jót mosolyogtam, milyen aranyos párod lehet ^^ De így igaz, mi úgy szeretjük őket, ahogy vannak, és nekünk ők a legszuperebb pasik a világon :P

      Törlés
    2. Egészen nyugodtan. lehet, hogy addigra már nyugdíjba fog menni, de mivel elég befolyásos tagja az ovis közösségnek (és mindenki nagyon szereti), ezért biztos vagyok benne, hogy a háttérből is fog tudni segíteni. Még engem is fel akart venni asszisztensnek az ovijába, mert akkor még tiszta depi voltam a munkanélküliség miatt, de rájöttünk, hogy annyira nem bírok a gyerekekkel és az én depresszióm miatt nem ronthatom el egy csomó törpe életét azzal, hogy nem tudok velük foglalkozni... Így inkább letettünk róla. De akkor is segített volna.:)

      Hát nekem mindig Ő marad a pocakos programozóm, akármilyen esztétikus külsejű ébenfekete hajú herceg udvarol is nekem.:D

      (És amúgy várom a képeket a fellépőruciról!:) )

      Törlés
    3. Köszönöm tényleg, nagyon kedves tőled :) Fogalmam sincs mi lesz majd velem, hogy felvesznek-e és hogy végül tényleg meg tudom-e csinálni a sulit, de nagyon fogok igyekezni az ügy érdekében, és ha majd oda jutok, remélem tényleg jó óvónő válik majd belőlem :) A gyerekekkel való munka tényleg nem egyszerű, azt mondják erre születni kell, és azt hiszem hozzám ez illik. Neked gondolom más utad van, de nagyon kedves a rokonodtól, hogy elintézte volna neked a melót :)
      Hehe, így igaz, nekünk mindig a szerelmünk lesz a legszebb és legjobb a világon :P
      A fellépőruci pedig készül, bízom benne, hogy ma már fogok tudni mutatni képeket is róla, de még folyamatban van a dolog :)

      Törlés
  4. Remélem, hogy eléritek a célt, és jó lesz az óvónőképző. Ha testhezálló, akkor még jobb. Élvezni is fogod a tanulást. Nem tudsz a kitöltéshez segítséget kérni valakitől? Mondjuk, amelyik tárgyat választottad, azt kell beírni, mert csatolni gondolom kell az érettségi bizit, abban meg benne van nem, hogy a matekkal voltak gondok?
    Mi is meló mellett csináltuk a fősulit, és ha van egy jó közösség, meg van, aki néha azért besegít a tanulásban, abszolút bírható.
    Párom munkatársainak és a baráti körének teljesen más véleménye van róla, mint nekem. Néha egyezik, néha nem. De a dicséretet nem tudja feldolgozni, hogy somolyog. Szerintem belül meg ugrál.
    Pozitív energia küldve. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon bízom benne, köszönöm a biztatást :) Nagyon szeretnék óvó néni lenni :) Utána pedig logopédus ^^ Imádom a gyerekeket, főleg a kisebbeket. A kitöltéshez sajnos olyan érdemi segítséget nem tudok kérni, mivel nincs a környezetemben olyan, aki a matek miatt hasonló problémával küzdene, de bízom benne, hogy mindent jól töltöttem ki. Ha esetleg mégis bizonytalan lennék maximum felhívok valami segély vonalat, a felvi-n azt hiszem láttam is ilyet és ott kérek tanácsot, mielőtt véglegesíteném a felvételit.
      Én nagyon remélem, hogy a kolléganőmmel együtt tudom majd csinálni a fősulit, mert hatalmas húzóerő tud lenni egy másik ember a tanulásban. Örülök, hogy neked pozitív élményeid voltak ezzel kapcsolatban, ez most erőt adott :)

      Törlés
  5. Húha, hosszú időszak elé nézel, de menni fog, biztos! :)
    A vége felé jót mosolyogtam. Érdekes, hogy a szép férfiaknak valahogy sokkal kevesebb az önbizalmuk, mint azoknak, akik hát nem annyira szépek. :D Amúgy pont az előbb olvasgattam vissza a blogodat, és elolvastam a történeteteket. Azon kaptam magam, hogy végig mosolyogtam az egészet. Annyira aranyosak vagytok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bízzunk benne, hogy minden jól fog alakulni :)
      Igen, én is ezt tapasztaltam a férfiakkal. Nem tudom miért van fordítva a dolog, de érdekes.
      Hehe, örülök, hogy tetszett a történetünk ^^

      Törlés
  6. Sok sikert kívánok neked!:) Remélem teljesülni fog a vágyad!
    Úgy meg, hogy lesz veled ismerős is még jobb és könnyebb lesz:)
    Írj a felviselnek email-t, mikor nekem gondom volt, akkor nagyon kedvesen segítettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, bízzunk a legjobbakban :) Remélem a kolléganőm tényleg húzóerő lesz, együtt könnyebben vesszük majd az akadályokat :)
      Közben táncos társammal átnéztük a nevezésemet, ő most jár egyetemre és szerinte minden rendben van, ő már töltött ki ilyet anno, úgyhogy most megnyugodtam :)

      Törlés
    2. :) Akkor irány újra az iskolapad:)

      Törlés
  7. Sok sikert a felvételihez :) Detti s most felvételizik, ő is átment ezen mint te: mit hova írni stb. Nekem kisgyermek gondozó-nevelő végzettségem van, meg mellette egy államvizsga, amihez kellene nyelvvizsga is. :) Régen én is gondolkodtam óvodapedagógián, de inkább a bölcsi :) kis cukik a gyerekek még abban a korban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Hát nem egyszerű, az biztos, de végül is ki lehet silabizálni :) Nekem az ovisok is nagyon cukik, nagyon közel érzem őket magamhoz, a bölcsi viszont talán még túl sok lenne nekem, annyira picikkel ugyanis még nem foglalkoztam. De csodálom, aki ezt a hivatást választja, mert nagyszerű dolog :)

      Törlés
  8. Mekkora különbség, az én barátom önelégülten vigyorogva pöffeszkedik az ilyen bókok hallatán :D az a szerencséje, hogy olyan édesen csinálja :D

    Sok sikert kívánok, szorítok neked! Csak bátorítani tudlak, és minél előbb nekiállsz, annál könnyebben fog menni. Nyilván nem lesz egyszerű, de amennyire megismertelek a blogod alapján, fel tudod mérni, mire vagy képes, és neki tudsz feküdni annak, amit elhatározol. Szurkolok neked, és sok sikert a táncok gyakorlásához is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez aranyos :D Akkor úgy látszik az ő önbizalmával nincs semmi gond :P
      Köszönöm a drukkot, jól fog jönni :) Nem tudom mennyire fogom bírni (HA egyáltalán felvesznek), de minden tőlem telhetőt megteszek majd az ügy érdekében :)

      Törlés
  9. Hű, micsoda tervek, gratulálok a döntéshez, és remélem, sikerül mindent elintézni, és végig tudsz menni ezen az úton!

    Amúgy az én párom is teljesen ilyen, ha megdicsérem, hogy jól néz ki, annyit reagál: 'El tudom képzelni!', és a másoktól kapott bókokra is kb. ennyi a reakció. Na sebaj. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, én igyekezni fogok, remélem bejön majd minden :) Rajtam is sok fog múlni persze, ha felvesznek, de igyekszem ügyes lenni majd :)
      Hát ezek az imádott férfiak már csak ilyen kishitűek :P De mi akkor is imádjuk őket ^^

      Törlés