2014. február 14., péntek

Bindik a versenyre :)

Tavaly is volt rajtam bindi a versenyen, de azt még ezer éve az indiai nagykerben vettem és ilyen klasszikus kis piros korong volt, amihez még tussal rajzolgattam pár motívumot. Jól nézett ki, meg minden, de idén szerettem volna rendes bindit felrakni magamnak, és ha már témánál voltunk, Rékának is tetszett az ötlet. Úgy voltam vele, hogy miért ne készíthetnék én magam saját bindiket? A neten annyi sok féle szép homlokdíszt látni, mind egyedi készítésű, személyre szabott, akár még én is megpróbálkozhatnék vele. Meg is tettem :) Életemben először ültem neki bindit gyártani, kb. öt perce lettem velük kész és mondhatni az életemet kockáztattam értük :D Viktornak van egy jóféle ciános pillanatragasztója, aminek a gőzét ha sokáig lélegzi be az ember, szétmarja a tüdejét (mert nem elég vacak így is ugye). Viszont baromi gyorsan szárad és nagyon jó állagú, úgyhogy ezzel dolgoztam. A sajátomnál határozottan éreztem, hogy marja az orromat a cucc és még most is kellemetlen érzés, de remélem ezzel a 10 perces művelettel (mert eddig tartott megcsinálni a bindiket) nem okoztam magamban túl nagy károkat.
Nem volt valami nehéz dolog, én jobban tartottam tőle, de végül tényleg hamar elkészültem velük. A legnagyobb macera az volt, hogy a gyöngyöket/kristályokat egy műszerész csipesz segítségével a ragasztóba nyomjam, ugyanis ezek a kis mütyürök az istennek sem akartak úgy állni, ahogy én akartam. Megforgatni meg nehéz volt, mert a csipesz is ragasztós lett és tapadt hozzá minden, ha pedig az ujjammal próbálkoztam, akkor csak a bőrömmel együtt jött le rólam a kicsike :D Meg hát ugye a ragasztó gyorsan szárad, közben jó helyre kellett rakni (és forgatni közben), lehetőleg szimmetrikusan is, szóval nagyon boldog voltam, de táttátátáá, készen lettek ezek is :)



A lila az enyém, a kék Rékáé



Nem teljesen szimmetrikus, de első próbálkozásnak azért tűrhető :) Legközelebb már ügyesebb leszek, de nekem azért tetszik :)



Ez pedig Rékáé, remélem elégedett lesz vele. Holnap, mikorra már teljesen megszáradtak kivágom őket, mert egy műanyag lapra ragasztottam a köveket, és aztán műszempilla ragasztóval erősítem a homlokomhoz, azt viszonylag könnyű is eltávolítani :)

4 megjegyzés:

  1. Mennyire szuperek! :) Nagyon szépek lesztek biztos, szurkolok a versenyhez.^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^ A szurkolás jól fog jönni, bízzunk benne, hogy tényleg jók leszünk. Nekem egyelőre görcsben áll a gyomrom és félek, de ja, jó lesz ez XD

      Törlés
  2. Nagyon szépek :) én is be szoktam szédülni a ragasztómtól, de azért remélem, cián nincs benne :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Hát érdemes megnézni azt a ragasztót, bár én a legtöbbtől beszédülök :D Viszont ez marta a torkomat is :S

      Törlés