2014. február 2., vasárnap

A szemöldök-téma

Ez a bejegyzés azért született meg, mert kikívánkozik belőlem a véleményem.
Az utóbbi időben többször is kaptam célzásokat itt a blogon arra, hogy mennyire előnytelen a szemöldököm, és hogy vastagabban kéne hagynom. Én mindannyiszor leírtam, hogy nem áll szándékomban változtatni rajta, most pedig meg is indoklom, hogy miért.
Tisztában vagyok vele, hogy nagyon magas a homlokom, és hogy ahhoz nem illik a vékony szemöldök. Ugyanakkor van néhány apró tényező, amit nem árt, ha mások is figyelembe vesznek.


Nekem van egy stílusom, aminek a vékony szemöldök is a része. Imádom a goth szubkultúrát és a 40-es évek hollywood-i csillogását, amikor minden nőnek penge vékonyra volt rajzolva a szemöldöke. Ezt a kettőt kombinálom magamon, és jól érzem magam így. Sokan rondának találják ezt a szépségtrendet, de szerintem gyönyörű, és ha nekem ez tetszik, akkor így fogom hordani, és nem fog érdekelni az, ha másoknak nem tetszik. Ha nem tetszik, ne nézzék, nem kötelező. Meglehet, hogy így nem felelek meg a modern szépségideálnak, de nem is az a célom, hogy tökéletesen harmonikus külsejű csajszi legyek, hanem hogy hű legyek a saját stílusomhoz. Miért kéne úgy kinéznem, mint az összes többi nő? Szeretek különbözni másoktól, szeretek egyedi lenni. Azt sem bánom, ha emiatt nem leszek egyesek szemében szép, mert csak az számít, hogy magamnak tessek, no és persze Viktornak. Ma megkérdeztem őt erről, és határozottan kijelentette, hogy neki úgy tetszik a szemöldököm ahogy van, és hogy ne változtassak rajta, mert így vagyok az ő szemében tökéletes.


Sosem volt vastagabb szemöldököm. A gyári szemöldököm is nagyon vékony volt (már amennyi látszott belőle, mert az a pár szál is szőke volt), nekem egyszerűen ilyen lapokat osztott a genetika. Nem is volt vele egyszerű életem, sőt, pokolian megszenvedtem, hogy emiatt is gúny tárgyává váltam. Kicsinek az ember lánya nem rajzolgathatja a szemöldökét, így el kellett viselnem a sorozatos megvető, bántó pillantásokat és beszólásokat. Mikor idősebb lettem és elkezdtem végre rajzolgatni akkor is vékony maradt a szemöldököm, mert az eredeti vonalát rajzoltam át. Kipróbáltam vastagabban is, de úgy néztem ki tőle mint egy mindenre elszánt Raszputyin. Nagyon nem állt jól. Ilyen fejem nőtt, ilyen a nem létező szemöldököm, és megtanultam vele együtt élni. Ezen kívül azt sem árt figyelembe venni, hogy én nem egy mai modern szépségideált követő nő vagyok. Szeretem a dekadens szépséget, szeretem, hogy a goth és dark világban a nők leborotválhatják a szemöldöküket és akár pontokból is újra rajzolhatják, mert mernek mások lenni, mernek önmaguk lenni, akár szélsőségesek is. Ők így érzik jól magukat, és én is. Ha tele lennék tetkókkal, fültágítókkal, piercingekkel, és arra kapnám a negatív kritikát, akkor sem változtatnék, mert ezek a stílusomhoz tartoznának és ezekkel együtt érezném jól magam. Mikor feketére festettem a hajam akkor is megkaptam, hogy úgy nézek ki, mint egy kriptaszökevény, mivel ehhez még ráadásul hófehér bőröm is van, de itt sem hallgattam mások véleményére, és mégis jól megvagyok.


Én elfogadom, ha valakinek nem tetszem. Minden bizonnyal nagyon sokan gondolják úgy, hogy szörnyen előnytelen a szemöldököm és eltorzítja az arcom, de nagyon hálás lennék, ha az olvasóim tiszteletben tudnák tartani az ízlésemet. Nem egyezhet mindenben a véleményünk, nem tetszhetünk mindenkinek, de a másikat elfogadni tudni kell.
És ami még fontos - ez a blog az én személyes kis elferdült, fura világomról szól, ergo én magam is egy kissé elferdült, fura emberke vagyok groteszk ízléssel és szépségideállal. Szeretem a férjem vérét hordani a nyakamban, szeretem feketére lakkozni a körmöm, morbid filmeket nézni, elvont képeket nézegetni és olyasmikben meglátni a szépséget, amitől más hátra hőköl. Én ilyen vagyok, és így kell tudni elfogadni. Ha ez sikerül, azt nagyon megköszönöm.

52 megjegyzés:

  1. Az ilyen "megmondóembereket" nem éri meg komolyan venni, még ha rosszul esik is a mondandójuk. Az ilyenek egyszerűen nem képesek önmagukkal és a szűk környezetükkel foglalkozni és ilyenkor élik ki a közléskényszerüket.
    Nekem sem jön be a tetovált szemöldökök nagy átlaga, viszont:
    - elfogadom, hogy vannak, akiknek szükségük van rá, mert tényleg nem nő szemöldökük;
    - vannak, akiknek ilyen a stílusuk és ehhez a vékony rajzolt szemöldök illik(személy szerint imádom a goth szubkultúra bármelyik fajtáját és ámulva nézem, ahogy megrajzolják a szemöldöküket, hát fantasztikusan ügyesek és kreatívak tudnak lenni);
    - vannak, akiknek ez tetszik, slussz-passz;
    - és csak azért, mert nekem a "mai divatnak" megfelelő aranybarna, dús és ívelt szemöldököm van (amiért évekig küzdöttem, mert a kis rohadék mindig kihullott :D ), nem fogom kritizálni mások kinézetét, mert ő különbözik tőlem és/vagy nem tetszik a feje.

    Borzasztó skatulyázók és rosszindulatúak az emberek, de igenis legyél büszke magadra, hogy Te kitűnsz közülük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem feltétlenül éreztem én őket megmondó embereknek, nyilván csak a véleményüket fejezték ki arról, ami nekik nem tetszett bennem, de talán ezzel a kis leírással könnyebben eléjük tudom tárni, hogy miért is nézek ki úgy, ahogy. A nézeteid egyébként nagyon szimpatikusak a témával kapcsolatban, bárcsak mindenki így gondolkodna :)
      Hát, nem hiszem, hogy az engem kritizálók rosszindulatúak lettek volna, csak engem érint érzékenyen ez a téma. De nagyon köszönöm ezt a kis lelki támogatást, sokat jelentett nekem és fel is vidított :)

      Törlés
    2. Nem találkoztam ilyesmi hozzászólásokkal a blogon, ezért nem voltam tisztában, hogyan oszlik meg a rosszindulatú és az építő jellegű kritika, szóval elnézést a látatlan lerosszindulatúzásért.;) Sajnos hiba a gépezetemben, hogy néha támadónak veszem azt is, ami amúgy jó kritika, de ezeket általában humorral megoldom... :D

      Szerintem minden lány (és fiúk is!) érzékeny pontja, ha a külsejét kritizálják, de a kritikusok csak a negatív oldalát látják a dolgoknak és az ilyen emberek az én szememben sajnálnivalóak. Sajnálom (nem lesajnálom, véletlenül sem ugyanaz), hogy ennyire szűklátókörűek, ennyire leegyszerűsítik a dolgokat és soha nem másznak ki a napra a virágok közé... Pedig csesztethetnek a szemöldököd, a testalkatod vagy az életstílusod miatt, de sosem fogják meglátni, hogy én ebben a létformában milyen jól érzed magam és mennyire elégedett vagy az egésszel, amíg ők csak panaszkodnak, netán elbújnak az álarcuk mögé. És ez igazán szomorú...

      Örülök, hogy hozzá tudtam adni ahhoz, hogy kicsit jobban érezd magad, pedig ez csak a nyers véleményem volt.
      Jóéjt!:)

      Törlés
    3. Pedig voltak, csak eddig igyekeztem nem odafigyelni rájuk. Ma már nem tudtam magamban tartani a gondolataimat ezzel kapcsolatban. Igazából még ha építő jellegű kritikának is szánták, lehet azt úgy is megfogalmazni, hogy ne gázoljunk vele a másik lelkébe. Ez nem mindig sikerült.
      Én tényleg jól érzem magam úgy, ahogy vagyok. Nyilván változtathatnék sok mindenen, és van is olyan, amiben szeretnék változni, de összességében elégedett vagyok magammal, és ezt kevesen mondhatják el magukról. Van egy nagyon jó kis stílusom, ami tökéletesen illik hozzám, sokan pedig ezt nem mondhatják el magukról.
      Tényleg sokat segítettél, jól esett a biztatás egy külső szemlélődőtől is :)

      Törlés
  2. Én allergiás vagyok a szemöldöktémára...nagyon érzékeny...és nekem speciel tetszik a tied...ha megtehetném én is kiszedném, és "csodálkozósra" varratnám (nem olyanra, mint a tied, én tényleg csak egy vékony vonalkát szeretnék...) jobban illene a szememhez...
    És amúgy a rosszul kiszedett és túl vastag szemöldöktől undorodom...meg a rosszul kivarrttól...nem tehetek róla...tényleg nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire...mégse szólok le senkit ilyenek miatt...Barátnőmnek egyszer tanácsoltam, hogy szép a formája, szedesse ki egyszer, nézze meg úgy...megtette, és úgy megszerette, hogy azóta szedeti (persze vastagabbra, mint pl a tied, de nagyon szép formája van...)
    A tiédnél még csak fel se merült bennem, hogy megjegyzést tegyek rá...mondjuk volt olyan smink, ahol kicsit lehetett volna erősebb, de egy smink miatt nyilván nem fogja az ember átfesteni az egészet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én detto... pontosan azért, mert régen annyit bántottak érte, pedig nem tehetek róla, hogy nincs :( Ezt sikerült örökölni. Kozmetikusom is ledöbbent, mikor lemosta a rajzolt szemöldökömet és meglátta, hogy mennyire nincs. Örülök, hogy neked legalább tetszik, én magam is elégedett vagyok vele és Viktor is nagyon szereti, úgyhogy igazából ez a lényeg :) Én is sokszor látok példát túl vastag, rosszul kiszedett, rosszul varrt szemöldökre, de a véleményemet megtartom magamnak. Majd ha kikérik, akkor elmondom, addig meg nem piszkálok vele senkit.
      Igen, néhol kissé halovány a szemöldököm bizonyos képeken, mert a vaku nagyon kivakítja, de élőben egész normális színe van. Még a kozmetikus is kísérletezik azzal, hogy melyik legyen a megfelelő erős szín számomra, most szürkés-barnás színnel ütötte át. Előzőleg inkább barnás volt, de ez a mostani jobban tetszik, csak kicsit intenzívebbre szeretném, ha majd legközelebb megyek.

      Törlés
    2. Én se szoktam kötekedni, bármennyire nem tetszik...ő dolga...barátnőmbe se kötöttem, csak javasoltam neki, hogy hátha...és igazam lett...:D

      Egyébként szerintem a fekete hajadhoz ez a szürkés-barnás jobban illik, mint a barna (bár úgy nem láttam még...viszont ez közelebbi árnyalatnak tűnik...vagyis konkrétan ez biztosan illik a hajszínedhez...)
      Mondjuk az én sötét seszínű szemöldököm se illik a fekete hajhoz, pedig az meg tényleg olyan semmilyen, elvileg mindenhez mennie kéne...igazából semmihez nem megy, de reggelente már egész gyorsan átfestem - a rutin...:D

      Törlés
    3. Igen, ez a legjobb megoldás, ha jót akarunk másnak - kedvesen javasolni, aztán az illető majd eldönti, hogy mihez kezd vele.
      Valóban jobban illik a mostani szemöldök színem a hajamhoz. Az elsőnél még kísérleteztünk, de ez a mostani sokkal jobb. Bár lehet, hogy legközelebb még sötétebbre csináltatom.
      Ne is mond, régen nekem is ezzel indult a reggelem, hogy rajzolgattam, de hatalmas könnyebbség a tetoválás :P

      Törlés
  3. Háhh... A mai embereknek semmi nem jó... Engem azért szóltak meg a suliban, mert túl vastag. Én is ugyanezt mondtam: nekem ez a stílusom, ennyi. Nem a divatért lett ilyen, egyszerűen megtetszett ez a forma, amikor a rockabilly-ről nézegettem képeket, és szerintem jól is áll. Így is vékonyabb, mint az eredeti állapotában.
    Nagyon jól teszed, hogy kiállsz a stílusod mellett. Igazi goth szépség vagy, ami sokkal szebb, mint az ilyen Cara Delevingne hasonmások.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesek sosem leszünk, és olyan sem lesz, hogy mindenkinek megfelelünk teljes egészében :) Nekem tetszik a szemöldököd, a te arckarakteredhez ez illik. De örülnék neki, ha lenne annyi sajátom, hogy szedni tudjak belőle :)
      Köszönöm a biztatást, igyekszem is mindig kiállni magamért. A bók is nagyon jól esett, igazán köszönöm :) Ezt a hölgyet nem ismertem, de az ő szemöldöke nekem már kicsit túmáccs :P

      Törlés
  4. Lehet velem van a baj, de nekem nem jutott még eszembe, hogy furcsa lenne a szemöldököd, szerintem tökéletesen illik a stílusodhoz. Az lenne a furcsa, hogy ha nem ilyen lenne. Látszik a fotóidon, hogy összhangban vagy és rátaláltál önmagadra. Az, hogy ezt valaki esetleg nem tudja elfogadni, már magánügy, téged ez egy pillanatig se zavarjon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ezt most nagyon jól esett olvasnom :) Én magam is így érzem, de remek érzés, hogy ebben most megerősítettél. Viktor szerint is tökéletesen illik hozzám ez a szemöldök, és nem is szeretnék rajta változtatni. Így érzem jól magam, és nagyon örülök, ha ez a képeimen is átjön :)

      Törlés
  5. Jól teszed, hogy nem foglalkozol ezekkel az okostojásokkal! Ami pedig a modern divatot illeti, az egész egy rakás szutyok! Neked legalább van stílusod, nem úgy, mint nekik! Gondos Krisztián.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel nem tetszhetek mindenkinek, ezért nem is csinálok olyan nagy ügyet a dologból, csak azért rosszul tud ám esni. Én a magam részéről igyekszem hű lenni önmagamhoz, még ha ez másokból nemtetszést is vált ki. Egyébként köszönöm a biztatást :)

      Törlés
  6. Ezt most muszáj leírnom: annyira, de annyira kedvellek téged! (Legalábbis azt a részed, amit így, a blogodon keresztül megismerhettem. :) )

    Én idén ősszel jutottam el oda, hogy már abszolút semmit sem azért csinálok, nem azért próbálok kinézni valahogy, hogy az tetsszen másoknak. Most már csak arra törekszem, hogy minél inkább "én" legyek, és ha ez szimpatikus valakinek, szuper és nagyon boldog vagyok, de ha nem, hát nem, már nem ráz meg.
    Jó tudni, hogy nem csak én gondolkodom így. :)

    És nem csak téged, a stílusodat is kedvelem, szemöldököstől-mindenestől. :)

    (Én amúgy pont az ellentéted vagyok szemöldökügyben, vastag és tenni sem igazán tudok ellene - a drasztikus szedés nekem problémás lenne. Kamaszként még nagyon zavart, de mostanra megszerettem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de aranyos vagy! ^^ Hirtelen annyira megdöbbentem ezen a kis vallomáson, hogy csak lestem, nem vagyok hozzászokva az ilyesmihez :) De nagyon jól esett és köszönöm ^^ Élőben detto ugyanilyen vagyok amúgy :D
      Igen, én is igyekszem azon elv szerint élni, ahogy te. Nem tudok másmilyen lenni, mint amilyen vagyok, így aztán a külső szemlélődő majd eldönti, hogy szimpatikus-e neki, amit lát, vagy sem :) Nekem az a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a bőrömben :)
      Hát én irigyellek a szemöldöködért, bárcsak az lenne a problémám, hogy túl sok és meg kéne igazítani. Viktornak is dús szemöldöke van, néha szoktunk vele poénkodni, hogy fejeljen már le, hátha rám ragad valamennyi az övéből :D
      Még egyszer nagyon köszönöm ezt a szívet melengető kommentet, végtelenül jól esett :)

      Törlés
  7. annyira hihetetlen, és valahol vicces is, hogy valakinek arra van kedve/ideje/érdeklődése, hogy mások szemöldökével foglalkozzon :D mindenki tegyen a szemöldökével, a külsejével, amit szeretne, a legfontosabb, ahogy írtad, hogy az ember magának és a párjának tetsszen :) és persze, hogy önmaga legyen :) szeretem a különleges stílusú embereket :) azt hiszem, ez után a poszt után bizton állíthatom, hogy a szemöldök is az önkifejezés egy eszköze, valamint hogy mindenki a maga szemöldökének kovácsa :D na jó, az utóbbi nem teljesen igaz, de nem hagyhattam ki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véleményt nyilvánítani végül is lehet, csak nem mindegy hogyan :) Meg amikor sminkes bejegyzést teszek föl, akkor arra várnék megjegyzéseket (akár negatív, akár pozitív), és olyankor azért meglepődöm a szemöldökös hozzászólásokon, pláne mivel nem tudok rajta változtatni, rám van varrva :)
      Egyébként meg igazad van, a szemöldök ezek szerint egy igen nagy súlyú dolog, bár az én esetemben erről nem igazán lehet beszélni :D

      Törlés
  8. Sosem értettem miért foglalkoznak az emberek a saját dolguk helyett a máséval... engem a fehér bőröm miatt cikiztek egy időben, később a gömbölyű pocakomra tettek megjegyzéseket... ilyenkor azt gondoltam, nekik joguk van véleményt alkotni, nekem pedig jogom van figyelmen kívül hagyni azt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezt próbálom tenni, csak hát azért rosszul tud esni néha. Persze ettől még nem változom meg, ahhoz túlságosan jó így nekem, de a tüske ott marad bennem, és ez nem olyan jó. De szerencsére mindig van pár kedves ember a környezetemben (és most már itt is), akik felvidítanak, úgyhogy már nem is érzem olyan rosszul magam :)

      Törlés
  9. Azért szerintem ennek az éremnek is két oldala van. Az egyik, amit le is írtál, hogy a te blogod, a te külsőd, és senkinek nincs joga a véleményével a lelkedbe gázolni. Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Viszont azzal, hogy blogot írsz, valamilyen szinten közszereplővé válsz, vagy legalábbis közzé teszed magad, a stílusod, a gondolkodásod, ami másokat véleményalkotásra késztet. Úgy vélem, másoknak pedig joguk van a véleményalkotásra, és ez a blog, ahogy eddig észrevettem, szuperkorrektül ad lehetőséget arra, hogy ezek a vélemények normális hangnemben ki is legyenek fejtve. Ezért is szeretem olvasni, mert nem azt várja el, hogy az olvasók csak istenítsék az írót, hanem hogy együtt gondolkozzanak vele. Ezért is lepett meg - bár nem tudom, miért lepődök meg mindig - hogy vannak, akik építő kritika néven más lelkébe taposnak. Szerintem lehet ezt normálisan is.
    Végülis csak azt akartam mondani, és itt volt ez a bejegyzés a blogodon, ami alkalmat adott rá, hogy szeretem, hogy helyén kezeled a kommenteket, és hogy normális hangnemben, nem megsértődve reagálsz egy-egy "negatívabb" hozzászólásra is:). És ne aggódj, mindenkinek van érzékenyebb pontja, amit néha -legalábbis én - talán kicsit túl is reagál, nekem a súlyom az:).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen igazad van, véleménye mindenkinek lehet, amit el is mondhat. Én eddig is igyekeztem a kevésbé elismerő kommenteket is helyén kezelni, de mivel ez a téma nagyon érzékenyen érint és már sokadik alkalommal merült fel, gondoltam írok róla pár sort, hátha így könnyebb lesz megérteni, hogy miért nézek ki úgy, ahogy. Nem csak pozitív kritikákat várok a blogomra, mert nem ego-tunningra van szükségem. Viszont ha valakinek nem tetszik az, amit nálam lát/olvas, azt meg lehet kulturált módon is mondani. Én a negatív kritikát is el tudom fogadni, de nem mindegy hogyan írják. Számtalanszor előfordult már velem is, hogy egy-egy blogger munkája épp nem nyerte el a tetszésemet, de ezt igyekeztem tapintatosan közölni vele, hogy ne bántsam meg. Ez apró dolog, de sokat számít. Igazából erre is szerettem volna kitérni a bejegyzésemben, aztán végül kimaradt belőle, de köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. Tehát véleményezni természetesen továbbra is szabadon lehet, de azt is lehet diplomatikus módon, bántó szavak és fogalmazás nélkül tenni. Feltételezem, te is erre gondoltál :)
      Azzal meg semmit nem érek el, ha felhúzom az orrom és elküldök mindenkit melegebb éghajlatra. Nem így lettem nevelve, én minden körülmények között igyekszem megőrizni a tartásom. Nem mondom, hogy nem esett rosszul ez az egész, de megpróbáltam a lehető legdiplomatikusabban kezelni. Remélem sikerült :)

      Törlés
    2. Igen, erre, és mint írtam is, pont ezt szeretem a blogodban:)

      Törlés
    3. Ennek igazán örülök :)

      Törlés
  10. Megmondom őszintén, az utolsó dolog, ami feltűnt a szemöldököd. Annyira része az arcodnak, hogy eszembe nem jutott volna, hogy most vékony vagy sem, szerintem jól áll. Látnád az enyémet. Mintha két tasmán ördög lakna az arcomon. :D
    Pont jól leírtad. Az a lényeg, hogy te jól érezd magad, tetsszen az, amit a tükörben látsz, és Viktornak is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nagyon jól esett olvasni, örülök, hogy számodra fel sem tűnt a dolog - ezek szerint a te szemedben így voltam egész, így volt meg az összhang, és én is így érzem magam mindig :) Én egyébként még mindig azt mondom, hogy inkább több legyen az embernek, mint kevesebb, mert elvenni belőle még mindig könnyebb, mint hozzá toldani :P
      Nos, én így érzem jól magam és Viktor is így szeret, úgyhogy maradok ilyen :) Nem mintha akármennyi komment rá tudott volna venni a változásra :P

      Törlés
  11. Először nekem sem tetszett annyira a szemöldököd, de aztán amikor írtad hogy neked így tetszik és ez a stílusod, akkor "megbékéltem" vele.
    Szerintem nagyon szép csaj vagy és az meg különösen tetszik, hogy nem egy tucat-cicababa vagy épp unalmas és hétköznapi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem a régebbi kommentedre - először az is eléggé rosszul esett, mert én szépnek láttam a szemöldököm, de aztán túltettem magam rajta. Örülök, hogy végül te is el tudtad fogadni :)
      Igyekszem önmagam lenni, egyéniség, ami ezek szerint nagyjából sikerül is. Köszönöm szépen a kedves elismeréseket, jól esik, hogy végül tőled is ilyesmiket kaphatok :)

      Törlés
  12. Úgy gondolom, a vékony szemöldök igazán kifinomult, nőies! Persze ízlés dolga, mindazonáltal a vastag szemöldök inkább férfias jelleget kölcsönöz viselőjének, mint nőieset! Az a nő, aki veszi a fáradtságot, hogy karban tartsa szemöldökét, meglehet többet ad magára, mint az, aki simán úgy hagyja. Éppen ezért a vékony szemöldök nálam az igényesség ismérve is! Üdv! Gondos Krisztián.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha neked tetszik :) Vastag szemöldök között is biztos van szép, ez arckaraktertől függ, de én a magaméhoz csakis ilyen vékonyat tudok elképzelni. Ezzel érzem jól magam. Szerintem ez is olyan dolog, mint a stílus - teljesen egyénre szabott, hogy kinek mi áll jól, mi illik hozzá és miben érzi jól magát, mit érez magáénak. Nekem így pont jó, ahogy van :)

      Törlés
  13. Azt hiszem a többiek előttem már mindent leírta, legalábbis a többségével egyetértek :)
    Nézd ha nem lenne vékony a szemöldököd akkor másba kötnének bele :D Mindegy :)
    Igazából főleg élőben máshogy hat mint képeken szóval szerintem is jól áll :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, meglehet igazad van, elvégre tökéletes ember nincs a világon, és bennem aztán még jó sok minden van, amibe bele lehet kötni, nincs egyszerű természetem :P Most a szemöldököm volt a soros, ami csak azért volt kellemetlen, mert rossz emlékeim kötődnek hozzá, de most már nem érzem tőle rosszul magam, hála nektek :)
      Igen, élőben máshogy hat. Képeken nagyon kivilágosodik a vakutól, és valahogy a fotózási szögeket sem sikerül eltalálnom :D De a lényeg az, hogy élőben esztétikus legyen, és ott még mindenkinek tetszett :)

      Törlés
  14. Valahol egyetértek egy fentebbi hozzászólással... blogot írunk, kíváncsiak vagyunk mások véleményére, és ez magával vonzza azt, hogy mások véleményt alkotnak rólunk is. Amit meg is mondanak, ilyen vagy olyan formában... az persze szomorú, hogy ezt sokan anélkül teszik, hogy bárki kérdezné őket. Nem nagyon szoktam kommenteket olvasni, nem találkoztam ezekkel a kritikákkal, de mivel ez a fajta szemöldök most nem számít átlagosnak, divatosnak, ezért nem lep meg. Megértem, hogy zavart, és jól tetted, hogy kiírtad magadból :) így most tiszta lehet mindenkinek.
    Szerintem nagyon szép vagy így, illik hozzád, Te így vagy Te, és csak ez számít, nem az, hogy pl. én hordanék-e ilyen szemöldököt vagy sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is igazat adok, mert teljesen jogos, hogy az ilyen blogokon véleményt lehessen nyilvánítani, ami nem feltétlenül csak pozitív lehet. De mint ahogy írtam is, lehet ezt diplomatikusabban is közölni a másikkal. Én erre mindig nagyon odafigyelek, mert belegondolok abba, hogy nekem hogy esne egy durvább kommentet olvasni, és ezt az érzést másnak sem kívánom. Tehát nem az a lényeg, hogy nekem csak szépet és jót lehet írni, hanem hogy ha valami nem tetszik, akkor azt lehetőleg finoman fogalmazva tegyük meg, hogy ne tapossunk bele a másik lelki világába. Ha pedig nagyon bántja valaki szemét, amit itt lát, akkor nem kötelező engem olvasni :)

      Törlés
  15. Na most, az az igazság, hogy élőben tökéletesen illik Hozzád a szemöldököd, ahogy hozzám is az enyém, csak képeken teljesen máshogy hat, ahogyan az én esetemben is. Én is rengeteg beszóláson vagyok túl ebben a témában, de mivel az enyém nagyon megrajzolva teljesen életidegen rajtam, hétköznapokon majdnem telejsen natúran hagyom, és csak akkor emelem ki nagyon, ha az a lényeg, hogy képen jól mutasson, mert élőben amúgy nem érzem a magaménak... Mondjuk én az alapozóval is így vagyok, számomra az a fontos, hogy élő arcom legyen, ne pedig egy maszk utólag megrajzolt vonásokkal.

    Egy szó, mint száz: a Te szemöldököd tökéletes, Hozzád és a választott stílushoz is illik, és punktum. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt én is észrevettem, hogy képeken teljesen máshogy mutat az egész. Ez ellen még nem találtam jó megoldást, de ha esetleg rájössz, akkor légyszi szóljál :D
      Nekem tetszik a szemöldököd, bár őszintén szólva annyira belepasszol az arcod karakterébe, hogy annyira külön nem is néztem meg. Tehát annyira illik hozzád, hogy nem tűnik fel, hogy külön kéne néznem, mert az összkép tökéletes :) Alapozót meg csak komolyabb alkalmakkor használok, mert én sem szeretem a maszk-szerű hatását. Hétköznapra maximum BB krémet használok, vagy semmit, de nincs is rá nagy szükségem szerencsére.
      A kedves elismeréseket pedig nagyon köszönöm, szép lassan tényleg helyre lesz rakva a lelki világom :)

      Törlés
  16. Na most nem tudom ki volt ez a vadállat aki ilyet mert mondani! Ott kezdődik,hogy igenis jó a szemöldököd! Én pl. sose néztem rád ferde szemmel,sosem gondoltam azt hogy bármi is nem stimmelne az arcodon. Ergo jó az a szemöldök. Mért kéne neked is olyannak lenned amilyennek elvárják? Felesleges. Igenis állj ki magadért,mert ebben nagyon is igazad van! Szép vagy így és a többi barom befoghatja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi drága, nyugavér és csigalom, nehogy torokra menj itt nekem :D Azért vadállatról szó sincs, szimplán valaki egy kicsit erősebben fogalmazta meg a nem épp elismerő véleményét a szemöldökömről, de meglehet én reagáltam túl, mert érzékeny vagyok erre a témára. Végül is mindegy, már nem bánt a dolog, de jól esett leírni az ezzel kapcsolatos gondolataimat :) De nagyon köszönöm, hogy te is mellettem állsz és támogatsz, meg hogy jó vagyok így neked :P Szeretek különc lenni, de hát mi már csak ilyenek vagyunk :P

      Törlés
    2. Én állok leginkább melletted te is tudhatod ;) Alap hogy vérre megyek na :D

      Törlés
  17. Az előttem szólok már mindent elmondtak! Ne foglalkozz mások véleményével, és szerintem is nagyon jól áll neked a szemöldököd :)
    Mondjuk én ezzel úgy vagyok, hogyha valaki nem tud jót mondani, vagy építő jellegű "rosszat" akkor inkább ne is mondjon semmit. Arról meg ő tehet, ha nem tudja az adott korszak vagy stílus ismertetőjegyeit ... Te választottad, jól érzed magad így, akkor csak így tovább, ne is hagyd magad!! Mint már írtam, tényleg nagyon jól áll neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, igazán jól esik ez a sok bátorítás és kedvesség :) Hm, végül is a te meglátásodban is van valami, de sajnos nem mindenki gondolkodik így. Én igyekszem aszerint cselekedni, amit te is említettél.

      Törlés
  18. A lényeg az, hogy neked tetsszen, ne pedig másnak ;) ! Nekem is baromira bejönnek a vékony szemöldökök, a vastagtól kifejezetten irtózom, főleg azért mert nekem is az van X) (eredeti szemöldököm úgy néz ki, mintha két drótszőrű tacskót viselnék a szemem felett...), de mostanában tény, hogy "divatossá" vált a vastagabb szemöldök... Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek legyen olyan a szemöldöke, amilyet ő szeretne, nem igaz :) ?
    Akinek nem tetszik, arra tojni kell ;) ! Az ilyen beszólogatásoknak egyébként sem értem, hogy mi az értelme, én lehetek a buta, hogy szerintem egyrészt tök feleslegesek, másrészt senkinek semmi köze a másik dolgához, főleg nem ahhoz hogy milyen szemöldököt szedjünk ki magunknak...
    A vékony szemöldöködért pedig irigyellek T_T, nekem is baromi tetszik hogy ilyen ^^!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, és jól estek a szavaid :) Igen, mindenkinek olyannak kell lennie, amilyen szeretne lenni, és ez nem csak szemöldök-témára értendő, hanem mindenre :)
      Az elismerést és a dicséretet is nagyon köszönöm :)

      Törlés
  19. Nem szabad meg tagadnod önmagad mások miatt, nem az a lényeg hogy ki és mit gondol rólad,hanem egyedül is csak az fontos,hogy TE mit gondolsz önmagadról! Ez vagy te,ne mások akarják jobban tudni,hogy ki és mi vagy. Velem is gyakran előfordult,hogy mindig meg mondták,hogy hogy öltözködjek,hogy viselkedjek,de egyszerűen nem érdekel. Ez vagyok én is,ha nem tetszik nekik,ne nézzenek rám. Akik szeretnek így is úgy is szeretni fognak... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van, és nem is foglalkozok a rosszindulatú megjegyzésekkel, de ez a bejegyzés kikívánkozott belőlem :) Sosem változnék meg senki kedvéért, szóval ez eszembe sem jutott, csak jól esett elmesélni a nézeteimet ezzel a témával kapcsolatban. De köszönöm a tanácsaidat és a kedves kommentet :)

      Törlés
  20. Nagyon helyes, hogy úgy hordod a szemöldököd, ahogyan neked tetszik; ne is törődj mással :)
    Én a másik véglet vagyok, szinte lehetetlen megregulázni a szemöldökömet, naponta találok új szálakat, ráadásul a jobb oldali elején a szálak felfele állnak, nem fekszenek el oldalra... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekszem is mindig így cselekedni :)
      Hát akkor neked sem lehet egyszerű dolgod, bár én még mindig inkább irigylem azokat, akiknek van miből elvennie, mint akinek nincs semmi, amihez hozzányúljon :P

      Törlés
    2. Ez olyasmi dolog lehet, mint a göndör/hullámos vs. egyenes haj :) (bár én már megbékéltem az enyémmel)

      Törlés
    3. A szemöldök témánál én nagyobb harcokat szoktam hallani, de végül is igen, az is hasonló :)

      Törlés
  21. Szerintem amúgy ez illik az arcodhoz, magas homlok ide vagy oda... Az enyém is magas, mondjuk én takargatom is rendesen a frufrummal, de pl hiába nem illik az ovális arcomhoz és az alacsonyságomhoz a hosszú haj, nem tudom elképzelni máshogy... Vannak olyan dolgok, amik hiába "úgy illendőek" ha az adott emberhez nem illik, vagy ha illene is, de nem szeretné magán, máris nem lenne jó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is így gondolom :) volt idő, mikor kipróbáltam vastagabbra rajzolva, de borzalmasan állt. A frufru sem állt jól, mivel nincs hozzá elég hajam, így nem tudná eltakarni a homlokom, szóval én már csak ilyen maradok :)

      Törlés