2014. január 9., csütörtök

Terméktesztek

Az utóbbi időben kipróbáltam néhány új testápolási terméket, amikről gondoltam leírom a tapasztalataimat. Ez főleg azért érdekes tőlem, mert eddig nem használtam túl sok testápolási terméket, csak ittam a napi 4 liter vizemet, sima vízzel mostam az arcomat és mindenféle kényeztetés nélkül tusoltam, most viszont úgy voltam vele, hogy van egy csomó cuccom, amiket ajándékba kaptam még innen-onnan, miért ne próbálnám ki őket? Nagy bajom úgy sem lesz, ha meg a bőröm nem bírja, akkor leállok mindennel és kész. Mivel érzékeny bőrű vagyok azért volt rizikó faktor rendesen, de összességében jó élményekkel gazdagodtam. Ha nem haragszotok én nem jövök olyan képekkel, hogy "elfogyott", mert nem volt kedvem gyűjtögetni az üres flakonokat. Netről szedtem le pár képet azokról a cuccokról, amiket használtam/használok, és ezekről írnék pár sort.

Hajravalók:

Avon Planet Spa afrikai shea vajas regeneráló hajpakolás



Ezelőtt soha nem használtam hajpakolásokat, sőt, az ilyen hajpuhító cuccokat messziről elkerültem, mert az volt a tapasztalatom velük, hogy még jobban zsírosítják a hajamat. Ezt a terméket anno ajándékba kaptam, de annyira beleszerettem, hogy azóta többször is újra vásároltam. Az illata csodás krémes-vajas-lágy, kicsit karamellás, legszívesebben belenyalnék :P Emellett az állaga is tökéletes, pont annyira sűrű, hogy ne csöpögjön mindenfelé, de könnyedén eloszlatható a hajon. A hajamat puhává, selymessé tette, szinte kifolytak az ujjaim között, és ez a finom nugátos illat is nagyon sokáig megmaradt. Plusz pont, hogy kicsit sem zsírosította jobban a hajamat. Nagyon szeretném újra vásárolni, de a legutolsó Avon katalógusban már nem láttam ezt a terméket. Ti tudtok erről valamit? Kivonták a forgalomból és nem is lesz többé, vagy esetleg reménykedhetek? 


Schauma Selymes Fésülés hajápoló spray



Erről a termékről írtam már, hogy mennyire szeretem, de a hatása sosem került górcső alá. Nos, most pótolom eme hiányosságom. Nem szeretek balzsamot használni, mert azt sem szereti a hajam, nagyon hamar zsírosodik tőle. Viszont ha csak simán megmosom samponnal, akkor iszonyatosan összegubancolódik, és nincs az az isten, ami szétszedné. Mivel hajpakolást nem használhatok minden nap, ki kellett találnom rá egy alternatívát, és akkor találkoztam ezzel egy drogériában. Fogalmam sem volt róla, hogy miként fog beválni, nem olvastam róla véleményeket, semmit sem tudtam róla, de gondoltam próba cseresznye, megveszem. Nem bántam meg! Hajmosás után törülköző száraz hajra fújva csodásan szétválasztja a gubancaimat, nagyon könnyen ki tudom vele bontani a hajam, és nem kell kiöblíteni. Az illatát pedig imádom, annyira kellemes!


Testápolási termékek:


Balea brazil mangós tusfürdő



Ez volt az első ismerkedésem a Balea termékekkel, ugyanis eddig kimaradtak az életemből. Világ életemben Dove tusfürdőket használtam, vagy Avonosokat, de ki akartam már próbálni ezt a márkát, mert annyian mondták, hogy milyen jó és még olcsó is. Hát én sem csalódtam benne, nagyon jó illattal indítottam. Imádom az egzotikus illatokat, ez a mangós valami isteni volt, szuperül tette a dolgát, ÉS nem lett tőle semmi baja a bőrömnek, pedig az enyém aztán finnyás! Aggódtam is kissé, hogy mi lesz, ha tönkrevágja a bőröm és kiütéseim lesznek, de szerencsére ez nem történt meg, úgyhogy ha elhasználom az idők során felhalmozódott tusfürdő készletemet, tuti, hogy újra Baleát fogok majd venni.


Balea Summer Glow testápoló



Ezt a terméket még nyáron vettem, de mostanában kezdtem el aktívabban haszálni. Érdekes tapasztalataim vannak vele. Az illata engem az avonos hajpakolásra emlékeztet, olyan kakaóvajas-krémes, az apró arany csillámok benne pedig csak még nagyobbat dobnak rajta. Igazából nyáron nem szeretek testápolózni, mert úgy érzem, hogy ragadok tőle, viszont ahogy jön a hideg idő nagy szükségem lesz rá, mert kiszárad a bőröm, nem kicsit. A hűvös időjárás hozta magával azt, hogy aktívabban kezdtem el használni ezt a terméket, és habár az illata tényleg mesés és a hidratálása is megfelelő, de azt hiszem a bőröm hosszú távon nem tolerálja. Az utóbbi 1-2 hétben figyeltem meg, hogy főleg a végtagjaimon kijöttek a tipikus csalánkiütésre emlékeztető pöttyök, és mindig azután kezdtem el viszketni, ahogy ezt a testápolót használni kezdtem. Nem lehetek benne biztos, de nekem az a gyanúm, hogy a finnyás bőröm ezt a terméket nem kedvelte annyira. Nem azért, mert a benne lévő illatanyag zavarná, hanem - véleményem szerint - a benne lévő kis csillámok irritálhatják a bőrömet. Habár nagyon jól felszívódik és tényleg puhává varázsolja a bőrömet, egyre inkább úgy érzem, hogy ő lehet a ludas a kezem mostani állapotáért. Főleg a végtagjaimat kenem át testápolóval, mert ott a legszárazabb, és pont ott jönnek ki rajtam a kiütések, ráadásul mindig testápolózás után. Kenegetés után pont azt kéne éreznem, hogy nyugtatja a bőrömet a testápoló, de ennél csak a bizsergető viszketést érzem. Fájó szívvel, de ki kell dobnom a maradék testápolót, mert számomra nem vált be, hiába a finom illat és a megfelelő hidratálás. Ezek után jön majd az Elenitől kapott olivás testápoló, aminek nagyon kellemes, szolid illata van és teljesen klasszikus vonalon mozog, már várom, hogy kipróbáljam. Viszont akinek nincs ilyen vacak, érzékeny bőre, mint nekem, és szereti a kakaóvajas illatokat, az vegye meg bátran ezt a Balea terméket, mert mindentől függetlenül teljesen jó kis testápoló.

Avon Planet Spa Himalájai Gojibogyó Arcpakolás 




Ezt a terméket a tavalyi versenyen nyertem, benne volt az ajándék csomagjaimban. Magamtól biztosan nem rendeltem volna meg, mert nem szoktam arcpakolásokat használni, de ha már meg volt, gondoltam kipróbálom. Az utóbbi hetekben heti rendszerességgel használtam, és rá kellett jönnöm, hogy egy totálisan felesleges termékről van szó. Az illata a legnagyobb jóindulattal is érdekes, nekem kicsit savanykás, szóval nem éppen kellemes. Ha jobban belegondolok, akkor erősen emlékeztet a Bean Boozled nevű Jelly Belly cukorka hányás ízű darabjára, amit nem tudtunk lenyelni, kiköptük, és még úgy is éreztük a szagát. Na, ez is pont olyan. Az állaga tetszik, mert zselés és könnyen kenhető, de lemosás után semmi változást nem észleltem a bőrömön, max. annyit, hogy tisztább és picit puhább lett, de ezt egy arckrém is tudja. Igazából mint arcpakolás az én szememben megbukott, és nem is csinált kedvet ahhoz, hogy más pakolásokat kipróbáljak. Mondjuk annyira nincs is rá szükségem, de ha már meg van, akkor arcmosáshoz elhasználom.


Balea Bőrradíros Tusfürdő Tejes-Citromos 




Testradír vételére azért szántam rá magam (mert eddig ilyet se használtam ugye), mert testápolózás közben éreztem és láttam, hogy hámlik a bőröm, és nagyon zavart, hogy a tusolás nem hozta le elég rendesen az elhalt bőrréteget. Ekkor betévedtem a dm-be, megkérdeztem az eladót bőrradír ügyében, és ő ezt ajánlotta. Mikor előszö beleszagoltam nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e az illata, vagy sem. Éreztem a citromot és a tejszínességet, amit sütikben kedvelek, na de a bőrömre kenve? Hát, végül adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg :) Hetente használom ezt a testradírt, ami dugig van radírozó szemcsékkel, de kellemes nagyságúak, nem durvák, pont kellemesek. Az illata fürdés közben pedig kifejezetten kellemessé válik, tubusban valahogy nagyon tömény, de a bőrömön már nagyon szeretem :) Kinyomni ugyan nem egyszerű, meg kell érte küzdeni, de megéri, mert a dolgát remekül teszi, finom az illata és elérhető áron kínálják a dm-ben. Igaz, ha ezt elhasználom, akkor az almás-fahéjas fog következni, de bízom benne, hogy csak úgy, mint ez a citromos-tejes, az is ugyanolyan szuperül fog teljesíteni :)


Oriflame Let it Snow Tusolókrém




Ezt a terméket ajándékba kaptam, és fogalmam sem volt mit várjak tőle, ugyanis Oriflame-es tusfürdőkkel még nem volt dolgom. Mikor elfogyott a mangós Balea nagyon gondolkodtam, hogy melyik felgyülemlett tusfürdőmet válasszam, de mivel kíváncsi voltam erre a számomra ismeretlen márkára tusfürdők terén, őt vettem ki a fiókból. Nemrég óta használom, de azt hiszem megkedveltük egymást :) Az illata nagyon érdekes, nem mondanám kellemesnek, mivel kicsit karcos, olyan, mint a hideg téli levegő. Használat közben ez már nem érződik számomra, ott már eltűnik a karcosság és csak egy üde, friss illat marad, ami igazából nem valami különleges, kicsit a régi tusfürdőkre emlékeztet, de engem nem zavart. Aki viszont kényes a jó illatokra, az ne ezt válassza, mert habár nem tolakodó az illata, mégis érezni ezt az érdekes, fanyar aromát. A habzása viszont kitűnő, nagyon kevés kell belőle és mégis irdatlan sok habot csinál, nagyon jól tisztít és nem irritálja a bőrömet. Örömmel fogom elhasználni.



Avon Solutions Cellu Break Narancsbőr Elleni Kettős Hatású Testápoló




Nem túl meglepő módon ezt a terméket is ajándékba kaptam, mégpedig édesanyámtól. Régen huzamosabb ideig használtam avonos narancsbőr elleni krémeket, és azokkal nem volt túl jó tapasztalatom, lévén semmilyen hatást nem éreztem a bőrömön, de mivel azóta változhatott a formula és amúgy is ajándék volt, gondoltam kipróbálom. A kényesebb területekre kenem fel, azaz combra, popsira, hasra, csípőre, és habár még csak 2 hete használom napi szinten, döbbenetes módon kezdem látni a bőrömön, hogy feszesedik és kisimul. Na nem nagy változásra kell itt gondolni, ezt inkább csak én érzem, aki nap mint nap látom magam és tapinthatom a bőröm, de eddig egészen meggyőző a hatása. Az illata viszont valami borzalom, kifejezetten büdös, én nem is tudom mihez hasonlítsam. Savanyú és romlott szagot áraszt, de ott egye meg a fene, ha működik. Használat előtt veszek egy jó nagy levegőt és gyorsan végig szántom magam a krémmel, aztán testápolózok, hogy elnyomjam ezt a bizarr aromát :D Szóval illatokra kényesek kerüljék messziről, de ha a termék hatása meggyőzőbb, akkor mindenképpen ajánlom, mert a szagot el lehet viselni, az eredmény meg nagyon pozitív.


Helia-D Classic Hidratáló Krém érzékeny bőrre




Mivel a T-vonalam borzasztóan vízhiányos, szinte pikkelyekben hámlik róla a bőr, szükségem volt egy normális arckrémre. Ezt már nem halogathattam, muszáj volt keresnem egy megfelelően hidratáló arckrémet, ami rendbe teszi az ábrázatomat, mert ilyen hámló homlokkal nem lehet kimenni az emberek közé. Szerencsére ez a krém maximálisan teljesítette az elvárásaimat - tökéletesen hidratál, hamar felszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön, kevés is elég belőle és az illata is kellemes - kissé virágos-parfümös, ez sokak számára zavaró lehet, de én szeretem. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a termékkel, és ha nem kaptam volna ajándékba egy arckrémet, akkor újra vásároltam volna ezt, mert a mostanim már nagyon fogyóban van. Ám mivel spórolok, nem fogok egy meglévő mellé másikat venni - kipróbálom azt is, és ha beválik marad, ha nem, akkor kuka és újra jöhet a Helia-D. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, szerintem a többi bőrtípusra való arckrémjük is biztos remek, de aki érzékeny bőrrel rendelkezik, annak ez tökéletes választás lehet.


Foot Works sarokpuhító krém




Ezt a terméket rendszeresen újra vásárolom, ha Avon katalógus kerül a kezembe. Mivel évekig acélbetétes bakancsot hordtam (és néha még ma is rávetemedek), ezért a lábam már közel sem olyan puhácska, mint kellene lennie. Az én érzékeny lábamat (mert nekem mindenem érzékeny, fene enné meg... :D) nagyon tönkretette, de ez a krém sokat segít abban, hogy szép fokozatosan rendbe hozzam a tappancsaimat. Minden fürdéskor bekenem vele a sarkam és a lábujjaim tövénél lévő párnácskát, ez aztán szépen felpuhítja, és a lábápolási rutinomnál sokkal egyszerűbben tudok tevékenykedni, mint amúgy. Úgymond előkezeli a lábamat, kellemes az illata is és hiába változott az évek során a csomagolása, a termék ugyanolyan jó, mint régen.


Avon glicerines kézkrém




Mint látható elég sok Avonos termékem van, mondjuk a legtöbb régebbről maradt rám, meg ajándékba kapom, de kicsit sem bánom, mert szeretem a dolgaikat. Ez a kézkrém például fenomenális számomra, a lehető legjobb, még a híres Nivea sem veheti fel vele a versenyt. Egyszerűen imádom! Kellemes az illata, tökéletesen hidratál, kevés is elég belőle, gyorsan felszívódik, mi kell még? :) Teljesen mindegy milyen csomagolásban érkezik hozzám, a lényeg az, hogy ilyen kézkrém mindig legyen a közelemben, mert számomra ez vált be a legjobban. 

20 megjegyzés:

  1. Tanácsadónőként én már a következő katalógust is látom, de ebben sincs benne az általad keresett hajpakolás, sőt, az egész shea vajas család hiányzik :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de kár :( Pedig imádtam ezt a hajpakolást, de azt hiszem sejtettem, hogy kivonják a forgalomból. Ezért is vettem fructise pakolást, ha ez a mostani elfogyna, mert azért megszoktam, hogy használok ilyet, de a shea vajasat nem hiszem, hogy űberelni tudná. Az annyira jó volt!

      Törlés
    2. Találtam egy "Blissfully Nourishing" nevű hajpakolást (2014/2. katalógus, 178. oldal, 1199 Ft), ez is shea vajas. Lehet, hogy csak új csomagolást és nevet kapott? :)

      Törlés
  2. No, akkor ma megyek a DM-be az almás-fahéjas radírért. Remélem, lesz még belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelentem, már voltam is a DM-ben, és nincs almás-fahéjas radír :-(

      Törlés
    2. Ne add fel a keresést, biztosan fogsz találni! Én is véletlenül szúrtam ki még régebben a dm-ben, de megérte, mert isteni az illata, és ha a hatása is olyan, mint a tejes-citromosé, akkor imádni fogja mindenki.

      Törlés
  3. A radír nekem is szimpi lett, én is megnézem van e, mármint az amit Katy is írt.
    Az Avon Care krémet is én is szerettem, viszont a gógyimogyis (goji bogyó) arcpakolás nekem se hozott semmit extrát az életembe, az illata finom volt, és ennyi..nem is vettem újra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem neked sikerül beszerezned azt a radírt, mert tényleg mennyei illata van :)
      Nekem a gojis arcpakolás illata sem jött be különösebben, olyan érdekes, kissé erjesztett valamire emlékeztető illata van.

      Törlés
  4. Az arctisztítóról és arckrémről tilos lemondani! :) Nem kell igazából csodákat várni egy arclemosótól, de muszáj hogy eltávolítsd annak segítségével napi szinten a pórusokban csücsülő szennyeződéseket szóval csak így tovább a használatával, én Veled meg az arclemosókkal vagyok! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek új dolgok az életemben, mivel eddig a sok víz gyönyörűen megoldotta a bőröm hidratáltságát, és a váltott hideg-meleg vizes arcmosás is remekül tette a dolgát. Viszont egészen megkedveltem az arclemosók használatát, úgyhogy lehet rászokok, ártani nem fog. A krémekre meg rákényszerültem, mert nagyon hámlott a homlokom, de nem is bánom, sokkal jobban érzem úgy magam, ha puhává teszi a bőrömet a krém :)

      Törlés
  5. Én szeretem az Avonos dolgokat, bár van ami nem vált be. Ezt a gojibogyós arcpakolást már nézegette, de ezek szerint nem nagyon válik be :) A kézkrémmel pedig egyet értek, imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok az avonos dolgokkal - sokat szeretek belőle, de némelyik termékcsaládjuk nem annyira jó. Viszont a kézkrém tényleg szuper ^^ Meg az intim lemosójukat is szeretem, illetve a tusfürdőiket is, de olcsóbban is lehet kapni finom illatúakat drogériákban. A sminktermékeik nekem eddig mindig beváltak, úgyhogy azokat különösen szeretem.

      Törlés
  6. Az arcpakolásokat nagyon szeretem az AVONtól, a balea termékeket szintén, és én az oriflame-t sajnos nem nagyon bírom...minősíthetetlen volt eddig az összes terméke, amivel összefutottam...Szóval kicsit félek ettől a tusfürdőtől, mert én is kaptam egy ilyet ajándékba...De kicsit megnyugtattál azért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez a tusi egész tűrhető, ha az illatával megbarátkozol, bár lehet csak én vagyok finnyás. Nekem nincs sok oriflame cuccom, egy kezemen meg tudnám számolni, de a legutóbbi palladium körömlakk és rúzs csodás, úgyhogy azokat megérte megrendelnem.

      Törlés
    2. Nekem volt két spirálom...az egyik beszáradt két hét után, a másik meg annyi festéket vett fel, ragadt, rossz volt a keféje, és borzasztó nehéz volt...
      A körömerősítőjüket is próbáltam, azzal se voltam megelégedve kb semmit nem ért...Az átlátszó fedőlakkjuk mondjuk tényleg nem volt rossz...
      Rúzsom van egy karamell meg valami kis minta - hasonló árnyalat, mindkettő szárít, és még a színük se illik hozzám...Viszont jó színben se szeretném ezt a hatást...

      Szóval neked valszeg pont szerencséd volt a rúzzsal...én ajándékba kaptam őket, de nem csodálom, hogy lepasszolták xD

      Törlés
    3. Hú, hát ezek tényleg nem túl jó tapasztalatok :S Mondjuk a rúzs és a körömlakk mostani kiadás, szóval lehet, hogy már újítottak a formulájokon, mert rájöttek, hogy szar :D Azért sajnálom, hogy ennyire nem jöttek be, de mondjuk ha választani kéne, akkor én is az avonra voksolok :)

      Törlés
  7. Ha katalógusban esetleg nem találsz valamit, az Astoria metrómegállónál van egy Avon szaküzlet, lehet hogy ott megtalálható néhány termék. Én legalábbis találtam már olyan terméket, amit tanácsadó nem tudott volna megrendelni :)

    VálaszTörlés
  8. Nem,elvileg nem vonták ki a forgalomból azt a hajpakolást. Én a mostaniban is láttam- bár nem tuom hogy te kitől rendelsz és ő éppenséggel hogy adja le. De húgomnak már a valentin napi katalógus van meg ,és abban benne van. A probléma ezzel csak az hogy minden SPA termék nagyon drága =( Viszont minőségi. Nekem nagyon bejött (:
    A narancsbőr ellenit én is kipróbáltam,mert egyszer volt akció,és kettőt pluszba kaptam az egy mellé,így lett 3 ilyen tubussal. Nekem úgy tetszett,mert kellemesen csípte a bőrt. Bírom az ilyen készítményeket- de a szaga tényleg gáz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt 1-2 katalógus, amiben nem találtam, de a mostaniakban már megint felfedeztem, úgyhogy nagy az örömöm :P Kapásból kettőt is rendeltem belőle. Egyébként ha összehasonlítjuk a drogériás hajpakolásokkal, akkor nem drágább, nagyjából hasonló árkategória, de ha drágább is lenne nekem akkor is megérné megvenni, mert imádom ^^
      A narancsbőr elleninek inkább csak a szaga csípős nekem, de nagyon jól teszi a dolgát, úgyhogy elnézem neki :P

      Törlés