2014. január 2., csütörtök

Telt alkatú táncosok

Nagyon nagy öröm számomra, hogy a fúziós hastánc világon belül nem csak nádszál vékony nőket látni a színpadon. Ezek a hölgyek erőt adnak, éreztetik velem, hogy igenis lehetek ügyes táncos annak ellenére, hogy molett vagyok. Nagyon inspiráló látni, hogy egy telt alkatú nő is milyen szépen képes mozogni a túlsúlya ellenére, sőt, sokszor a javukra fordítják az adottságaikat. Persze Rachel Brice és társai is csodásak a kígyószerű mozgásukkal, de számomra üdítő látvány olyan hölgyeket is látni a színpadon, akik alkatilag hozzám közelebb állnak. Ők is lehetnek kecsesek (sőt!!!), nőiesek, és az ő testükön is lehet látni a kidolgozott mozdulatokat.



Ela Rogers. Talán az első volt, akit felfedeztem magamnak, és akin láttam, hogy teltkarcsú alakkal is lehet káprázatosan és változatosan táncolni. Imádom, hogy egyszerre tud elegáns és kifinomult, ugyanakkor vagány is lenni, vagy nem is tudom miként definiálhatnám az ő stílusát.



Mardi Love, az Indigo oszlopos tagja, aki RB-t is rengetegszer inspirálja. Bevallom az ő stílusát nagyon nehéz volt megemésztenem, mert mind a zenei ízlése, mind a kosztüm beli megjelenése nagyon érdekes volt számomra, de idővel megszoktam és csak ámultam, hogy miként tudja úgy csavarni, tekerni a testét, hogy az a legelőnyösebb formáját mutassa, és közben még profin is táncol.



Alexis Southall szintén régi kedvencem, csodás, elegáns stílusban táncol, mégis fiatalos és üdítő a művészete. Imádom a stílusát, annyira nőies, annyira kifinomult, csupa lágy és aprólékos mozdulat jellemző rá, a ruhái meg egyenesen tökéletesek!



Erika dell'Aqua. Ő egy nagyon különleges stílusú táncos. Szinte már-már spirituális jellegűek az előadásai, gyönyörű, lágy mozgása van, tele van nőiességgel és bájjal, mégis rendkívül büszke és érzelemittas minden előadása. Fantasztikus.



A végére egy magyar hölgyet tartogattam, Pribojszki Csillát (a képen ő áll elöl). Volt alkalmam interjút is készíteni vele, ahol kiderült róla, hogy nem csak remek táncos, de nagyon kedves ember is. Imádom a stílusát, talán magyar viszonylatban ő áll hozzám a legközelebb. Elegáns, kifinomult, aprólékos és művészi :) 

Az összes hölgy nevére érdemes rákeresni youtube-on, mert remek videóik vannak, csodásan táncolnak és nem mellesleg rendkívül inspirálóak :)

11 megjegyzés:

  1. Szerintem egy teltkarcsú, vagy duci hölgynek jobban áll a hastánc, mint egy vékonynak. Nekik is, de valahogy nekem fejben inkább az előbbiekkel kötődik össze. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy te így gondolod, de én csak örülök neki :) Igazából talán nem is az alkat a lényeg, hanem hogy az illető ügyes, tehetséges táncos legyen és élvezze is, amit csinál :)

      Törlés
  2. Gyönyörűek ezek a nők :)
    Én másik típus vagyok, nálam az örömteli felfedezés az volt, hogy léteznek kimondottan vékony hastáncosok. Amikor az elején meséltem embereknek, hogy elkezdtem hastáncolni, mindenki furán nézett rám, és megkérdezte, hogy ahhoz nem kell-e has is. Egy az, hogy én rosszul éreztem magam ettől, a másik meg, hogy ez eléggé lenéző megállapítás a molettebb hastáncosok felé is. Mintha ők mást sem csinálnának, csak hájat lengetnének. Kisebb fejmosás után meg szoktam már nekik mondani, hogy az csodálatos, hogy íme egy stílus, ami testalkattól függetlenül bármelyik nőnek jól állhat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek, szerintem is gyönyörűek :)
      Igen, emlékszem a videóból, hogy te pont az ellenkező táborba tartozol, de te is ugyanúgy táncolhatsz gyönyörűen, nem kell ahhoz feltétlenül molettnek lenned. Igazából maga a hastánc egy olyan műfaj, ami alkattól függetlenül mindenkinek sikerélményt ad, de én főleg a fúziós hastáncban látom azt, hogy mindenki egyedi tud lenni, és megtalálhatjuk az alkatunkhoz leginkább előnyös, vagy leginkább passzoló mozdulatokat. Nekem például biztos nem állna jól, ha veszettül ráznám magam, vagy hip-hop beütésű táncot lejtenék, mert nem illik az alkatomhoz (és a stílusomhoz sem), de a lágyabb, elegánsabb mozdulatok kifejezetten jól állnak nekem, ezt pedig csak a fúziós hastánc keretein belül tudtam elérni :)

      Törlés
    2. Tudnád, milyen jól esik, amiket mondasz :) igen, ez a legjobb talán a fúzióban.

      Törlés
    3. Örülök, hogy jól esnek, hozzád hasonlóan én is lelkes rajongója vagyok ^^

      Törlés
  3. Szerintem a teltebb nők jobban néznek ki hastánc közben mint a vékonyak, és ők sokkal nőiesebbek számomra.
    De természetesen ezzel nem akarom bántani a vékony lányokat, ők is szépen táncolnak, csak ízlések és pofonok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az általam kedvelt fúziós hastánc elsősorban a vékony lányok kedvence, pont azért, mert ebben ők is remekül tudnak érvényesülni, de szerencsére én is megtaláltam benne a magam műfaját, mint ahogy a fenti hölgyek is :) Egyébként örülök, hogy neked ez a véleményed, sokszor az ellenkezőjébe futok másoktól, de végül is nem az számít, hogy másoknak mi a véleménye, hanem hogy élvezzem, amit csinálok, függetlenül az alkatomtól :)

      Törlés
    2. Így igaz, az számít, hogy te élvezd és szeresd ezt a fajta táncot:)

      Törlés
    3. Igen, és én nagyon élvezem ^^

      Törlés