2014. január 11., szombat

Egy sikeres tánc próba :)




Ma Réka átjött hozzánk, mert elkezdtük végre összerakni az idei versenyre a duó koreográfiánkat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az első órát kb. végig röhögtük, miközben megpróbáltuk kitölteni a nevezési lapot :P Már nem tudom hogy jutottunk el egy hastánc sztori leírásából a kovalens kötésig, de ja, érdekes témák merültek fel közben :D Egyébként ezt megelőzően már leültünk beszélgetni arról, hogy idén mit is szeretnénk, de abból meg az lett, hogy az egész esténket a youtube előtt töltöttük "Láttad már ezt a videót?", "Hallottad már ezt a zenét?" és "Éneklő banán!!!" címszóval, úgyhogy az összes időnket elbaromkodtuk :P Majdnem ma is ez lett, de szerencsére ki tudtuk tölteni a jelentkezési lapot és utána neki is álltunk táncolni. Most ott tartunk, hogy a 4 és fél perces számból meg van egy percnyi, és eddig rohadt jól néz ki, nekünk legalábbis tetszik :P Kivételesen a duónk most nem törzsi fúziós lesz, hanem freestyle, mert van néhány nagyon szép klasszikusos mozdulat, amiket bele szerettem volna tenni, és ahhoz csak ez a kategória felelt meg. Az idei koncepciónk nem egy történet lesz, és nem is valami fantázia lény megjelenítése, hanem megpróbáltunk arra rámenni, amit tavaly a zsűri mondott nekünk, mégpedig hogy remek összhangban táncolunk egymással. Most tehát olyan táncot képzeltünk el magunknak, ahol másodpercre pontosan egyszerre mozdulunk, ahol a határaink elmosódnak és szinte egybe olvadunk egymással. Olyan hangulatot szeretnénk kelteni a színpadon, mintha egy ikerpár összhangját és harmóniáját látnák. Ez már csak azért is lesz érdekes, mert külsősleg totálisan ellentétesek vagyunk - én molett, fekete hajú, Réka meg vékony és szőke, de jól fogunk kinézni :P Rékának is voltak tök jó ötletei, úgyhogy mindent bedobtunk a közösbe és egymás ötleteire építkezve alkottuk meg a duónk első percét. Ja, meg elhozta a legyezőfátylát, én meg kb. mint egy kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított Barbie babáját, úgy csaptam le rá és játszottam vele :D Azt hiszem nekem is kell egy legyezőfátyol, csak fekete-lila színben :P Szóval jó kis próba volt ez, úgy élveztem, hogy végre megint alkothattunk valamit közösen, hogy készülhetünk a versenyre, hiányzott már ez ^^ Ja, és Réka kitalálta, hogy már lassan nevet is adhatnánk a mi kis kettős formációnknak, a névválasztása pedig a Csörgő Csöcsök lett XD Mint látható, igen jól elvoltunk, mondjuk ha ő átjön hozzánk mindig irgalmatlan sokat vagyunk képesek baromkodni, de azért jutott idő a munkára is. Most valahogy nagyon hamar megtaláltuk a zenénket, habár ugye első körben MSI lett volna, de aztán rájöttünk, hogy azt lehetetlen kitáncolni. Aztán jött néhány videó nézegetés, és Alex Clare - Too close című számára mindketten erősen bólogattunk, úgyhogy el is dőlt a zene, így hamarabb tudtunk nekiállni a táncnak is. Kicsit dubstepes, kicsit populáris, meg érdekes, mi szeretjük ^^




Tavaly sok idő ment el arra, hogy a zenével szöszöltünk, aztán meg arra, hogy megfelelő mozdulatokat találjunk ki, de most valahogy minden olyan gördülékenyen történik, tök jó :) Jövő hét szombaton újra jön majd hozzánk, folytatjuk a koreó készítését, addig pedig mindketten tovább álmodjuk a táncunkat. Ő is csinálni fog szólót azokkal a szépséges legyezőfátylakkal, kíváncsi leszek mit fog majd ügyeskedni, illetve lassan én is nekiállhatnék már a sajátomnak :P Lehet, hogy ha már úgy is benne vagyok a táncban, akkor ma megpróbálkozok valamivel. Azt is megbeszéltük, hogy majd együtt elmegyünk a Cini szerájba kendőt nézni magunknak, meg gyakorló ruhát, meg hobbi boltokba is elnézünk ruha díszítéshez kapcsolatos cuccokért, jövő hét szombaton pedig Barbi barátnőmmel közösen megyünk anyagot vásárolni, és akkor megveszem majd Rékának is az anyagokat. Ajj, olyan jó, hogy elkezdtünk készülődni :P

10 megjegyzés:

  1. Jaj, ez annyira jó lehet *.* ez a készülődés, izgalom, zeneválogatás... idén is csinálsz magadnak ruhákat?

    Koreografálásban soha nem voltam jó, ha összejöttünk anno a kori edzőkkel összerakni valamit, én mindig arra voltam jó, hogy megjegyeztem és max segítettem tisztázni. Persze a kettő más egy kicsit, ez lehet, hogy jobban menne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg szuper érzés, annyira felfokozott érzelmi állapotban vagyunk ilyenkor, meg előjön a kreatív vénánk, és annyi jó mozdulatot tudunk összerakni :)
      Persze, idén is saját készítésű ruhám lesz :) A nadrágomat Barbi barátnőm varrja, de a felsőmet és az övemet én díszítem. Meg még a fejpántom elkészítésében kérek egy kis segítséget.
      Én nagyon szeretek koreográfiákat készíteni :) Rengeteg mozdulat van a fejemben, és sokszor újakat is kreálok, amiket a zene ihlet. Persze ebben is lehet hova fejlődni, szóval közel nem vagyok profi, de nagyon élvezem :)

      Törlés
    2. Remélem, megmutatod majd miket készítesz, nagyon kíváncsi vagyok :)

      Törlés
  2. :) Jó számot választottatok! Na és a csapatnév, haláli:D
    Biztos érdekes lesz ez a koreográfia, mert az egyszerre mozgás azért elég nehéz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szeretjük ezt a zenét :) A csapatnév meg naggyon vagány, mi tudjuk :P
      Hát nem lesz egyszerű ez a tánc, az biztos, alaposan ki kell gyakorolni, de tavaly dicsérték a szinkronmozgásunkat, úgyhogy gondoltuk erre lehet építeni :)

      Törlés
  3. Biztosan nagyon jó készülődni, főleg ha a társaság is szuper :) Nagyon jó zenét választottatok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, remek érzés :) Örülök, hogy tetszik a zene :)

      Törlés
  4. A csapat néven felröhögtem: D izgalmasan hangzik amit csináltok, remélem egyszer eljutunk oda hogy lássalak táncolni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Hát, akár a versenyen is megnézhetsz, mert a Budapest Tattoo Convention keretén belül lesz, úgyhogy bárki megnézheti :)

      Törlés