2014. január 21., kedd

100 kérdés - 91-100-ig

Hát, elérkeztem a 100 kérdés végére - nagyon jó volt töltögetni, érdekes kérdések voltak benne, habár néhányat - utólagos engedelmetekkel - megváltoztattam. Ennek az volt az oka, hogy némelyiket túl intimnek, kissé tolakodónak tartottam, vagy túlságosan időigényesnek. Nekem legalábbis nem nagyon van érkezésem arra, hogy egy átdolgozott nap után 30 soros érvelő fogalmazást írjak erről-arról. Szóval aki akar, az keressen rá az eredetire, ott megtalálja azt a néhány kimaradt kérdést, amit átírtam. 

Mára ezzel az utolsó válaszolgatással zárom a napom, mert többre képtelen vagyok. A duónk háromnegyede készen van, de azért piszok mód elfáradtam mindenben. Jó lesz most egy nagy alvás :)


91. Szoktál egy-egy dal felcsendülésekor pár könnycseppet megejteni, mert eszedbe jut egy nagyon szép korszak, mikor ez a dal ment?

Szoktam sírni bizonyos dalokon, de nem az emlékek miatt. Én valahogy nem kötök dalokhoz emlékeket, sokkal inkább az illatok idézik fel bennem a régi dolgokat, vagy ha hasonló élményben van részem. De van pár zene és dal, amitől mindig könnyek szöknek a szemebe, mert mélyen érint a mondanivalója és mert csodásnak, fájdalmasan szépnek találom a dallamvilágát. Ilyen pl. Walt Disney Dumbója, vagy a Mackótestvér, meg az összes többi megható, hatásvadász film és mese, ami rám kivétel nélkül nagy hatással van.


92. Milyen memóriád van? Mindent megjegyzel, vagy fel kell írnod magadnak?


Hát ez összetett dolog. Szoktam cetlizni magamnak, mert apróságokat lazán elfelejtek (pl. hogy be kell indítanom mosást, vagy ki kell vennem a húst a fagyóból), de fontos dolgokra sosem kell emlékeztetni. Amik érzelmileg nagy hatással voltak rám, azokat életem végéig megőrzöm magamban, legyen az akár jó emlék, akár rossz. Az ilyesmiket sosem felejtem, illetve azokat a dolgokat sem, amik nekem sokat jelentenek.


93. Ha kiderülne hogy holnap megy hozzád egy rég nem látott ismerősöd, mivel várnád?


Hát mivel jönni akar :D Viccet félretéve, szerintem vennék valami finom gyümölcslevet minimum 50%-os gyümölcstartalommal (a többi cukrozott takony-kategória), sütnék valami egyszerű, gyors, de finom sütit és bekészíteném a szépséges fekete-piros japán teáskészletemet, hogy ha ráununk a gyümölcslére, akkor valami különleges finomsággal örvendeztethessük meg magunkat, miközben beszélgetünk  :) De ezt most csak így elképzeltem, ha spontán történne velem lehet teljesen másként viselkednék.


94. Szereted a kínai kaját?


Mit szeretem, imádom! :) Ma is azt ebédeltem, mert meghagytam Viktornak a krumplifőzeléket (szegény most csak ilyeneket tud enni).


95. Mit csinálsz, mikor otthon vagy betegen?


Nos, első körben felkelek hajnalban Viktorral, hogy elbúcsúzzak tőle. Utána vagy visszabújok és alszok még pár órát, vagy kicsit leülök gépezni. Ez attól is függ, hogy mennyire vagyok vacakul, mert ha nagyon, akkor egész nap alszom. Ha kevésbé, akkor a gép előtt ülök, netezek és filmeket nézek, vagy az ágyban olvasgatok, zenét hallgatok, ilyesmi. Megpróbálom elvégezni a házi munkát, ami legtöbbször katasztrófába torkol ilyen állapotomban, de nekem muszááááj valamit csinálnom, mert a hosszú távú semmittevéstől bekattanok.


96. Mire gyűjtöd jelenleg a pénzedet?


Saját lakásra.


97. Melyik a kedvenc nasid?


Édesség terén csakis a konyakos meggy, de ha ilyen rágcsáról van szó, akkor a mézes fahéjas mandula a kedvencem, vagy valami finom gyümölcs :) Sósak közül, hát... chilis rizspuffancs, amit a Lidl-ben lehet kapni :)

98. Te vagy a kezdeményező egy veszekedés után, amikor békülésre kerül a sor, vagy büszke vagy?


Alapjáraton nagyon büszke ember vagyok, de a veszekedést és a haragtartást nem szeretem. Olyankor lazán félredobom az önérzetem és inkább én kezdeményezek békülést, mert a negatív légkört nem bírom elviselni. De ha valami olyasmiről van szó, amiben abszolút igazam van, akkor csak a béke miatt nem fogok "ál-bocsánatot" kérni.


99. Félsz a villámlástól?


Nem, és soha nem is féltem. 


100. A 100. napon próbáld meg megfogalmazni, hogy miért jó ilyent készíteni. Vajon, miért szeretjük mi ezeket a kis feladatokat annyira? :)


Hát, én leginkább azt szeretem ezekben, hogy elgondolkodtatnak. Olyan témákon agyalok miattuk, amikre meglehet normál esetben nem is gondolnék, meg persze az önismereti része is nagyon tetszik :) Szeretem eleve a kérdezz-felelek típus dolgokat, úgyhogy imádok ilyen TAG-eket kitölteni :)



Egy kis mellékes: nagymamámat valószínűleg ma, vagy holnap szállítják kórházba Kistarcsára, nagyon remélem, hogy ott jó kezekben lesz és segítenek rajta valamennyit. Nekünk már az is boldogság lenne, ha kicsit kevésbé fájna a lába. De bízom a legjobbakban, és hogy a hét végén csupa jó híreket kapunk majd a kórházból. Anyu is izgul, meg én is, meg mindenki, de azért reméljük, hogy jót fog tenni a mamának egy kis kezelés :)

10 megjegyzés:

  1. Nagymamádnak jobbulást, úgy látom nem csak nálunk van gond :(
    Jók voltak a kérdések, örülök hogy belevágtál, a válaszaid érdekesek voltak és jó tudni, hogy más is gondolkodik így mint én :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, mi is kívánjuk nektek a legjobbakat!
      Örülök, hogy tetszettek a kérdések és a válaszaim, élvezettel fogom olvasni a tieidet is :)

      Törlés
  2. Szorítok a mamikádért! A válaszaidat pedig ismét imádtam :-)

    VálaszTörlés
  3. Hi, I am running an international GIVEAWAY, if you want to win Clarins, Clinique, No7 and more click here (it's easy to enter, only the first step is mandatory):

    http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    VálaszTörlés
  4. Jó volt ezt a kérdéssort tőled végigolvasni. Főleg, amit már írtam is, hogy ritkán találkozok olyan tiszta lélekkel, mint te.
    A nagymamádnak pedig, jobbulást kívánok, nektek pedig sok-sok erőt.
    Utólag is köszi a megváltoztatott kérdésekért. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, a kedvességed pedig nagyon jól esik :) A jókívánságot köszönjük, a megváltoztatott kérdésekért meg igazán nincs mit, pláne ha ez neked is jobb így :)

      Törlés
  5. Nagyon jó volt ezt a teljes kérdéssort végigolvasni:) Hihetetlen, hogy már vége is.
    Remélem a mamának tudnak segíteni, és hogy használni is fognak a kezelések!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hamar elment az idő, mert gyorsan is töltögettem :) Nagyon élveztem a kérdéseket!
      Köszönjük a jókívánságot, bízzunk a legjobbakban :)

      Törlés