2013. november 5., kedd

Vásárolgattam

Ma végre - VÉÉÉGRE - megkaptam a fizetésemet, így augusztus utolsó hete óta először :D Azóta ugyanis még nem volt fizetésem a vacak papírmunkák eltolódása miatt, de ma már semmi nem tarthatott vissza attól, hogy bevessem magam az üzletekbe. Na nem kell aggódni, nem kaptam vérszemet, de néhány dologra azért szükségem volt. Azt inkább nem is mondom mennyit hagytam a Tescoban csak az élelmiszerekre, mert még az én szívem is kihagyott pár dobbanást a végösszeg hallatán, de bizony több, mint két hónap szűkösködés után sok hiányunk lett, amiket most pótoltam. Nem baj, végül is csak arra költöttem, amire muszáj volt. Szombaton nagy családi banzáj lesz nálunk, Viktor és Apóka (apósom) születésnapját ünnepeljük (meg az én névnapomat, de nem az a lényeg), és mivel ilyen fontos dologról van szó, ki kell tennem magamért. Anyu vállalta, hogy megsüti a két tortát, sőt, még pacal pörköltet is csinál az ünnepeltek kedvéért, hogy legyen miből válogatniuk, én pedig Wellingtont fogok készíteni.


Anyóka (anyósom) említette, hogy azt milyen rég csináltam már, pedig milyen finom és most meg van hozzá az alkalom is. Na mondom akkor megsütöm a Wellingtont. Persze a bélszín most sem a mi pénztárcánknak lett kitalálva, úgyhogy egyszerű háziasszony módjára karajból fogom elkészíteni. Édesanyám egy kicsit fél tőle, mert ő nem szereti annyira a gombát (van benne egy vékony réteg gombás pesto), de biztos vagyok benne, hogy ha megkóstolja, imádni fogja :) Szerintem ez az az étel, amitől sok háziasszony fél, mert jaj, biztos milyen nehéz, holott nagyon is egyszerű, csak épp időigényes és pepecselős. Én ajánlom mindenkinek, hogy egyszer készítse el. Természetesen majd hozok róla receptet és képeket hétvégén, hátha valaki kedvet kapna hozzá. Ezen kívül beszereztem néhány apróságot a nemsokára esedékes kései Halloween bulinkra a gimis barátnőimmel, ugyanis oda sem mehetek el úgy, hogy ne sütnék-főznék néhány finomságot. Még a jelmezünkhöz is beszereztem egy-két apróságot. Viszont mielőtt bevetettem volna magam a Tescoba muszáj volt ellátogatnom a dm-be, mert ott általában olcsóbban jutok hozzá azokhoz a tisztálkodási termékekhez, amiket használok, mint a Tescoban. Jó pár dolgot vásároltam;


- Garnier Pure Active mitesszereltávolító bőrradír. Ezt a terméket egy véletlen folytán ismertem meg, ugyanis mikor még a szüleinknél laktunk édesapám merő jóindulatból nekem adta ezt, de ő arckrémnek hitte. Én ennek ellenére nagyon örültem neki, és mikor kipróbáltam tudtam, hogy soha más arcradírt nem fogok használni. Kellemesen mentolos és remekül teszi a dolgát, nagyon meg vagyok vele elégedve, ezért újra is vásároltam.
-  Frictise Mix sampon. Most ezt a fajtát gondoltam kipróbálni, előzőleg citrusosat használtam. Kíváncsi leszek, hogy ez hogyan szuperál majd.
- Balea mézes-tejes szappan. Nemrég panaszkodtam arról, hogy nem tudtam új Balea termékeket kipróbálni, na de most megtört a jég és ismét belevetettem magam a Balea jóságaiba. Mi nem szeretjük a folyékony szappant, mert nekünk kellemetlen, csúszós érzetet hagy a bőrünkön. Jobb a sima, hagyományos szappan, ebből is most mézes-tejeset próbálok ki. Az illata nagyon kellemes.
- Dove Invisible dry fújós és stiftes dezodorok. Mivel szinte mindig sötét ruhákban járok jól tud jönni az olyan izzadásgátló, ami nem hagy nyomot a ruháimon. Jó ideje csak ezt a fajta deo családot használom és nagyon meg vagyok velük elégedve.
- 2 doboz sörélesztő tabletta. Egy nekem, egy pedig Viktornak. Őket is imádom, a jótékony hatásukról régebben írtam már. 
- Balea Bőrradíros Tusfürdő Tejes-Citromos illatban. Igazából sima testradírt szerettem volna venni, mert mostanában észrevettem, hogy mikor testápolózok, elég rendesen hámlok. Azt a kevéske nyári színemet úgy látszik most vedlem le, ehhez pedig szerettem volna egy kis segítséget kapni valami jóféle bőrradírral. Az eladó hölgy ezt ajánlotta, és habár tusfürdőm most van dögivel, azért ezt is el fogom használni, de kizárólag mint testradír, tusolás után. Az illata érdekes, kicsit fura nekem a tej és a citrom kombinációja, de Viktort pl. túrótortára emlékezteti, amit imád, én meg még barátkozom vele :D
- Freeman lehúzható uborkás arcmaszk. Ez kakukktojás, mert a Tesco-ban vettem, mivel a dm-ben csak lemosható arcmaszkok voltak, nekem pedig kifejezetten lehúzhatós kellett. Nem titok, hogy ez az egyetlen kozmetikai termék, amit igazából nem a jótékony hatása miatt vettem meg, hanem azért, mert szükségem van rá a halloween-i jelmezemhez. Sebeket szeretnék sminkelni magamra és Viktorra is, akkor pedig zsebkendőre és lehúzható arcmaszkra lesz szükségem, ezért landolt ő is a kosaramban. Viszont biztos vagyok benne, hogy nem csak sminkelt sebkészítésnél fogom használni, mert az illata valami csodás, remélem a bőrre gyakorolt hatása is jó lesz. Egyelőre csak azt szeretném, hogy szép sebeket tudjak vele készíteni - már amennyire egy seb szép lehet :D 


Az utolsó két termékkel pedig végre én is beléptem a Color Tattoo imádók táborába. Nagyon régóta szerettem volna ilyen szemhéjfestéket, annyi jót olvastam róluk, meg a velük készült sminkek is csodásak voltak, de mint írtam is, soha nem volt elegendő pénzem rá. Ma viszont kettő is hazajött velem, az egyik a Pink Gold árnyalat, a másik pedig a Timeless Black. Elsőnek a rózsaszíneset vettem meg, mondván azt bármikor tudom használni, mert szép, szolid szín. Aztán ahogy befejeztük a Tesco-s vásárlást úgy kezdett el piszok mód fájni a szívem a fekete után, és vissza is mentem érte. Persze mondogattam magamnak, hogy igazából már van fekete szemhéjpúderem, meg sötétszürke is, nem kell még egy, na de ilyen intenzív, igazi tinta fekete szemhéjfestékem még nincs, úgyhogy végül meggyőztem magam, hogy ez most jár nekem, úgy sem vettem magamnak semmit az utóbbi időben :D Ennyi bűnözés igazán kell :P Az ujjammal már kipróbáltam őket és kb. sírni tudtam volna a gyönyörűségtől. Nagyon borzasztó vagyok, tudom :D
Szóval ezeket sikerült most beszerezni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az újoncok hogy fognak szerepelni, de valamiért jó érzésem van velük kapcsolatban :) 

11 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek a CT kedvelők táborában :D Kíváncsi leszek hogy fog neked beválni :)
    Lesz vele smink? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :D Nos, ma már kipróbáltam, mert nem bírtam magammal, és szuper! De lefotózni nem fotóztam :( Majd szombaton pótolom eme hiányosságom, mivel a szülinapozásra a rózsaszínes árnyalatú Ct-t szeretném használni, és akkor csinálok róla képeket :)

      Törlés
  2. Ilyenkor még a legszükségesebbek bevásárlása is boldoggá teszi az embert :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ebben van valami, de mivel ilyen nagy bevásárlást már rég nem tartottunk, bevallom, ez most annyira nem esett jól :P Sokáig tartott és sok pénz ment el :P Az elején persze még élveztem, de a vége felé már csak haza akartam érni :D

      Törlés
    2. Igen, ezt is ismerem... az ember olyan lelkesen indul neki, aztán elkapja a hiszti a Tesco közepén :D

      Törlés
  3. Neked az eladó hölgynek kellett testradírt ajánlania? Ejnye, ez a termék tavaly óta kedvencem, és melegetem, ha kell, ha nem :-D Én imádom az illatát is, és mivel habzik is enyhén, önmagában is hasnzálhatü :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én ilyen tudatlan vagyok testradír témában sajna :D Eddig nem használtam, mert nem volt rá szükségem, de mikor már fél órás bolyongás után nem találtam semmit muszáj volt külső segítséget igénybe vennem :P Viszont örülök, hogy pozitívan nyilatkozol róla, remélem nekem is be fog válni :)

      Törlés
    2. Odáig meg vissza vagyok érte, úgyhogy remélem, Neked is beválik majd. A másik jó termék a Rossmannban kapható Ziaja narancsolajas, 1000 Ft környékén, de a Balea az árának köszönhetően mindent visz :-)

      Törlés
  4. Én is ezeréve szemezek a color tattookkal...amúgy én is ilyen arctisztítót (is) használok!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon ajánlom, mert tényleg szuperek! :)
      Na, örülök, hogy hasonló az ízlésünk ^^

      Törlés