2013. november 14., csütörtök

Díjat kaptam ismét :)

Tipegő Zombitól és Kemivikitől kaptam egy díjat, amit ezúton is szeretnék nekik még egyszer nagyon megköszönni :) Olyan jól esnek ezek a kis elismerések, meg hogy gondoltok rám, úgyhogy nagy örömmel végzem el a feladatokat hozzá.


Szabályok:
1) Helyezd el a díjat a blogon.
2) Linkeld be, aki jelölt téged
3) Jelölj te is blogokat a díjra
4) Értesítsd őket a jelölésről
5) Írj 7 dolgot magadról


Most jöjjenek az én jelöltjeim. Kettőt közülük visszafelé is küldenék kapásból az elején, mert Tipegő Zombi és Kemiviki blogját is nagyon szeretem, úgyhogy fogadjátok tőlem sok szeretettel ti is ezt a díjat újból :)
Azrail
Djkaty
Barbi
Zsú
Rami
Bia

Nektek küldöm a díjat nagyon sok szeretettel!

7 dolog magamról:
(atyaég, mit szedjek még össze? Kezdek kifogyni az infókból :D)

1. Valamilyen rejtélyes oknál fogva vonzódom az M betűs nevekhez, de kislány korom óta. Ez lehet akár fantázianév, vagy valódi személynév, de ha M betűvel kezdődik, akkor imádom. A művésznevem (Megaera) is emiatt lett, aztán kedvelem még az alábbiakat; Moyra, Molly, Melody, Melinda, Mina, Marina, Meril, Médea, Miriam, stb. 

2. Gyűjtöm a lányos kinder tojásban található játékokat. Viktor pl. azért szokott rendszeresen lányosat kapni, mert akkor a csokit megeszi ő, a játékot pedig megkapom én :P Neki úgy is mindegy, a csoki a klasszikusnál és a lányosnál is ugyanolyan finom, na de a benne lévő játék nagyon nem mindegy! :D Vannak már tündérkéim, Disney hercegnőim, kölyök állataim, pónijaim, mindenféle gagyi kislányos dolog XD

3. Ezt lehet, hogy már meséltem, de az már régen volt, érvényét vesztette, nekem meg ki kell töltenem valamivel ezt a leírást, úgyhogy most meg van engedve nekem egy kis csalás :D Szóval, kb. általánosban hátul bedugós fülbevalóm volt, amit nagyon sokat hordtam, de mivel elég érzékeny volt a fülem, sokat piszkáltam. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a fülbevaló eleje kiesett a fülemből, de a hátulja sehol sincs meg. A fülem borzasztóan be volt durranva, jó nagy pukli volt a fülcimpámon évekig, azt hittem gyulladás, vagy nem tudom, valami keményedés. És habár imádtam a fülbevalókat, le kellett róluk mondanom. Már kezdtem beletörődni, hogy a pukli miatt soha többet nem hordhatok fülbevalót (pláne mert közben be is nőtt), mikor pár évvel később megpiszkáltam a puklit, és elöl kicsusszant a fülemből a régi fülbevalóm hátulja. Elnézést a fogalmazásért - csurom genny volt és szutyok, de akkor esett le, hogy nem vesztettem el a fülim hátulját, hanem benne ragadt a fülemben, és az évek során szépen átaraszolt az eleven húsomon. Akkor megfogadtam, hogy soha nem lövetem át újra, kell a francnak fülbevaló, ha ennyi vele a macera. Négy kis csápos lyuk van azóta a fülcimpámon, de közben összeszedtem a bátorságom és újra kilövettem a fülem. Azóta nem telik el nap, hogy ne hordanék fülbevalót, de a hátuljukra már nagyon figyelek :P

4. Eredetileg a szüleim nem Szilviának akartak nevezni, hanem erősen gondolkodtak a Petronella néven is. Aztán apukám közölte, hogy legyen inkább szép magyar neve a gyereknek, így aztán Szilvia lettem, ami baromira nem magyaros, de végül ennél maradtak :D

5. Az első dolgom, ha új könyvet vásárolok, hogy átlapozom az egészet és jó mélyen beszippantom azt a csodálatos illatát. Egyszerűen bolondulok az új könyvek illatáért, de igazából maga a könyvillat az, amit imádok, valamiért megnyugtat és békesség-érzettel tölt el.

6. Képtelen vagyok olyan filmet megnézni, amiben nemi erőszak jelenet található. Amint azt kezdem el érezni, hogy a történet ilyen események felé sodródik azonnal kikapcsolom a filmet és minden tétovázás nélkül törlöm a gépemről. Rossz emlékek.

7. A legfőbb hitvallásom a kedvesség és a szeretet. Régen nagyon próbáltam megtalálni a helyem a spirituális világban, kerestem azt a vallási nézetet, ami passzol hozzám, de egyik sem volt olyan, ami igazán engem tükrözött volna. Aztán úgy döntöttem, hogy nem szükséges egy vallásban megtalálnom magam, hanem pont fordítva - önmagamban kell megtalálnom a vallásomat, és ez nem más, mint a kedvesség és a szeretet, amivel a világ és az emberek felé fordulok. Mindenkivel kedves vagyok függetlenül attól, hogy hogy néz ki, milyen nemi identitású, honnan származik és hogy mit gondol róla a környezete. Az én szívemet és lelkemet arra kódolták, hogy önzetlenül, feltétel nélkül szeressen és adjon magából, mert az embereknek erre van szüksége, nem egy újabb "megmondó emberre". Sokan nem értik ezt bennem, sőt, egyesek talán ostobának is tartanak miatta. Nekem valamiért jobb úgy élni, hogy nem gyűlölködöm és pocskondiázok, hogy nem ítélek el senkit és mindenkinek megadom az esélyt arra, hogy jó benyomást tegyen rám. Sokkal nagyobb lelki erő kell ahhoz, hogy mindenki felé szeretettel és kedvességgel forduljunk, mint ahhoz, ahogy a mai emberek egymást kezelik. Meglehet, hogy ezen nézetem miatt sokszor megütöm a bokámat, mert bízom az emberekben és mindig kész vagyok nyitni feléjük, vagy újabb esélyeket adni. De az én szívem már csak ilyen jóságos :)

8 megjegyzés:

  1. Ó, köszönöm :)
    A hatos pont... az nálam is így van. Nem merem, nem bírom és nem is akarom nézni. Rettenetesen felzaklat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen :)
      A hatos ponttal kapcsolatban teljesen azonosak a nézeteink. Az egyik legborzalmasabb dolog a világon...

      Törlés
  2. Köszönöm! Jól esett, így a díj így estére! :)
    A hét pont is érdekes volt számomra. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, reméltem, hogy örülni fogsz annak, ha vissza adományozom neked is :) És örülök, hogy érdekesnek találtad ezt a nyögvenyelős hét pontot magamról :D

      Törlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!:)
    Én is sokat töprengtem, hogy vajon mi új van még amit nem mondtam:D
    A fülbevalós eset nagyon durva! Te jó ég, elképzelni is rossz.
    Én is imádom az új könyv illatát, és minden nyitásnál beleszagolgatok.
    Én sem szeretem az ilyen témát megelevenítő, boncolgató filmeket.
    Jó volt olvasni ezeket, rólad:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen ^^ És én is köszönöm, hogy gondoltál rám! :) Hát igen, most már nehéz volt összeszedni újdonságokat magamról, de remélem azért ezeket még nem meséltem.

      Törlés
  4. Ejj de nagyon örülök, köszönöm szépen ^^
    Juj az a fülbevalós eset irtó durva, csak kamilláztam, nem is kellett ébresztő :D
    Én is a könyv illatot imádom, és rögtön elolvasom az utolsó mondatot :D Nem tudok úgy könyvet olvasni, hogy ne olvassam el....ez valami rituálé nálam egy új könyv megkezdésénél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég meredek volt a fülbevalós eset, rossz is rá visszaemlékeznem :S De megtörtént, és gondoltam megosztom veletek :)
      Az utolsó sor elolvasására én is mindig késztetést érzek, de mindig kibírom, mert nem akarom lelőni a poént már rögtön az elején. Nehéz dolog megállni, de azért csak sikerül :)

      Törlés