2013. november 6., szerda

30 napos Harry Potter kihívás - 15. rész

Ha rangsorolnod kéne a házakat a legszimpatikusabbal kezdve, milyen sorrendet állítanál fel?


Na erre biztos olyan választ fogok adni, amire nem sokan gondolnának :)


Első helyre a Hugrabugot mondanám. Méltánytalanul mellőzött ház és nem értem miért szólják le. Az oda járó diákok mind nagyszerű tulajdonságok birtokában vannak, mint pl. a hűség, barátság, kedvesség, bajtársiasság, szorgalmasság és jóság. Nem is értem, hogy ilyenek mellett hogy tarthatják a Hugrabugosokat lúzereknek. Mindig is ez volt a kedvenc házam, kár, hogy olyan keveset tudtunk meg róla a könyvekben. Aztán mikor elkezdtem játszani a pottermore-ral kiderült, hogy jómagam is hugrabugos lennék, úgyhogy nem véletlen volt a vonzódás :)
A második helyen a Griffendél áll. Sokan őket tennék az első helyre, de én egy kicsit amolyan felsőbbrendűségi tudatot érzek felőlük, mintha attól, hogy valaki griffendéles lenne már egyből valami elit csapat része lenne. Tény, hogy szimpatikusak az oda járó diákok, de pl. kicsit nehezen viselem a griffendélesek nagyszájúságát, hogy állandóan megmondják mindenkinek a tutit, meg hogy sokszor fejjel mennek a falnak és a szabályokat sem tisztelik. Jó, persze a könyvben így jutottunk előbbre, de alap esetben én betartanám a házirendet és nem keresném fölöslegesen a bajt csak azért, mert úgy érzem, hogy nekem kell valaminek utána járnom.
A harmadik helyen a Mardekár ház áll. Vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, mert nem is annyira harmadik helyre, inkább megosztottan a második helyre raknám a Griffendéllel. A Mardekár erős ház, ezt kedvelem benne. Persze vannak kevésbé kellemes dolgai is, pl. a sunyiság, a másoknak való keresztbe tevés, meg a tiszta vér mánia, de ezeket leszámítva én egy büszke, tradíciókra épülő, kitartó, eltökélt házat látok benne. Igaz, néha nem épp sportszerűen versengenek, minden áron elsők akarnak lenni, vagy le akarnak győzni valakit és ennek érdekében mindent megtesznek, de náluk szerintem remekül érvényes az a mondás, hogy ne ítélj elsőre.
Utolsó helyre raknám a Hollóhátat. Valamiért az első perctől fogva ellenszenvesek voltak nekem a hollóhátasok, mert állandóan okoskodnak, játsszák az eszüket, fontoskodóak és dölyfösek. Ugyanez jellemző a Mardekár házra is, de míg az nyíltan csinálja, a Hollóhátasok maguk között pusmogva néznek le mindenkit. Cho Chang elég rendesen megutáltatta velem ezt a házat, az a lány több, mint visszataszító, meg a hülye barátnője is. Az egyetlen hollóhátas, akit kifejezetten kedvelek az Luna. Na ő igazi vagány csajszi, aki nem fél felvállalni önmagát. Ezen kívül meg van a magához való esze, de nem kérkedik vele, és persze nagyon őszinte. Imádtam, mikor ő volt jelen a színen és rezzenéstelen arccal mondott el dolgokat, amiket mások talán tapintatosabban mondtak volna el, esetleg kegyes hazugságok közé ágyazva. Luna nem ilyen, ő őszintén megmondja a dolgokat, de a többi hollóhátassal ellentétben benne nincs rosszindulat.

2 megjegyzés:

  1. Nem is értem Luna mit keresett a Hollóhátba :D Egyáltalán nem passzol a személyisége oda, mondjuk igazából egyik házba se. Én még nem is gondolkodtam azon van e kedvenc házam, mivel nem a Griffendel-en kívül nincs kidolgozva semmi (szinte), nekem még nehezebb dönteni :D Kár hogy nem volt rendesen az összes ház kidolgozva :) Mardekár nekem is szimpi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lunának külön házat kellett volna alkotni :D
      A többi háznak én is szívesen megnéztem volna jobban a kidolgozását, de mondjuk ha felmész pottermore-ra, ott sok infót megtudhatsz róluk. Én persze még többet is olvastam volna róluk.

      Törlés