2013. október 6., vasárnap

Shopping TAG

Ma ismét egy kis TAG-et hoztam nektek, nagyon jó volt kitölteni :)





1. Van olyan sminkmárka, amit egy időben sokat használtál, de ma már szinte eszedbe sem jutna utána nyúlni az üzletben?

Hm, régen azt hiszem a Miss Sporty volt a nagy kedvencem, de leginkább csak azért, mert ezt tudtam megfizetni. A minőségét tekintve nem valami kiemelkedő, úgyhogy más oka nem volt a rajongásomnak, de ma már nem igazán vásárolok ebből a márkából. Kettő körömlakkom van tőlük, amiket szeretek, de ezen kívül semmi, és ezen nem is szeretnék változtatni.


2. Ha a piacon találsz egy ügyesen lemásolt "márkás" táskát hihetetlenül jó áron, akkor megveszed?

Nem. Nem vagyok híve a márkás táskáknak, még akkor sem, ha ügyes másolatok. Vagy kínaiból veszek magamnak táskát, vagy valamilyen kisebb nevű táskák üzletben, ahol épp leárazás van. A mostani David Jones táskám is egy ilyen akció során lett beszerezve, és már lassan 2 éve tökéletes állapotban van. Amíg nem megy tönkre úgy is ezt fogom használni, nincs több táskám, de ha majd újat kell vásárolnom, akkor valószínűleg megint keresek egy ilyen leárazást, vagy visszatérek abba az üzletbe, ahol a mostani táskámat vettem, a másolatok meg nem érdekelnek.


3. Szoktál kozmetikumot, parfümöt ajándékba vásárolni másoknak?

Persze, elég gyakran, de mindig nagyon odafigyelek, hogy amit adok, annak örüljön az ünnepelt, és nem csak lekapok egy tusfürdő-dezodor összeállítást. Nem vagyok híve az ilyen sablon ajándékoknak, mindig személyre szabottan vásárolok. Persze nagyon kényelmes karácsonykor is lekapni egy ilyen szettet, könnyű csomagolni, miegymás, de az is biztos, hogy egy személyre szabott ajándéknak mindenki jobban örül. Én egyenként válogatom össze az ajándék kozmetikumokat, és eddig mindig sikert arattam velük.


4. Van olyan holmi amit betegesen gyűjtesz, függetlenül attól, hogy kitudod e használni?

Kozmetikum terén nincsen. Sokan mániákusan gyűjtögetik a pipere holmikat, én viszont inkább csak azt veszem meg, amire szükségem van, vagy amibe beleszeretek és ki is tudom használni. Persze még így is előfordul, hogy egy termékhez sokáig nem nyúlok hozzá, de annak nem látom értelmét, hogy csak azért vásároljak össze-vissza mindent, hogy eggyel több legyen a gyűjteményemben.



5. Inkább tervezgetős vagy spontán vásárlónak tartod magad?

Hát öhm... ez úgy szokott kinézni, hogy eltervezem mit szeretnék feltétlenül megvenni magamnak, aztán még spontán bekerül 1-2 apróság is a kosaramba :D Egyébként ezt nem direkt csinálom, mert próbálok spórolni és nem költekezni fölöslegesen, de amikor bemegyek mondjuk hajfestéket venni a drogériába és meglátok egy nagyon szép apróságot, akkor nehezen tudok neki ellenállni. Meg amúgy is úgy vagyok vele, hogy ennyi kis ajándék nekem is belefér az életembe :P


6. Vettél valaha drágább dolgot, amit utólag nagyon megbántál?

Nos, igazán drága holmijaim nincsenek, lévén nem vet fel a pénz. Van 1-2 olyan sminktermékem, ami kicsivel drágább darab, de azokkal meg is vagyok elégedve. Eddig szerencsére egész jól jártam.


7. Szoktál lelkiismeret furdalást érezni egy-egy shopping után?

Nem igazán, mivel sosem úgy csinálom, hogy egyszerre kiadok sok ezret, hanem néhány bevásárlás alkalmával megengedek magamnak valami kis semmiséget, amivel meglepem magam. Jót tesz a közérzetemnek, és így nem kap el a vágy, hogy egyszerre sok pénzt kiadjak.


8. Kérdeztél már meg vadidegeneket vásárláskor, hogy szerintük jól áll-e neked az amit éppen próbálsz?

Nem, és nem is áll szándékomban. Egyrészt az ízlésemet egyedül én ismerem igazán, szóval majd én eldöntöm, hogy mi áll jól és mi nem - azért elég jó önkritikám van, nem fogok egy vadidegenhez fordulni segítségért, aki nem ismeri a jellememet és a stílusomat. Maximum Viktort szoktam megkérdezni, mert pl. ha ruhát vásárolunk, akkor szeretem tudni, hogy neki is tetszik-e a választott ruha. Ha neki nem jön be, nem veszem meg, akármennyire is tetszik abban a pillanatban. Aztán később rá is jövök, hogy annyira nem lett volna jó választás és örülök, hogy hallgattam a férjemre - szerencsére ő is nagyon jól ismer és tudja mi előnyös nekem.


9. Ha az utcán megpillantasz egy lányt hihetetlenül szép cipővel a lábán, lemered szólítani megkérdezni, hogy hol vette a cipőjét?

Persze, simán, volt is már rá példa. Még hévezős korszakomban történt ez is, mikor egy lányon annyira szép cipőt láttam, hogy muszáj volt nekem is olyat beszereznem, és mikor végállomáson leszálltunk sétálás közben odamentem hozzá és barátságosan megkérdeztem tőle, hol vette. Neki ez egy kedves bók volt, nekem meg hasznos információ, nincs ebben semmi különös :)


10. Vittél már vissza nem tartós fogyasztási terméket az üzletbe azért, mert nem azt kaptad, amire vártál?

Nem, mivel nem volt még ilyenre példa. Mondjuk ha lenne, akkor sem mennék vissza panaszkodni, mert ha már megvettem nem macerázok azzal, hogy kicseréljék, inkább beletörődöm abba, hogy ez egy rossz választás volt, és legközelebb nem veszek olyasmit.


11. Ha egy üzletben udvariatlanul bánnak veled, panaszt teszel, terjeszted az infót vagy nem tulajdonítasz neki nagy jelentőséget?

Mivel elég önérzetes típus vagyok, sosem hagyom szó nélkül, ha udvariatlanul bánnak velem, pláne egy üzletben, hiszen az ott dolgozók belőlünk élnek, akkor meg bánjanak velem úgy, ahogy azt megérdemlem. Igaz még nem volt arra példa, hogy nem kaptam volna meg a nekem járó figyelmet és kedvességet, de ha megtörténne, biztos lenne egy-két keresetlen szavam az eladóhoz. Nem feltétlenül rohanok egyből a főnökhöz panaszkodni, de azért a magamét biztosan megmondanám az adott emberkének.


12. Tervezel most valamilyen nagyobb összegű kiadást?

Hm, hát mi számít nagy összegnek. Aki hozzám hasonlóan minimálbérből él, annak minden kiadás nagynak számít XD Mivel hamarosan elfogy a Christina Aguilera parfümöm, ezért azt is újra kell vásárolnom, vagy kipróbálok egy másikat (az itteni dm-ben csak kis kiszerelésben lehetett kapni, azért meg nem fizetek, úgyhogy lehet keresek valami más illatot), illetve nagyon szerettem volna növény állványt venni, de aztán rájöttem, hogy a mi szobánkba nem jó ötlet, mert kevés fényt kapnának a növénykéink, így maradnak az ablakban. Ja, és nagyon szeretnék venni egy fűzős csizmát, ami biztos nem két fillér lesz, de muszáj, elegem van a cipzáros, meg tépőzáras vackokból.


13. Ért már valamilyen kínos szituáció vásárlás közben?

Hát, néha olyan vagyok, mint az elefánt a porcelán boltban, szoktam borogatni :D A kosár a karomon, azzal forgolódom jobbra-balra, aztán néha lerepülnek körülöttem a termékek. Vagy amikor keresek valamit, és nem találom sehol, majd mikor megkérdezem az egyik eladót, akkor ő közvetlenül az orrom elől veszi le a polcról :D


14. Hol vásárolsz a leggyakrabban?

Ruhák terén Háda, kínai üzletek és a Tesco F&F márkája, cipők terén csakis Deichmann, ékszerek terén bizsukat szoktam hordani és főleg Bijou Brigitte-ből vásárolok, kozmetikumokat pedig vagy Avonból rendelek, vagy pedg drogériákban megveszem őket. Viszont már régóta szemezek a netes rendeléssel is, lehet, hogy karácsonyra kipróbálom. Nagyon szeretnék egy profi ecsetkészletet, és Viktor is rábólintott, úgyhogy azt lehet a Make Up Plázától fogom rendelni, meg talán előtte a névnapomra egy Sleek palettát.

 

4 megjegyzés:

  1. Az én David Jones táskám hat év majdnem mindennapos nagyonmegpakolós (lévén iskolatáskám volt) hű szolgálat után múlt héten távozott el az élők sorából, így bátran állíthatom, hogy ezek igenis tartós és jó táskák, szerintem még jól is néznek ki. A testvére még mindig hű társam. :) Egyébként hat év után is csak a műbőr borítás rongyolódott, az összes többi rendben van még mindig és stabil. Ezek elnyűhetetlenek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor ezek szerint nem csak én vagyok róluk jó véleménnyel :) Jó lenne legközelebb is kifogni egy ilyen 50%-os akciót és úgy venni náluk táskát, de még ha nem is lesz akkor is vissza fogok térni, mert tényleg megéri.

      Törlés
  2. Ez a tag nálam is a piszkozatok között van, meghoztad most hozzá a kedvem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy kedvet kaptál hozzá, kíváncsi leszek a válaszaidra :)

      Törlés