2013. október 27., vasárnap

Mai finomságok

Ma úgy voltam, hogy nekem sütnöm kell valami gyorsat, egyszerűt, de finomat. Mivel hirtelen ötlettől vezérelve jött rám a süthetnék, ezért abból gazdálkodtam, amim volt itthon. Ebből született egy diós-fahéjas muffin fahéjas cukor kéreggel. Nagyon egyszerű egyébként, és tisztára olyan az íze, mintha mini kürtös kalácsot ennék.



Aztán ahogy felraktam a képeket a gépemre észrevettem, hogy egy múltkori finomságról is lőttem fotókat, csak valamiért elfeledkeztem róluk. Talán a múlt héten volt, hogy rendeltem csodálatos, hatalmas rántani való gombát a kolléganőm ismerősétől, és el is készítettem őket. Mi sajttal szoktuk megtölteni amíg még forró, mert akkor szépen beleolvad a gomba közepébe. Tudom ez sem valami nagy szám, de mi nagyon szeretjük ^^



14 megjegyzés:

  1. Ó az ilyen gombás étel nekem is nagy kedvenc, bár kevés emberrel találkozom, aki szereti. Az ilyen nagyokat mi is sajttal töltjük, a kisebbeket pedig kapros-juhtúróval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a gomba eleve olyan étel, ami megosztja az embereket, de én imádom :) Kapros juhtúróval még nem töltöttem meg, de legközelebb azzal fogom kipróbálni :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néznek ki a muffinok! A cukros tető olyan szép csillog rajta:)
    Szép nagy gombákat szereztél! Én mindig kirántom, ha kicsi ha nagy. A sült gombánál finomabb nincs:)
    Még nem próbáltam így megtölteni, következőre kipróbálom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a cukros tető nagyon jól mutat rajta, és tényleg olyan az íze, mint a fahéjas kürtös kalácsnak ^^
      Hű, jó nagy türelmed lehet, én a kicsi gombákat inkább ledinsztelem és elteszem későbbre egy milánóihoz, vagy gombapörkölthöz. De ezek olyan szép nagyok voltak, hogy rántásért kiáltottak :D A megtöltést pedig tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon jó kis plusz ízt ad neki, no meg jobban laktat :)

      Törlés
  3. No ide mind kettővel :D Azt a fahéjjas muffint meg akarom csinálni, ha szépen megkérlek e-mailbe elküldöd a receptjét? O.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megtetszett, de lehet inkább ide írom a receptjét, mert már ketten kértétek és így egyszerűbb :)

      Törlés
  4. Szerintem jobb lenne, ha megosztanád mindannyiunkkal a receptet! :) Jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Máris írom a receptet, örülök, hogy érdekel titeket :)

      Törlés
  5. Ömlik a nyálam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:DD

    VálaszTörlés
  6. Az a muffin nagyon jól néz ki, bár én szeretem a sós változatokat is, eddig a sörös-virslis és a makarónis volt a legjobb amivel mindenkit megdöbbentettem :D Szerintem ezt is ki fogom próbálni, mert fincsi lehet. :) A gámbáról már ne is szóljunk egy szót se, az már most ebédre is jöhetne. >__<

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem a sós muffinokat, tőlem a sonkás-hagymásat szeretik a népet, de még biztos ki fogok próbálni azok közül is párat :) Most kifejezetten sós ebéd volt, ezért kellett mellé egy kis édes, így született a fahéjas muffin :)

      Törlés
  7. Világéletemben csak nyersen ettem meg a gombát, de nemrég bevállaltam egy pizzát, amin gomba is volt - max leszedem róla alapon. De nagyon ízlett :) azóta nyílik a tudatom a gomba felé, ilyen sajttal töltöttről még soha nem hallottam, de nagyon-nagyon jól hangzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyersen? Nahát, ilyenről sem hallottam még. De ugye, hogy finom megfőzve/sütve is :) Próbáld ki ezt a sajttal töltött verziót, nagyon fincsi ^^

      Törlés