2013. október 21., hétfő

30 napos Harry Potter kihívás - 1. rész

Melyik a kedvenc könyved a sorozatból?


Ahogy olvasgattam a többiek válaszait, elég sokan az Azkabani foglyot emelték ki kedvencükként. Bevallom anno nekem is ez volt a kedvencem, mert remek története van, fantasztikusak benne a régi és az új szereplők is, és szuper a történetvezetés, de azóta már jó párszor elolvastam az egész sorozatot, és inkább úgy érzem, hogy az első rész az, amit a kedvencemnek mondanék. Bár ez, hogy kedvenc annyira nem jó kifejezés, mert én az összes részét imádom, viszont az elsőnek volt még egyfajta gyermeki bája. Bűbáj és varázs lengte körül, a Roxfort világa csak úgy szippantott magába, imádtam megismerni ezt a párhuzamos világot, a benne élő embereket, a különös szokásaikat, az életmódjukat, és hogy a mágia számukra olyan természetes, mint nekünk a levegővétel. Csak ámultam és bámultam, hogy micsoda fantasztikus könyv ez, micsoda fantasztikus dolgok vannak benne, egyszerűen olyan voltam tőle, mint egy szivacs, ami megállás nélkül szívni akarja magába az információkat. És persze az elején még nagyon is gyermeki volt a történet, ami nekem még kedvesebb emlék, mert sajnos a vége felé egyre több benne a kegyetlenség és ármány. Persze a történetnek így kellett alakulnia, ehhez nem fér semmi kétség, de akkor is, valamiért szeretek elmerengeni, elnosztalgiázni azon az érzésen, amit az első könyv olvasása okozott nekem. Mai napig átmelengeti a szívemet :)

4 megjegyzés:

  1. Nekem a Tűz Serlege, de mondjuk az első öt rész, ami szerintem igazán jól sikerült. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is imádtam :) Én mindegyiket szeretem valamiért, és habár eleinte zavart, hogy az ötödik rész után olyan borongós lett, ma már tudom és értem, hogy ez a folyamat része volt és elfogadtam. De azért ha tehetem az első rész bűbájosságához térek inkább vissza :)

      Törlés
  2. Nekem is az azkabani a kedvencem, nekem azért mert egy rész ami nem Voldemort körül forog. :) meg megható a vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából mindegyik rész jó a maga nemében, bár nekem mindig is az első lesz a favorit. Szeretek visszaemlékezni arra az érzésre, mikor az ágyamon hasalva olvastam, sőt, faltam a könyvet, és annyira beszippantott magába, hogy még enni, inni és mosdózni is elfelejtettem :D

      Törlés